Merită Digi 24 să dispară și revista DoR să fie rușinată în piața publică?

Intoleranța față de ce nu înțelegem sau față de cei care gîndesc diferit a ajuns în faza propunerilor extreme

luni, 4 martie 2019, 3:02

Două mici evenimente din online au mișcat o maree de critici către două instituții media: Decât o Revistă și Digi 24. O revistă independentă și un post de televiziune, ambele extrem de apreciate de publicul lor, fac față nemulțumirii exprimate exact de către acest public, într-o manieră neiertătoare.

Care sunt acuzele, onorată instanță?

  1. DoR a încercat în #35 să explice cum a ajuns Selly, un adolescent din Craiova, un star al online-ului românesc. A încerca să înțelegi pe ce se bazează succesul unui vlogger a devenit motiv de repudiere. Pe bune??? Voi ați văzut ce chestii retardate pun ăștia pe profilele lor??? Si ca sunt modele pentru adolescenți??? Si ii mai promovați si voi????? Really??? Adică, ok, există, dar sa fie promovați de DoR??? Wtf”.
  2. Digi 24 l-a invitat în studio pe deputatul Florin Iordache. Mihai Șora spune că, pentru asta, postul merită să dispară. „Dragi prieteni, e simplu: o televiziune care îl invită pe AltăÎntrebare (Florin Iordache, n.r.) în fața românilor merită să dispară. Nu poți, sub pretextul imparțialității, să legitimezi tocmai discursul celor care distrug această țară. Nu le poți acorda creditul onestității tocmai groparilor României. Dându-le o platformă de exprimare, nu echidistanța o arăți, ci complicitatea cu ei”, a scris Mihai Şora, pe pagina sa de Facebook.

Cu tot respectul pentru Mihai Șora, situația e oricum, dar nu simplă.

Mii de redacții de pe această planetă reflectă realitatea. Ele au nu doar dreptul să facă acest lucru, ci și datoria.

Când devii jurnalist, opiniile tale politice, preferințele culturale și sentimentele despre inteligența artificială nu dispar, însă lasă locul responsabilității de a oglindi lumea în toate aspectele ei, indiferent că-ți convin sau nu. Reporterii sunt custozii faptelor, ei nu le pot sechestra, căci nu le aparțin, și le dau mai departe publicului, adevăratul proprietar.

Într-unul dintre rarele sale interviuri, cartea a apărut recent la Humanitas, Hannah Arendt explică de ce, dacă vor să dureze, societățile trebuie să aibă grijă de păstrătorii faptelor.

Fără fapte, avertizează ea, istoria se va rescrie de fiecare dată, ca nisipul purtat de vântul ideologiilor.

Hannah Arendt, una dintre conștiințele exemplare ale umanității, adaugă ideea că cei care expun informațiile nu sunt populari, ci doar necesari. Pentru ei, judecata celorlalți e întotdeauna aspră.

Noi ne plângem că am ajuns să trăim timpuri în care e indezirabil să găzduiești povestea unui vlogger sau opinia unui politician, lucruri care fac parte din însăși definiția presei ca platformă a diferențelor de opinie și de tendințe care se manifestă în sfera publică. 

Să nu ne victimizăm! Căci Hannah Arendt a fost contemporană cu raziile SS, a fost și arestată la un moment dat, cu ororile războiului și, apoi, cu atacurile aparținând propriilor compatrioți, care au găsit-o echivocă când punea în circulație, la procesul nazistului Eichmann, teoria ”banalității răului”.

O teorie care se verifică, dureros, și azi. Ca jurnalist, am văzut la zeci de procese cum birocrații puși sub acuzare pentru corupție, cei mai mulți găsiți mai apoi vinovați, dau vina pe sistem și se prezintă drept o rotiță minoră a acestuia. De la ministru la director, toți folosesc această apărare, în care mulți dintre ei chiar cred.

Să crezi sincer că ești prea mic, că te poți legitima prin ”noi”, că nu se poate ca din complicitatea și cedările tale se pot naște monstruozități, aceasta este ”banalitatea răului”. Vorba unuia dintre procurorii americani de la Nurnberg, amintit în aceleași dialoguri cu Hannah Arendt: ”Când îi întrebi de ce au rămas la putere în ciuda atrocităților, acești oameni îți răspund că altfel ar fi fost și mai rău. Iar când le spui că mai rău de atât nu se putea, ei îți zic că nu au avut nici o putere”. 

Revenind.

Presa nu e Facebook, să te grupeze doar alături de opiniile prietene, deselectându-le pe celelalte, până când ai sentimentul că nu mai există alți oameni pe lume, decât cei care gândesc ca noi. Presa e o promisiune adresată tuturor și pe care încearcă s-o ducă la îndeplinire, mai bine sau mai rău.

Nici Digi 24 și nici DoR nu merită să dispară ci, dimpotrivă, merită să crească. Să se dezvolte, căci nu există zi ideală în redacții.

Cea mai bună dintre dictaturi e mai rea decât cea mai imperfectă dintre democrații.

Comentarii (70)Adaugă comentariu

NebulaEXE  •  4 martie 2019, 15:21

Buna ziua si multumesc pentru accept. Ceea ce a facut DoR e incalificabil. Daca te vinzi unor medici, nu vii cu texte despre religie - de exemplu. La Digi e mult, mult mai grav. Au inceput de aproape trei luni sa lase larga lesa din jurul gatului partidului rosu, dar au facut extrem, extrem de lent. Si au facut lent din urmatoarele motive: aproape toata audienta lor e formata din persoane care detesta PSD-ul. Ar fi ramas cu audienta 0 in trei zile. Ba mai mult decat atat, e vorba despre oameni extrem de activi. Ar fi pierdut enorm de multe abonamente de internet, tv si telefonie mobila. Asa ca e strategie de business, insa trendul e clar. Treaba asta vine si in contextul in care saptamana trecuta au scos de pe site doua articole anti PSD (unul era investigatia Recorder). Dar lucrurile astea nu le mentionati, va ascundeti dupa multi copaci voi, presarii. Aveti padurea in spate. Ba ca asa e deontologic, ba ca asa e etic, ba ca dreptul la opinie, ba ca interesul public. Lamentabil

Cătălin Tolontan  •  4 martie 2019, 15:22

@NebulaEXE : imi pare rau, dar definitia pe care o dati jurnalismului este incorecta factual. Cand spuneti ”daca te vinzi unor medici nu vii cu texte despre religie” plecati de la ideea ca publicul dicteaza continutul, ceea ce este impotriva Constitutiei, pur si simplu. Dreptul la libera informare are drept consecinta exact acest lucru: ca informarea se face indiferent de convingerile, rasa, preferintele si ale celui care informeaza si ale celui informat. Inteleg ca sunteti onest convins de ceea ce spuneti, insa asta inseamna ca sunteti sincer, nu ca aveti dreptate. Daca un miliard de oameni se string si spun ca nu mai exista teoria gravitatiei nu inseamna ca nu vor cadea merele din pomi. Presa are regulile ei. Sigur ca nu sunt reguli naturale, ci umane. Daca vreti ca presa sa faca ceea ce doriti dvs atunci trebuie sa va convingeti compatriotii, sa schimbati Constitutia si sa iesim din UE. Ca UE nu va accepta niciodata ca membru o tara in care presa e subordonata.

faracatuse  •  4 martie 2019, 15:24

Da, frumos asternut, citate din clasici.. Draga tolo, dar pe chirila exegetul radicalismului care clameaza ca urmaritorii antenelor sunt niste paria, nu il vezi? Dar faptul ca acest filozof a filozofat maiastru in toata perioada comunista, nu merita mentionat? Si aici se face paralela mos comunist devenit anticomunist si tanar liber crescut pe laurii comunismului.... de taticu... Vezi ca pana la urma si paralelele se intersecteaza? :) QED

Gigi  •  4 martie 2019, 15:43

Presa nu este facebook, sub nicio forma! Retelele de socializare, in marea lor majoritate sunt un mijloc crunt de manipulare, indiferent de domeniul pe care se axeaza. Cat despre Șora, trebuie sa intelegem că are o vârstă, la 102 ani nu poti să mai rationezi cum trebuie, așa că...

Alex  •  4 martie 2019, 15:49

Abureli. Presa scrie la comanda in Romania. Totul e cu interes si directie.

Psd-istul  •  4 martie 2019, 15:58

Cred ca Suzana Gadea ar fi fericita sa vada cum ai nostrii concetățeni pun botul la propaganda ( de ambele parti!!!!!) si lozincile propagate in spațiul public! Mi se pare culmea ironiei cum cei care se declara (verbal si fizic) democrati adevarati nu ca ăilalți, nu inteleg ca democratia presupune existenta parerilor diferite! In rest astept replicile democratilor! Bring it on ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Demolarii  •  4 martie 2019, 16:04

Comentariul din articol este corect, doar că acoperă și un fapt banal existent în online-ul românesc: diferența dintre un jurnalist și vlogger nu mai exista. Realitate datorata nivelului scăzut pe care jurnalistul roman o propune în goana după rating. Se caută can-canul pentru că mai ușor de vândut. Și pare un drum scurt spre celebritate. Sely e vedeta online. Violonistul, cu 10-15 ani de studiu a viorii,se bucura dacă îl angajează o orchestra. E clar avantajul avut de stilul lui Sely. Dar cum ar fi sa nu mai putem audia un concert de Vivaldi intr-o sala de concert, pentru că nimeni nu mai vrea sa fie violonist având în vedere raportul investiție/celebritate? Da, acele canale media pot rămâne. Dar care e plusul care îl aduc societatii , nu ne-a lămurit domnul Tolontan.....

gigelos  •  4 martie 2019, 16:07

Tandarei , medici , Recorder , Digi , engleza lui Kovesi ... subiecte ce ard cu adevarat , astea sunt subiectele tale din ultima perioada , incearca si cu mafia ghioceilor de 1 martie si a urzicilor...Cataline , viclean copil de casa ... nu justitie , nu PSD , nu aur , banci , ineficienta SRI , economie etc , etc ..bravo

Kyro  •  4 martie 2019, 16:10

Sincer cam toata presa din Romania trebuie sa dispara. Rar mai gasesti un articol fara "culoare politica" sau dezinformare la drumul mare... Sa nu mai vorbim ca in mediul online accepta ca "postaci" sa publice orice doar pentru a face trafic pe site...

Toader  •  4 martie 2019, 16:15

Atîta vreme cît media are stăpîn, la vedere sau ascuns, poate să se ducă toată pe apa sîmbetei. Ziare, tembeliziuni și radiou se țin de scandaluri de alcov și trec cu vederea prima, poate singura, Revoluție Franceză, de pildă. Un om care nu citește ziarele este neinformat pe cînd cel ce le citește este dezinformat (Disraeli)

Thomas brams  •  4 martie 2019, 16:16

Circula pe WhatsApp o poza cu echipa ***. Este tot ce putem spune despre TV ul nostru. Asa ca.......ciocul mic

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

tindala  •  4 martie 2019, 16:24

Pai de unul ca Mihail Sora nici nu trebuie sa ne mire.El este fost cominternist, iar despre ei se stie cat erau de intoleranti!Dar CTP?El nu a fost cominternist,dar este la fel de intolerant.Poate si mai si.Scrasnit.Totusi,pacat de DIGI 24.Incepuse chiar bine.Adica era chiar neutru,nu degeaba fiind preferat de actualul Presedinte si de fostul Prim Ministru. Dar a fost acaparat de colaboratori intoleranti.Cosmin Prelipceanu este un moderator adevarat, dar nu poate nici el sa se opuna intolerantei.Am asistat la o dezbatere pe tema Ordonantei 114/2018-cu "taxa pe lacomie".Erau vreo 4 invitati.Primii trei prevesteau sfarsitul lumii.Al patrulea, a indraznit sa zica ca taxa e justa,ca multinationalele nu stiu nici de frica, nici de rusine.N-a apucat sa continue ca unul a si sarit sa-l "infiereze":"Domnule si te mai pretinzi liberal"?Ala a apucat sa baiguie:"Dar mai intai sunt roman si nu pot sa mai rabd cum sunt spoliati romanii,in tara lor".Aaa!Ce-a fost la gura celorlalti!Va puteti inchipui.Norocul lui ca nu a fost si CTP!

Borris  •  4 martie 2019, 16:32

Domnule T... va faceti ca nu stiti / nu țineți minte? În lumea presei se stiu de mult si adevărații patroni ai RCS- DIGI... Cine i-a invitat pe rușii Narîșkin si pe Ambasadorul Rusiei sa-si faca propaganda în direct? Stiti prea bine, dar pareti uns cu tot mai multe alifii, domnule. Vorba bancului: *** ****** Ca si dv, DIGI a fost însărcinat/ acoperit cu o spoiala de obiectivitate.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vlad  •  4 martie 2019, 16:35

Pentru toți toleranții, nimeni nu s-a zbătut când a fost desființat Partidul Totul pentru Țară acum câțiva ani ca urmare a unei legi inițiată de PNL, în frunte cu Crin Antonescu. Dacă sunteți toleranți, tolerați pe toată lumea, nu numai ce vreți voi. Digi24 vă dispărea odată cu toate televiziunile. Fiul meu deja nu se mai uită la TV. Așa că mai are câțiva ani.

mal.  •  4 martie 2019, 16:41

Să oferi tribună și să informezi despre orice, mai ales în spectrul politic, pare democratic Domnule Tolontan. Aveam un vecin care începea fiecare frază cu expresia „dar însă...” Dar însă (sic!) realitatea este alta! Nu putem da pe toate posturile manele doar pentru că ele există; nu putem inunda cu subcultură (fie ea și politică) spațiul public, doar pentru că el există... nu putem să promovăm ideile unui individ cu o educație (atât cea de bază, cât și cea profesională) cel puțin discutabilă, doar pentru că valul politic l-a adus în stadiul de ministru al justiției... Spațiul public nu are dreptul să fie tolerant cu toate aceste abateri (ce ziceți de pornografie, ar avea audiență?) doar pentru că acestea există! O apariție a maestrului Iordache o consider mult mai dăunătoare în spațiul public decât orice altă manifestare interzisă de CNA la orele de vârf! Este, Domnule Tolontan, DoP! (Decât o părere!).

Cătălin Tolontan  •  4 martie 2019, 16:42

@mal.: va respect parerea, insa nu sunt de acord cu ea. Si nu conteaza daca sunt eu de acord, ca e tot o opinie, ca si a dumneavoastra. Conteaza care sunt regulile jurnalismului in democratiile liberale. Iar regulile, consfintite prin Constitutie si la noi, sustin ca dreptul la informare al cetatenilor nu poate fi cenzurat. Sigur, poti invita pe cine consideri ca are ceva de spus, dumneavoastra puteti fi sau nu de acord, insa datoria presei ramine aceeasi, de a fi o platforma de conversatie nationala intre toti oamenii, intre toate taberele. Altfel, nu va suparati, cum vreti sa traim in aceeasi tara?

Mihai  •  4 martie 2019, 16:50

Daca mihai sora, fostul consilier al anei pauker, a ajuns sa spuna televiziunilor ce sa faca inseamna ca e foarte grav, practic ne intoarcem in anii 50 cu activistii comunisti care cenzurau tot ce nu le conveneau lor.

Florea  •  4 martie 2019, 16:59

O Doamne, e plin de postaci pesedisti aici, blogul lui Tolo a devenit o varianta scrisa a Antena 3. Ramas bun, ne mai vedem dupa europarlamentare PS: Tolo, de antena 3 n-aveti nimic de spus? Cum iti place echidistanta de acolo? Dar adevarurile pe care le rostogolesc in fiecare zi? Si un sondaj de ramas bun: Ti se pare ca in ultimii 2 ani Romania merge intr-o directie buna? Esti multumit cu tara pe care o lasi copiilor tai?

Cătălin Tolontan  •  4 martie 2019, 17:00

@Florea: nu vi se pare un pic suprarealist sa ne acuzati de pact cu cei corupti dupa ce peste 10 milioane de euro au revenit la buget in urma sentintelor definitive, treaba justitiei, intr-adevar, dar in urma informatiilor aparute din investigatiile jurnalistice facute de aceasta echipa? 10 milioane de euro. Cand aruncati cu suspiciuni si cu ironii, va ginditi o secunda la riscurile concrete pe care le vom avea de infruntat toata viata dupa ce zeci de oameni puternici si imprevizibili, de la fugara Udrea si pina la interlopi sau afaceristi puternici, au intrat la inchisoare sau si-au vazut viata data peste cap dupa ce niste ziaristi incapatinati s-au tinut de capul lor si, impreuna cu dvs, publicul, de capul justitiei? Noi nu ne vom schimba niciodata felul de a face meseria, e dreptul dvs sa ne cititi sau nu, insa asta nu schimba faptele. Din marile cazuri ale DNA, cu cea mai mare rezonanta publica (Adrian Nastase, Dosarul Transferurilor, Gala Bute si Dan Voiculescu) jumatate au pornit de la informatiile de aici. Ca sa nu mai discutam de Secureanu, HexiPharma... Serios, va ganditi un pic ca poate nu aveti dreptate, ca poate ce cititi e doar exprimarea libera a unei opinii? Ne reprosati ca nu facem suficient pentru tara copiilor nostri. Da, nu facem suficient, treaba cu insuficienta ne-a fost sadita de mici. Ne bucuram daca veti reusi mai mult, toti vom beneficia.

Sir Loin  •  4 martie 2019, 17:01

"Cea mai bună dintre dictaturi e mai rea decât cea mai imperfectă dintre democrații." Chiar? ...oare? Așa a zis George Soros? Dar cine are curajul să spună că Romînica a ajuns în acești 30 de ani să fie măcar "o democrație imperfectă"? "Decit" PROȘTII. E "decît" o DICTATURĂ, mascată sub niște forme imitate de dincolo de granițe! Aceleași "forme fără fond", de cu 150 de ani în urmă, conform definiției ardeleanului Titu Maiorescu: "În contra direcției de astăzi în cultura română". Iar Șora (că doar n-o să stăm să luăm în serios păreriștii de pe web, fără nici un renume pe plan cultural...), fostul politruk propagandist stalinist, vine să ne confirme acest lucru.

Florea  •  4 martie 2019, 17:02

Aaa, si referitor la comentarii, vad ca Tolontan ii combate doar pe cei care sunt de acord cu Sora, dar pe cei care il ataca in toate felurile ii lase in pace. Ii lase sa isi exprime toate minciunile fara nicio problema, in purul stil pesedist

slim  •  4 martie 2019, 17:04

Ma ingrozesc doua lucruri: Cum o fi reușit domnul Șora sa treaca, ideologic vorbind, dintr o extremă in alta? La varsta dumnealui ma asteptam la înțelepciune, la grija pentru spiritualitate si nu la ură si dezbinare.

Andrei F  •  4 martie 2019, 17:08

@Florea • 4 martie 2019, 16:59 Dar directia de acum 3 ani era buna?Pentru cine?

gabriel valeriu  •  4 martie 2019, 17:09

La digi s-a facut mai intai loc pentru noua linie mai blanda cu puterea politica: plecari, contracte neprelungite cu oamenii mai critici pentru putere, site-ul curatat de opiniile negative pentru psd. Asa fac baietii astia din politica mereu, mai intai atrag atentia, apoi strang niste suruburi, de obicei financiare, saraca televiziune ofteaza dar se executa si dispar niste nume de pe sticla. Abia acum e gata, abia dupa faza asta e bine si apar ei, politrucii zambitori, relaxati, gata sa ne explice netulburati cum ploua afara de jos in sus, vorba lui Tomazian. Si nu mai e nimeni sa le spuna ca intotdeauna ploua de sus in jos.

Hombre  •  4 martie 2019, 17:09

Ba presa este Facebook. Ia niste pareri si le pune laolalta. Sa luam un articol de pe GSP: Nastase sustine ca BNR l-a dat in judecata si cere 3 milioane. BNR sustine ca e exact invers. Pai cum e de fapt? Nu ar trebui jurnalistul sa caute adevarul? Si un alt articol, de azi: Damian zice ca Porumboiu i-a dat lui Basescu un Rolex. Porumboiu zice ca Damian minte. Deci, care e adevarul? Sau, ma rog, ce a investigat jurnalistul? Care e contributia lui? Stiu ca presa n-ar trebui sa fie Facebook, insa jurnalismul autentic pare sa fie pe cale de disparitie.

claudiu  •  4 martie 2019, 17:14

Domnule Tolontan , dl Florea a pus niste intrebari , ar fi frumos si elegant sa dati niste raspunsuri.

axel  •  4 martie 2019, 17:19

tu crezi ca Mihai Sora isi tine pagina de facebook? cu tot cu hashtaguri si specificarea sursei foto? daca iti pui intrebarea in sinea ta (presupunand ca nu stii adevarul) si iti raspunzi Da, nu mai am alte intrebari. e chiar un secret ca agentii de publicitate tin interfata de comunicare cu publicul pentru persoane publice in toata lumea?

Mihai  •  4 martie 2019, 17:26

@axel - la cat de batran e sora e evident pt oricine care poseda mai mult de 1 neuron ca nu stie nici macar sa deschida un calculator/laptop, daramite sa-si faca un cont pe facebook si sa posteze. El e tinut de PR-ul rezistentilor ca o momaie in vitrina si cateodata scos afara la aer la proteste. Mai e si ctp-ul inginer in calculatoare si specialist in orice care intr-o emisiune tv nu stia sa porneasca un laptop, iar ctp-ul e cu vreo 40 de ani mai tanar ca sora.

Marcos  •  4 martie 2019, 17:38

În România nu mai există demult ziar/televiziune independentă. Or mai fi ziarişti independenţi, dar în ziua de azi specia e pe cale de dispariţie. Din motive economice, evident (aici n-avem ce face, trebuie să-i dăm dreptate lui Marx - economicul primează). Ziarele au cam dispărut de pe print, şi nici online nu se poate zice că cele rămase o duc bine. Cît despre televiziuni, cele care (zice-se) contează s-au transformat în bîte la adresa adversarilor (politici şi nu numai) ai patronilor (declaraţi şi nedeclaraţi). Aşa că dacă dispare vreuna, nu cred că e vreo nenorocire. S-a rupt bîta? Confecţionăm repede alta, tot ne îndreptăm cu paşi voioşi spre epoca de piatră.

Ionutz6  •  4 martie 2019, 17:41

De dragul gramaticii, o corectura: "Hannah Arendt, una dintre conștiințele exemplare ale umanității, adaugă ideea că cei care expun informațiile, nu sunt populari, ci doar necesari." - virgula intre subiect si predicat.

zap  •  4 martie 2019, 17:48

Ce pretenții sa ai de la Șora?! Vârsta înaintată si de aici ramolul inerent, adevărat pentru unii, dar si trecutul paukerist l-au facut sa comenteze cum a comentat prezenta lu' " alta întrebare " la postul tv. Comunistii si mai ales staliniștii-dejisto-paukeristi cum mândru reprezentant a fost si Șora prin anii '950, te obliga sa condamni religia si credință creștina dar te condamna cu mânie proletara daca citeai, măcar, Biblia ! Nimic nou pe frontul de est ...

Florea  •  4 martie 2019, 18:45

Dar domnule Tolontan, nu va acuza nimeni ca pactizati cu coruptii, de unde ati dedus asta din ce-am scris eu?? Dimpotriva, ati avut de-a lungul timpului niste anchete foarte interesante, pe care le-am apreciat si care au avut si ceva efecte. Ce spun eu este ca acele momente in care anchetele dvs produceau efecte sunt tot mai indepartate. Toate succesele pe care le enumerati s-au intamplat acum mult timp. N-o sa mai vedeti pe nimeni la inchisoare sau dand bani inapoi statului. Udrea e oare la inchisoare acum, sau Rudel Obreja? De Secureanu mai stim ceva? In scandalul diplomelor false de doctori se intampla ceva? Uite, daca n-am fost suficient de clar o spun acum: in ultimii 2 ani tara a luat-o pe un trend descendent foarte accentuat, si oricine cu mai mult de 4 clase si cativa neuroni intelege unde se doreste sa ne indreptam. Din pacate tu contribui cu corectitudinea ta politica, ca sa nu-i zic manipulare. Iata cel mai bun exemplu azi - dai ocazia unor postaci sa-l atace pe domnul Sora si sa-l faca in fel si chip - ramolit, ***, etc. - permiti aceste insulte pe blogul tau fara sa faci nimic.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

pawn  •  4 martie 2019, 18:45

"pe omul batran si nebun, leaga-l de gard si da-i fan"...

Garido  •  4 martie 2019, 18:52

Cei care vor inchiderea televiziunilor sunt bolsevici . Stiti cum e ? Cu aere de dreapta dar cu carnetele de bolsevici in buzunar . Nu urmaresc Digi 24 dar asta nu inseamna ca vreau sa fie inchisa televiziunea respectiva, nu vreau televiziuni inchise doar pentru ca nu-i plac lui ixulescu invitatii sau subiectele dezbatute . Bolsevici cu aere de liberali , razi de te tii cu mainile de burta .

Andrei F  •  4 martie 2019, 19:14

@Florea Interesant!Spuneti ca nu se intampla lucruri cu Secureanu,Udrea,cu banii nerecuperati...Dar cine ar trebui dupa dumneata sa faca ceva in aceste domenii?Stiti ca in dosarele cu Udrea s-a stabilit cat mergea la PDL?Ati auzit cumva de o ancheta ceva?Vorbiti de diplome false?Pai in parohia cui se intampla asta stimabile?Postacii pesedisti sunt vinovati de toate astea?

tindala  •  4 martie 2019, 20:04

@Florea Domnu'Florea!Vad ca intrebi de ce nu sunt "coruptii"la puscarie sau la "canal".Tot atat de radicali erau...cominternistii.Anii '50, de trista amintire pentru istoria acestui neam.Iar dupa "revolutie"-unde un rol important l-au avut fostii stalinisti Silviu Brucan,Alexandru Barladeanu etc.-s-au dispus masuri tot atat de "revolutionare".Iar Petre Roman-urmasul cominternistului Valter Roman-cocotat Prim Ministru,a declarat atunci, nici mai mult nici mai putin decat..."desfiintarea statului comunist"!Comunist sau nu,era statul roman!Toti am crezut ca a fost doar o exprimare nefericita,dar cele ce au urmat,au confirmat ca intr-adevar statul roman nu mai exista.Exista doar o puzderie de agentii si institutii autonome,care se sustrag oricareui control din partea Guvernului.O parodie de Guvern!Ca sa ajung in sfarsit unde voiam,domnule Florea:Dar Justitia,Justitia independenta,nu are nici o vina ca Udrea si ceilalti inca nu au fost trasi la raspundere?

simplu  •  4 martie 2019, 20:11

Vai, vai,vai... Nu este nimic grav, o postare care se zice ar fi a lui Sora. A mai zis destule, una era cu demisia din guvernul fesenist care nici vorba sa fi fost. Fiind demult a tinut la tineret si alti uituci. Un lucru e clar: te nasti copil si pleci copil. Dar ce poti cere unui fost sef de cenzura din timpul prigoanei comuniste condusa de komisari stalinisti decat sa ceara disparitia unei televiziuni ? Poate stie mosul ceva? Sau tinerii sai discipoli ce nu vad ceata neo-marxista ce ii invaluie ? Sau poate ca vor intelege ca "Ciordache" a avut dreptate atunci? Asta e frica celui ce scrie postarile pauker-istului? Mai ales ca de la tribuna Parlamentului European Kovesi a confirmat ca Iordache a avut dreptate, ca si mine de altfel, zic eu cu modestie : in ianuarie 2017 abuzul in serviciu era dezincriminat deja!

Crimson Veritas  •  4 martie 2019, 20:27

Disclaimer ... Eu nu am nimic impotriva ... libertatii presei ... nu sunt #rezist (cateodata ... imi place ... sa ma laud)! ...:)) Dar presa ... ca si celelalte ... enterprising-uri trebuie sa functioneze dupa regulile economice ... nu sunt de acord ca presa sa beneficieze de un ... regim preferential ... sa fie amnistiati fiscal, sa stea in insolventa cu anii, sa nu platesca taxele si impozitele pe care alte ... afaceri ... le platesc (observ ca aproximativ 50% / ora sunt reclame). Nu sunt de acord cu ... institutia CNA ... si modalitatea cum acesta institutie Incalca Libertatea Presei ... si incearca sa Controleze ... continutul media! Daca ... Digi24 ... a targetat un astfel de public ... fascist si radical ... poate au contiribuit si ei la radicalizarea lor ... acum sunt prizonerii propriei ... creatii ... trebuie sa presteze pentru acest public, daca toresc sa-l presteze ... sau ... isi schimba target-ul ... catre un tip de consumator ... mult mai democrat si liberal in ... principii! Indiferent ce ... nu exista ... victime aici ... si nici victimizarea pe care o incercat ... nu se potriveste. Fiecare din cele 2 ... 'parti contractuale' ... au cunoscut in full ... obligatile de la inceput ... si au posibilitatea ... 'sa rezilieze' ... oricum contractul. Dau exemplul Antena 3 ... este un post mult mai consistent (motiv pentru care are si un succes mult mai mare) ... toate opinile sunt binevenite ... discutate ... cei care o critica pe Kovesi, cei care o slavesc pe Kovesi ... chiar acum vad la emisiunea lui Tudor (un adevarat promotor al Statului Paralel ... Armata si Securitate ... si care incearca sa-si tina publicul ostatec ... unor concepte depasite din timpul razboiului rece) ... un invitat ... incearca sa-mi spuna ... ca nu ar trebui sa ma intereseze 'subiectul Kovesi', 'Justitie' ... si ar trebui sa ma intereseze ... ce-l intereseaza pe el ...:)) Vedeti ... oricine ... e liber sa abereze ... daca eram #rezist ... il asteptam la iesire din studio ... si ii zornaiam o pereche de catuse in nas ...:)) Problema #rezistilor ... este cum am explicat in numeroase randuri ... lipsa de proprietati democratice ... ei sunt exponentii unei ideologii ... totalitariste ... abuzeaza de proprile drepturi si liberatii ... si incalca in mod grosolan ... drepturile celorlalti ... persoane fizice, juridice, etc. Sa incerci sa-i educi pe #rezisti acum ... nu mai este posibil ... reprezinta o masa generationala .. .compromisa ... ratata ... si inutila pentru o Democratie Liberala! ...:))

Ervin  •  4 martie 2019, 20:37

Citez din articolul Dvs "Mii de redacții de pe această planetă reflectă realitatea" În opinia mea ( și este posibil sa fiu în eroare) raționamentul și demonstrația Dvs este FUNDAMENTAL greșită . DE CE ? Ptr ca raportați concepte care nu mai pot răspunde la realitățile sociale , jurnalistice și de informare a secolului 21 . Sa luam ex pe care l-ați menționat Dvs cu Florin Iordache : ce fel de REALITATE a reflectat redacția digi24 în discuția cu Iordache ? Puneți-vă sincer aceasta întrebare! REALITATEA CUI a fost reflectată? Ceea ce auzim sau citim pe sputnik sau rt reflectă realitatea? Ceea ce auzim zilnic de la Valcov, Dregnea sau alți acoliți și sunt difuzate zilnic de diferite redacții, reflectă realitatea? Faptele sunt simple ,clare, reci și tot au dedesubturi ,resorturi și nuanțe care ne pot schimba percepția! Și atunci Opiniile exprimate de acest domn Iordache și difuzate în masă cu ajutorul redacțiilor de toate felurile , ce reprezintă? Practic NU SE REFLECTĂ VREO REALITATE! SE CREEAZĂ O REALITATE CARE PUR SI SIMPLU SA FIE ACCEPTATA SI VALIDATĂ! Prin diferite metode. Sa nu aveți nici o îndoială ! Asa cum au găsit mijloace de a submina și distruge democrația din interiorul ei cu mijloacele pe care democrația însăși le-a pus la dispoziție prin natura ei , așa exista astăzi mijloace foarte puternice și eficiente prin care sa discrediteze și sa distrugă adevăratul jurnalism din interiorul lui cu mijloacele pe care jurnalismul le pune la dispoziție prin natura lui! Pur și simplu preceptele de bază ,care fondează de sute de ani democrația și jurnalismul real și care sunt fundația acestor instituții fundamentale nu mai fac față provocărilor din ziua de astazi Unele din aceste precepte trebuiesc schimbate/imbunatatite sau venite cu altele noi în completare , care sa poată pune piedica creării acestor realități false care pana la urma vor imbolnavii și manipula societatea în întregul ei. Asta deja se întâmplă la niveluri pe care noi nu le credem posibile...Cambridge Analytica doar a zgâriat suprafata...Algoritmii matematici de AI deja creează pattern-uri care aplicate unde și cum trebuie schimba realitatea sau pur și simplu creează una... Asa ca ideea ca o redacție prezintă realitatea este pur și simplu depășită și falsă și ea este periculoasa în sine dacă astăzi în sec 21 jurnaliștii o prezintă ca atare... Oamenii care au votat la referendumul din Marea Britanie în favoarea sau defavoarea Brexit-ului , au răspuns unor realități prezentate de redacțiile din mass media din UK sau unor păreri bazate pe realitate ?realitatea cui? Asa ca ideile prezentate în articolul Dvs, ar trebui foarte foarte atent analizate și revizuite ....măcar în anumite sensuri Care sa răspundă nevoii de reprezentare și reflectare a realității și nu a unor dezinformări și manipulări Chemați întro redacție un antisemit extremist... de ex pe cel sau pe cei care au profanat zilele trecute cimitirul evreiesc din Franta...ce realitate ar reflecta redacția respectiva? A cui realitate? Sau prezentarea în sine a știrii cu profanarea reprezintă realitatea...? Întrebați-vă!! Ce este realitatea? ce a făcut Iordache? Sau ce spune el ca a facut? Citez din articolul Dvs " responsabilității de a oglindi lumea în toate aspectele ei, indiferent că-ți convin sau nu" e o fraza extrem de curajoasa ptr timpurile de astazi...

Dinumire  •  4 martie 2019, 20:40

Florea are dreptate. Degeaba însiri ce ai făcut Tolo... poate ca ai schimbat tabăra, sau asta nu se pune... Iar de ai înșirat tu nu denigrează în niciun fel PSD. În niciun fel. Și ai ajuns sa te iei de Sora dar nu de Voiculescu.... No comment.

Ervin  •  4 martie 2019, 20:51

Bai ce de postaci @dinumire au fost anchete aici la gsp cu firme și companii ale lui Voiculescu sau conectate de Voiculescu.... Nu sa luat absolut nimeni de Șora! Putea sa fie Șora sau CTP sau Vasilescu sau Dragnea sau oricine altcineva.... Sa luat lumea de ideea de a închide un ziar sau o televiziune! Idee care este fundamental greșită! Credeți că am fi toți mai câștigați dacă mâine s-ar închide Antena 3?! În nici un caz! Astăzi poate Antena 3 dar mâine digi24 Sunt cutii ale Pandorei care odată deschise ar aduce cu adevărat probleme și nenorociri insurmontabile ptr o națiune...uitați-vă la drumul pe care este Republica Moldova de ex....si judecați ptr voi

florin  •  4 martie 2019, 20:52

Verbul "a merita" trebuie scos din DEX si din vorbirea curenta. A devenit total inutil. Cel care stabileste meritul trebuie sa fie rezonabil si sa aiba un minim discernamant. La noi merge doar pe baza de alegere sau constrangere, cerere si oferta. Vrei, cumperi, consumi, te uiti, asculti etc. Nu vrei, sa fii sanatos. Restul nu te priveste, referitor la cel care vinde produsul

Scorilo  •  4 martie 2019, 20:57

Personal, nu-mi pare rău pentru dispariția niciunei trompete. Digi, Realitatea, România Tv, Antena 3, indiferent cum s-or numi. Asta sunt: trompete! Voci ale radicalizării și dezinformării, instrumente ale propagandei, nicidecum ale informării corecte. Nicio astfel de trompetă nu are vreo preocupare reală pentru binele cetățeanului, ci exclusiv pentru binele celui care scrie partiturile. Fiecare și-a creat propriul public, unul intolerant și radicalizat, evident. Atât de radicalizat și intolerant încât respinge instantaneu un principiu de bază al dreptului: "audiatur et altera pars", fără de care nu se poate stabili adevărul. În cazul de față: Digi24. Publicul său pozează în public educat, apt a duce România într-o zonă europeană, civilizată și curată. O Românie a statului de drept. Fals. "Nu există cădere, fără a fi fost mândrie înainte". E un public care nu înțelege democrația, statul de drept, toleranța și pacea. E unul egoist, însetat de sânge și de neadevăr. Pentru că a dori să asculți doar adevăruri convenabile ție, tot în neadevăr se cheamă că-ți place să te scalzi, pe modelul împăratului gol. Orice încercare de a contrazice argumentat vreo convingere inoculată de dumnezeul- Digi îți atrage automat suita de înjurături și catalogări fără niciun temei. Ca om care l-a îndrăgit enorm pe Ion Rațiu, pot afirma: prefer oricând o democrație cu mari racile( inclusiv cu corupție), în locul unei dictaturi a structurilor tenebroase, complet incontrolabile. În democrație mai poți ieși din rând, mai poți schimba câte ceva, în dictatură te așteaptă ghilotina dacă te-ai poziționat contra vântului. Un fost expert ONU în dezvoltare durabilă afirma într-un interviu: "***ărnicia este mai periculoasă decât corupția"! Dictatura așa ne vrea: obedienți și delatori. În mod clar, fără Dumnezeu, dar cu dumnezei propagandistici, model orwellian.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cosmo  •  4 martie 2019, 20:57

Who the f... is selly?

gigelos  •  4 martie 2019, 21:06

Tolontan , faci pe interesantul . Sper sa fie doar asta si nu un interes murdar . Ori faci pe genul interesant de pe la varsta de 16-17 ani , papagalutzul ala mic ce face pe nefericitul si in loc sa participe la emotiile colegilor incearca sa gaseasca pete in soare peste tot , in orice , cu orice pret . Mergem la Metallica si in loc sa ne bucuram facem pe tristii si interesantii ca a gresit basistul nu stiu ce nota . Tara arde si tu te coafezi . In ultima saptamana atac discret la Kovesi si acum la Sora . Apai p-astia ii mai avem si noi . Aici te-ai gasit sa ataci ? Urat ai ajuns Cataline ! Cred ca faci pe interesantul , nu vrau sa cred ca esti manjit . E suficient un tantalau iesit din MF1 , generatiile alea ,, vorbesc de Badea . Inca unul ? E prea mult . Daca esti manipulat , *** si asta ma sperie mai mult decat tot ce incearca Dragnea . Si nu e purin lucru ... Ai facut avere copiilor , copilului , inteleg ca ai trecut prin probleme de sanatate , nu crezi ca e important sa te poti uita senin in ochii copiilor ? La fel faceai si cu Kovesi , o prinsesei tu ca a facut nu stiu ce greseala . A recunoscut ca nu e perfecta , poate gresi .Tu nu ai gresit ? Iti place cum va arata presa , cum a ajuns GSP ul ? etc , etc ... pacat

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gigelos  •  4 martie 2019, 21:43

ai pus puncte , ...manipuulat de SRI...

Cc  •  4 martie 2019, 21:45

Habar n-aveam ce e DoR iar timpul petrecut cu vizionarea Digi nu trece de 2 ore pe an. Acum ca a zis Sora sa-i inchida nu e mare lucru, bine ca n-a zis acum 60 de ani cand umbla cu pistolul si cutitul sa bage lumea in CAPuri. Pre multi a desfiintat atunci filosofu'. Revenind la lucruri serioase, sa ne amintim totusi ca au fost inchise televiziuni si persoane din televiziuni pentru delict de opinie. Si asta n-a mai facut-o Sora si golanii lui din PCR ci onorabilii democrati din organismele democratice ale mileniului 3. Pentru ca DDiaconescu era obscen de independent iar DVoiculescu era imoral de incapatanat. Dar grija noastra este DoR si Digi, zerouri care n-au nimic de a face cu presa sau cu opinia. Ciudata cauza ati descoperit dle Tolontan!

cn  •  4 martie 2019, 22:13

Tolo stie bine cum e cu treburile astea, doar le da zilnic dreptul la opinie lui MM, GG si alte personaje cu opinii 'savuroase' care zic uneori lucruri 'halucinante' despre alti indivizi din fotbal, care apoi au si ei dreptul la opinie si replica 'extrem de dur', samd. Un ziar de opinie, ce mai...

Lila  •  4 martie 2019, 23:33

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

simplu  •  4 martie 2019, 23:49

"Chintesenţa democraţiei se poate exprima într-o singură frază: voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!"

Comentează