În Dosarul Loteria I, verdictul se dă luni. Condamnat la 4 ani de prima instanță, George Copos, fostul patron al Rapidului, așteaptă sentința în închisoare. Cu aceeași pedeapsă de 4 ani, Nicolae Cristea, directorul-rege al Loteriei Române, așteaptă și decizia Tribunalului București. La ce forță subterană avea Cristea este greu de crezut că s-a ajuns pînă aici.
sâmbătă, 23 august 2014, 10:00
În Dosarul Loteria I, verdictul se dă luni. Condamnat la 4 ani de prima instanță, George Copos, fostul patron al Rapidului, așteaptă sentința în închisoare. Cu aceeași pedeapsă de 4 ani, Nicolae Cristea, directorul-rege al Loteriei Române, așteaptă și decizia Tribunalului București. La ce forță subterană avea Cristea este greu de crezut că s-a ajuns pînă aici.
Biroul era mare, în el, ziaristul era tînăr. Noroc că stăteam alături de Ovidiu Ioanițoaia, cel care, după vreo 40 de ani de gazetărie, nu mai are demult trac, în nici o situație.
Ioanițoaia e o figură.
Rupe ritmul, aparent în cele mai anapoda momente. Mai sînt cîteva momente pînă la un meci important și, din senin, se apucă să povestească drumul iernatic pe care l-a făcut spre castelul din Elveția al lui Friedrich Dürrenmatt, ca să-i ia un interviu.
Sau îl aștepți la Olimpiadă pe președintele Emil Constantinescu și Ioanițoaia, nonșalant, își aduce aminte cum l-a primit, prin anii ‘70, Henri Coandă. Era un puști de 25 de ani, jurnalist la “Sportul”, și a obținut, “în 1969 sau 1970, nu mai țin exact minte”, primul interviu cu marele om de știință revenit din exil. “L-am publicat în Flacăra”.
Cu Ioanițoaia la Finanțe, în biroul ministrului Tănăsescu
În timp, am înțeles că nu face aceste rememorări pentru el. Pentru noi le face. Ca să păstrăm o măsură a lucrurilor. Ca să nu mai avem senzația că lumea se va sfîrși azi, în urma unui necaz sau după o lovitură de presă. Ca să nu ne sperim niciodată, despre oricine am scrie sau orice vedetă am avea-o în fața ochilor. Dar și ca să nu ne cocoțăm pe un succes profesional trecător.
Biroul era, așadar, mare. Dincolo de el stătea Mihai Tănăsescu, ministrul de finanțe al Guvernului Năstase. A venit spre noi, ne-a strîns mîna, am luat loc.
Episodul are loc undeva “în 2001 sau 2002”, vorba lui Ioanițoaia, nu anul exact contează. Toți anii erau la fel, plini de un război declarat între ziarul ProSport, unde lucram, și Loteria Română.
Cu zeci de mii de angajați care munceau onest, Loteria era, la vîrf, un sistem securisto-militarizat. O vacă din care curgeau bani prin 40 de ugere, cîte unul în fiecare județ. Scriam înverșunați despre afacerile pe care le făceau, cu grecii de la Intralot, cu Rapidul lui Copos, cu multe alte firme favorizate.
Cum s-a răstit la noi
Adrian Sârbu ne-a rugat să mergem și să vorbim cu Tănăsescu, ministrul care răspundea de Loterie.
Sârbu avusese o vorbă deșteaptă: “Băi pulică, atunci cînd ești puternic, atunci te porți cu mai multă grijă cu cei pe care-i ataci! Duceți-vă și vorbiți cu el că nu vă obligă cu nimic o întîlnire”.
Întîlnirea a fost umană ca o drujbă.
Îmbrăcat cu o cămașă albastră lucioasă, de business class, ministrul a început să ne reproșeze “incorectitudinea” cu care tratam cazul Loteria. Că nu e adevărat nimic, că Nicolae Cristea e un manager excelent, că asta nu e presă ce facem noi. Ridica treptat tonul.
Adevărul e că Nicolae Cristea avea o putere de neconceput azi. România era mai degrabă un socialism pe cale de restaurație decît o democrație în formare. Puteai să scrii despre Ion Iliescu, dar era aproape imposibil să te atingi de șeful Loteriei Române. Personaj necunoscut publicului larg, Cristea avea relații în toate partidele, de la liberali, la țărărniști și, bineînțeles, la pesediști.
El supraviețuia regimurilor în calitate de cardinal al banilor grămadă. Directorul Loteriei mîncase pe pîine un snop de miniștri precum Tănăsescu.
Deși în biroul ministrului, Ioanițoaia își aprinsese o țigară.. Ăsta era el, fuma și la televizor în direct la ”Procesul etapei”, fuma și în toaletele avioanelor pînă l-a arestat un pilot, neimpresionat de italiana lui de Napoli.
Ioanițoaia a încercat să oprească tirada ministrului, făcînd o glumă legată de faptul că amîndoi erau giurgiuveni. Fuseseră colegi de liceu, în sensul că jurnalistul era o figură legendară pentru colegii din anii mai mici. Lăsase ceva amintiri despre felul în care învăța la școală.
Ultima țigară înainte de următoarea
Deloc empatic, Tănăsescu, nici el vreun mediocru, dar genul de demnitar populat cu certitudini, îi dădea înainte cu “porcăriile pe care le fac jurnaliștii”. L-am simțit pe Ioanițoaia cum se enervează în stilul acela ferm, fără vreo vibrație interioară, fără tremur în glas, ceva ce mie nu mi-a ieșit niciodată. Tănăsescu, nimic, dă-i înainte!
Ne-am ridicat împreună, brusc, fără vreun cuvînt. Ministrul a făcut ochii mari, tocmai ne amenința “Lasă că voi vorbi cu Adrian”, cu Sârbu, adicătelea.
Din picioare, puțin aplecat pe masa de lemn, Ioanițoaia și-a stins țigara apăsînd în scrumieră și am ieșit. În lift și-a aprins încă una.
«Omul de afaceri George Copos și directorul Loteriei Române, Nicolae Cristea, au fost condamnați la patru ani de închisoare cu executare. Decizia instanței Judecătoriei Sectorului 2 nu este definitivă, putând fi contestată la Tribunalul București» 29 ianuarie 2013
În multe ocazii m-am întrebat dacă, în cei 15 ani care au trecut de atunci, cei care i-au protejat pe George Copos și pe Nicolae Cristea și, în fapt, i-au înfundat, se gîndesc un pic la asta.
Dacă premierul Adrian Năstase, șeful Corpului de control, Victor Ponta, sau Mihai Tănăsescu, șeful lui Cristea și al Loteriei, se gîndesc că stopîndu- i administrativ pe Copos și pe Cristea din aranjamentele lor în 2001 i-ar fi oprit să mai facă faptele din 2004 și care au reverberații pînă azi, în 2014.
Încă de atunci erau suficiente argumente în presă că la Loterie se petrec nereguli. Numai contractul cu grecii de la Intralot, care pînă azi a făcut valuri, Rareș Bogdan de la Realitatea TV s-a concentrat pe el, valora sute de milioane de euro!
Cînd, în 2003, ne-am mutat la Gazetă, am continuat campania. Îmi amintesc coperțile cu Cristea și Copos.
Și alte ziare ale vremii scriau apăsat. Îl mai salut o dată pe George Lăcătuș, de la Cotidianul și Evenimentul Zilei, ziarist pe care șefii Loteriei l-ar fi jupuit cu furculița dacă ar fi putut. Că justiția nu funcționa, asta era altă treabă. Șefii lui Nicolae Cristea au știut.
«Declarațiile martorului M. I., fila 225 vol I. dup, care a precizat că din banii primiți de la Loteria Română a împrumutat pe numitul M. L. cu suma de 41.800.000.000 ROL» Fragment din dosar
Mircea Lucescu intră în scenă
M.L. este Mircea Lucescu.
Copos i-a plătit în 2004 lui Lucescu o sumă de peste un milion de dolari, bani despre care Lucescu a susținut în fața procurorilor că i se datorau în urma cîștigării titlului din 1999. Dar Copos nu i-a dat banii direct, ci prin intermediarul Ion Matei, care i-a împrumutat cele 41,8 miliarde lei vechi lui Lucescu. Banii proveneau din Loterie.
Dosarul scoate la iveală și alte promisiuni pe care Copos i le-a făcut lui Lucescu. Acțiuni în Ana Group.
“Conform înțelegerii pe care M. L. a avut-o cu G. C., coroborată cu declarația lui M. L., dată în fața organelor de urmărire penală cu participarea echipei R. în Liga Campionilor în 1999 și cu câștigarea Campionatului în anul 1999, M. L. ar fi urmat să dețină 3% din acțiunile SC A. G. SA, din aceeași hotărâre rezultând că a deținut 2%.”
I-a promis 3% din Ana Group, i-a dat 2%.
“Din declarațiile lui M. L. mai rezulta că acesta a transferat suma de 10 miliarde de lei fiului său, numitului R. L”. Atît Mircea, cît și Răzvan Lucescu au declarat că nu știau că banii provin dintr-o infracțiune făcută de George Copos cu Loteria Română. Astfel, antrenorii au rămas în afara procesului penal.
Cum au recuzat judecătoarea
Camelia Bogdan, magistratul din cazul ICA, a judecat și dosarul Loteria I. A propus punerea unui sechestru asigurator pe sumele încasate de antrenori din Loterie. Chiar dacă cei doi Lucescu nu sînt vinovați, există posibilitatea legală de a face asta, pentru că se consideră că banii au o proveniență infracțională. Însă judecătoarea a fost recuzată de avocați și o altă instanță le-a dat dreptate apărătorilor pe 15 iunie 2013.
Acum, dosarul este judecat de un alt complet.
După 8 ani de la începerea urmăririi penale, Tribunalul București a anunțat că luni, 25 august, va da verdictul definitiv în acest dosar.
Amintirea unui proces pierdut
Pe 1 iunie 2006, înainte de a începe urmărirea penală în Dosarul Loteria, George Copos era vicepremier al Partidului Conservator.
A demisionat din guvern, dînd în judecată Gazeta Sporturilor, socotind că l-am vînat începînd cu anul 2000 în cazul afacerilor sale cu Loteria. A pierdut procesul cu ziarul, cel mai neînsemnat eșec al său în justiție pînă la urmă.
Ani de zile, Copos ne-a acuzat de părtinire. Ne-a scris epistole nervoase și amare. Ne-a atacat la televizor. Ne-a numit cu vorbele de atunci ale lui Tănăsescu. Prietenul său Nicolae Cristea a fost mai tăcut.
O ușă se închide în Luxemburg
Avînd în vedere situația de azi de la Rapid, sportiv vorbind vremurile invocate în dosar sînt glorioase. Asta chiar dacă pentru Copos, deja în închisoare pentru Dosarul Transferurilor, ele au devenit periculoase.
Să așteptăm verdictul de luni al Tribunalului București. Pînă la o sentință definitivă, ei sînt nevinovați.
În Luxemburg, într-un birou al Băncii Europene de Investiții, pe Boulevard Konrad Adenauer, bărbatul solid se mai uită încă o dată spre verdele parcului care atinge convenabil clădirea din sticlă. E vineri și pleacă mai repede acasă. Cînd iese pe hol, în direcția cealaltă se văd siluetele instituțiilor europene.
Ușa se închide. Pe ea scrie: “Mihai Tănăsescu – Vice-President responsible for Energy”.
ramirez • 23 august 2014, 10:24
Ponta,nastase10%,psd!!!tot timpul sunt cam ei in toate tunurile mari!!de unde sa fie bani(negri) pentru campanii electorale?din banii fraierilor romani care nu au decat valoare de sclavi pentru toate jegurile din guvern si parlament!!astept cu nerabdare ziua cand o sa-i vad luind ani grei de puscarie nu vrajeli de doi lei cu carti scrise pe care nu le citeste decat chelul ala care sta ca un caine dupa nastase10%!!!la munca silnica i-as duce sa-i doara toate oasele si carnea pe ei ca sa nu mai puna mana pe banii tarii!!stau la puscarie ca la pension ca ei sunt”valori nationale”fimear scarba de ei!!!
acar • 23 august 2014, 10:44
…da frumoase vremuri…un gazetar sportiv care se lupta cu infractorii cica din mediul sportiv…da asta este un succes cu Copos…dar era bine sa fi fost la fel de incisivi in infractiunea din sport la propriu….nu imi amintesc sa fi fost la fel de taiosi cu cooperativa…cu becali..cu borcea..hmm totul este afacere cum sa dai in steaua cand are 3-4 milioanne de suporteri cand erau 3-4 milioane de potentiali cumparatori ai ziarului! ..interesant nu? sau cazul de la pitesti cu arbitrii lui dinamo! da…faceti anchete pe civil lucrand la un ziar sportiv…” NU E BINE D`OMLE REDACTOR”
robert • 23 august 2014, 10:57
Asta astept de la tine,dezvaluiri din culise
Alex • 23 august 2014, 11:15
Salut Catalin! Cand o sa incetezi sa mai semnezi despre securisti?!
englezu • 23 august 2014, 11:25
” Acesti banditi nenorociti si escrocheriile lor intr-o tara fosta minunata „!Noi nu avem dovezi, dar vedem unde a ajuns Romania, ce se intampla cu acest popor batjocorit, furat, desconsiderat. Sarmana tara, sarman popor !
spa • 23 august 2014, 11:53
Propozitia de final face toti banii
bogdan arad • 23 august 2014, 12:30
Leprele (prea) puternice nu au leac în justiție! 20 de ani s-a bătut pasul pe loc – am fi optimiști să spunem asta – s-a furat și s-a vandalizat țara.
Vinovații încep să plătească. Timpul nu mai stă în loc pentru români. Ufff, ce greu este…
DROMICHETE • 23 august 2014, 13:15
Bravos domnule Tolontan !
De mult nu ne mai miram de pseudo-oamenii de afaceri de la noi, vorbim de barosani gen Catarama, Patriciu, Voiculescu, Copos, cei 2 Nicolae, Umbrarescu, Adamescu si restul gastii de securisti/ turnatori/ activisti de pe vremea lui’ raposatu.
A facut vreunul bani producand ceva ? Vreun pix, vreun cui ? Canci. Toti au stat lipiti ca musca de ‘material’ sorbind cu nesat din buzunarele generoase ale statului.
Ofcors ca au facut afaceri si cu stanga si cu dreapta, dar este evident ca alde PSD au fost cei mai generosi cu ei.
Vali • 23 august 2014, 13:24
Articol inegal pe durata sa, insa finalul este hollywoodian! Felicitari!
RAPIDUL ASTAZI, VIA VAMA • 23 august 2014, 13:27
alooo, dl;e valeriu moraru??
1.este un haos total la rapid. se vand bilete de la ora 12 sambata si cand se deschide casa cele 2 studente ce nu stiu sa manuiasca laptopul si spun ca nu mai au bilete la tribuna 0.s-au anuntat preturi de 25 lei la tribuna oficiala si se ia 100 lei ca la VIP!!!!
2.jucam cu astra victoria 2 echipa secuvechi si noi, niculae si vama. primul a vrut sa cumpere rapidul de la guler alb copos, dar n-a reusit. vama l-a furat pe copos si rapidul. din cauza sa n-au ajuns la rapid sanmartean in 2004-2006, prepelitza, nicolae dica, florescu, cocis, pantelimon, tatarusanu, dorin goian, nicolita, chivu, mutu, bourceanu, rusescu, budescu, marinescu, iar iordanescu si rednic au plecat din cauza sfiorilor trase de vecinul lui postelnicu!pe alex ionita l-a furat de la dinamovistul adr zamfir si a uitat sa plateasca. face tusa, in loc sa-l cerem inapoi.
3. petrolul a facut , una calda la plzen si una rece, cu zagreb. astra de ce n-ar imita-o!!!AU SERBAT CAM MULT!
4. HAI RAPIDUL!
Cătălin Tolontan • 23 august 2014, 15:40
2, acar: nu ati citit presa sportiva in anii 90, imi pare rau ca va spun asta. Daca ati fi citit ati fi vazut cum multe ziare (sportul romanesc, gazeta, prosport, evenimentul zilei – dar si altele) au avut campanii de peste un deceniu impotriva blaturilor.
„Fara presa, blaturile nu se opreau niciodata” – Gica Hagi
Va doresc o zi buna!
florin • 23 august 2014, 15:41
Hidos personaj, Tanasescu asta. Nu mi-a placut niciodata. Avantajul vostru, al ziaristilor, e ca ii prindeti pe astia mai des in ipostaze nepublice, vorbind fara perdea si fara cenzura discursului public, demascandu-si adevaratele intentii… Ar trebui sa aiba si altii mai mult curaj acum sa scrie despre astfel de lucruri, cei care chiar sunt ziaristi adevarati.
mrnb • 23 august 2014, 15:50
Bun deci golanie de artiol. De ce? Pai, pentru ca din dorinta fireasca de face un material atractiv ii „tragi” un titlu ce contine ML si RL (atentie nu te acuz ca ai ceva cu ei ci doar ca te folosesti de ei!). Ce misto! In rest, respect pentru anchetele voastre cu Loteria. Sunt convins ca au fost lucruri necurate. Ia vezi, poate ca ML sau RL au legaturi, ceva-ceva cu cine vrei tu sa para un reper al societatii, precum judecatoarea aia fantastica, unica, nemaipomenita. De preferabil ar fi ca ML sau RL sa fie in culpa iar persoana respectiva sa se plaseze in opozitie! Pai bine mai maieste e deontologica abordarea ta?
dean • 23 august 2014, 16:01
Catalin, mi-ai spus ca nu intri in politica pentru ca nu esti curajos. Eu cred ca esti, si mai cred, ca iti place Jules Verne…
Mihai Rusu • 23 august 2014, 17:43
Story-ul dvs reprezinta un document de acuzare publica asupra acelora care au devalizat Romania; dar si asupra altor membrii (pasivi)din Sistem, autoconsiderati oameni de afaceri sau personalitati, fiind de fapt oportunisti. Tranzitia inceputa in 1990 de FSN-Forumul Securistilor Necunoscuti-continua si azi. Din pacate.
ovialex23 • 23 august 2014, 19:58
Vai, dar cum se poate ? Il LUCE si odrasla lui sa nu fi stiut de unde le veneau banii ?
Sfinta inocenta !!!
Eddy • 23 august 2014, 21:20
Sincer, sunt impresionat de faptul ca un jurnalist sportiv se implica in astfel de anchete. Iar articolul mi-a placut foarte mult. Merge dincolo de chestiunea procesului Loteria si face putina lumina in cotloanele intunecate ale politicii. Cu totii stim ca politicienii au fost mana in mana cu afaceristii care au devalizat Romania. Dar exemple concrete sunt absolut necesare si binevenite. Plus ca mai risipesc aureola unor indivizi care ne tin lectii de democratie la televizor.
0544 • 23 august 2014, 22:13
Jos palaria pentru ce faci!
Ai sarit si tu calul, le-ai tulburat apele uneori nejustificat, insa nu stiu cum s-a intamplat, dar spetele pe care ai picat au fost exact cele administrate de personaje care si-au imaginat in mod gresit ca ele sunt sistemul.
Iti urez in primul rand responsabilitate (e usor sa faci rau, dar e greu sa faci bine), mai putina indarjire si mai multa indaratnicie, in sensul celei despre care scrie Petru Cretia.
Doamna aceea care te-a amenintat va fi trecuta pe tusa de catre cei care au ridicat-o, decaderea ei a inceput. E doar un instrument, o ticaloasa, din categoria descrisa perfect de acelasi Cretia.
Cei care o coordoneaza stiu din ce material e facuta.
„Mai ales stiu sa minta si sa masluiasca adevarul. Sunt cei cu care se incheie Scrisoarea a III-a. Am spus ca a folosi resursele limbii pentru a-i zugravi este un fel mai putin grav de a vorbi despre ei. Scriind, m-a parasit insa orice usuratate. Nu stiu cat si cum si cand se va putea aceasta, dar trebuie starpiti fara crutare. Orice crutare si ingaduinta fata de ei contine, in adanc, o forma de complicitate, oricat de greu perceptibila ar fi. Iar cea mai marunta complicitate cu ticalosii este o ticalosie si ea, si, punand tara la cheremul lor, ii ajuta sa o duca de rapa si sa o lase de haram. Si inca ceva : ticalosul nostru de seculara traditie si proaspata inflorire este cu atat mai primejdios cu cat s-a infipt mai sus. Sa luam mai ales aminte la carmuitori si dregatori. Macar acestia ar putea fi cumva inlaturati, cu prasila lor cu tot.”
Sa nu-ti fie teama si sa nu ai mila de ticalosi!
Cătălin Tolontan • 23 august 2014, 23:21
17, eddy: politicienii au fost protectori, strategi si beneficiari
Miry • 24 august 2014, 2:46
Nu cred ca era nevoie de implicarea celor doi in acest scandal. Sunt diferente enorme ca oameni intre ei.
andrei • 24 august 2014, 3:04
Tolontan, iti plac mult temele sportive, asa-i?
Sunt satul deja de femei goale si pseudo-stiri pe editia online, chiar trebuie sa suport acum si anchete de politica si cruciade personale tinute pe spatiul gsp? iar Voiculescu…iar Basescu…iar Ponta..ma bucur ca vrei sa faci lumina, e nobil, dar mergi nene in alta parte ca aici chiar vreau sa citesc doar SPORT. Mersi.
rezidenta din buzau • 24 august 2014, 9:16
Tolo, ti-ai gresit cariera.
Trebuia sa te faci procuror, judecator sau avocat.
De la un timp ai o problema… MARE: dosare si bani.
Fara sa te simti jignit, nu am intentia asta: De ce nu mergi la un control medical ?
Jurnalismul sportiv presupune altceva…
bettina • 24 august 2014, 9:21
Daca Ponta castiga alegerile vom reveni la acele vremuri!Catalin ma bucur ca existi.
alin • 24 august 2014, 9:57
Felicitari pentru articol ! Faptul ca justitia functioneaza este singurul castig al romanilor in cei 25 de ani de la revolutie.Trist este ca nu datorita romanilor s-a petrecut acest fapt (ci presiunilor europene).La fel de trist este ca foarte multi romani nu apreciaza acest lucru si se lasa mintiti de catre colegii dvs. de trust (in speta antena 3) cum ca aceasta functionare a justitiei este ceva negativ.Sunt pensionari care traiesc la limita subzistentei si care nu vor sa ii vada pe acesti mari jefuitori ai statului in puscarie ,dand vina pe basescu pentru anchetarea sau judecarea acestora.Oare cand vor realiza ca banii furati de marii corupti erau de fapt ai lor ?
Rapi • 24 august 2014, 9:58
Felicitari pentru articol sau mai bine zis/scris pentru toata activitatea dvs. Tineti-o tot asa!
Altfel,sunt de acord total cu nr.10!
Ramon • 24 august 2014, 10:48
După cum scrieți, în spatele fiecărei șmecherii mai penale sau mai puțin stau miniștri, partide. Câțiva au luat drumul închisorii, după care strigă că au fost dosare politice, furtișagurile lor. O politică PSD, luați de unde se poate (LN) și dați cui trebuie, 14 ani așa a funcționat România! Cu ce ne vom alege de la anul ? Vine Ponta și va pune batista pe țambal, sau va reuși Iohannis, o fire moale, să lase justiția liberă ? În spatele acestor dosare scadente se află mii de alte șmecherii, în care doar cei care și-au pierdut joburile vor plăti. Restul s-a volatilizat. Este echitabil ca 20 de rechini să plătească și alte mii să aibe averi fabuloase ?
Din punctul meu de vedere, am o părere de rău pentru Copos. Nimeni nu l-a obligat să ia Rapidul, nici să aducă jucători, nici să-i ducă în Europa, meciuri, hoteluri, cantonamente. Din firmele lui, Copos a adus banii necesari și nimeni, în ultimii ani, nu l-a mai ajuat. Câte din milioanele deturnate din transferuri nu au fost date jucătorilor ? Câți bani a pierdut Copos pentru Rapid și cu ce sunt răsplătite ? Închisoare ? Nu sunt împotriva sentințelor, nu cred că judecătorii îi dau sentințe fără să fie vinovat (la fel Nasty sau patronul vostru), dar dacă Copos nu ar fi fost, cine s-ar fi încumetat să aducă atâția bani la Rapid ? Și vă scriu din postura de antirapidist ? Recunoștință nu există în țara asta, doar să se profite de pe urma altora!
Venom • 25 august 2014, 10:13
Condamnare.
daniel • 25 august 2014, 10:56
Felicitari pentru incheierea cu succes a acestui dosar. Sa speram ca la fel se vor incheia si cele legate de Ridzi si Udrea.
alin • 25 august 2014, 12:16
@22 Mai buzoiano.
Hai sa-ti spun un lucru. Daca pentru tine o cronica unui meci e mai importanta decat lucrurile ce le scrie Tolo in articolul asta, meriti sa traiesti in Buzau.
Articolul are la baza echipa Rapid, un nume de traditie al fotbalului romanesc, al carei patron a dus-o in faliment dupa ce zeci de ani a folosit-o ca instrument de spalare de bani, respectiv fatada penru toate afacericerile penale personale.
Ca nu te intereseaza cazul e altceva, sunt sunte de sait-uri de sport si mii de bloguri.
dan- SUA • 26 august 2014, 4:59
Felicitari, voi cumpara gazeta in editie digitala ca multumire pentru munca depusa si faptul ca mai avem sclipiri de la oameni cu care am putea contrui o societate mai corecta si moderna in Romania. Totul e la noi, la cum intelegem democratia, la cat de mult ne implicam si la cat de complici suntem la mizeria din sistem. Romanii de afara vor urmari intotdeuna cu sufletul la gura ceea ce se intampla in tara si multi s-ar intoarce si s-ar implica daca lucurile ar lua-o cumva pe un drum drept
Fratelo • 7 septembrie 2014, 18:10
Au început să îi cam salte pe toţi, pe rând. Aceste condamnări în masă,unu după altu ca intr-un domino (Becali,Borcea,Năstase,Copos,Voiculescu,etc) ma face sa ma întreb, oare ce s-a păzit până acum pentru a fi condamnaţi, în condiţile în care 90% din faptele lor erau vechi de ani de zile?