miercuri, 11 martie 2020, 1:30
de Cătălin Tolontan
Doi oameni într-un tren de noapte. Cercetător științific la Muzeul Județean de Istorie și Artă din Zalău, Valer Simion Cosma a călătorit miercuri noapte cu Florin Secureanu.
”Am împărțit un vagon cușetă pe București – Jibou. Secureanu venea de la un termen al procesului său, care nu s-a mai ținut și mergea la spitalul din Jibou, unde e angajat de 6 luni”, povestește Cosma.
Doi oameni legănați în tren. Mărturisiri și confesiuni generale, necesare și nevinovate.
L-am rugat pe Cosma să ne spună, dacă poate, câte ceva din călătorie și el a relatat, fără să judece, că Secureanu ”mi-a explicat că, după el, dosarul i-a fost înscenat după ce a investit mult în cultivarea identității naționale și a deranjat anumiți oameni”.
Secureanu vorbește mult despre daci și românism. El susține că românismul lui autentic și lucrurile bune făcute la spitalul Malaxa, plus dezvelirea unui bust al lui Eminescu la Viena, au atras pedepsirea lui. Neagă că ar fi furat cevaValer Cosma
Secureanu se vede ca un patriot desăvârșit. În trenul de noapte, el a mărturisit nu lucruri intime, ci ceea ce ne-a declarat și nouă, ca jurnaliști, pe holurile tribunalului, în așteptarea termenelor care au curs, unul după celălalt. În cazul șefului spitalului Malaxa, nu există încă o sentință în primă instanță.
Tot în procesul Malaxa, 7 dintre subordonații lui și patronii de firme care îl mituiau au fost condamnați la un total de 15 ani cu suspendare, după ce și-au recunoscut faptele. Patronii care n-au recunoscut sunt în procesul lui Secureanu.
Managerul de la Malaxa nu este singurul ”mogul” al sănătății care se consideră modelul bunului român, victimă a unui complot
Poate că în aceste zile ne e mai greu să ne amintim. Totuși.
Până se pronunță justiția, și asta e treaba magistraților, important e să rememorăm personajele și efectele corupției.
Avem 2100 de medici anesteziști și de terapie intensivă, dar alte multe sute de specialiști ATI, majoritatea profesioniști excepționali, au plecat din țară. Fiecare dintre ei ar fi contat acum, când terapia intensivă e ultima barieră împotriva morții.
Și doctorii nu au migrat doar din cauza salariilor, ci și pentru că aveau carierele blocate de manageri și ”profesori”. Și pentru că nu suportau să nu-și poată îngriji bolnavii.
Secureanu și ai lui au furat resursele când țara avea cea mai mare nevoie de ele.
Din statistici, rata mortalității în terapia intensivă în Italia a trecut de peste 50%. În plus, la noi spitalele continuă să subraporteze infecțiile nosocomiale, dar ele sunt acolo, ceea ce va îngreuna refacerea pacienților români care, inevitabil, vor ajunge la ATI.
Să nu uităm!
Simțim cum vin spre noi efectele furtului, pilăriei și incompetenței. Șuieră ca un tren în noapte, plin de călători care se consideră români superiori oamenilor.
Patrihotii • 12 martie 2020, 11:53
Toti hotii astia care au devalizat Romania in 30 de ani si-au iubit tara. Si in 90 aia care racneau cu spume "nu ne vindem tara!!!" au privatizat-o pe sume derizorii pentru ca sa fie vandute terenurile de sub fabricile inchise. Orice coate goale venea cu 100 de dolari o avea o noapte pe tara lor iubita. Si dragnea si-a iubit tara jefuind un judet pana l-a adus in epoca de piatra si l-a facut mosia lui, cu tot cu iobagi. Si petrov si-a iubit tara cand isi turna conationalii si vindea flota. Si nastase si-a iubit tara patronand un sistem de coruptie fanariot. Si ilici iliescu si-a iubit tara cand a ordonat baile de sange din 89 si 90. Si militienii care au executat si-au iubit tara. Si statul roman si-a iubit tara cu FNI, Bancorex, Caritas... In Romania sa te fereasca Dumnezeu de cei care se bat cu pumnul in piept ca isi iubesc tara!