Într-un moment în care statul român pare că vrea să îngroape cazul, Gazeta dezvăluie cîteva dintre emailurile prin care s-a făcut înţelegerea dintre TVR şi Dolce Sport
luni, 18 iunie 2012, 12:09
Într-un moment în care statul român pare că vrea să îngroape cazul, Gazeta dezvăluie cîteva dintre emailurile prin care s-a făcut înţelegerea dintre TVR şi Dolce Sport
În ianuarie 2012, Cosmin Cernat (şef departament Sport TVR) şi Vlad Enăchescu (director Dolce Sport) finalizau împărţirea meciurilor de la Euro între cele două televiziuni. Contractul fusese deja semnat, dar miza era reprezentată de partidele exclusive ale Dolce, cele pe care publicul TVR ar fi urmat să nu le vadă. Ziarul a ajuns în posesia corespondenţe finale pe email dintre Cernat și Enăchescu. Discuția electronică a celor doi are elemente normale de negociere, dar şi zone stranii. Cel mai bizar este pasajul repetat prin care Cernat, deşi angajat al TVR, îi explică insistent lui Enăchescu cum în care i-a făcut favoarea de a-i da „12 meciuri exclusive în loc de 10 cum scrie în contract”.
Abonaţii TVR urmau să nu vadă din Campionatul European 14 meciuri. Acestea ar fi mers exclusiv la Dolce, inclusiv două sferturi de finală şi o semifinală.
Asta rezultă din corespondenţa dintre Cosmin Cernat (TVR) şi Vlad Enăchescu (Dolce), derulată în ianuarie 2012 pe emailuri în posesia cărora a intrat Gazeta Sporturilor.
Planul iniţial a fost acceptat de TVR, un partener de negociere foarte cuminte în fața Dolce, după cum afirmă chiar Cernat: ”Eu, implicit SRTv, am acceptat aproape toate propunerile venite de la voi”, îi spune teveristul lui Enăchescu. Dar dealul a fost refuzat de UEFA şi de EBU, care au cerut ultimativ ca măcar un meci pe zi să fie pe o televiziune „free to air”, altfel spus să fie văzut la liber! Asta nu s-a ştiut deloc pînă acum, asta a uitat să spună şeful TVR, Alexandru Lăzescu.
Cernat: „TVR, caz unic de sublicenţiere”
Şi încă ceva care ni s-a ascuns. „Vlad, ţi-am explicat şi telefonic că sîntem singura televiziune membră EBU care a obţinut dreptul de a sublicenţia”, îi spune Cosmin Cernat lui Vlad Enăchescu într-un mesaj din 17 ianuarie 2012.
În toate luările de poziţii, fosta conducere a TVR a spus că practica sublicenţierii este curentă în Europa şi aflăm acum că, de fapt, televiziunea publică din România e un caz unic pentru Euro 2012 şi, mai mult, un caz care a vrut să extindă limitele propriilor cedări dincolo de graniţele permise de către UEFA!
TVR a vrut să înstrăineze mai multe meciuri decît i s-a permis de către forurile internaţionale!
Poate a făcut-o pentru mai mulţi bani. Dar banii fuseseră deja stabiliţi, susţin surse din televiziune, şi atunci acest eroism împotriva propriilor interese este greu de explicat, dar motivează de ce contractul a fost secretizat. Explică şi de ce el a dispărut cînd noua conducere a TVR l-a căutat.
„Am obţinut 12 meciuri”
În ianuarie 2012, cînd Cernat şi Enăchescu negociau pe email programul concret al televizării competiţiei, deja TVR primise negaţia de la UEFA. Prin urmare, TVR renunţase să mai dea către Dolce cele două „sferturi” şi o semifinală.
Contractul se încheiase cu 10 meciuri exclusive pentru televiziunea deţinută de Romtelecom. O spune Cernat: „Deşi în contractul pe care tu îl aduci în discuţie vorbim de 10 meciuri exclusive, am obţinut 12 meciuri”. Exprimarea este, probabil, nefericită.
Cine a obţinut? Dolce. De ce foloseşte Cernat, angajat al TVR, persoana întîi? O exprimare nefericită. Contactat ieri telefonic, Cernat a spus că nu vrea să apară deocamdată cu nici o declaraţie în presă.
S-au şi contrazis
Dincolo însă de nuanţele exprimării rămîn faptele.
Dacă în contract erau 10 meciuri exclusive ale Dolce, cum de au primit 12? Poate s-a făcut un act adiţional. Dar nimic nu e cert pînă cînd TVR nu va face public contractul.
Cedarea a 12 meciuri este confirmată şi de programul oficial furnizat de Dolce presei înainte de competiţie. Plus că de atunci a fost vizibil că sînt meciurile mai bune. Practic, TVR a cedat tot, pînă a ajuns la limita stabilită de UEFA: obligatoriu un meci pe zi liber la vizionare.
În discuţiile celor doi sînt şi pasaje în care se contrazic. De pildă, Enăchescu cere derbyurile grupelor. Cernat nu acceptă şi îi spune că „dacă vei difuza Anglia – Franţa şi Portugalia – Germania, două dintre cele 4 derbyuri, mi se pare mai mult decît onorabil pentru ambele părţi. Mai mult, pot renunţa la unul dintre meciurile Suedia – Anglia şi Suedia – Franţa”.
„Ştii valoarea competiţiei şi costul per match”
Pe 13 ianuarie, Enăchescu cere o compensare pentru că nu vor transmite exclusiv meciurile din fazele finale ale turneului. Contractul fusese semnat, nu avea nici un drept conform actelor, dar dorea o compensare amicală. şi o primeşte.
În 17 ianuarie, Cernat revine la serviciul pe care l-ar fi făcut oferindu-le 12 meciuri, nu 10 şi spune: „O mare parte din compensarea pe care o invoci vine din faptul, aşa cum am scris şi la punctul 1, de la creşterea numărului de meciuri, la 12. ştii valoarea competiţiei şi costul per match. şi am obţinut această creştere deşi ea nu era stipulată în contractul pe care l-am semnat”.
9 milioane de euro a dat TVR pe Euro şi a luat 3 milioane de la Dolce Sport, plus 52 de meciuri de Liga 1
Enăchescu: „Să nu mai dezgropăm morţii”
Pe 13 ianuarie, Enăchescu îi mai precizase lui Cernat că „pe mine nu mă interesează audienţa în mod deosebit. Eu trebuie să conving oamenii să plătească un abonament. Asta am discutat şi tu ai spus că o să obţii acest lucru. Nu s-a întîmplat aşa şi asta e destul de aiurea şi de nasol, mai ales că am semnat şi un contract în acest sens. Chiar dacă nu scria în contract ce şi cum, tu ştiai foarte clar în ce condiţii şi pentru ce plătim noi sumele respective. Mă rog. Nu mai are rost să dezgropăm morţii. Ideea e că trebuie să găsim cele mai convenabile variante”.
Cernat îi răspunde pe 17 ianuarie că „iniţial am discutat foarte multe variante şi cum bine ştii, eu, implicit SRTv, am acceptat aproape toate propunerile venite de la voi”. şi el e de acord „să nu mai dezgropăm morţii”.
Invitaţie la o discuţie faţă în faţă
În fine, o oră mai tîrziu, tot pe 17 ianuarie, Enăchescu acceptă să împartă derbyurile, dar îi spune că despre favoarea celor 12 şi nu 10 meciuri exclusive vor vorbi faţă în faţă.
„Despre 10 meciuri vs 12 meciuri o să discutăm cînd ne vedem face to face. Sînt multe lucruri pe care nu le-am respectat şi asta poate cauza probleme. Dar e mai simplu să discutăm face to face”, îi scrie Vlad lui Cosmin.
Apoi Enăchescu îi cere să alcătuiască tabelul de meciuri şi să facă rost de confirmarea de la UEFA. „E bun mailul de la EBU, dar şi mai liniştitoare ar fi confirmarea de la UEFA. Dar e bun şi EBU”. Dolce era îngrijorat în privinţa UEFA, care tocmai refuzase ca TVR să cedeze fazele finale.
În final, Enăchescu îi mai spune lui Cernat: „Despre JO vorbim cînd ne vedem”.
Dolce, între o ţeapă balcanică şi coşmarul amenzii din Ungaria
Atît TVR, cît şi Dolce se gîndesc dacă nu cumva au fost victimele, lacome însă, atîîîît de lacome!, ale unei grupări cu vechime pe piaţa drepturilor şi a producţiilor TV.
De pildă, există un intermediar care lucrează şi cu TVR, dar şi cu Dolce. O sursă dezvăluie că acesta „le ia celor de la Dolce cîte 9.000 de euro pentru producerea unui meci de Liga 2. Din aceşti bani, la cei care produc meciul ajung mai puţin de 2.500 de euro”.
Cel mai negru coşmar pentru Romtelecom, chiar dacă a fost ţepuit de Houdini şi Asociaţii, este să păţească ceea ce i s-a întîmplat în Ungaria.
Filiala Deutche Telekom, cel mai mare acționar al Romtelecom, de la Budapesta a fost pusă să plătească aproape 100 de milioane de dolari ca să se oprească un proces penal deschis în urma efectuării de către companie a unor plăţi de 12,2 milioane de euro reprezentînd mită pentru oficiali ai statelor Muntenegru şi Macedonia. Plăţile s-au făcut, evident, prin intermediari.
În România nu a existat pînă astăzi un caz în care multinaţionalele să fie puse să plătească sume uriaşe pentru coruperea unor angajaţi ai statului român.
Pentru risipirea definitivă a oricăror suspiciuni care plutesc asupra părţilor, statul ar trebui să aibă determinarea de a investiga contractul, felul în care a fost semnat şi dacă angajaţi ai TVR nu au apărat interesele instituţiei.
Astăzi, televiziunea publică organizează o nouă conferinţă de presă şi a promis detalii despre situaţia misteriosului contract.
utraian • 18 iunie 2012, 15:58
ce mai conteaza de unde au sursele?
NOI suntem sefii TVR !!! Toti am ramas interzisi cand am aflat ce fac oamenii astia cu banii nostri. Ce treaba avem noi cu Dolce? Ce treaba avem sa platim ca fraierii TVR-ul ca sa isi faca Enachescu cariera la Dolce pe banii nostri. Asta e deja nesimtire !!!
Noi plateam TVR-ul sa vedem competitiile majore : CE , Olimpiada, Campionatul Mondial etc. Nu mai vorbim de Divizia A, Champions League, Europa League etc. Vad ca TVR-ul le pierde mereu pe toate, halind banii publici degeaba. Chiar si cand obtine meciurile de la C.E. le arunca pe geam! totusi, nu suntem chiar atat de prosti.
Eu nu le mai platesc nimic de acum inainte, si-asa tot pe net vedeam meciurile.
Robin Hood • 18 iunie 2012, 16:04
Eu nu stiu de ce atata tam tam si inversunare la tine si la Gazeta pentru niste meciuri.Uita-te la ProSport ce abordare normala si pertinenta are.Uite de exemplu in Franta un nou canal abia lansat Beinsport(canal pay-tv)transmite toate meciurile de la Euro 2012 .Celelalte posturi TF1 si M6 care sunt posturi free dau mult mai putine partide si nimeni din Franta nu este asa isterizat ca nu vede gratuit toate partidele.Insa la noi e jale mare .De ce oare trebuie sa transmita TVR-ul toate meciurile?De ce te deranjeaza ca un post privat transmite si el meciuri?Eu ca abonat Dolce sunt deranjat de atata rautate inpotriva unui operator care-si fidelizeaza abonatii cu meciuri de la un turneu final!Oare cand Antena 1 transmitea meciurile echipei nationale de ce nu mai erai asa vocal ?Pana la urma asta o sa fie cursul:toate competitiile importante de sport vor fi pe platformele marilor cablisti si marilor operatori telecom.Asa e peste tot in lume. Cine vrea sa vada competitii sportive importante trebuie sa plateasca !Vremea cand toate competitiile sportive se vedeau gratis pe Tvr sa terminat.
roko • 18 iunie 2012, 16:07
problema tine suta la suta de penal, exista o indeplinire defectuoasa a atributiilor de serviciu in detrimentul interesului public si a unei institutii publice, adica exact ce cere legea. Si avem si prejudiciu perfect cuantificabil.
e greu, dar investigatia ar putea fi extinsa si la meciurile din Champions League unde, intr-un parteneriat cu Dolce, avand prima optiune, TVR alegea mereu prost. Mirat, am intrebat pe un comentator al TVR cum e posibil, iar acesta a ridicat din umeri spunand ca meciurile le alege Cosmin.
Marele Cosmin, un pacalici afon cu aere de Don Juan de care nu mai scapam.
Io • 18 iunie 2012, 16:20
Cand s-o plati in Romania taxa de TV si internet de 18 euro pe luna asa cum o fac nemtii (care is 80 de milioane de oameni – nu 20), putem vorbi de pretentii din partea TVR. Eu nu consider deloc ca TVR e obligata sa asigure transmiterea tuturor evenimentelor sportive. Dovada ca in germania drepturile asupra campionatului national de fotbal le are o televiziune privata pt care se plateste abonament.
Eu propun sa se inhida toate televiziunile din Romania ca si asa is prapastioase pana la refuz.
utraian • 18 iunie 2012, 16:31
Io
Nu e obligat TVR-ul sa transmita, nu? Dar ei ce transmit? In direct prognoza meteo, sau ce? Ca astia nu mai transmit nimic de mult timp.
E cam ciudat cum se duc aiurea cateva sute de milioane euro anual, pentru nimic practic.
Cat despre 18 euro cat se plateste in Germania: cand om avea noi salariile din Germania, nu numai ca le dam si noi lejer 18 euro, dar n-am mai vedea transmisiunea , NE-AM DUCE DIRECT LA MECI. Dar deocamdata suntem in Romania, nu in Germania.
Shark • 18 iunie 2012, 16:36
Intrebare:
Ce mai cauta acesti doi indivizi in libertate ? Este foarte clara situatia
PUSCARIE scrie pe ei
roko • 18 iunie 2012, 16:54
pt Io : omule, tu chiar nu ai inteles nimic. Nu zice nimeni ca TVR trebuie sa transmita obligatoriu meciuri. Dar odata ce ai decis sa le cumperi cu bani multi si tu le subînchiriezi pe bani putini, unor rude, apare o problema. Pt ca banii cu care ai cumparat sunt ai unei institutii publice si nu poti face favoruri (ex : sa dai mai mult decat au cumparat aia) unui privat, chiar dc ti-e tovaras. PS : si la noi campionatul e difuzat de posturi private in scop comercial (atragere de abonati)
gogu • 18 iunie 2012, 16:55
daca vreti sa tineti partea unor firme multinationale sa o tineti pe drept.daca vroiau meciuri sa fi licitat ei si sa le fi luat de la uefa nu sa le ia cu mismasuri si hotii dupa ce au fost platite din banii nostri
Studiu de caz, pana unde poate merge presa intr-o investigatie? « Orlando • 18 iunie 2012, 17:31
[…] din TVR si Vlad Enachescu, director Dolce Sport. Intregul articol il gasiti la Catalin Tolontan pe blog. Din punct de vedere jurnalistic, jos palaria pentru aceasta exclusivitate, felicitari celor de la […]
c0stellino • 18 iunie 2012, 17:31
robin hood , tu esti normal , sau lucrezi la TVR ?
Pai sunt banii nostri care ni se iau , sunt bani publici……….E Televiziunea Nationala pe banii mei , ai tai si ai celorlalti …. Ce nu pricepi tu aici , ce iti da cu „virgula” in ecuatia asta ? Tu nu ai citit datoriile pe care le are TVR , miile de angajati pe care ii are TVR , salariile de presedinte de tara pe care la are un debutant la TVR si in plus faptul ca , cheltuie mai mult decat TOATA PRESA ROMANA ? Incredibil …..si tu vi aici si sustii ca ce ni se pare anormal ?
Pffff………
Tataee • 18 iunie 2012, 17:53
Pentru cei care comenteaza pretul. Ganditi-va cat costa 51 de meciuri de Liga I. Adunati cu 3 milioane si o sa iasa o suma mai mare de 6 milioane de euro.
Gogu • 18 iunie 2012, 18:31
„dealul” -Sa intelegem ca UEFA are ceva cu colinele?
Vladut Enachescu • 18 iunie 2012, 18:50
Serviciul Investigări Fraude al Poliţiei Sectorului 1 face verificări în dosarul penal nr. 8323/P/18.06.2012 deschis în cazul TVR-Dolce. Este vizată încredinţarea directă de către SRTV (Societatea română de televiziune) către postul de televiziune Dolce a meciurilor de la Euro 2012.
În timp ce în TVR se desfăşoară campania electorală internă pentru ocuparea celor două locuri ale salariaţilor în Consiliul de Administraţie, ofiţerii de la Economic au fost azi de trei ori în instituţie pentru documentare.
Surse din echipa Poliţiei au declarat că, deocamdată, sînt vizaţi Cosmin Cernat şi Vlad Enăchescu, dar că şi fostul preşedinte al CA, Andi Lăzescu, ar putea fi convocat pentru a da detalii. Serviciul Investigări Fraude al Poliţiei Sector 1 face verificări în dosarul penal nr. 8323/P/18.06.2012 deschis în cazul TVR-Dolce.
SS • 18 iunie 2012, 19:27
Nene, io sunt de acord sa platesc ca sa vad niste meciuri. Problema mea e urmatoarea: ori platesc TVR-ul si le vad acolo, ori platesc Dolce, Digi, Mixi, Pixi si le vad acolo.
Pai, nene Robin Hood, daca tu vrei sa platesti de doua ori acelasi produs e treaba ta. Nici nu conteaza ca abonamentul e 4 lei sau 18 euro, e vorba de fapt in sine. Daca i se pare cuiva normal asta, il sfatuiesc sa se controleze la cap. In plus, nu stiu daca taxa de TV si internet din Germania e efectiv taxa pentru vreo televiziune nationala sau doar pentru dreptul de a primi date prin internet si televiziune. Pentru ca atunci nu poate fi comparata cu taxa asta din care noi platim salariile TVR-istilor, un serviciu pe care NU IL FOLOSESC.
RADU • 18 iunie 2012, 19:52
In aceasi linie a transmisiunilor a disparut si Rolland Garros / Wimbledon sau Formula 1.Inteleg insa ca la competitiile la care participa romani si care sunt competitii de nivel 1 (Olimpiade, Campionate Europene & Mondiale) sa avem transmisiuni pe televiziunea nationala. In acest fel crestem si audienta si motivarea sportivilor cand au cunostinta ca sunt vazuti de o tara intreaga.Cat priveste DOLCE / ROMTELECOM intreb:Cati abonati sunt ???? Si cei care nu sunt abonati ce nivel de conectare internet au care sa le permita vizionarea online a transmisiunilor ? Fie ca sunt din divizia A (RCS-RDS) fie ca sunt din alte domenii sportive !
Cu respect va admir activitatea dle. TOLONTAN
marco • 18 iunie 2012, 19:57
Bre robin hood 52, prea semeni cu Radu Banciu!
Schillaci • 18 iunie 2012, 20:00
Deutsche Telekom Budapesta a ajuns la proces pentru ca actiunile DT se tranzactioneaza la bursa newyorkeza, NYSE (New York Stock Exchange) si comisiile buresei americane au investigat activitatea DT si au gasit mita in Balcani. Fara americani, DT era „clean”. Cautati detalii pe net.
c&ctips • 18 iunie 2012, 20:25
@RobinHood
Bai nene, esti dus cu pluta
Eu si altii, facem galagie dintr-un motiv simplu…Platim abonament la TVR, si ei din banii nostri cumpara un eveniment sportiv si apoi il revand la juma de pret, sau chiar mai putin. Te intreb pe tine…Daca ai fi patron de chiosc ai cumpara bere cu 2 lei/sticla si apoi ai vinde-o la chioscul de langa tine cu 0.50 ron/sticla?
Meciurile le transmit cei care dau cei mai multi bani, sunt de acord cu asta. Dar daca TVR a facut plata, atunci am pretentia sa le si televizeze. Doar in tara asta de ***** se intampla faze din astea cu spagi si cu aranjamente.
Si iti mai dau un exemplu, ca sa vezi ca nu tin partea nimanui.
Doar in Rromanica, singura tara de prin Europa se poarta transmiterea unei etape de la rromnanasi pe parcursul a 5 zile. Etapa incepe joi si se termina luni. Si faza cea mai tare e ca sambata, cand teoretic toata lumea e libera, este 1 meci. Asadar, eu ca suporter al unei echipe din provincie, nu pot vedea meciuri, nu pot merge in deplasari, deoarece mai am si un loc de munca la care trebuie sa fiu prezent. Si toate astea se intampla din cauza *********** de televiziuni care s-au trezit ele sa faca programul.
Si sa nu imi veniti cu exemple cum ca si dincolo e la fel…..Ca nu este…
AlexS • 18 iunie 2012, 20:49
Vorbele lui Cernat din timpul tratativelor nu trebuie citite ca un proces verbal.
Poate fi doar o tactica comuna, aceea de a da celeilalte parti impresia ca vii cu favoruri si inlesniri pentru a obtine la randul tau clauze mai bune. Nu e nici macar lipsa de etica, face parte din arta negocierii.
Vreau sa zic ca mailurile se potrivesc de minune si in situatia in care Cernat ar fi un negociator abil, care a tras ca un caine pentru binele TVR-ului.
Sa aflam adevarul, sa ii ia dracu pe toti, dar hai sa nu ne indignam la ceea ce poate fi o practica acceptata.
c&ctips • 18 iunie 2012, 20:53
@Io
Alt „destept”.
Faci comparatie cu Germania. Ca aia au meciuri doar de la o televiziune privata…..Pai acolo e simplu…Vreau sa vad Bundesliga, ma duc la Premiere, imi fac abonament si am siguranta ca vad TOATE meciurile…Absolut toate.
In Romania unde sa ma duc? La dolce care da 1-2 meciuri, la Digi care dau si aia 4-5 meciuri? Sau sa imi fac toata casa numa ligheane sa cheme vecinii politia ca ii spionez?
Asa ca hai sa nu mai comparam Rromanica cu Deutschland.
Ca sa nu iti zic ca la nemti e simplu. Un meci vineri, 2 duminica si restul sambata. Majoritatea la aceeasi ora….In Rromanica cum este????????????
Stima
Tata Glontzu • 18 iunie 2012, 20:59
D-le Tolontan, nici unul din amarastenii astia doi nu ar fi semnat ceva, nu ar fi dosit ceva bani facuti prin magarii daca nu ar avea spate asigurat. Ca doar nu lucrau pe mosia lu’ tacsu. Prin urmare ar fi bine daca vreo investigatie a vreunui istet ar scoate la iveala numele papusarilor si eventual ceva sume. Macar atat sa stim si noi ca de condamnare si executare nu ne facem iluzii. Au furat altii muuuuult mai vartos si sunt liberi ca pasarea nici macar nu au avut acolo un simulacru de proces. Exemplele sunt atat de numeroase incat spatiul nu ar ajunge, e destul daca ne gandim la parlament si guvern niste institutii populate cu o fauna umana de o foame de avere fara pereche care e inca in libertate.
Credeti ca am avea sanse in aceasta viata sa vedem aceasta ancheta finalizata si unul din astia sa primeasca pachet la vorbitor ? Ca la restul din urma, Ridzi, Udrea, impresarii bisnitari, butelie, utc-istul din Grant etc etc si tot stolul de termite vorace s-a facut fum si atat. Tot in libertate sunt .
Sa auzim si de gratii
costel nanu • 18 iunie 2012, 21:30
utraian
Poate ne spui si noua cum poti sa nu mai platesti. Eu stiu ca taxa o platesti impreuna cu o factura de utilitati. Lumineaza-ne!
marian • 18 iunie 2012, 22:16
asta se -ntampla cand te doare-n palarie daca ai sau nu ai profit ca oricum banii vin de la fraieri.chiar te rog cataline poate poti sa-l intrebi pe acel jurist(auzi el cica el habar nu avea de acet contract)care a fost si cu lazescu cam ce suma a castigat el de la tvr in ultimul an?asta ca sa stie si lumea cu cat se plateste incompetenta la noi.
BlueX • 19 iunie 2012, 0:13
@RobinHood
Tu esti normal la cap???
1. Dreptul de a transmite CE l-a primit TVR de la UEFA.
2. Daca vrei sa subînchiriezi, fiind si institutie publica, anunti o licitatie nu negochiere directă.
@Io
Probabil tu platesti la o televiziune din Germania ca sa vezi meciurile.
Drepturile de televizare intr-o tara normala se liciteaza si nu se negociaza direct.
vio • 19 iunie 2012, 0:39
Enachescu a prins si el un contract cu finul si a vrut sa o puna si el.
Era vai de mai mamma lui pe vremea cand lucra la TVR 1
maistor kokir • 19 iunie 2012, 1:42
naspa rau, si cand ne gandim ca daca nu era vorba de fotbal nu-i pasa nimanui ,si uite cum eram tzepuitzi cu alte milioane bune …
cosmin • 19 iunie 2012, 1:43
catalin, unu: e greu sa fii credibil cand vorbesti de discutii furate, pentru ca nu cred ca vreunul dintre ei v-au dat script-ul. sau nu?
doi: nu e util sa deformezi realitatea aratand in placinte 28.193.243 ca fiind jumate din 101 115 000 (drepturi de televizare 2004-2008 fata de 2008-2012). orice pitecantrop se prinde ca diferenta e mult mai mare subit, deci banii aia undeva nu se regasesc, atat vreme cat n-a crescut valoarea ligii intai de la un an la altul (4 ani) de PATRU ORI. e vorba de amicii din trust si e un subiect extrem de ofertant. de ce nu? :))
alex • 19 iunie 2012, 10:13
re. publicare mailuri – daca sunt mailuri private, gen yahoo, gmail e o problema cu publicarea lor, inseamna ca s-a spart un cont privat. (sau poate nu, daca ele provin chiar de la unul din impricinati).
Daca insa sunt mailurile TVR, atunci nu e o problema – TVR fiind o institutie publica toata corespondenta sa – scrisori, adrese, faxuri, mailuri – e in domeniul public, nimic nu poate fi considerat privat.
aviz amatorilor – mailurile pe care le scrieti de la birou, folosind serverul de mail al angajatorului, nu sunt private. Acesta are dreptul sa se uite la ele. Daca vreti ca corespondenta sa ramana privata, folositi propriile mailuri.
Imbecili pe funcţii înalte | • 19 iunie 2012, 11:09
[…] şi Vlad Enăchescu, despre cum transmisia meciurilor, bani şi alte alea. Complet, puteţi citi aici. Este cunoscut faptul că cei doi sunt prieteni de câţiva ani buni şi între ei există o […]
Robin Bood • 19 iunie 2012, 21:27
! Robin hood – dragul meu e firesc ca cei care isi permit sa cumpere pachetul de meciuri sa le si difuzeze sau sa le dea mai departe celr interesati – dar nu pe banii mei- sunt silit sa platesc un serviciu pe care nu il doresc,iar altii fac afaceri pe banii mei- cu asta nu sunt de acord
gogu paleologu • 20 iunie 2012, 0:05
Ne vor fura in continuare dupa bunul plac, pentru ca ne revoltam la calculator! Ati vazut vreun nemultumit in fata la TVR sa protesteze? A, si smecheriile sunt puse la cale in perioada demonstratiilor, inca o dovada ca-i doare-n cot! Mai vorbeste Tolo vreo doua zile, trece CE si…gata!
dan manolescu • 20 iunie 2012, 12:37
Domnule Tolontan,
tot respectul pt eforturi, dar nu v-ati saturat sa urlati la luna?
Ridzi e in puscarie? Ala cu patinoarul de la Brasov doar ce s-a reales.
Nu v-ati saturat?
Eu nici nu mai citesc/urmaresc anchetele. Mi-e lehamite.
Luptati pt o cauza pierduta. In locul pozei dvs mai bine l-ati pune pe Don Quijote :O)))
Respect, oricum.
Dan M
Derapaje în blogosferă | Idei pe verticala • 26 iunie 2012, 10:57
[…] corespondentei private. Zilele trecute, Catalin Tolontan a publicat pe blog un articol despre scandalul TVR-Dolce in care a inserat texte dintr-o conversatie purtata pe e-mail, intre […]