luni, 16 ianuarie 2017, 6:39
”Secureanu a conștientizat că securitatea României are și o problematică medicală. Nu mulți văd asta. Teza de doctorat conceptualiza această strategie în favoarea omului”General de brigadă Constantin Onișor, coordonatorul doctoratului managerului de la ”Malaxa” la Academia SRI
Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan
Vineri, 13, pisica neagră.
Noroc cu Masoneria bună!
Vineri, 13 ianuarie 2017, generalul de brigadă Constantin Onișor, fost șef al școlii doctorale a Academiei SRI, intră în sediul din Măgurele al firmei Sanimed Internațional Impex SRL.
Sanimed se prezintă ca o companie de biotehnologie avansată.
Firma are 28.000 de contracte cu instituțiile publice, în general spitale cărora le vinde de la medii de cultură la comprese sterile.
27,8 milioane de euro reprezintă contractele din sănătatea publică ale Sanimed, în perioada 2007-2015
Și e deținătoarea unui site protejat, astfel încît simte și dacă pasărea zboară pe deasupra domeniului său de internet.
90% din aceste contracte sînt cumpărări directe, dar valoric celelalte 10% din contracte aduc grosul businessului.
La intrarea în Sanimed, Onișor e salutat cu mult respect, chiar dacă nu trece prin cea mai bună perioadă a carierei sale.
În decembrie 2016, după ce Gazeta Sporturilor expune cazul ”Malaxa”, dintr-o dată numele lui Florin Secureanu dispare din lista doctoranzilor Academiei Naționale de Informații (ANI).
La întrebarea ziarului, ”De ce și cînd l-ați scos pe Florin Secureanu dintre doctoranzii dumneavoastră?”, Academia SRI răspunde: ”Vă vom comunica, dar durează!”.
Odată cu Secureanu a dispărut de pe siteul ANI și generalul Constantin Onișor, cel care îi coordona doctoratul managerului.
În 2015, el pierde poziția de coordonator de doctorate, după ce jurnalista Emilia Șercan produce numeroase probe privind plagiatele sistematice din subordinea lui Onișor.
În decembrie 2016, după povestea cu Secureanu, Constantin Onișor dispare de tot, nu mai coordonează doctorate, academia îi reziliază contractul, ”de comun acord”, după cum explică generalul pentru Gazetă.
Acesta e și motivul, susține el, pentru care vineri, 13 ianuarie 2017, e văzut în sediul Sanimed.
Secureanu nu este singurul om din domeniul sanitar care face un doctorat la Academia SRI.
Cătălin Hideg, patronul Sanimed, a fost și el pînă de curînd elevul lui Constantin Onișor, relație întreruptă de despărțirea dintre ANI și general.
Apar nume noi așa că e nevoie de răbdare ca să le parcurgeți.
Ei vă cunosc pe voi, pentru că trăiesc exclusiv din taxele de sănătate pe care le plătiți.
Avîndu-i ca acționari pe Hideg și un off-shore din Cipru, A.M. Biotechnology Services LTD, cu sediul în Larnaca, Sanimed face afaceri inclusiv cu nepotul lui Fidel Castro.
În 2011, firma încheie un parteneriat cu grupul antreprenorial Labiofam, condus de Jose Antonio Fraga Castro, în scopul de a distribui pe piața locală un medicament naturist folosit în tratarea cancerului.
Secureanu, Hideg și Onișor au și un alt punct comun: ei figurează pe listele organizațiilor masonice.
Firma lui Hideg și spitalul lui Secureanu sînt parteneri, mici în raport cu talia fiecăruia, 43 de încredințări directe în 7 ani, în valoare de doar 25.000 de lei.
Iar interesele lui Hideg, Secureanu și Onișor se mai intersectează într-un om.
Directorul general firmei Sanimed se numește Marian Angheloiu, ”un vizitator frecvent și misterios în cabinetul lui Secureanu de la Malaxa”, după cum susțin angajați ai spitalului.
Misterios pentru că ”nimeni nu știe ce vorbeau”.
Arestat acum 10 ani pentru că a mijlocit o mită în mediul Academiei de Poliție, Angheloiu capătă în timp încrederea lui Secureanu și a lui Hideg, teoretic adversari de moarte în lumea Masoneriei.
De ce?
Pentru că Hideg este mîna dreaptă a liberalului Iulian Moisescu într-o organizație secretă derivată din Cavalerii de Malta, atît de secretă că cere înlăturarea publicului din sală în momentul în care este dat în judecată de organizația-mamă.
Judecătorul se crucește și lasă publicul în sală.
Apoi decide în defavoarea clonei.
Hideg și Moisescu pierd drepturile să mai folosească sigla Cavalerilor de Malta.
Următorul care e vizat de Cavaleri este Florin Secureanu, prin organizația sa rivală cu a lui Moisescu și Hideg, dar la fel de ilegitimă din perspectiva Ordinului de Malta.
Potrivit unor relatări, Marian Angheloiu e axul care învîrte aceste relații.
Cu ceva timp înainte ca ziarul să publice investigația despre Secureanu, dar cînd Gazeta adună deja date și lasă urme, directorul de la Sanimed sosește val-vîrtej la ”Malaxa”.
”Angheloiu l-a tras pe Secureanu din birou și i-a spus, din partea lui Hideg, că e posibil să i se întîmple ceva!”, povestește o sursă a Gazetei.
Inițial, Secureanu crede că e vorba despre primul său dosar de la DNA, în care e acuzat că l-a mituit pe Dan Diaconescu.
Bănuiește asta pentru că Hideg, patronul Sanimed, este legat de Diaconescu, pentru partidul căruia a candidat ca senator în 2012, fără să fie ales.
Dar amicul său Angheloiu îi spune că e vorba despre altceva.
Ați obosit. Și aveți dreptate. Sînt nume noi și povestea e încurcată.
Ori de cîte ori scrii despre acești oameni e ca și cum ai încerca să cartografiezi Pămîntul pe dinăuntru.
Poate devine mai clar cînd vorbesc ei despre ei.
-Domnule general Onișor, ați dispărut de pe siteul Academiei SRI odată cu Florin Secureanu. De ce nu mai conduceți doctorate acolo?
-Nu știu nimic de Secureanu. Nu știu de ce nu mai e el. Mie mi s-a terminat contractul.
– Ați avut contract pe un an?
-Nu, pe durată nedeterminată.
– Și, atunci, cum vi s-a terminat?
– Să vă explic. Din 2006 eu am avut contract nedeterminat pentru că era penurie de cadre militare academice. Sînt pensionar și au avut nevoie de mine. Dar acum cred că vor oameni mai tineri și nu mi-au reînnoit contractul. Eram angajat civil și probabil că pun pe altcineva. Am predat doctoranzii mei altor profesori. De aceea am și fost la firma Sanimed, unde spuneți că am fost văzut. Să discut cu Cătălin.
-Cătălin Hideg, patronul Sanimed?
-Da, cu el. Ne-am uitat împreună pe documentele doctorale și apoi ne-am văzut în altă parte cu profesorul Troncotă, care l-a preluat ca doctorand.
-Deci între plecarea dumneavoastră și colaborarea cu Florin Secureanu spuneți că nu este nici o legătură?
-Nu este!
-În ultima vreme au ieșit la evidență nu doar afacerile de la spital ale lui Secureanu, dar și felul în care și-a construit cariera academică. Chiar avea resursele pentru a da un doctorat?
-Secureanu avea trei calități în raport cu mine:
Scuzați-ne, dar acestea sînt calități ale disciplinei, nu atestă o valoare academică.
-Secureanu era manager de spital. Întîlnea oameni diverși, care să-l povățuiască. Cunoștea persoane de la care mai ciugulea idei. A făcut trei ani din doctorat și nu-i pot reproșa nimic!
-Care era tema tezei sale?
-Securitatea sanitară națională a României.
– (Faci cea mai frumoasă meserie din lume, aceea de ziarist, dar uneori poc-poc, îți plesnește ceva în tîmplă) Iertați-ne, probabil că n-am înțeles. Care era tema tezei de doctorat a lui Florin Secureanu la Academia SRI?
-Securitatea sanitară națională a României! El definea valori, interese, necesități în privința sănătății populației. Și conceptualiza asta.
-Mai concret, vă rugăm, că noi sîntem neofiți.
-Vedeți dumneavoastră, securitatea unei națiuni are și o problematică medicală. Nu sînt mulți cei care văd acest lucru. Secureanu l-a văzut, a avut curaj. A propus o strategie interesantă.
– (Pocnește ceva într-o ureche. Întrebi ceva, dar nu mai știi ce.)
-Sigur că vă răspund. Secureanu mi-a trimis trei referate unde detalia. Securitatea națională sanitară, în concepția lui, se muta pe om, nu pe instituții.
–Pe om?
-Pe relația dintre medici și pacienți, că ei ar trebui să facă regulile și nu instituțiile. El avea o calitate speculativă deosebită, umbla mult prin străinătate și vedea lucruri pe afară.
-Interesant. Domnule general, e adevărat că, de fapt, dumneavoastră i-ați făcut referatele și i le-ați trimis pe e-mail?! Avem informația de la o sursă din ”Malaxa”.
–Da, i le-am trimis pe e-mail, dar le primisem de la el. Și, cum, ziceți că i le făceam eu, în ce sens?!
-În sensul că le redactați, că-i făceați munca.
-Eee, ce înseamnă că i le făceam?! Stați puțin, hai să vă explic despre ce e vorba!
Întrerupem puțin discuția.
S-a lungit și e tîrziu.
Cînd scrii despre acești oameni e ca și cum ai încerca să descrii Pămîntul pe dinăuntru.
Cine sînt?
Ei se înscriu în organizații oculte, dar nu din rațiuni nobile, ci din sentimentul superiorității și din refuzul regulilor care sînt bune numai pentru oameni obișnuiți.
Intră în masonerii seculare, dar, mult mai des, în facțiuni masonice fast-food, pe care le clonează singuri, cu bani.
În plus, devin membri ai unor organizații de influență tip ”Fundația Omenia”, structură despre care procurorii DNA au deja mărturii că aranja, contra unor sume de bani, combinații pentru Florin Secureanu.
Și așa compromit Masoneria.
”Florin Secureanu și Mihai Mesner, pus de Secureanu, au dus mulți bani din cei scoși din spital la Fundația Omenia”Declarație a unui om din ”Malaxa” la DNA
Apoi, ca să-și crească influența, ei aderă la alt nivel secret, însă unul oficial de data asta.
Se înscriu în Academii și Institute ale serviciilor secrete sau ale altor organizații de forță ale statului român.
Așa cum își cumpără ordine oculte, își cumpără diplome și doctorate. Fals prestigiu academic.
Totul pe bani.
”Generalul Constantin Onișor este cel care l-a propulsat și apoi protejat pe Secureanu la Academia SRI și există probe pentru acest lucru”Angajat din ”Malaxa”
Și astfel, ei compromit nu doar Academiile, ci și, indirect, serviciile secrete care patronează școlile.
Motorul parcursului acestor oameni sînt banii.
De fiecare dată, banii publici.
Ca să aibă acces la sume, ei sînt numiți în poziții de ordonatori de credite de către cei care vor să-i teleghideze.
60de milioane de euro a gestionat nestingherit Secureanu în cei 9 ani la ”Malaxa”
Consecvenți cu propriile acțiuni, ei compromit și funcția publică.
Dar asta nu contează pentru că majoritatea celor din jurul lor, care ar trebui să-i controleze sau de care depind, sînt membri ai acelorași structuri secrete oficiale și neoficiale.
Generalul Constantin Onișor îi avea în grupul său de doctoranzi atît pe ”ordonatorul de credite” Florin Secureanu, cît și pe ”preferatul spitalelor” Cătălin Hideg .
Triunghiul perfect:
Toți aceștia se regăsesc fie pe lista masoneriei, fie pe lista aspiranțior la sistemul serviciilor secrete.
Ori, și mai bine, pe amîndouă.
Și, în fine, ultima compromitere: amnistia.
Dacă pentru prea mulți dintre ei cad măștile și ajung în fața procurorilor sau, Doamne ferește!, în fața instanței, apelează la politică.
Pentru că au nevoie de puterea supremă, cea a cetățeanului, care să-i curețe.
Legitimarea Masoneriei, legitimarea academică a lumii medicale și a serviciilor secrete, protecția ministerelor, toate acestea funcționează perfect dacă cetățenii sînt pasivi și justiția timorată.
Dar cînd sînt scoși la lumină, oamenii înțeleg rețeaua și ei ajung în coliziune cu justiția, legitimările normale nu-i mai pot ajuta.
Acum, ei au nevoie de acces la sursa adevărată a puterii: cetățeanul.
Și, pentru asta, trebuie să convingă Parlamentul.
Ce înseamnă amnistie?
Toate procesele încetează, toate dosarele se clasează și orice faptă nedescoperită se șterge!
Gîndiți-vă încă o dată: cum poți justifica unei societăți ale cărei resurse au fost furate chiar în momentul în care avea cea mai mare nevoie de ele, că se absolvă toate infracțiunile de un anume gen, inclusiv cele nedescoperite încă?
Pentru așa ceva ai nevoie de Parlament.
Ce ironie!
După ce tu, Secureanu, tu, Hexi Pharma, tu, Vitalaire și toți cei care te-au inventat și protejat, ai avut grijă să te separi într-o elită ascunsă și autodeclarată, vine un moment în care ai nevoie de oamenii pe care i-ai înșelat. Pe care i-ai făcut să sufere în spitale.
Odată scos la lumină, tu, ocultul și superiorul, trebuie să te conectezi la sursa originară a puterii într-o democrație, la oamenii obișnuiți, egali și liberi, ca să scapi.
Compromiterea Parlamentului și, la fel de grav, a speranței este ultimul pas pe care mai au să-l îndeplinească.
Și așa chiar vor întoarce Pămîntul pe dinăuntru.
Continuăm mîine.
Să vedem cum explică generalul Onișor, recent plecat din Academia SRI, e-mailurile în care îi trimite lui Secureanu referatele semnate de Secureanu.
Referate despre securitatea națională sanitară centrată de om.
Sfinte Sisoe!
Puteți citi aici toate cele 29 de episoade ale investigației de la spitalul Malaxa.
la un kilk distanta • 27 martie 2020, 15:53
Bine punctat. Dar daca tu crezi ca astia enumerati mai sus sint cei din linia intai, cred ca ne amagim. Sunt ca echipamentele alea de protectie impotriva virusului pe care le folosesti si dupa le arunci.