”Eu nu m-am hotărât multă vreme dacă Tolontan e ticălos sau prost”, spunea Mircea Badea în 2014.
marți, 2 aprilie 2019, 5:24
”Eu nu m-am hotărât multă vreme dacă Tolontan e ticălos sau prost”, spunea Mircea Badea în 2014.
Nu mult mai târziu, prin 2016, vedeta TV pare că s-a decis. ”Tolontan să fie investigat de DIICOT!”, a cerut imperativ starul Antenei 3 în cursul investigației jurnalistice a GSP despre infecțiile nosocomiale și despre HexiPharma.
Cum pentru prostie nu te anchetează procurorii, rămâne cealaltă variantă.
Badea crede că sunt un ticălos, eu cred că Antena 3 este propagandă în stare pură.
Atunci când faptele pe care le relatează sunt adevărate și importante pentru interesul public, nu mesagerul contează, ci realitatea prezentată.
Pornind de la dezvăluirile luju.ro, un alt site cu care nu am nici o afinitate, Antena 3 a prezentat luni seară un episod mai vechi din ”Memorialul durerii”, cu povestea disidentului comunist Iulius Filip.
Filip a fost condamnat, în 1981, pentru că i-a trimis o scrisoare-pamflet lui Nicolae Ceaușescu și un mesaj liderilor polonezi ai ”Solidarității”.
Cu bravura și seninătatea omului egal cu sine, Filip și-a acceptat condamnarea și bătăile din închisoare, repetând mereu că e dreptul lui, ca muncitor și cetățean, să adreseze o scrisoare președintelui țării și secretarului general al PCR, care se revendica drept partidul muncitorilor.
Întemnițat pentru 5 ani și 4 luni, deținutului politic i-a fost de două ori refuzată eliberarea de către comisia de la închisoarea din Aiud, prezidată de tânărul procuror Augustin Lazăr, atunci în vârstă de 29 de ani.
Astăzi, la 62 de ani, Augustin Lazăr, este procurorul general al României și admiratorii săi îl laudă pentru că se luptă cu ”ciuma roșie”.
Să ne întrebăm cum ar fi fost dacă nu Augustin Lazăr, ci Tudorel Toader refuza eliberarea unui deținut politic.
În câte feluri, pe câte forumuri și de la câte tribune ar fi fost cerută demisia ministrul justiției?! Nu că Toader și-ar merita poziția de ministru al justiției, când e limpede că, pentru el, miza sunt infractorii și nu victimele.
Revenind la episodul Aiud, putem accepta, și nu e o eroare aici, că Augustin Lazăr a fost doar un mic șurub în mecanismul care i-a strivit viața lui Iulius Filip.
Ce ar fi făcut un alt procuror în locul lui Lazăr, întreabă apărătorii săi? Exact același lucru. Și tocmai aici e culpa sa de neșters. S-a aliniat ”banalității răului”, s-a ascuns după sistem nu în cazul unui cartuș de Kent dus unui mecanic auto ca să-i repare mașina înainte de rând, ci în cazul unui om închis pe nedrept.
Nimeni nu-l acuză pe Lazăr că a procedat ilegal cu 35 de ani în urmă.
Există însă o serioasă doză de absurd să spui că Augustin Lazăr a respectat regulile neeliberării unui condamnat care, de fapt, nu trebuia să fie condamnat!
Și dacă Augustin Lazăr n-a putut să facă ce a făcut Iulius Filip, să înfrunte sistemul, e dreptul lui Lazăr să fie multe lucruri în noua sa viață, dar nu procuror general, căci nu ești un apărător prea convingător al independenței justiției de vreme ce nu ai apărat dreptatea unui om chinuit doar pentru că a avut o părere.
Fără anticorupție și fără lupta împotriva deprofesionalizării, cum bine observa deunăzi Iulian Fota, România se poate prăbuși.
Ce face această largă coaliție a penalilor, de la Ghiță la Udrea și de la Dragnea la Vâlcov, atacă nu doar un cod penal, ci însăși posibilitatea de îndreptare a unei societăți.
Din acest motiv, oamenii sunt atât de furioși și nu mai vor să audă nimic din ceea ce li se pare neesențial.
Dar să ai, ca țară europeană democratică, un procuror general care să fi întors ochii și să fi pus ștampila ”Refuzat” pe cererea unui om închis din motive politice, acesta nu e un detaliu.
Coaliția penalilor nu poate fi înfruntată cu oameni care au asemenea schelete în dulap.
catalin • 3 aprilie 2019, 1:44
Teoretic aveti dreptate, d-nule Tolontan..Dar pe de alte parte intr-o lupta politica se foloseste orice chestie pentru anihilarea adversarului.Augustin Lazar pe de alta parte isi merita soarta ..Individul asta in loc sa ramana impartial s-a implicat in lupta politica dintre PSD si PNL . Imi aduc aminte ca la un moment dat acest individ i-a numit infractori pe cei din Parlament nerespectand nici macar prezumtia de nevinovatie..Ca ne place sau nu de parlamentarii nostri eu vreau sa va intreb cum ar mai putea acest individ sa cerceteze vreun parlamentar dupa aceasta declaratie..Ca tot vorbim de corectitudine..
Alin • 3 aprilie 2019, 1:57
Tolontane ai devenit oficial sluga PSd-ului,te dai mare aparator al democratiei dar publici articole cu subinteles probabil tintesti un post in aneta3.Din articolul tau inteleg ca un procuror in perioada comunista era un garant al drepturilor si libertatilor cetatenesti pentru ca toata lumea stie ca regimul comunist dorea aderarea in UE . Imi cer scuze ca imi permit eu un muritor de rand sa iti explic tie un geniu jurnalistic despre modul cum se luau deciziile pe vremea aia dar sa stii ca procurorii erau egal cu zero,deciziile erau luate de la centru. Sper sa nu ma trezesc maine cu militia la usa din cauza comentariului.
aladin • 3 aprilie 2019, 2:26
Cu Toader, cu PSD, i-a fost cum i-a fost, dar acum Augustin Lazăr a ajuns la judecata lui Catalin Tolontan. A lui și a Olguței, care-l numește pe Lazăr torționar. Lasă că procurorul general a spus că acuzele nu sunt reale, că au trecut 35 de ani, că lipsesc niște elemente din evaluarea situației, că pe vremea lui Ceașcă nu erai de capul tău. Tolontan ar trebui să fie înțelegător mai ales cu acest din urmă aspect pentru că el a fost tot timpul la ***, mai ales după ce și-a făcut gazetă cu banii informatorului Dan Voiculescu Felix. La fel de intransigent s-a arătat și cu Camelia Bogdan, judecătoarea care l-a condamnat pe stăpânul lui. În schimb, *** a avut tot timpul înțelegere pentru Felix: - „Voiculescu e obligat să uzeze de toate mijloacele legale să se apere” (adică să atace justiția prin canalele sale de propagandă, să candideze, să-și dea demisia din parlament, din cauza lui să se cheltuiască alți bani publici pentru noi alegeri etc.) - „Voiculescu a intrat decent la închisoare” (de decent ce a fost Voiculescu, Antenele s-au zvârcolit în penibil și au dus ani de zile campanii de linșaj mediatic al magistraților pe care îi considera ostili) - „Cînd tabăra cealaltă glorifică justiția și pe Traian Băsescu, uită un punct esențial. Justiția din România a fost și este sub MCV din cauza influențelor politice” - asta scria la câteva zile după condamnarea aceluiași Felix, adică găsea vini comparabile sinistrului infractor și unui sistem de justiție care funcționa și permitea schimbarea în bine a lucrurilor în țară. Să ne mai amintim cum în timpul protestelor din 2017, Tolontan scria scenarii de balamuc, despre pericolul radioactiv de lângă Piața Victoriei, locul unde se aduna mulțimea, sau cum lunile trecute publica o istorie despre plodul adoptat al Vioricăi, dându-i Proastei ocazia să se victimizeze. Individul este mai ciumăfaie decât anteniștii pentru că spre deosebire de aceștia, el a plimbat mereu o meclă de judecător imparțial, ajungând să prostească oameni care caută în spațiul public voci și discursuri oneste.
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
albert • 3 aprilie 2019, 2:57
Logica ta de doi lei! Aperi si tu caracatita anticristica fara doar si poate. Asta a fost un comunist securist, nu intelegi? Nu a fost un biet membru de partid, ci a fost cel mai sus. Altii au preferat sa faca puscarie decat sa ii condamne pe altii, si nevinovati...
Marius • 3 aprilie 2019, 3:26
Cât TVA? Plătit intr-o singura zi? Oare pentru ce se aude in târg ca va plătea 25000 de € lunar MOTANUL?Manipularea nu e doar la antene...te *** !
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
constantin • 3 aprilie 2019, 6:59
@Bogdan Cluj Dumneata te auzi ce spui? Cum adică în vremea comunismului nimeni nu putea face nimic? Vorbim despre domnul Filip, cel care se opunea regimului comunist.... Tovarăşul Lazăr nu era în stare, dar domnul Filip chiar reuşea. Ştiţi ce este trist în povestea asta? Faptul că tovarăşul Lazăr a ajuns procuror general în România democrată dar avea toate şansele să ajungă procuror general şi în România comunistă. Era unde trebuie, cu cine trebuie.... Întodeauna a fost unde trebuie. Şi uitaţi câtă lume (pretins) bună îl susţine, tăcând. Tovarăşul Lazăr ar fi ieşit din activitate cu o pensie bună, aşa se va întâmpla şi democraţie. Domnul Filip a trăit dintr-un salriu mizer ca opozant al comunismului şi nu cred că în democraţie a fost recompensat. Chiar aşa, domnul Filip trăieşte, de ce nu apare în presă? Ar fi interesat de văzut în ce condiţii trăieşte. Dar tovarăşul Lazăr? În anii 90 era o zicere: La vremuri noi tot ei. Şi după 30 de ani este la fel.
gabriel valeriu • 3 aprilie 2019, 8:00
Asta se intampla daca n-am facut revolutie pe bune si daca n-am indraznit sa facem lustratie reala. Tot peste ei dam, tot de angajatii obedienti ai sistemului de stat ceausist avem parte. Ei au fost suruburile si piulitele masinariei de curmat libertati si drepturi iar acum tot de ei ne sprijinim speranta ca nu vom ajunge iar in bezna lipsei de drepturi si libertati. Manifestari clare de sindrom Stockholm la nivel national.
Tom • 3 aprilie 2019, 8:15
Domnule @ geaba kahve, spune-ne matale, jurământul ăla militar, cum l-ai depus? În cor cu plutonul/co,pania, sau individual, fiecare militar pe rând? Atenție cum răspunzi, mai suntem unii care au făcut armata în aceke vremuri! Referitor la subiectul articolului, nu pot spune că, dacă în primii ani după Revoluție nu aveai ce face, trebuia să meri înainte cu aceeași judecători, procurori, securiști, polițieni etc., pentru că nu aveai alții, după 30 de ani, să ai ca ministru de justiție pe Tudorel Toader și procuror general pe Augustin Lazăr,, care nu au cum să nu aibă oarece schelete prin dulap, e foarte grav. A fost timp arhisuficient să se facă o schimbare de generație.
Daniel • 3 aprilie 2019, 8:23
De data asta s-a rupt elasticul. Materialul asta este cam la acelasi nivel de profesionalism ca ala in care anuntai ca mamutii sunt radioactivi. Nu-mi vine sa cred diferenta de calitate intre "cele mai bune" materiale ale tale si cele mai proaste. Ca si cum: 1) faci trolling jurnalistic (efectiv iti propui sa scrii prost ca sa faci valuri) 2) ai momente crunte de scadere in IQ (caz in care MB are dreptate) 3) primesti comenzi/ponturi/unghiuri de vedere stupide si nu ai capacitatea sa le discerni 4) scriu si altii in numele tau si nu ai capacitatea sa controlezi ce iese pe blog 5) crezi ca echidistanta inseamna sa lovesti in toti, chiar daca asta inseamna sa inventezi si mamuti radioactivi pe parcurs 6) esti sado si vrei sa vezi daca lumea te iubeste si cand profesional *** 7) ideologic A3 iti surade sau are sens pentru tine (si nu intelegi de ce altii nu vad asta) 8) exista investigatii (unde calitatea este ridicata) si opinii (unde se aplica punctul 7 pt tine) si lista poate continua... Din pacate textul asta ti-l scrie un admirator, nicidecum un hater.
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Cristi • 3 aprilie 2019, 8:52
Mi-e greu sa nu va dau dreptate. Textul e perfect. Dar asta inseamna ca toate persoanele care au activat in justitia comunista, n-ar trebui sa mai aiba acum functii publice. Ori nu credeti ca au activat fara sa respecte directiile comuniste.... Asta este destul de greu in prezent, dar deja oamenii astia sunt batrani si 80% deja la pensie asa ca suntem aproape de o realitate "perfecta".
Ciprian • 3 aprilie 2019, 8:56
Stimate domnule Tolontan, da, așa este, dacă Lazăr a făcut așa ceva, procedând în această manieră, evident că este de condamnat. Nu cunosc toate amănuntele care au stat la baza acestei decizii, însă omul se mai poate schimba, își poate revizui comportamentul, important este să-și recunoască greșeala și să prezinte scuzele de rigoare acestui om, față de care se face foarte vinovat. Totuși, să vină antena 3 să facă procese de conștiință cuiva, mi se pare ridicol, jenant și profund abject. o televiziune care promovează propaganda, manipularea, minciuna și dezinformarea, cu atâta vervă, ar trebui mai întâi să se uite în propria ogradă și abia mai apoi să se erijeze în justițiarul cuiva. Evident, repet, Lazăr este foarte vinovat, dacă lucrurile stau așa cum le-ați prezentat dumneavoastră, dar nu televiziuni care își bat joc de propriul public sunt în măsură să întineze pe cineva, hai să fim serioși! niște indivizi care apără infractorii, care sprijină derapajele, care utilizează sticla televizorului pentru a-și urmări interesele, nici într-un caz nu pot reprezenta vocea dreptății. Am fost și sunt de părere că toate funcțiile vitale, cu precădere în justiție, trebuie ocupate de procurori tineri, foarte competenți, morali și inatacabili, cei mai în vârstă, mulți dintre ei, au suficiente tinichele legate de coadă, care-i fac vulnerabili. susțin procurorii și judecătorii tineri, neatârnați, verticali și dedicați în totalitate profesiei și inabordabili politicului. Tot timpul noi, din păcate, a trebuit să alegem răul cel mai mic, neavând o alternativă clară, capabilă să reprezinte binele în opoziție răului de evitat, situație valabilă și în cazul de față, îi avem pe Lazăr și pe alinarea infractorilor, voi fi totuși de partea lui Lazăr, cu precizările de rigoare, specificate mai sus.
Lucian A • 3 aprilie 2019, 8:57
Pai ce facusi ... ai dat cu *** in fasole. Te-ai documentat de-ai rupt ... i-auzi ce zice pe aicea: http://m.ziare.com/augustin-lazar/marea-manipulare-in-cazul-tortionarului-lazar-cei-doi-lazari-de-la-aiud-1556280
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
mona • 3 aprilie 2019, 9:19
Si Visinescu(parca asa se numea seful ala de puscarie condamnat) era tanar si lucra in conformitate cu ce avea in fisa postului, batea, omora s.a. Se pare ca tu nu ai aflat ca in 89 a fost o revolutie, noi atunci am renuntat la comunism, cu pretul a peste 1000 de morti. Dupa 30 de ani ne consideri atat de prosti incat sa meritam un procuror general care sa fi refuzat, in plin comunism, eliberarea unui detinut politic? Esti penibil!
kid • 3 aprilie 2019, 9:22
tontolan eşti doar o umilă ***ă a varanului ! ***.
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
oy • 3 aprilie 2019, 9:56
Corecte observatiile, mai putin concluzia: "Coaliția penalilor nu poate fi înfruntată cu oameni care au asemenea schelete în dulap". Merge afirmatia daca nu reusesti sa privesti dincolo de urmatoarele luni. Daca nu intelegi cine ii va lua locul (probabil cineva de calibrul Adinei Florea). Nu exista Alba ca Zapada sau Mos Craciun si cei mai multi oameni inteleg asta. Faptul ca tu ai gresit cand ai scris articolul despre radiatii te descalifica definitiv pentru meseria de jurnalist de investigatie? Sigur, poti gasi diferente intre cele doua situatii, dar daca privesti obiectiv nu ai dreptate. Uite ca chiar s-a facut treba cu un astfel de om. Si da, cu totii am dori ca in toate functiile statului sa fie numiti doar oameni impecabili, cu o experienta uriasa si fara pata. Exact cum suntem fiecare dintre noi! :) Te invit sa revii cu o continuare a articolului la o luna dupa instalarea noului procuror general.
stefan al doilea • 3 aprilie 2019, 10:12
Lucrurile sunt simple! La noi valorile morale se folosesc in lupta politica, ele se supun logicii politicului! Daca Tudorel Toader ar fi facut ce se presupune ca a facut Augustin Lazar, in aceleasi conditii, ei bine, sa fi vazut atunci vocea iluminatilor de la revista *22* si GDS ce ar fi spus!Acum, ca domnul Lazar * este de-al nostru, din popor*, se tace! Coloana vertebrala se indreapta doar cand o cer *enteresele partidului *!
Sanaiutanu • 3 aprilie 2019, 10:20
De data asta nici eu, care va citesc cu interes, nu va inteleg! Pare o disputa personala si nu un articol documentat. Ce sa mai credem despre materialul prezentat pe: http://m.ziare.com/augustin-lazar/marea-manipulare-in-cazul-tortionarului-lazar-cei-doi-lazari-de-la-aiud-1556280 ?
Macri’s • 3 aprilie 2019, 10:32
http://www.ziare.com/augustin-lazar/stiri-augustin-lazar/marea-manipulare-in-cazul-tortionarului-lazar-cei-doi-lazari-de-la-aiud-1556280 Altii sunt de alta parere...
17 Nentori Tirana • 3 aprilie 2019, 10:40
Hossu (?) n-a realizat memorialul pentru Gadea si nici domul Filip n-a fost intrebat daca este de acord cu felul in care niste neo-comunisti ii manipulaza azi durerea. Esti pur si simplu prost iar acest verdict te ajuta, este un compliment, caci daca ai fi un ticalos cu epoleti asa cum cred altii, asa cum a confirmat spre exemplu tov Guse, ar trebui sa te scuture bine altii. Ba tata, daca esti jurnalist cu scaun la cap te duci la domnul Filip si il intrebi personal cu cine voteaza si ce parere are despre felul in care psd manipuleaza suferinta lui pentru a scoate Romania din Europa, pentru ca DrAgnea si niste *** de-ai lui sa-si faca legi cum vrea muschii lor ! ----------- Tata, luju-ro este siteul de propaganda psd, este practic europa libera a Moscovei. Nici urma de profesionisti ori lume a justitiei ci niste hiene carora partidu si *** acestuia din multele servicii le arunca materiale spre „prelucrare“ ! Metoda de a prezenta ore in sir adavaruri ca sa tragi apoi in cinci minute concluziile dorite este clasic bolsevica, o foloseste si siteul de propaganda psd, luju-ro dar si A3 si RTV. Astfel: dintr-un memorial al durerii cu adevarat remarcabil realitat profesionist, dar care n-a fost realizat pentru A3 si Ciudati, un „Ciudatu“ - azi Gadea de la A3- ajunge la concluzia ca Lazar Augustin, Livia Stanciu si Macovei – au batut, distrus si intemnitat toti luptatorii anticomunisti si ca atare azi ar trebui sa stringa frunze ca si toti cei care au studiat si lucrat in comunism ! Inca nimic, dar urmeaza apoi inventiile Maria din Tecuci, Paul din Bucuresti - ba cit e de mare orasul asta ! -, Coca si Moca de undeva, toti plingind emotionati: „stiti ceva domule Gadea, va stimez atit e mult, vreau si eu inainte sa mor o Romanie buna, cum o pot avea daca astfel de oameni distrug totul asa cum faceau si in comunism; nici o demisie, trebuie incarcerati acolo la Adjud macar o saptamina nu sa conduca Romania, sa ne aduca alimente din Europa ca sa ni se imbolnaveasca copiii … - iar toate nazbitiile astea inventate sint ascultate fara nici o jena. ---------------- Despre Augustin Lazar versus TuDorel TuaDorel nu cred ca trebuie sa spun multe. Unul a fost procuror criminalist, un profesionist nicidecum demnitar comunist, azi face treaba ca un profesionist, altul un lalalau prost ca azi cu aere de academicean, nici o diferenta intre impostor si Leana Ceasca. Lazar nici nu avea treaba cu detinutii politici ci cu criminalii, nu era angajat al unui penitenciar, a ajuns acolo intimplator din doua motive: 1.- nu existau detinuti politici si ca atare procurori specializati; 2.- trebuia trimis unul pentru a crea un cadru legal alaturi de conducerea penitenciarelor care dadea recomandarea de eliberare – atentie ! - conditionata. Tinarul Lazar nu l-a condamnat, nu-l putea elibera, nu putea semna alta recomamdare decit cea propusa de penitenciar, mai ales ca lui Filip i se consemnasera 5 abateri disciplinare. Lazar nu avea practic cum sa-l cunoasca pe Filip nici daca asculta toata ziua Europa Libera, nu putea avea acces la dosarul unui tribunal militar – ca si azi – ori la actele stocate la Securitate pe numele „Fodor“. In fata lui s-a prezentat un condamnat ca oricare altul – daca s-a prezentat personal in fata lui Toader ori s-au verifiat doar acte nu spune nici Filip ! Lazar nu putea verifica nici conditiile din celule, nici bataile si abuzurile gardienilor, omul nu avea nici o treba cu o inchisoare ori cu alta, locuri unde era doar delegat pentru citeva ore, precis nu de multe ori, ca si alti procurori.
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
gica • 3 aprilie 2019, 10:41
de Ferdinand von Schirach Scena: o curte. Audiența: judecătorii laici. Major Lars Koch, pilot al unui avion de luptă tip Bundeswehr Eurofighter, trebuie să se confrunte cu verdictul său. A făcut ce trebuia să facă în ziua când i sa ordonat să înlăture o Lufthansa Airbus deturnată de teroriști? La bordul avionului LH 2047 de la Berlin-Tegel la Munchen sunt 164 de persoane. Acum mașina se îndreaptă spre Arena Allianz. Meciul internațional vândut Germania vs. Anglia are loc în fața a 70.000 de spectatori. Major Lars Koch trebuie să reacționeze. Care sunt ordinele lui? Dacă el, ar putea să-l prindă pe planul pasagerilor, dacă teroriștii nu se dau? Ceasul ticăie și Lars Koch ia o decizie. În prima sa piesă, Ferdinand von Schirach ridică problema demnității omului. Poate viața să fie cântărită împotriva vieții, indiferent în ce număr? Ce motive pot fi date pentru a preveni o calamitate de un alt rău presupus mai mic? Și cine sunt persoanele responsabile? Sau este singurul Lars Koch, care este aici în instanță? Juriul, deci, draga audiență, trebuie să decidă. Interviul are loc ca parte a seriei "Art & Justice", cu sprijinul instanței districtuale Görlitz din Bautzen. producere Regizor: Stefan Wolfram Premiere: 22.09.2016 Etapa: Curtea de Circuit a Landgericht Bautzen Costume: Bärbel Meyering Evenimente 04.04.2019 la 19:30 Bautzen, Landgericht bilete de comandă 02.05.2019 la ora 19:30 Bautzen, Landgericht bilete de comandă rulou Președinte: Olaf Hais Pârâtul Lars Koch: Marian Bulang Defender Biegler: István Kobjela Procuror: Andrea Rehde-Bulang Christian Lauterbach: Mirko Brankatschk Franziska Meiser: Lisa Lasch Secretar: Stephanie Brückner de presă: Performanța densă și stringentă a pus în scenă regizorul Stefan Wolfram captivant și cu mult spațiu pentru tonuri liniștite și grijuliu. Subtextul evocă probleme de libertate și securitate în vremuri de terorism. ... Nu poate dori o scenă mai bună decât sala de judecată originală. Rainer Kasselt, ziarul sasesc prin Facebook: O bucată mare. P.S.Tradus cu Google translate.
gilos • 3 aprilie 2019, 11:18
Foto: Arhiva Ziare.com Procurorul general Augustin Lazar a devenit tinta unui atac pe cat de grav pe atat de manipulator referitor la primii sai ani din cariera cand, este acuzat, ar fi "avut grija ca adversarii lui Ceausescu sa infunde puscaria" si ar fi fost un tortionar. Atacul, bazat pe o combinatie de adevaruri trunchiate, minciuni si confuzii, vine chiar inainte de interviurile de la Ministerul Justitiei pentru desemnarea unui nou procuror general. Luju.ro si Antena3 il acuza pe procurorul general Augustin Lazar ca ar fi fost un procuror comunist care, in calitate de presedinte al comisiei de liberari conditionate din penitenciarul Aiud, ar fi decis mentinerea in inchisoare fara temei a detinutului politic Iulius Filip. Ca argument, Antena3 aduce copia unui proces verbal din 1986, prin care comisia "considera ca detinutul Filip Iluius nu poate fi liberat conditionat" vreme de un an, pentru ca "in termenul executat nu prezinta garantia unei reale reeducari". Si, pentru a amplifica efectul, Antena3 a prezentat interviul acordat de Iulius Filip Luciei Hossu Longin pentru "Memorialul durerii", un interviu in care dl Filip prezinta torturile la care a fost supus de securistii regimului ceausist. Au fost prezentate si alte marturii ale detinutilor de la Aiud, lasandu-se impresia ca ar fi fost comise de Augustin Lazar sau, macar, sub indrumarea acestuia. In realitate, procurorul Lazar nu a avut nimic de-a face cu aceste torturi, pentru ca factual lucurile stateau cu totul diferit. In fiecare penitenciar era, asa cum exista si acum, o comisie de liberare conditionata, adica aceea care facea si face si acum propuneri pentru ca instanta sa decida daca acorda sau nu liberarea conditionata unui condamnat penal. Acum comisia e condusa de un judecator, la vremea respectiva legea prevedea sa fie condusa de un procuror din procuratura pe raza careia functiona penitenciarul. Penitenciarul Aiud, unde era detinut dl Filip, era in raza procuraturii din Alba Iulia, unde dl Augustin Lazar era tanar procuror criminalist. Cum a ajuns dl Lazar in comisie? Pe rand, procurorii din aceasta procuratura se duceau sa prezideze comisia de liberari conditionate, potrivit legii. La fiecare sedinta, la grefa penitenciarului, comisia analiza cam 50-60 de dosare, fiind vorba despre un penitenciar cu circa 2.000 de detinuti. Ce anume analiza? Doua lucruri tehnice: daca era indeplinita fractia de pedeapsa necesara liberarii, o chestiune strict matematica, si daca detinutul cu pricina avea "raport de pedepsire", adica comisese ceea ce agentii din penitenciar sau directia generala a penitenciarelor considerau ca reprezinta abateri. Cine avea raport de pedepsire nu indeplinea conditia prevazuta de Codul Penal de atunci de a vadi indreptarea. Deci procurorul, in cazul de fata Augustin Lazar, nu se intalnea cu detinutii, nu lua nicio decizie finala, ci doar constata, in cadrul comisiei, indeplinirea a doua conditii cumulative sine qua non pentru liberare, indiferent ca era vorba despre detinuti politici sau de drept comun: fractia de pedeapsa si lipsa raportului de pedepsire. Daca ele erau indeplinite, se putea face propunere de liberare, care mergea la instanta. Daca nu erau indeplinite, se facea propunere impotriva liberarii, care, teoretic, chiar potrivit procesului verbal, putea fi atacata tot in instanta unde, teoretic, se judeca pe doua niveluri, fond si recurs. Evident ca la vremea respectiva, pentru detinutii politici, in instanta nu se putea pune problema unei sanse la un proces real. Coleg de detentie cu Iulius Filip a fost si disidentul Radu Filipescu, care a explicat pentru Ziare.com cum stateau in realitate lucrurile: "Nu ne intalneam cu procurorul. In comisii nici nu stiu ce se intampla. Noi habar nu aveam de comisii locale, nici nu primeam actele. Pentru detinutii politici de la Bucuresti, era un anumit procuror tot timpul, se numea Stefanescu, la Aiud nu stiam sa fie un procuror anume care sa raspunda de noi". Radu Filipescu remarca un lucru interesant: "CI-stul (ofiterul de securitate - n.red.) de la Aiud stabilea tot ce era legat de detinutii politici, probabil impreuna cu seful de la Cercetari Penale de la Bucuresti, Vasile Gheorghe. Pe CI-st il chema Lazar, era colonel. In interviul dat pentru dna Hossu Longin, Iuliu Filip se referea la colonelul Lazar. Acela avea 50 de ani pe vremea aceea. Aveam seful de sectie, un maior de militie Lascu, si cel care decidea la noi era Lazar CI-stul, aflat in legatura cu cei de la Bucuresti. Cei locali nu aveau putere de decizie. Pe unii ii elibera mai devreme, pe unii ii tinea la maximum, dar asta era decizia Securitatii de la Bucuresti". Un alt fost detinut politic, Dinu Zamfirescu, declara la Antena3 ca procurorii nu calcau in penitenciar, nu aveau contact cu detinutii. Asadar, comisia de liberare conditionata din penitenciar nu decidea nimic, ci aplica doua criterii precise, matematice, unor dosare, pentru ca intalnirea cu oamenii nu avea loc. Pentru detinutii de drept comun, majoritari, lucrurile erau simple, conform procedurii. Pentru detinutii politici, daca Securitatea facea "raport de pedepsire", ca in cazul lui Iulius Filip, conditiile nu mai erau indeplinite. Si chiar daca ele ar fi fost indeplinite si propunerea era de liberare, Securitatea, daca asa decidea, putea dicta o alta evolutie in instanta. De altfel, chiar in interviul din "Memorialul durerii", insusi Iuliu Filip acuza de politie politica Securitatea, Militia si Armata, nu pe procurori. Dl Filip nu a facut niciodata vreun demers impotriva procurorului Augustin Lazar, nu l-a mentionat in interviul sau, desi cunostea toate actele din dosarul de la CNSAS, inclusiv acest proces verbal al Comisiei de liberare conditionata. Iar Augustin Lazar a primit de mai mult ori de la CNSAS verdict de necolaboare cu Securitatea. Drama dlui Filip este folosita si manipulata in conditiile in care domnia sa nu mai poate reactiona, pentru ca se afla intr-o stare de sanatate extrem de precara. Cine manipuleaza drama dlui Filip? Televiziunea dlui Dan Voiculescu, persoana care a primit din partea ICCJ verdict de colaborator al politiei politice, adica al Securitatii, care are invitati permanent persoane cu certificat de colaborator al Securitatii, precum Sorin Rosca Stanescu. Iulius Filip acuza militia de politie politica, iar Antena3 foloseste "expertiza" anti-Lazar in acest caz a fostului militian ceausist Pavel Abraham. PSD, partid care pangareste drama adevaratilor detinuti politici prin asociere cu mafiotii condamnati in Romania pentru coruptie si furt, partid care a fost fondat de un activist PCR, partid sub a carui putere politica s-au intamplat ororile din puscarii. E o vina ca dl Lazar a fost "procuror comunist"? Atunci e o vina si a dlui Tudorel Toader, procuror la Panciu pana in 1990. Documente oficiale arata ca dl Toader era un propagandist activ al PCR, foarte apreciat pentru activitatea politica de conducerea PCR si de Securitate. Mai prost statea procurorul comunist Toader pe partea de meserie, fiind criticat pentru achitari imputabile. Procurorul comunist Toader, sustinut de luju.ro, Antena3 si PSD, a trimis in judecata un om care "a cumparat o vaca si un vitel si dupa cateva zile a vandut vitelul". Procurorul comunist "de bine". Asistam la manipularea dramei reale a unui detinut politic, care in acest moment este redus la tacere de boala, deci nu mai poate spune daca este de acord cu folosirea cazului sau impotriva procurorului Augustin Lazar. Asistam la mistificarea rolului pe care procurorul Lazar l-a avut in cazul lui Iulius Filip, care nici macar nu l-a acuzat vreodata de ceva. Si nu l-a acuzat, pentru ca stia, dupa cum arata si dl Filipescu, ca nu de procurorul de 29 de ani a depins in vreun fel soarta sa. Chiar ne imaginam ca in tot timpul de cand dl Lazar a devenit procuror general nu s-ar fi gasit un detinut politic autentic care sa-l acuze, daca ar fi fost ceva de acuzat? Dl Filip nu mai are contact cu lumea exterioara de aproximativ un an de zile, dar pana atunci ar fi avut tot timpul sa vorbeasca despre "tortionar", cum a vorbit despre ceilalti, daca ar fi fost cazul. Asistam la folosirea cinica a suferintei reale a tuturor detinutilor politic intr-un scop care foloseste mafiei, intr-o campanie antijustite orchestrata de televiziunea unui colaborator al Securitatii.
Miti • 3 aprilie 2019, 11:24
Tocmai ați fost manipulat cu mare succes, D le Tolontan. Iar aceasta reușită arata, din nou, cam cât de toxica este mass media subordonata infractorilor din vârful politicii românești și cât de vulnerabila și infantila este cea care ar trebui sa i se opună și sa informeze corect. De asta suntem unde suntem.
T V – R • 3 aprilie 2019, 11:33
Dupa cum va cunosc (din articolele scrise, evident), daca este adevarat ce se afirma vis-a-vis de o manipulare grosolana privin competentele procurorului Lazar, astept un articol care sa puna lucrurile la punct. Daca multi din cei care se informeaza la Antene iau litera de lege spusele unor indivizi precum Sorin Rosca Stanescu, Sebastian Ghita si multi altii ca ei, de la d-voastra am alte asteptari.
Dorelian Bellu • 3 aprilie 2019, 11:55
Ce nerusinat poți să fii, Tolontante. La fel ai făcut și la Camelia Bogdan. Ai găsit tu incompatibilități doar pentru că îl condamnase pe stăpântul tău.
Observator • 3 aprilie 2019, 11:57
Un procuror la inceput de cariera intr - un regim dictatorial.... o fi oscuza? Dar ponta ce scuza avea, educat fiind dupa revolutie, apoi urcand pana la prim ministru si candidat la presedintie? Dar cativa dintre procurorii si judecatorii astia de acum(Florea, Savonea, Netejoru, Toader....) de ce sunt manati in lupta in plina democratie, libertate si stat de drept? Sa nu - i uitam si pe nomenclaturistii vremurilor de trista amintire, care dirijeau resursele patriei noastre si care, dupa revolutie si au insusit totul deschizand televiziuni, impartind petrol, gaze, falimentand industrii etc
Dan • 3 aprilie 2019, 11:59
Intrebare: Augustin Lazar a fost procurorul de caz? El a fost cel ce l-a trimis in puscarie pe disident?
AlinN • 3 aprilie 2019, 12:32
Segment din http://www.ziare.com/augustin-lazar/procuror-general/marea-manipulare-in-cazul-tortionarului-lazar-cei-doi-lazari-de-la-aiud-1556280 : Coleg de detentie cu Iulius Filip a fost si disidentul Radu Filipescu, care a explicat pentru Ziare.com cum stateau in realitate lucrurile: "Nu ne intalneam cu procurorul. In comisii nici nu stiu ce se intampla. Noi habar nu aveam de comisii locale, nici nu primeam actele. Pentru detinutii politici de la Bucuresti, era un anumit procuror tot timpul, se numea Stefanescu, la Aiud nu stiam sa fie un procuror anume care sa raspunda de noi". Radu Filipescu remarca un lucru interesant: "CI-stul (ofiterul de securitate - n.red.) de la Aiud stabilea tot ce era legat de detinutii politici, probabil impreuna cu seful de la Cercetari Penale de la Bucuresti, Vasile Gheorghe. Pe CI-st il chema Lazar, era colonel. In interviul dat pentru dna Hossu Longin, Iuliu Filip se referea la colonelul Lazar. Acela avea 50 de ani pe vremea aceea. Aveam seful de sectie, un maior de militie Lascu, si cel care decidea la noi era Lazar CI-stul, aflat in legatura cu cei de la Bucuresti. Cei locali nu aveau putere de decizie. Pe unii ii elibera mai devreme, pe unii ii tinea la maximum, dar asta era decizia Securitatii de la Bucuresti".
gigelos • 3 aprilie 2019, 12:33
@Maxentiu - daca era Tudorel in locul lui Lazar ...credeti ca Toader nu are d-astea ? E vreun procuror , judecator , politai etc din perioada aceea care nu are ceva pe constiinta , schelete in dulap ? Vreun muncitor care nu a plecat cu rulmentul , kilu de carne etc din fabrica .Vreun securist de pe la aeroport care sa nu fi facut vreo nemernicie ? Vreun politai care nu a tuns pletosi pe strada ... etc, etc . O societate bolnava , ca si cea de azi ...Ca nu a fost Lazar un mic Superman ( caci Superman trebuia sa fii , ca procuror sa faci tu d-astea , in anii aia )...mai nasol mi se pare inceputul carierei ... Ma fac procuror ca sa fac ce ? in anii aia ...stia de la inceput ca asta urmeaza sa faca . Nu se stie niciodata ce-ti rezerva viata ... Sa duci discutia acolo , Tolontane , arata o urata incercare de manipulare , o nemernicie din partea ta ...o ticalosie ?
Adrian • 3 aprilie 2019, 12:35
De la Danilet citire: "UITE LAZĂRUL, NU E LAZĂRUL! Vă mai aduceți aminte când ministrul justiției l-a crucificat pe procurorul Augustin Lazăr cum că ar fi dat o rezoluție de clasare cu privire la președintele Iohannis? Ei bine, s-a dovedit că actul acela era semnat, de fapt, de un procuror Lazăr, dar nu era vorba de Augustin Lazăr de la PCA Alba-Iulia (actualul Procuror General), ci de Cristian Lazăr de la PICCJ. Acum, iar este o încercare de mazilire a procurorului Augustin Lazăr, pe motiv că ar fi participat la acțiuni de torționare a unui deținut politic și ar fi refuzat eliberarea condiționată a acestuia. Nimic mai fals: printre torționarii disidentului politic nu era procurorul Augustin Lazăr, ci lt.col Gheorghe Lazăr, ofițer C.I. în Penitenciarul Aiud (dovada e atasata mai jos); oricum, procurorul care făcea parte din comisia de liberări condiționate din Penitenciarul Aiud nu decidea el sau comisia ca un deținut să fie liberat mai înainte de termen, ci numai un judecător, ca și acum (pentru cei interesați, pun un extras din legea de atunci)."
Gheorghe • 3 aprilie 2019, 12:36
Tolo, prieten bun cu fake news iar este o încercare de mazilire a procurorului Augustin Lazăr, pe motiv că ar fi participat la acțiuni de torționare a unui deținut politic și ar fi refuzat eliberarea condiționată a acestuia. Nimic mai fals: printre torționarii disidentului politic nu era procurorul Augustin Lazăr, ci lt.col Gheorghe Lazăr, ofițer C.I. în Penitenciarul Aiud (dovada e atasata mai jos); oricum, procurorul care făcea parte din comisia de liberări condiționate din Penitenciarul Aiud nu decidea el sau comisia ca un deținut să fie liberat mai înainte de termen, ci numai un judecător, ca și acum (pentru cei interesați, pun un extras din legea de atunci).
JFM • 3 aprilie 2019, 12:39
- Prima diversiune marca Antena 3: Cel care s-a ocupat de regimul de detentie al disidentului Iulius Filip, asazisul tortionar la care faceau referire la nesfarsit pt a se intipari bine in mentalul colectiv, se numea Gheorghe Lazar si era securistul (seful CI) al penitenciarului. Deci o prima petarda dezamorsata. - Culpa lui augustin Lazar este aceea ca in calitatea de sef al comisiei de aplicare a legii de eliberare conditionata a respins dosarul Filip. Pai nu va suparati, daca penitenciarul i-a dat aviz de respingere cum putea sa treaca el peste acesta? In anii cei mai crunti ai dictaturii? Spuneti-mi unul care s-a opus sistemului in acei ani, din postura de reprezentant al unei institutii de forta. Unul care sa fi luat asupra sa raspunderea eliberarii unui detinut politic, reamintesc, in anii 80. Pai a doua zi spalai closete in penitenciarul respectiv. Asadar nu-i pasati in totalitate raspunderea, de acord ca poti sa-i imputi ca nu s-a luat de gat cu dictatura, din postura de tanar procuror care avea de respectat o lege, ticaloasa dar asa cum azi ne prevalam de legi si mai ticaloase spunand ca trebuie respectate cu atat mai mult trebuia sa o faci atunci.
Cristijansen • 3 aprilie 2019, 13:01
Buna intrebarea din titlu ,d-le Tolontan , iar eu raspund , ASTA NU SE PUNE . N-a venit ordin pe unitate # rezistenta de la ambasade pentru a-l critica pe comunistul lazar procuror comunist # rezistent de pe vreme tortionariatului . . D-le Tolontan ,ntrebarea dumneavoastra este buna dar nu va asteptati sa va raspunda pedelistii si useristii # rezistenti . Asa au facut useristii si pedelistii si cu doctoratul copy paste al lui Ponta, toti cu pancarte si cartoane copy paste pe marginea santului , cand a aparut in presa si doctoratul copy pasta al tovarasei Coveshi,hopa , toti au aruncat pancartele in santz si fugeau ca ... . . Liniste deplina .
Boborel • 3 aprilie 2019, 13:07
Domnule Tolontan, cititi acest articol ca sa va dati seama despre ce era vorba: http://www.ziare.com/augustin-lazar/procuror-general/marea-manipulare-in-cazul-tortionarului-lazar-cei-doi-lazari-de-la-aiud-1556280 . Pe scurt, comisia de eliberare conditionata, condusa de un procurer (prin rotatie) nu se intalnea cu detinutii (fapt confirmat de un alt fost detinut politic, Dinu Zamfirescu, la ***) ci analiza dosarele din doua perspective: 1. daca detinutul a executat ratia minima de pedeaspsa 2. daca detinutul avea "raport de pedepsire" Daca pct 1 era indeplinit si pct 2 era negative se putea inainta dosarul la judecatorie. Orice alta combinatie avea ca rezultat respingerea dosarului. E atat de simplu daca te documentezi....
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
stefan al doilea • 3 aprilie 2019, 13:09
Cu tot respectul o spun, unii dintre forumisti nu au inteles textul in cauza! problema nu consta in ceea ce a facut, nu a facut, ar fi tre buit sa faca, nu ar fi trebuit sa faca domnul Lazar! problema este la noi, cei suntem martori, la fiecare dintre noi! adica daca in locul domnului Lazar ar fi fost domnul Toader, la fel am fi reactionat, ca si in cazul domnului Lazar? aici este vorba de constiinta fiecaruia dintre noi, dintre cei care suntem aici, gandim si judecam! de aceea imi permit sa-i intreb pe fiecare din cei care ii iau apararea domnului Lazar, daca la fel ar fi facut daca in locul domnului Lazar ar fi fost domnul Toader? adica distingem in acelasi mod Binele de Rau?
I.C. • 3 aprilie 2019, 13:20
Domnule Tolontan, de ce voi pesediștii țineți să precizați pe la începutul unei postări că nu simpatizați nici PSD, în cazul acesta nici lujuPSD, ca apoi să mergeți vîrtos exact pe așa-zisele lor „argumente”? Chiar credeți că lumea nu poate judeca?
vasco • 3 aprilie 2019, 13:44
@I.C. si toti cei ca tine,De ce tineti cu orice pret si cu orice ocazie sa dovediti ca sunteti niste frustrati si intoleranti care vad peste tot doar inamici si pesedisti atunci cand cineva nu va impartaseste frustrarea si intoleranta?Chiar numai alb si negru vedeti?Cine nu e cu voi e impotriva voastra?Sunteti orbiti de ura si indarjirea pentru o cauza pe care eu nu o intrevad macar,pentru ca ea nu exista.Stiu,o sa sari imediat la gatul meu cu catgorisiri gen pesedist,comunist nostalgic,depasit,incult...Pentru voi,in lipta cu himerele voatre,exista doar pesedisti sau antipesedisti.Orbiti de ura si speriati de bombe.
Stefan • 3 aprilie 2019, 13:45
Domnule Tolontan, ar trebui sa revizuiti articolul...stim acum ca totul a fost o manipulare...*** pentru a silui adevarul prin asemenea articole (pe care o respectati cu strictete), distribuite generos in mediul online? ***?
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
vasco • 3 aprilie 2019, 13:49
@IC,te intreb,te vezi in locul lui Iuliu Filip,macar o clipa,o frantura de gand?Nu!Tu esti impotrva ciumei rosii,dar ii gasesti scuze unuia care a facut parte dintr-un sistem total opresiv al statului comunist si pe care acum il crezi transformat,asa peste noapte in ingeras,in mare luptator anticoruptie.Saracul de tine!
Marcel • 3 aprilie 2019, 14:35
D-nule Tolontan, va citesc de multa vreme, dar azi mi-am dat seama ca s-ar putea sa fi gresit. Greseala e omeneasca, dar v-as intreba, dvs chiar ati gresit, nu v-ati documentat indeajuns tinand cont ca si pentru cititorii dvs. a fost usor sa gaseasca articole de presa care scriu despre aceasta manipulare? As spera totusi la un raspuns din partea dvs., asta asa ca sa stiu/stim mai multi dintre noi, cititorii dvs. daca va mai citim sau nu. Va multumesc.
Gelu • 3 aprilie 2019, 14:54
Ramân cu un gust amar când constatat câți neiinițiați comentează în dorul lelii, fără a avea habar ce înseamnă comunism, sau ce înseamnă disident. Începând cu regimul Basescu si continuând cu cel al neamtului, fracționarea societății românești este într-o continuă mișcare, ura față de semenul tău a ajuns la cote alarmate, pasul spre anarhie fiind tot mai aproape. Acest Lazăr este acolo unde trebuie, sustinut de cine trebuie, pentru a rezolva ce trebuie! Pentru ei...smecherii! Daca in 1990 se aplica Legea lustaratiei la toti fostii din sistemul de forta, astăzi acest individ Lazăr nu mai exista pur si simplu, in spatiul public, dar asa...
Scorilo • 3 aprilie 2019, 15:08
@Vasco: Paradoxul( adus de incultură, inclusiv politică) e că tocmai cei care zbiară mai vârtos împotriva "ciumei roșii" manifestă cam toate simptomele bolșevismului. Justiția abuzivă, coordonată de servicii, internaționalismul, intoleranța față de opinia contrară, impunerea prin violență, ateismul- astea-s caracteristici tipice comunismului. Chiar și Băsescu a spus aseară că USR-ul i se pare neo-marxist( unde mai pui că a mai comis un sacrilegiu: a afirmat despre Dăncilă că i se pare a fi un om bun!?). Prin urmare, nivelul lor de cunoaștere e limitat la ceea ce le transmit diverșii guru din politică sau media, spusele lor nefiind filtrate de creierul propriu, că de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere! Cea mai ridicolă afirmație în sprijinul spuselor mele îi aparține actorului Mihai Călin: "Eu nu mă pricep la chestiuni juridice, dar am încredere în cei care-mi spun că nu-i în regulă!". Pentru el trebuie să gândească Tudor Chirilă, Rareș Bogdan, Cristi Dănileț etc. Iar dacă tu ai rezerve în privința probității acestor inși, ești dușman de clasă. Nu întâmplător, marii luptători anticorupție din sistemul judiciar sunt fie foști procurori comuniști, fie odraslele lor sau ai securiștilor. Prună, Macovei, Lazăr, Kovesi etc. Așa cum e mare anticomunist fostul consilier al Anei Pauker, Șora, sau Tismăneanu, fiu de nomenklaturist. Penibil!
Firefly • 3 aprilie 2019, 15:16
Trebuie ca sunteti un fel special de ticalos domnule Tolontan. Ar trebui sa va angajati la Posta Romana pentru a oficializa relatia cu partidul unic. Cred ca ati avea o acoperire mai buna decat din calitatea de troll psd-ist.
Gelu • 3 aprilie 2019, 15:19
Pentru Marcel Unde este manipulaream stimabile? Stii ce inseamna comunism, stii ce inseamna aparat de represiune? Comentezi sa te afli in treaba...Jos ciuma rosie, nu-i asa? Atât stii, atât faci, restul e poveste!!!
Carol_K • 3 aprilie 2019, 15:25
Tot respectul pentru domnul Iulius Filip pentru curajul de atunci, tot respectul si pentru domnul Augustin Lazar pentru tot ceea ce face azi. Amandoi rezistenti pe baricade. Restul e can-can, interpreteaza fiecare cum vrea o stire confuza cu doua persoane putatoare a aceluiasi nume, Lazar, intr-o perioada in care multora dintre cei care-l pun azi la colt pe procurorul general nu aveau curaj nici sa stranute in prezenta unui banal secretar de partid daramite sa-l contreze si sa nu execute ordinul lui Ceausescu si al Sistermului patronat de acesta. O vorba pentru infractorii de azi din politica, coruptii, ca sa fiu mai clar, cu toate diversiunile astea disperate pe care le faceti prim media aservita va spun un singur lucru... NU SCAPATI!!!
stefan al doilea • 3 aprilie 2019, 15:43
@AlinN cu respect o spun, nu ati inteles textul de fata! Problema nu este daca domnul Lazar este vinovat sau nu, daca avea vreo responsabilitate sau nu, textul pune problema, daca in locul domnului Lazar ar fi fost domnul Tudorel Toader am fi reactionat la fel la problema! textul domnului Tolontan pune problema coerentei constiintei noastre, adica daca nu cumva gandim problemele morale in maniera politica, in conformitate cu simpatiile noastre politice!
Marius • 3 aprilie 2019, 15:46
Manipulare: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/cercetator-cnsas-afirmatia-ca-augustin-lazar-a-fost-un-tortionar-este-falsa-era-lazar-gheorghe-1107948 De fapt alt Lazar era tortionarul, iar Lazar procurorul conducea o comisie care verifica doar criteriile tehnice pentru eliberare.
Constantine, Constantine! Ți-a spus muica … • 3 aprilie 2019, 16:37
@ constantin, 1:00 "Lazăr a recunoscut. A...că a venit cu nişte justificări penibile, că era o comisie tehnică care doar constata nişte treburi.... Păi ce trebuia să constate acea comisie, pentru a da aviz favorabil? Că Filip a dat dovezi de îndreptare....dar omul era închis pentru acţiuni împotriva PCR şi Ceauşescu. Ce dovezi de îndreptare aştepta Comisia? Pocăinţă? Şi şeful acelei comisii este procuror general în România anului 2019? Da. Şi Bruxelles-ul tace? Da. Şi elita intelectuală a României tace? Da. Şi eu cu cine votez în mai? Uniunea Europeană se află în situaţia României din anul 2000, are de ales între "Iliescu" şi "Vadim". Eu, în 2000, de frica lui Vadim, am votat cu Iliescu. Am greşit. O prăbuşire cu Vadim în 2000 ar fi pus România pe drumul cel bun. Ne mai chinuiam un pic, intram mai târziu în UE, dar astăzi eram sănătoşi şi prosperi. La alegerile din mai nu mai greşesc.... Votez cu "Vadim". O prăbuşire este tot ce-i trebuie Uniunii pentru a-şi reveni." Oltene, până acum te contraziceam la fiecare postare, din principiu (fiindcă EȘTI OLTEAN și EXPRIMAI ASTA...). Dar de data asta sunt perfect de acord cu tine, împotriva unui ardelean ('Gusti' - Supremul parchetar general, fost TORȚIONAR CEAUȘIST...)! ...e drept, n-am votat cu Vadim în alegerile din 2000 (că eu m-am prins de-atunci ce face Statul Paralel de azi, pe-atunci încă sluga lui Ilici! ...și n-am votat nici cu Ilici...), dar în rest consider că toată argumentația ta ce am citat-o mai sus este absolut de -bun-simț. Păcat că oltenii se trezesc cam târziu... Că escapada oltenească la Timișoara cu trenurili din 19 decembrie 1989 n-am s-o uit niciodată... Că a avut efecte decisive în mersul evenimentelor, și exprimă un adevăr ce nu poate fi șters: "cu o floare (tu...) nu se face primăvară".
gigelos • 3 aprilie 2019, 16:43
Problema e de fapt cum Dumnezeu dupa 30 de ani sunt doi comunisti in functii de conducere , doi oameni stersi , incompetenti . Ca e Lazar , ca e Toader , cam aceeasi tipar . 30 de ani au trecut , nu gaseam pe cineva la 50 de ani , fara trecut comunist ... asta e problema de fapt
Popescu Tiberiu • 3 aprilie 2019, 17:16
http://m.ziare.com/augustin-lazar/marea-manipulare-in-cazul-tortionarului-lazar-cei-doi-lazari-de-la-aiud-1556280
Andrei • 3 aprilie 2019, 17:20
*** PSD se fac ca nu au auzit ca era un alt procuror Lazar. Propstirea poporului cu "televizorul"
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.