marți, 19 decembrie 2017, 6:57
”Ca avocat, am avut 20 de întâlniri cu Dan Condrea și doar în primele două dintre ele nu mi-a vorbit despre sinucidere! Mi-a spus mereu că vrea să se arunce de pe un bloc înalt, să ia somnifere sau să se împuște. Eu nu știam că are pistol”
”Când îi ziceam să vorbim despre cauză, Condrea spunea: <Inutil, oricum nu am nicio apărare!>” Ion Marcu, avocatul lui Dan Condrea, declarații din dosar
”Mi-a zis de mai multe ori că mai bine moare decât să meargă la închisoare” Uliana Ochinciuc, soția lui Dan Condrea, declarație din dosar
Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan
25 aprilie 2016. Apare primul articol despre Hexi Pharma.
3 mai 2016. Parchetul General deschide dosarul împotriva lui Dan Condrea.
Imediat după ce află că mecanismul justiției a pornit, Condrea își modifică testamentul.
Pe 6 mai 2016, patronul Hexi Pharma îi lasă soției, Uliana Ochinciuc, toți banii din conturi și toate firmele.
Codicilul care modifică testamentul inițial, din 3 octombrie 2013, este depus integral la dosar.
Tot la dosar se regăsește și declarația Ulianei Ochinciuc, care devine principala beneficiară a testamentului.
Ea spune că soțul a anunțat-o că preferă moartea.
”Mi-a zis de mai multe ori că mai bine moare decât să treacă prin toată povestea asta, decât să ajungă la închisoare”, mărturisește Uliana Ochinciuc anchetatorilor.
Uliana Ochinciuc și Dan Condrea
”I-am zis să nu se gândească să facă vreo prostie”.
Soția lui Condrea povestește că ”el dormea două ore pe noapte și doar cu Xanax”.
Ochinciuc spune că ”după interpretarea mea, el era deprimat pentru că articolele din presă erau 90% inventate, dar asta e interpretarea mea, el nu mi-a spus așa ceva”.
Declarațiile de la dosar arată că nici în fața soției și nici în fața avocatului Dan Condrea nu a susținut că este nevinovat.
Dimpotrivă.
Avocatul Ion Marcu explică faptul că a ajuns apărătorul lui Condrea ”la începutul lunii mai 2016, subcontractat fiind de Casa de avocatură Dan Olteanu, care lucra cu el până atunci”.
El descrie un Dan Condrea care nu dorea să se apere pentru că nu mai avea șanse, un om deprimat.
”Venea, stătea câte o oră la noi la cabinet și nu vorbea nimic despre cauză. Vorbea despre sinucidere, ne spunea mereu că vrea să se arunce de pe un bloc înalt, să ia somnifere sau să se împuște”, spune avocatul
”Inutil, oricum nu am nicio apărare” Dan Condrea către avocatul său Ion Marcu, declarație la dosar
”Noi încercam să minimalizăm faptele, ca să-l încurajăm”, își amintește avocatul.
Dar clientul îi răspundea că e degeaba, că nu are șanse în instanță.
Marcu rememorează că ”ne-am văzut de cel puțin 20 de ori și doar în primele două dăți nu mi-a vorbit despre sinucidere”.
Condrea a invocat, la cabinetul de avocatură, mai multe feluri de a-și lua viața, ”dar nu cu ajutorul mașinii”, spune Ion Marcu.
Apăsarea psihică a lui Dan Condrea era firească.
El era principalul suspect într-o megaafacere de sănătate publică.
Firma sa, Hexi Pharma:
Înainte de orice, construise o rețea care afecta sănătatea publică.
Chiar dacă nu practicase, el era absolvent de medicină și realiza care sunte efectele a ceea ce făcuse.
Parchetul n-a răspuns nici azi la această preocupare publică: cum să ai mandat să-l urmărești pe un astfel de patron și el să se sinucidă cu o zi înainte să fie reținut?
Fondată de tatăl lui Condrea, Hexi Pharma se născuse în spitalul lui Sorin Oprescu, se mutase apoi într-un bloc al SRI și livra dezinfectanți până pe fronturile externe unde lupta armata română.
Dan Condrea avea relații sus-puse în tot sistemul sanitar.
Potrivit mărturiilor din firmă, făcute pentru ziar, ”între Hexi Pharma și șefii din spitale circulau bani negri în mod frecvent”.
Dar, după moartea lui Condrea, Parchetul nu a pierdut doar principalul suspect, ci justiția a pierdut principalul cunoscător al rețelei naționale de complicități în materie de biocide.
Dovada?
A trecut un an și jumătate și nici Parchetul General, nici DNA, care în mod normal investighează corupția din spitale, nu au ieșit cu niciun dosar despre încrengăturile Hexi Pharma în sistemul de sănătate!
Chiar nimeni nu e complice în concepția procurorilor?
Dan Condrea moare pe 23 mai 2016, duminică seară, într-un accident de mașină.
A doua zi, luni dimineață, urma să ajungă la Parchet, unde știa că va fi interogat și reținut.
Verdictul procurorilor: sinucidere.
Ei spun în dosar că nu suspectează altceva, pentru că Dan Condrea avea multe motive să se sinucidă. Da. Însă statul român avea motivele ca el să nu se sinucidă! Sau nu?
La examenul toxicologic, în corpul șefului Hexi Pharma se găsesc compuși care rezultă din asimilarea diazepamului.
Dar o cantitate mică, mult sub media care i-ar fi produs efecte, scrie în dosar.
A doua zi, pe 24 mai 2016, se face încă o percheziție la domiciliul patronului Hexi Pharma.
Polițiștii găsesc ”două bagaje de mână, cu îmbrăcăminte”.
”Se pregătise pentru arest”, le explică Uliana Ochinciuc anchetatorilor.
Tot anchetatorii descoperă ”o armă tip revolver R77, de culoare neagră, cu toc maro”.
E un pistol cu aer comprimat, dar pentru care e nevoie de permis. Pistolul e cumpărat de Condrea cu câțiva ani în urmă, nu l-au găsit, nu l-au căutat până acum?!
Muniția consta în alice de 4,5mm.
Printre lucruri, pe biroul lui Condrea stă un bilet scris de mână chiar de el.
Nu e un bilet de sinucidere, ci altceva.
Revenim mâine.
gabriel valeriu • 19 decembrie 2017, 7:30
Problema noastra e ca statul are cu totul alte interes decat interesul cetatenilor, desi cetatenii sunt cei care platesc pentru ca statul sa functioneze in interesul lor. Simtim aspru in buzunare lacomia institutiilor de stat cand vine vorba de salariile lor, de pensiile lor speciale date cu nemiluita oricarui inapt cu pile, indemnizatiile nerusinate pentru orice, tichete de vacanta, plinuri de benzina la masini, le simtim tremuratul lacom al mainilor care ne buzunaresc legal, le vedem foamea pentru orice covrig capatat de la bugetul la care contribuie altii. In acelasi timp simtim apasat dispretul, incompetenta si nepasarea asa-ziselor institutii de stat cand vine vorba sa-si faca treaba pentru care sunt platite. Gras si scump platite.
Eugen DELCEA • 19 decembrie 2017, 7:39
***
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Eugen DELCEA • 19 decembrie 2017, 7:41
Am postat un comentariu. Unde e ?!
Cătălin Tolontan • 19 decembrie 2017, 7:42
@Eugen DELCEA : tu sustii ca acea fabrica producea ceva extrem de periculos si asta nu e dovedit nicaieri. De aceea colegii mei ti-au moderat mesajul. Afirmi un fapt fara o minima proba.
Sorin • 19 decembrie 2017, 8:00
E mai mult decat “ciudat” ca toata lumea a avut indiciile necesare ca el se poate sinucide si nimeni nu a actionat. Probabil moartea lui a adus usurare multor oameni implicati si in mod sigur nu vom afla cine era cu adevarat in spatele Hexi Pharma. Aici e mult mai grav decat o retrocedare de teren , un contract de publicitate, furt din banii piblici , aici e manipularea sanatatii nationale. De obicei acesti oameni au “stomacul” sa mearga la puscarie cu zambetul pe buze, aici insa nu a fost cazul. Pacat ca nu o sa stim cine e in spate.
Gambeta • 19 decembrie 2017, 8:16
Tolontane, Tu chiar nu ai inteles ca pe Condrea L-AU SINUCIS? Sau ai misiunea de a sterge chestia asta din capetele celor care au inteles?
bg • 19 decembrie 2017, 8:35
Ce poti sa comentezi in astfel de situatii? Dan Condrea este un personaj trist care si-a construit profesionist afacerea pe inselaciune si lacomie si care a mers foarte bine mai mult de 10 ani. Fiind un om al umbrelor, al misterelor si aranjamentelor subterane din societatea romanesca, el si-a dat seama ca o data descoperit, scos la lumina, nu mai avea scapare, fiind repudiat de toti, de cei care l-au protejat si de proprii colegi de breasla. Banii care circula in sist. sanitar reprezinta liatul tuturor. Degeaba mareste guvernul bugetul sanatatii in 2018, daca nu sunt oprite pierderile din sistem. Este ca si cum ai un pacient cu hemoragie si tu in loc sa-i ligaturezi vasele de sange in administrezi noi cantitati de sange. Asta inseamna risipa de singe (bani) si posibilitatea ca pacientul (sist. sanitar) sa supravietuiasca fara a se vindeca. Vom asista in continuare la inaugurari triumfaliste de sectii, spitale, ale Ministrului si Primarului, pe bani multi, cu dotari exceptionale, dar fara personal medical. Coruptia din sistemul sanitar ramane; si cea mica (cu plicul) si cea mare. Astazi, mana de lucru (in sist. medical public) pentru montarea unei proteze la picior il costa pe pacient cat proteza compensata de casa si ti se spune ca ai facut economie. Medicii isi completeaza veniturile de la pacienti, iar managerii de spital de la firme si toata lumea este aparent multumita. Numai pacientul plateste serviciile medicale (si asa precare) inzecit si i se pare ca a scapat ieftin. Autoritatile nu recunosc coruptia din sist. sanitar si nu au de ca sa ia masuri. Eu cred ca vom mai asista neputinciosi la situatii de acest gen in care ne vom mira precum copilul din poveste care exclama cu candoare si naivitate:"Bine, dar imparatul este GOL!".
Andrei F • 19 decembrie 2017, 8:54
Probabil cel mai echidistant articol al dumneavoastra...Totusi m- am amuzat cum va intrebati ,,statul de ce nu a facut,politia de ce nu a ridicat pistolul,procuratura de ce nu a luat masuri...,,Oare realizati ca astia sunt oamnii pe care- i aparati,carora in zilele acestea le dati munitie pentru ca pentru ei totul sa ramana ca mai inainte,ba chiar sa iasa intariti?Adica aveti dubii cum au muncit in dosarul Hexi ,gasiti cazuri ca la Malaxa unde Secureanu si- a facut de cap aproape 10 ani si tot vreti ca lucrurile sa ramana ca mai inainte?Pai domnule tot bagati in oala aceleasi ingrediente din care va iese o ciorba fada si acum sperati sa va iasa brusc tort???Pe langa inrebarile acelea puteti sa va mai puneti una: de unde stia Condrea ca a doua zi o sa fie retinut?Doar dumneavoastra?Asta e justitie?
Aspida • 19 decembrie 2017, 9:05
Caz tipic de afacere cu protectie securistica. Inteleg de ce in articol nu se puncteza mai clar aspectul asta: pe de-o parte este greu de probat, verificat din 2 surse, etc. si pe de alta parte nici teama nu e exclusa. E omenesc. Noi insa, aici in subsol, sub protectia anonimatului, o putem face.
Sile • 19 decembrie 2017, 9:06
Vrăjeală de articol, *** Condrea a fost extras si e bine merci pri Caraibe, insa xozil
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Cătălin Tolontan • 19 decembrie 2017, 9:07
@Gambeta, sile: ne reprosati noua, care am descoperit cazul si care am insistat pentru ca oamenii sa inteleaga cat de multa suferinta a adus, ca evitam ceva? Nu evitam nimic, dar in profesia noastra lucram cu informatii verificate si cu probe. Si vom continua la fel. Asta nu negociem, indiferent cat de mult va suparati. Nu stim si nu vrem sa ne facem altfel meseria.
Gareth Edwards • 19 decembrie 2017, 9:10
Interesul "baietilor" a fost ca acest ochelarist abject sa dispara...de aceea, l-au lasat sa ia acel pom in brate. O ancheta de asemenea importanta (vorbim despre sistemul national de sanatate care a fost pus la pamant de coruptie) necesita masuri de alta natura. Omul trebuia anchetat, nimeni nu s-a gandit sa-i dea "hartiutza de concediu de 29 zile"...Concluzia este extrem de limpede, prost sa fii si tot intelegi ca Hexi Pharma avea legaturi cu "baietzii:...RUSINE MARE NOUA ROMANILOR PENTRU CE INDURAM ZI DE ZI!!!
Cătălin Tolontan • 19 decembrie 2017, 9:12
@Gareth Edwards : da, comportamentul statului, a Parchetului General, al politiei si al SRI este inexplicabil. Nu mai discutam de dinainte de dezvaluiri. Discutam de dupa ce s-a aflat. A fost 30 de zile in libertate si asta l-a costat pe el viata si pe anchetatori pierderea unor cai rapide de a demantela o retea de adus boli in spitale.
vali • 19 decembrie 2017, 9:32
Scuza-ma Tolo ca sunt off-topic, dar scriu aici pentru ca esti redactor sef la gazeta. la articolul cu Dinu si cocostarcii voi ati pus o poza cu 2 berze. :))) . e de rasul ... curcilor (ca sa pastram sfera aviara)
Alex • 19 decembrie 2017, 9:44
Cred ca anchetatorii tot asteptau sa faca o miscare gresita, ceva de genul... sa vorbeasca la telefon cu cineva, sa se intalneasca cu cineva...etc. Au intins coarda mai mult decat trebuie. Tot au sperat ca le va face viata usoara si ca le va da indicii ... dar realitatea a fost alta
Gigel • 19 decembrie 2017, 9:47
Si uite asa , apar indicii despre folosirea metodelor de inducere a suicidului , de catre grupuri sau persoane din anturaj. "Sotia" cred ca stie mai muuulte , pt. ca a ramas cu banii , in defavoarea fiicei .
Parteneriat public-privat • 19 decembrie 2017, 10:36
"Sotia" parca nu era sotie...
bg • 19 decembrie 2017, 10:47
Sa ne reamintim aici, ca in perioada 2012-2016, DNA si DIICOT au deschis 2 dosare penale contra patronului Hexi Pharma, privind licitatii trucate in spitale si spalare de bani, trimise apoi Judecatoriei sect. 2 Buc., care a clasat dosarele fara sa faca cercetari si fara sa-l audieze pe Condrea. Sigur, Condrea nu mai este, dar se va repeta scenariul? Cine are interes ca afacerea Hexi Pharma sa produca in continuare bani negri? S-au putem afirma si noi:"unul de-al lor, l-au prins pe unul de-al lor?"
bg • 19 decembrie 2017, 11:05
Erata:''unii de-ai lor, l-au prins pe unul de-al lor".
Urod • 19 decembrie 2017, 11:28
Moartea lui Condrea va face sa nu se poată ajunge la cele mai importante personaje... Vor cădea 2-3 și gata, cu asta se va îngropa cazul.... Dar ce facem noi acum..?!!!... Cred ca realizați ca trebuiesc reconstruite sutele de spitale care au colaborat cu Condrea...!!!!!... Și mai e ceva... capii mafiei odată scăpați, vor găsi alt loc din care sa fure bani... Și știți de ce?!!!... Simplu... Cu asta se ocupa ei, nu cu grija față de popor... Grija fata de popor este ceva desuet, iar în toate structurile sunt infiltrat indivizi care-i ajută... Condrea a fost mai slab, n-a rezistat... Făcea 2-3 ani și gata.. Și revin Cătălin la ce-am scris de zeci de ori... DACĂ EI AU AVUT TUPEUL DE AU MERS PANA AICI, DE AU DISTRUS SISTEMUL DE SĂNĂTATE, CUM CREZI TU CA - I POȚI OPRI CU DOAR 2-3 ANI DE PUȘCĂRIE?!!!... VORBA LUI SECUREA UN....,, VACANTA BINE VENITA"... TU-ȚI DAI SEAMA *** SUNT CEI CARE AU FOST IMPLICAȚI AICI?!!!!...
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Buiadi • 19 decembrie 2017, 11:29
Este atât de trist ceea ce se întâmpla și suntem atât de limitați in mijloacele noastre de a lupta contra “lor”, încât singura soluție pe care o văd majoritatea este emigrarea...fapt demonstrat de cifrele îngrijorătoare ale acestui proces de după ‘90 și pana acum.Am încetat sa mai speram chiar și in momentul in care se apropie noi alegeri, deoarece indiferent ce am votat in aceasta perioada de mai bine de 20 de ani, rezultatul a fost același.In curând o sa rămână doar “ei” in țara și o perioada o sa se fure între ei, după care o sa pună lacătul!
Cătălin Tolontan • 19 decembrie 2017, 11:30
@Buiadi: emigrarea poate fi o solutie individuala si fiecare are dreptul sa-si aleaga destinul fara sa fie judecat. Dar, pentru tara, emigrarea nu e o solutie. Cei care vrem sa raminem aici, daca vrem, trebuie sa ne implicam, sa monitorizam justitia, sa ne respectam profesiile, sa ne sunam parlamentarii, sa le scriem, sa incurajam ONG-urile care ne conving ca fac treaba. Romania poate fi schimbata, stiu ca va oboseste aceasta afirmatie, dar suntem convinsi de ea :-)
Alexandru • 19 decembrie 2017, 11:48
Concluzia: dormiti linistiti , Condrea s-a sinucis, case closed , nu mai cautati legaturi cu servicii secrete ca nu e cazul, mortul e de vina pentru tot. Multumim pentru precizari.
ManX • 19 decembrie 2017, 12:30
@vali.Ai fi vrut sa puna un flaming roz si un flaming roz? Poate un papagal era mai elocvent decât o curca. Ai un zece la chimie, asta pentru a ramâne în sfera aviara. Incearca aici: https://www.libertatea.ro/stiri/nu-vrea-homosexuali-pe-strazi-316551
Stefan • 19 decembrie 2017, 12:37
A murit, sa fie sanatos, dar daca avea macar un dram de umanitate in el inainte facae o lista cu oamenii murdari din sistem care au ros la cascaval impreuna cu el, lasa si dovezile necesare la cati dintre ei avea, isi cerea iertare si pa si la revedere. Asa arata cu varf si indesat cat de inumani sunt oamenii astia care capuseaza tara asta, nu dau doi bani pe milioanele de oameni care trag la jug din cauza unor nenorociti ca ei.
Mihai • 19 decembrie 2017, 12:43
Follow the money, zicea cineva. Ce te costa sa te uiti unde plecau banii aia curati din Cipru, sau unde erau offshorurile. Cu 250 de euro si o cafea orice brokeras de Dambovita iti poate face rost de informatii de astea; presupun ca banii veneau catre niste firme ce tin de sanatate, dupa care erau impartiti in niste conturi de persoane fizice/juridice sub forma unor plati,servicii,etc... cine sta in spatele lor? Ma gandesc ca daca Dan e mort afacerea merge inainte, nu e hexi e alta firma, cine sta in spatele lor?
Andrei F • 19 decembrie 2017, 13:00
@Cătălin Tolontan • 19 decembrie 2017, 11:30 Puteti va rog sa-mi dati un exemplu de ONG care s-a implicat in cazul Condrea unde spuneti ca Organele au ceva explicatii de dat?Mai mult,puteti sa-mi dati exemplu de un ONG activ acum in zona Justitiei dar care sa spuna ceva despre cei care indeplinesc Justitia in mod defectuos?Spuneti ca monitorizati Justitia...Unde ati descoperit nereguli ce actiune ati inteprins?Sper ca monitorizarea nu sunt articolele scrise....
sile • 19 decembrie 2017, 13:22
Imi place cum toata lumea infiereaza cu voiosie "statul si parchetul" ca ar fi trebuit sa-si dea seama ca Condrea are motive sa se sinucida si nu au luat masuri. Dar nimni nu spune nimic de sotie sau avocati care aveau semne clare ca vrea sa se sinucida si nici macar ei nu par sa fi alertat pe cineva.
Alex3 • 19 decembrie 2017, 13:45
De fapt, e o treaba tare convenabila sinuciderea asta, altfel aveam primul caz de genocid biologic de dupa al doilea razboi mondial. Eu cred ca procurorilor le e frica de unde s-ar putea ajunge cu dosarul asta - pai asta a avut multi complici, inclusiv unii care au ascuns infectiile din spitale, vorbim de o intreaga mafie si un intreg sistem criminal, unde cei acuzati in acest caz erau niste rotite care isi indeplineau fiecare rolul sau, precum in genocidul nazist. Exista probabil zeci de mii de morti, dar e un caz tare jenant pentru o tara europeana si ordinul pare a fi sa se minimalizeze lucrurile, sa condamne cativa la 5-6 ani si sa se inchida problema. Nu se va merge pe fir pentru a prinde toti criminalii din acest caz si pentru a se identifica toti mortii. Daca se dorea asta am fi vazut comisii de experti internationali adusi, studii si anchete in fiecare spital. Nu vedem nimic si asta e un semn ca treaba e pe cale sa se inchida. Acum sa speram ca vor lua totusi ceva masuri sa nu se mai intample.
ticbis • 19 decembrie 2017, 17:45
D-le Tolontan, articolul este interesant si incitant in egala masura, macar pentru ca da apa la moara speculatiilor de tot felul... Voi cita doar cateva idei expuse: Prima; "Parchetul n-a răspuns nici azi la această preocupare publică: cum să ai mandat să-l urmăresti pe un astfel de patron si el să se sinucidă cu o zi înainte să fie retinut?" Pai e simplu: ce interes ar fi avut Parchetul (adica Statul) sa-l retina la timp pe Condrea? Ca sa ce? Sa afle opinia publica din gura lui intr-un proces public cum functioneaza sistemul? Ii credeti pe cei aflati la butoane chiar asa de idioti? Pe Omar Haissam l-au prins cand nu mai interesa pe nimeni, pe Mihai Necolaiciuc l-au gasit dupa ani buni de cautari, pe Codrut Marta (mana dreapta a lui Sorin Blejnar) nu l-au gasit nici pana acuma, pe Sebastian Ghita l-au gasit deja, dar n-o sa-l aduca in tara (viu) niciodata! Din punctul de vedere al sistemului, aceste personaje reprezinta "vulnerabilitati de stat" si daca s-ar "sinucide" toate ca si Condrea ar rezolva toate "problemele" acestuia! Sa nu uitam ca nici Adrian Nastase nu mai avea dreptul de a detine arme in casa in momentul in care a fost condamnat la puscarie; si nimeni, niciun Parchet nu i le-a confiscat din timp; norocul lui e ca a gresit tinta de putin, altfel pentru sistem ar fi fost perfect (devenise deja o piatra de moara pentru partid si aceasta ar fi fost cea mai convenabila rezolvare). A doua; "Însă statul român avea motivele ca el să nu se sinucidă! Sau nu?" Intrebarea este retorica, raspunsul este evident! In interesul statului roman Condrea nu ar fi singurul cetatean preferat sinucigas, sunt mai multi; insa din nefericire pentru sistem nu toti acestia dispun de labilitatea psihica si emotionala necesara pentru a pasi peste acest prag. Nu la toti se poate lucra "cu materialul clientului"! Pentru ceilalti, se face ce se poate: fie sunt lasati disparuti pe vecie, fie se asteapta uitarea publica cu anii, fie procesele lor se intind pe cateva generatii; cazul lui Ion Iliescu (cu revolutia si cu mineriadele lui) este elocvent, cunoscut in tara si in toata lumea. Doar asa isi pot face treaba linistiti Dragnea, Nicolicea, Iordache, Firea, Carmen Dan sau ceilalti din gasca lor. *** PS: @Andrei F: tovarase, ca de obicei esti pe langa subiect... ce treaba au ONG-urile cu dezinfectantii din spitale??? Crede-ma, pana acum n-am stiut ca e sarcina ONG-urilor sa verifice calitatea dezinfectantilor pe care statul roman ii cumpara din bugetul public pentru spitale din toata tara :))) Bati campii!!!
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Andrei F • 19 decembrie 2017, 18:49
@ticbis • 19 decembrie 2017, 17:45 Esti ca de obicei incet...Exista fundatii care apara dreptul pacientilor.Ai citit raspunsul domnului Tolontan ?Poate ai sarcina sa monitorizezi doar anumite aspecte,poftim mura-n gura...,,Cătălin Tolontan • 19 decembrie 2017, 11:30 @Buiadi: emigrarea poate fi o solutie individuala si fiecare are dreptul sa-si aleaga destinul fara sa fie judecat. Dar, pentru tara, emigrarea nu e o solutie. Cei care vrem sa raminem aici, daca vrem, trebuie sa ne implicam, sa monitorizam justitia, sa ne respectam profesiile, sa ne sunam parlamentarii, sa le scriem, sa incurajam ONG-urile care ne conving ca fac treaba. Romania poate fi schimbata, stiu ca va oboseste aceasta afirmatie, dar suntem convinsi de ea :-),,
Mihai B • 19 decembrie 2017, 19:42
"Parchetul n-a răspuns nici azi la această preocupare publică: cum să ai mandat să-l urmărești pe un astfel de patron și el să se sinucidă cu o zi înainte să fie reținut?"- Nu e cea mai fericita intrebare. Probabil a avut mandat pentru interceptare comunicatii si filaj. Din ce prezentati aici, indiciile cu privire la sinucidere rezulta din declaratiile avocatului si ale sotiei. In ambele cazuri, afirmatii facute, probabil, in spatiu privat. Ma indoiesc ca avea tehnica in casa unde locuia, astfel incat sa auda cineva aceste afirmatii. Chiar de-ar fi avut, si ar fi ajuns la urechile cuiva, cum iti dai seama daca vorbeste serios sau nu?
t • 19 decembrie 2017, 20:15
@ Andrei F: Tovarase, bati campii! Am citit de trei ori citatul postat de tine, dar nu rezulta nicicum ca ONG-urile se pot substitui statului si justitiei! ONG-urile pot monitoriza o multime de aspecte ale realitatii societatii, de la persoanele fara adapost si pana la copiii abandonati, cainii vagabonzi, cei cu dizabilitati si aia de mananca de prin tomberoanele de gunoaie! Desigur, pot semnala si o serie intreaga a disfunctionalitatilor statului, la cresele de copii, la azilurile de batrani sau prin spitalele lui Dragnea. Pot sa tina evidenta si la calitatea dezinfectantului cu care se spala dusumelele spitalelor, a calitatii bumbacului lenjeriei din paturile spitalelor, a numarului de straturi a hartiei igienice de la toaleta si a integritatii bibliei de pe noptiera fiecarui pacient internat :)) Sigur ca da, statul tau si Dragnea al tau n-au nicio vina, ONG-urile astea nu si-au facut treaba! Tovarase, n-ai inteles nimic; te mai faci si de ras pe aici... partidul tau stie in ce hal te prezinti??? Sau, poate ca fata de alde Iordache si Nicolicea te considera superior ? :)))
Andrei F • 19 decembrie 2017, 21:00
@ t @ ticbis@ tintin... Ce facultate ai facut domnule si cand? Si pe ce nume ca uite te dedublezi...Poate in cazul dumitale este nevoie sa citesti de mai mult de 3 ori...Cauta pe net si vezi cine este ANPP...Si este doar una din multele asociatii care se ocupa cu drepturile pacientilor..Cauta tot pe net ce poate face un ONG ...Un ONG nu se lupta neaparat cu statul sau justitia doar poate apara drepturile cetatenilor daca reprezentantii statului abuzeaza...Si pentru ca nu ai memorie...Stanescu are o fundatie,AFC Steaua a fost fundatie...
ticbis • 20 decembrie 2017, 0:56
@Andrei F: Tovarase, bati campii! Ce legatura au ONG-urile, AFC Steaua, ANPP, Stanescu si celelalte aiureli din capul tau cu subiectul articolului de fata??? Tu iti dai seama in ce hal aberezi? Dupa mintea ta, putem ajunge chiar si la Maica Tereza, ca si ea se ocupa de drepturile pacientilor, nu-i asa??? Vai mama ei de tara... de cine e populata... Offf, Doamne... rau ne-ai mai blestemat...!
Andrei F • 20 decembrie 2017, 8:28
@ ticbis Domnule,sper sa fie ultimul raspuns pe care vi- l dau! Dumneata domnule ai facut afirmatii despre ONG- uri,dumneata domnule ai afirmat ca ONG- urile nu se ocupa cu pacientii ,dumneata domnule m- ai atacat pe tema ONG care nu pot face si desface...Pentru clarificare...reciteste comentariile dumitale! Vrei sa- mi predai lectii mie si intregii lumi dar uiti asa de repede propriile afirmatii? Te intrebai dumneata sau prietenul dumitale de ce nu am facut galagie pe tema pensionarului de 43 de ani...Domnule am aflat de ce a fost pensionat si deci dumnealui este scuzabil...Dupa ultimele dumneavoastra comentarii pe care le uitati asa de repede...si dumneavoastra din partea mea o sa aveti parte de acelasi respect ca al domnului Sandi...Pentru ca eu nu fac discriminare...
ticbis • 20 decembrie 2017, 16:53
@Andrei F: Tovarase, bati campii! In niciun comentariu n-am facut referire la vreun ONG sau la implicarea acestora in acest caz! Citeste-ti comentariile; tu ai amestecat aici notiunile astea cu ONG-uri si altele intr-un fel de talmes-balmes sinistru! Repet, cu cat iti citesc zilnic ineptiile pe care le postezi pe acest blog, cu atat sunt din ce in ce mai convins ca tara asta n-are nicio sansa!
nasty • 21 decembrie 2017, 20:13
oricum nu are sens sinuciderea, atata timp cand cei foarte putini prinsi cu ceva, au fost condamnati, iar cei condamnati au iesit dupa 1 an, 2, maxim 3 , ramanand cu toata averea si chiar au sanse sa devina inapoi politicieni, ca se da o lege noua acum.