Liniştea dinaintea liniştii

E adevărat că avem o echipă fără zvîc, asta e clar. E adevărat că nu există un singur vinovat pentru o situaţie în care ne lipsesc multe, culmea, mai puţin banii, dacă te uiţi la premiile pe care Federaţia le pune la dispoziţia jucătorilor.

duminică, 10 octombrie 2010, 11:00

E adevărat că avem o echipă fără zvîc, asta e clar. E adevărat că nu există un singur vinovat pentru o situaţie în care ne lipsesc multe, culmea, mai puţin banii, dacă te uiţi la premiile pe care Federaţia le pune la dispoziţia jucătorilor.

Sandu a promis 140.000 de euro de jucător la calificare. Plus că au apărut şi primele de meci, „10.000 dacă învingeţi Franţa, 5.000, egalul”, parcă se aud anunţurile din vestiarul lui Gaz Metan, doar sumele sînt mai mari, dar, în rest, „naţionala” a ajuns atît de slabă încît toată lumea se roagă de ea ca să bată pe cineva.

Deocamdată, n-a reuşit. Nici Albania, nici Belarus, nici această Franţă care nu şi-a înlocuit toţi dinţii. Răzvan are multe explicaţii, unele valide. Dar, oricum am lua-o, e cel mai slab start de preliminarii din istoria echipei naţionale a României: 2 puncte după 3 meciuri!

Cît despre teoriile lui Răzvan că e singur şi opresat de mai marii fotbalului, că n-a mai suportat nimeni o asemenea presiune, hai să socotim un pic. Sandu vrea să-i prelungească pe loc contractul. Lupescu îl sprijină necondiţionat încă înainte de instalare.

Ei sînt primii doi oameni din FRF. În plus, surpriză!, uite că încă o voce fresh, cea a lui Nicu Gheară, a cerut la Paris: „Lăsaţi-l pe Răzvan în pace!”. Gheară nu e în structura oficială a Federaţiei, dar puterea lui topeşte organigramele.

E, uite că nu-l lăsăm! „Pace” a fost cînd Răzvan şi-a început mandatul, o pace a afacerilor şi a marketingului asociate FRF, de parcă românii ţin cu echipa Noii Ligi Hanseatice, care caută liniştea aducătoare de business. E prea mult interes făţiş, prea multă concordie între aceste personaje de forţă, toate susţinîndu-l pe selecţioner în ciuda rezultatelor. Adăugaţi-i pe Lucescu tatăl, pe Copos, pe Dinu „Gheorghe” şi, să ne destindem!, pe însuşi Şumudică, ultimul ţinîndu-i pumnii din motive de securitate a locului de muncă.

Nici un selecţioner din lume nu are linişte! Dacă vrea linişte, Răzvan a ales o meserie greşită. Şi nu, nu e vînat mai mult decît alţi antrenori, alte persoane publice, alţi oameni care răspund de rezultatele muncii lor. Ar fi şi culmea să tacă toată lumea încă 6 luni, pînă la următoarele meciuri oficiale. O calificare s-a pierdut, formal, cu el pe bancă, a doua tot cu el, chiar dacă nu formal, e aproape ratată şi nouă ni se cere linişte. Nu!

Comentarii (54)Adaugă comentariu

mozacu  •  12 octombrie 2010, 11:11

mie nu mi s-a parut deloc o franta slaba, au un mijloc foarte bun, valbuena a fost excelent, jucatorii de la mijloc au facut diferenta si bineinteles benzema, un varf care joaca totusi la real madrid.
cred ca ne cramponam prea mult de acest esec cu franta, foarte previzibil dupa parerea mea.
problema nationalei noastre este ca nu castiga cu echipe gen belarus si albania, nu ca ne bate franta.
spuneti-mi si mie o echipa „mare” a europei pe care a invins-o „generatia de aur” in preliminarii.
va spun eu, absolut niciuna, ar fi victoria cu portugalia din deplasare din 98, dar totusi portugalia nu e o echipa mare a europei.
generatia de aur n-avea niciun fel de probleme cu echipele de talia belarusului si albaniei, asta e adevarat.
fotbalistii de atunci erau clar peste ce este in acest moment la nationala, dar nici ei nu reuseau sa castige cu echipele de talia frantei.

-preliminarii euro 96 1-3 si 0-0 cu franta;
-preliminarii cm 98 cu i-am avut adversari pe irlanda ,am fost in urna 1 la tragere, 1-0 si 1-1;
-preliminarii euro 2000 1-0 si 1-1 cu portugalia;
-preliminarii cm 2002 0-2 si 0-3 cu italia;
-preliminarii euro 2004 2-5 si 2-2 cu danemarca si 0-1 si 1-1 cu norvegia
-preliminarii cm 2006 0-2 si 0-2 cu olanda, 0-1 si 2-0 cu cehia;
-preliminarii euro 2008 0-0 si 1-0 cu olanda, 2-2 si 0-1 cu bulgaria;
-preliminarii cm 2010 2-2 si 1-1 cu franta, 2-3 si 0-5 cu serbia.

iata am enumerat rezultatele cu principalele contracandidate la calificare din ultimele 8 preliminarii, putem remarca doar victoria cu portugalia din deplasare, victoria cu cehia de la constanta si victoria cu olanda tot d ela constanta.
victoriile mari care mi le amintesc eu sunt cele cu anglia de la mondialul 98 si europeanul 2000, atat.
nu sunt un fan lucescu, dimpotriva, sunt pentru schimbarea lui, insa valoarea jucatorilor convocati e problema noastra, aria de selectie este redusa.

Baimareanul  •  12 octombrie 2010, 11:28

Si la federatia de fotbal, ca si la conducerea tarii, cei multi nu conteaza. Suntem tratati cu tupeul interlop care caracterizeaza oamenii de succes ai zilelor noastre. Nu mai exista onoare iar patriotismul l-am ucis demult. Strategia la fotbal e simpla: daca batem, suntem valorosi, se naste o noua generatie de aur…, daca facem egal, nu mai exista echipe mici, am avut posesie mai buna, n-am avut noroc iar daca pierdem, avem ca scuza vreun aut sau fault ori in cel mai bun caz un offside neacordat. Iar cind ai scuzele pregatite, la ce bun sa mai joci si sa risti sa te accidentezi?

alb-rosu_in_VN  •  12 octombrie 2010, 12:56

Partial de acord cu mozacu
E adevarat, victoriile cu echipele bune ale Europei se numara pe degetele de la o singura mana in ultimii 20 de ani. La CM din America, unde am avut cea mai mare performanta (sferturi de finala), am batut 2 echipe din America de Sud (Columbia si Argentina) plus SUA, dar am avut probleme cu echipe europene medii (Elvetia 1-4 si Suedia 2-2, invinsi la 11 m).
Totusi, in campania ’96-’97 pentru Franta am avut 9 victorii si un egal, batand tot ce se putea bate (echipe de talia Belarusului sau Albaniei de azi, daca nu mai puternice). Am vazut (revazut) aseara in emisiunea Replay pe tvr 2 rezumatul meciului cu Grecia din 1988. Victorie cu 3-0 plus o multime de alte ocazii. Grecii n-au suflat in fata noastra. S-a jucat cu 2 viteze mai repede decat e in stare nationala de azi. Nu mai vorbesc ca pe atunci puteam sa batem si Italia. Azi cu greu cred ca am mai reusi un egal cu Grecia, Turcia ne-a batut recent iar Italiei cred ca nu i-am mai marcat un gol din 1989. Sa vedem daca putem scoate cele 4 puncte necesare cu Bosnia, plus victorii cu Belarus acasa si Albania in deplasare. Ne-ar fi suficient pentru locul 2 in grupa. Deocamdata noi n-am batut pe nimeni in grupa asta. Senzatia este ca azi am avea mari emotii si cu Luxemburg, pe care acum vreo 10-12 ani ii bateam cu 7-0. Dar nu cred ca e doar lipsa de valoare. Noi nu prea mai stim sa atacam asa cum o faceam pe vremea lui Jenei. Nu stiu de ce, dar cred ca si astazi Jenei ar fi avut rezultate mai bune decat Lucescu.

victoria  •  12 octombrie 2010, 17:24

ticleanu, nae manea, pusztay, grigoras, isaila, ilie stan, falub, dulca,sunt c-un cap peste tine. arogant cu par pe frunte, te mai visai si la nationala, o data ce esti incapabil de a mobiliza echipa sa dea un singur gol acasa. hai, gata, ajunge cu amagirile lasa locul unora mai inteligenti, compertenti, onesti, cu spirit de echipa si sacrificiu. apropo, ce echipe ai antrenat si cu ce rezultate???????????? frf, lpf, lasa-ne, demisia ce faceti jocul becalionilor, coruptiei cu valize, sacose si diplomaturi. va faceti ca vudeti, nu auziti.mafiohoti sandu, lupescu, mitica, becalionii

Comentează