marți, 5 februarie 2019, 6:02
UPDATE 2. Prima reacție a Spitalului Monza, după ce Libertatea a dezvăluit că un fals medic a operat la clinica privată, fără a avea studii de medicină. Grupul Monza România anunță că îl va da în judecată pe Matteo Politi, care s-a dat drept Matthew Mode. De asemenea, reprezentanții clinicii private precizează într-un comunicat transmis marți, că falsul medic a efectuat o singură operație, în luna decembrie 2018, și că de atunci acesta nu a mai avut nicio colaborare cu Grupul Monza, nici în Italia, nici în România.
UPDATE 1. Apar primele reacții ale autorităților la investigația Libertatea despre chirurgul fals care a operat la patru clinici private din România, fără a avea studii de medicină.
Investigație de Alexandra Nistoroiu, Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan
Într-una dintre zilele de dinainte de Crăciun, reci și aglomerate, chirurgul Matthew Mode, „unul din cei mai buni chirurgi plasticieni din SUA”, după cum îl prezintă clinica bucureșteană Prestige, intră în sala de operații a Spitalului Monza, din estul capitalei României.
Cu 20 de milioane de euro cifră de afaceri în 2018, Monza este unul dintre cele mai mari spitale private din țară.
Și, cu siguranță, dintre cele mai scumpe. La cardiologie, specialitatea de bază a instituției, „media plătită de pacienți pentru o intervenție este de 7.000 de euro”, potrivit managerului Luca Militello, citat de economica.net.
Clinica bucureșteană e deținută de o companie proprietară a 10 spitale în Italia, și, în afară de concentrarea pe cardiologie și neurochirurgie, Monza se dezvoltă rapid și pe alte specialități.
Recent, Monza a achiziționat prima clinică de chirurgie plastică privată din România, fondată de medicii Dana și Ștefan Jianu.
Iar astăzi, în ziua de dinainte de Crăciunul lui 2018, tot pe chirurgie plastică va opera Matthew Mode, una dintre vedetele medicale la modă pe scena pretențioasă a VIP-urilor bucureștene.
„Nici n-a intrat în prima operație și are deja listă de așteptare!”, remarcă un coleg de la Monza despre Matthew Mode.
Reputația îl precede pe expertul internațional.
Încă din 2016, „chirurgul englez” oferea un interviu pentru Click, în care se pronunța, ca specialist de clasă, în legătură cu presupusul implant mamar al cântăreței Andreea Bălan.
Apoi, din martie 2018, Matthew Mode începe să opereze în București, în nu mai puțin de patru clinici: Euromedical, Prestige, MH Medical Group și Monza.
Cartea sa de vizită este impresionantă. A studiat in SUA și a lucrat în Marea Britanie, Spania, Italia și, acum, în România.
CV-ul bărbatului de 38 de ani te copleșește, pur și simplu. Matthew Mode a studiat la UPMC Presbyterian Shadyside Hospital și la The Johns Hopkins University School of Medicine, facultate care de 125 de ani fixează standardul în învățământul academic medical al lumii.
Spitalul universitar Johns Hopkins a fost ales, pentru 20 de ani la rând, cel mai bun spital din SUA.
Pentru un chirurg plastician e Everestul.
Numai că Matthew Mode nu știe nici cum să se spele corect pe mâini înainte de operație!
Intervenția chirurgicală de azi, pe care o începe Matthew Mode, este una de înlocuire a implanturilor mamare. Pacientul este o femeie tânără.
„L-am văzut pe medic cum a intrat în grupul operator cu mâinile jos, și nu ridicate, așa cum e procedura!”, spune una dintre asistentele prezente în sală.
Conform protocoalelor medicale, după igienizarea mâinilor chirurgul trebuie să-şi ţină braţele deasupra taliei, iar palmele deasupra coatelor, pentru minimizarea riscului de infecţie.
Aşa trebuie să intre în sala de operaţie, fără să atingă nimic. De ce?
„Am tresărit când am văzut că nu știe să-și pună mănușile!”, remarcă, din nou, asistenta.
Și pentru medicul ATI, tot o femeie, operația cu Matthew Mode se transformă într-o experiență de neuitat.
Inițial, specialista ATI s-a pregătit „să dea anestezie” pentru ceva mai mult de o oră, pentru că atât durează o înlocuire de implant de sân în situația concretă a pacientei de la Monza.
În final, operația făcută de Matthew Mode a durat aproape patru ore!
Ce s-a petrecut în sala de la Monza poate fi redus la câteva cuvinte: pacienta a supraviețuit.
Matthew Mode putea, foarte bine, să țină bisturiul invers.
Căci eminentul chirurg britanic Matthew Mode se numește, de fapt, Matteo Politi, un italian din Veneția, cu doar 8 clase absolvite, a cărui ultimă meserie documentată este aceea de valet de parcare, omul care ia cheile și aduce mașina, înainte de a intra în istoria medicinei.
În 2011, Matteo Politi a primit o sentință de un an și jumătate în Italia, cu suspendare, după mai mulți ani în care a mințit că e medic profitând că avea același nume de familie cu al unui cardiolog cu o reputație bună din Modena: Luigi Vincenzo Politi.
„Hoţul de identitate, devenit medic fără să facă liceul. Clonând viaţa unui medic real, şi-a bătut joc de pacienţi şi spitale timp de doi ani”, titra La Stampa, în septembrie 2010.
„Nu are nici măcar bacul, dar a păcălit şase spitale din patru regiuni că este medic şi a reuşit chiar să-şi deschidă propriul centru de estetică”, scria şi cotidianul local Nuova Venezia
Pentru cariera sa italiană, Matteo Politi și-a făcut documente false, în care a trecut toate cele trei prenume: al său şi ale medicului nevinovat căruia îi fura identitatea. Cu ele, în mai multe spitale din Peninsulă, a reușit să intre în sălile de gardă. A ajuns chiar să ţină cursuri la un centru de formare pentru chirurgi plasticieni din Verona.
Depistat în Italia, cu scandalul de presă și cu o condamnare în spate, Matteo Politi a venit în România, și-a schimbat numele în Matthew Mode și a reușit nu doar să se învârtă prin spitale, ci și să opereze!
Dar pentru asta a avut nevoie de Ministerul Sănătății.
Ca să reușească performanța de a-și parca bisturiul în pacienți, Matteo Politi, pe numele de scenă Matthew Mode, a avut nevoie de participarea Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Ministerul Sănătății.
Matthew Mode a obținut un aviz de la DSP!
Orice medic străin care practică în România e obligat să obțină avize de la două foruri: Colegiul Medicilor (CMR) și Ministerul Sănătății. Doar ambele acorduri, împreună, sunt valabile.
În cazuri excepţionale, când medicul practică ocazional sau vine în România pentru a ţine cursuri, este suficient avizul CMR. Niciodată însă, nu poate lipsi avizul CMR. Cu alte cuvinte, clinicile care i-au permis lui Matthew Mode să opereze pacienţi nu au respectat reglementările legale.
„Există cazuri în care mari profesori din străinătate vin să opereze pentru câteva zile la noi. Și ei solicită acordul Colegiului din România, așa e legea peste tot”, spune medicul Adriana Mihalaș, șefa avizărilor de la Colegiul Medicilor București.
Matthew Mode a sărit Colegiul Medicilor. Și a mers direct la DSP.
„Matthew Mode a pretins la DSP că la noi e aglomerație, că durează ceva timp avizarea, ceea ce e adevărat, pentru că încercăm să ținem lucrurile în ordine. Avem 14.000 de medici avizați de Colegiul Medicilor București”, spune un om din Colegiu.
Camuflat în Matthew Mode, Matteo Politi s-a dus la DSP și, pe baza unei diplome false de la facultatea de medicină din Priștina, a obținut ștampila!
Apoi, chirurgul de renume internațional Matthew Mode a mers la Monza, le-a arătat avizul Ministerului Sănătății și le-a promis că, în scurt timp, va aduce și aprobarea de la Colegiul Medicilor.
Cum notorietatea sa mediatică adunase deja coadă la programări, Monza l-a acceptat. Fără să realizeze cât de improbabil e ca un chirurg școlit la Johns Hopkins să se ofere să opereze în România!
Magia a durat până când, ieșite din prima operație, asistentele au sesizat medicilor suspiciunile. Într-un târziu, filtrul profesional de protecție de la Monza funcționase!
„E posibil să avem un impostor la acest nivel?!”, s-a adresat, stupefiat, colegilor chirurgul plastician Ștefan Jianu, printre primii care s-au alertat.
Ștefan Jianu tocmai își vânduse afacerea și priceperea celor de la Monza și i se părea că a nimerit într-un coșmar.
Doctorul Jianu a sunat la Colegiul Medicilor București.
Aici, doi medici, Lucian Negreanu, vicepreședinte Colegiului și șeful departamentului Jurisdicție, și Adriana Mihalaș, șefa de la Avizări, au încercat să înțeleagă ce se petrece.
„Practic, au făcut muncă de detectivi”, povestesc colegii lor.
Matthew Mode nu figura pe avizul oferit uneia dintre clinicile unde el opera: Euromedical. Când sunt avizate, clinicile prezintă o schemă de personal. Britanicul lipsea în acte, dar apărea la operații și în mecanismul de promovare.
Reporterii Libertatea au verificat personal baza de date a Colegiului Medicilor din Marea Britanie, care e publică și unde Matthew Mode susține că a practicat. Nici un rezultat.
Matthew Mode nu există nicăieri, pentru că există Matteo Politi, în universul paralel al escrocilor globali.
Cum de nu a descoperit Ministerul Sănătății o astfel de biografie falsificată grosolan, cu un CV rocambolesc?!
Cum au obținut Matthew Mode, Matteo Politi și tot circul care le însoțește personalitățile dedublate ștampila de la DSP?
Medicul Lucian Negreanu, vicele de la Colegiu, un gastroenterolog cunoscut care lucrează și la Monza, i-a căutat pe cei de la clinica privată, care avuseseră dubii.
Coșmarul se confirmase, cercul se închisese.
Ieri, rugată să comenteze cazul, conducerea spitalului Monza a oscilat vreme de două ore între a pofti afară din spital, cu paza, pe reporterul Libertatea şi a oferi o reacţie oficială. Până la urmă, a decis să comunice doar: „Nu putem discuta, pentru că este o anchetă în desfăşurare”.
La închiderea ediţiei, aşteptam încă răspunsul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei, instituţia care i-a oferit un aviz medicului închipuit.
După un an de când a practicat medicina în România, fără să aibă drept de liberă practică, după zeci de operații la diverse clinici, Matthew Mode s-a dovedit a fi Matteo Politi, cu zero studii medicale.
Conducerea Colegiului Medicilor din București a făcut plângere la Parchetul General.
În ultimele săptămâni, în grabă, clinicile care l-au adoptat pe reputatul Matthew Mode au început să încerce să-l șteargă din programările lor, din site-uri, de pe Facebook, locuri unde el devenise sinonim cu succesul.
Urmele însă rămân.
Nici unul dintre spitale nu și-a anunțat și pacienții și nu a informat opinia publică asupra înșelătoriei din sistemul de sănătate.
Nici Ministerul Sănătății nu a anunțat cazul.
Pentru asta există presă.
Ieri, Libertatea a încercat să obțină o întâlnire cu Matthew Mode. Sau cu Matteo Politi. La discreția lor.
Ziarul l-a căutat mai întâi pe strada Londra nr. 33, unde susținea, pe Facebook, că are sediu afacerea sa. Era doar un cabinet stomatologic de care n-auzise nimeni, „deși suntem aici de un an de zile”.
Apoi, contactat telefonic, n-a răspuns. A reacționat mai întâi la un mesaj anonim, în care era întrebat dacă ar putea să vorbească despre operațiile sale.
Mode a punctat că este „plecat din țară cu probleme de familie”.
Apoi, când a primit întrebările oficiale din partea ziarului, nu a mai răspuns până la închiderea ediției.
Singura instituție care a răspuns este Colegiul Medicilor din București.
„Ne-am autosesizat, pe 28.12.2018, cu privire la un posibil caz de exercitare fără drept a profesiei de medic de către persoana menționată de dumneavoastră”, sună răspunsul Colegiului către Libertatea.
„După verificările făcute în evidențele noastre și ale Colegiului Medicilor din România, la rândul nostru, în cursul lunii ianuarie, am sesizat organele de urmărire penală”, spun ei.
Colegiul subliniază și că a solicitat verificări în baza de date a țărilor UE și se înțelege că nu a găsit nici o calificare medicală a lui Matteo Politi.
„Nici instituția noastră și nici Colegiul Medicilor din România, potrivit informării pe care am primit-o, nu au avizat ori autorizat respectiva persoană să practice profesia de medic pe teritoriul României”.
„În ceea ce privește posibilele clinici cu care persoana respectivă a colaborat de-a lungul timpului și care au fost activitățile medicale desfășurate, această chestiune urmează să fie pe deplin lămurită de către organele îndrituite”.
PACIENTUEDEVINA • 5 februarie 2019, 20:31
Debandada din Ministerul Sanatatii e dovada existentei statului in stat medical, a secretomaniei medicale care vatama flagrant drepturile cetatenilor. Acest minister care o da de gard cu apa potabila din Bucuresti, cu refuzul de a ancheta infectarile nosocomiale, cu avizarea de falsi medici etc. Ministra tine in brate pe toti acesti functionari, nu emite ordinele de ministru care sa asaneze sanatatea publica. Falsitate pe toate liniile, musamalizari. Impuneti prin lege controlul societatii civile (prin asociatiile pacientilor) asupra MS, spitalelor publice si colegiul medicilor! Pana atunci mor pacienti pe banda rulanta
Traiasca neamurile si spaga! • 5 februarie 2019, 20:38
Culmea tupeului, a coruptiei si a prostiei mi se pare altceva. Se stie foarte bine cine l-a ajutat de la DSP Bucuresti pe acest escroc. Respectivul angajat model este cercetat disciplinar. Asta cu disciplinarul este pentru abateri minore. In momentul in care este pusa in pericol viata oamenilor cred ca ar trebui sa discutam penal, nu disciplinar. Bineinteles ca aia la DSP Bucuresti sunt toti incuscriti, imprieteniti si ce dracu nu mai sunt ei intre ei acolo, dar pentru asta exista institutii de cercetare penala. Ei intre ei acolo o sa il ierte cu maxim 10% din salariu, plus avertisment scris. Vietile unor oameni sunt puse in pericol pentru ca unii sunt ori idioti, ori spagari, ori ambele. Iar bunii colegi ce fac? Demareaza o cercetare disciplinara - adica nimic. E legal sa dam pe spaga avize. E legal pentru ca oricum "toata lumea ia spaga" si mai mult ca sigur ca respectivul "are si el familie"... "e si el om"... si sa fim oameni si buni crestini..
PACIENTUEDEVINA • 5 februarie 2019, 20:41
Dezastrul si anomia din sanatatea publica din Rou sufoca deja opinia publica, deja revolta publica se reflecta chiar si in filme: "Sa nu ucizi", regia Gabi Verginia Sarga. Dar legislatia nu e schimbata de ministra. Sistemul mafiot este conservat. Umilirea pacientilor este la ordinea zilei
PACIENTUEDEVINA • 5 februarie 2019, 20:49
Societatea civila adreseaza o scrisoare medicului care pretinde ca in Rou, pacientii oncologici ar avea tot ce au nevoie. Societatea civila sfidata si infuriata de aceeasi tip de minciuni ale medicilor, care au costat viata a 64 de tineri la Colectiv
PACIENTUEDEVINA • 5 februarie 2019, 22:11
Acest caz este doar varful aisbergului si constituie dovada incontestabila a realitatii crunte din Rou: ca medicii pot face ORICE, se bucura de o imunitate extraordinara in sistemul medical obladuita fraudulos chiar de MS, fiind instaurati ca dumnezei fata de pacienti, a caror drepturi sunt doar teoretice, declarative, fictive. Toate acestea pentru ca Legea sanatatii nr.95/2006 a fost dictata de medici, nu de pacientii platitori beneficiari ai sistemului public de sanatate. Pastrati aceasta lege, romanasi, pana va iese pe urechi, pana va mor rudele prin spitale
Horace • 5 februarie 2019, 22:43
Inca odata se dovedeste ca DSP urile tund oua si impacheteaza fum...
bg • 6 februarie 2019, 5:52
Sa nu confundam instituții cu angajații din instituții! Este greșeală care se face și în justitie, DNA, etc. DSP-ul are rolul lui bine determinat în sistemul sanitar, este subordonat MS și nu ne permitem să-l desființăm. In DSP lucrează medici epidemiologi, atât câti au mai ramas. De ce trebuie ei puși la zidul infamiei in acest caz? Aaa, că unii angajați care dau avize calca strâmb, se poate verifica cine și se poate merge până la desfacerea contractului de muncă. Peste tot exista uscaturi, numai că în sănătate treabă e mai vizibilă. Pentru că șist. sanitar sa funcționeze trebuie făcute niste reglaje, diminuat conflictul de interese, respectată legislația în vigoare, extrase persoanele toxice. Societatea noastră are o problema de moralitate, de răsturnare a valorilor universal valabile și trebuie acționat în sensul asanării ei. Depinde cum contribuie masa media la acest proces ptr. că de multe ori , orice scandal apărut la noi a fost folosit ptr. Reglarea unor conturi între instituții și se ntre persoane. Mare atenție! Se poate și mai RAU...
Adrian B • 6 februarie 2019, 6:32
Tolo, esti culmea, cum ai pretenția că MS sau clinica Monza sa anunte opinia publică sau pacienții. Wake up , esti in Romania ! Cum sa spuna MS , ca funcționarii lor , care sunt numiți politic ( șeful DSP este numit politic) sunt corupti si incompetenți , sau clinica Monza sa recunoasca ca este condusă de către niște incompetenți ( ma refer la management , in special la cei de la HR , care au dat undă verde escrocului) . Tolo , sunt curios sa vad cine va răspunde ptr aceasta mizerie, o secretară incompetenta de pe la DSP , care in prostia ei o fi luat si o spaguta mică sau cel care si-a pus semnătura si a luat potul cel mare, directorul DSP Bucuresti? PS. De ce sa ne miram ca a ajuns un escroc din Italia sa profeseze ca medic in Romania, când Min. Sănătății in Țara lui Papură Vodă, este un fost contabil de întreprindere de exploatare forestiera.
Corect • 6 februarie 2019, 6:37
Din fericire aici nu s a soldat cu un deces;momentan;urmează să scrie presa despre evoluția celor operați;dar să vă țineți când se va introduce legea vaccinării obligatorii!atunci plânsete;dar cu ajutorul presei se vor rezolva și astea;cum?prin dezinformare sau mai simplu prin mușamalizare.
Pacient Monza-MedLife • 6 februarie 2019, 7:13
Si eu era sa fiu vitima a celebrului spital privat Monza. Foarte pe scurt: dupa o interventie chirurgicala din 2004, fiindca au aparut niste probleme postoperatorii in urma cu 4 ani, am fost nevoit sa apelez din nou la medici. Dupa o cercetare de cateva saptamani am facut o lista scurta cu 3 medici buni/foarte buni din sistemul privat de sanatate, i-am contactat si m-am programat la consultatie la doi dintre ei al treilea nefiind in tara. Primul medic mi-a recomandat o interventie simpla in cabinetul sau privat asigurandu-ma ca suferinta mea va fi mult ameliorata. Pretul cca. 400 de lei. Al doilea medic, de la Regina Maria, pe care l-am mai vizitat in cateva randuri in decursul celor 4 ani, mi-a recomandat o cura chirurgicala cu internare de 2-3 zile si intretinere post operatorie, cu costuri totale de cca. 8.000lei. Cu al treilea medic, fiindca nu era in tara, am discutat prin internet si dupa ce i-am trimis in format digital atat rezultatele unor investigatii imagistice, (Raporturi medicale detaliate CT), Analize de laborator cat si diagnosticele puse de celalti medici, mi-a spus ca imi trebuie o interventie numita Chirurgie de Revizie concluzionand: "Medicii care v-au consultat nu sunt supraspecializati in chirurgia endoscopica ..... Chirurgia de Revizie este o chirurgie delicata si mult mai greu de efectuat decat operatia initiala. Se face cu anestezie generala si este absolut obligatoriu sa existe un serviciu de terapie intensiva si echipament chirurgical cat mai performant. Din pacate de aprox. 4 ani activitatea mea chirurgicala s-a mutat integral la spitalul Monza, este cel mai modern spital din tara pentru specialitatile care activeaza in acea locatie, nu intra in discutie infectiile nosicomiale, ingrijirile sunt deosebite dar spitalul este 100% privat si ar fi util daca ati avea o asigurare privata de sanatate, preturile interventiilor la Monza sunt destul de mari." Am luat apoi legatura cu persoana indicate pt. programare, facturare, etc., am stabilit data internarii/analizelor/operatiei, si data la care medicul supraspecializat urma sa-mi faca, cu 10 zile inainte, si o consultatie preoperatorie. Pretul informativ furnizat de Managera pacientilor a fost cca 15000 lei + costuri aditionale + costuri postoperator. Asa cum fusese stabilit m-am prezentat cu 10 zile inainte la “Spitalul de Excelenta Monza” spre a ma intalni cu medicul supraspecializat care trebuia sa ma opereze iar cand mi-am declinat identitatea am constatat ca nu exista nicio programare pe numele meu. Atunci mi-a venit idea sa cer o consultatie la acel medic ca si cum as fi un nou pacient. Receptionera ma inregistrat, mi-a explicat ca dupa consultative trebuie sa vin sa platesc si mi-a indicat unde se afla cabinetul. Am deschis usa cabinetului exact la ora la care fusesem programat de catre Managera pacientilor si…surpriza; medicul era cu un alt pacient, mi-a spus sa astept si dupa cca 15 minute am intrat. I-am inmanat CD-ul, cliseele si Rapoartele medicale ale CT si RMN fara sa-I amintesc ca eu sunt persoana cu care a schimbat 12 emailuri si ca am fost programat de doamna X indicata de el. Am concluzionat repede ca nu stie cine sunt si ca trebuie sa ma opereze peste 10 zile. S-a uitat pe computer la rezultatele CT, mi-a facut un examen fibroscopic usual, mi-a prescris trei medicamente si mi-a indicat sa revin dupa un timp. Ne-am salutat, am trecut pe la receptie ca sa platesc si am multumit cerului ca nu i-am amintit de discutiile avute online care l-ar fi obligat sa-mi aplice cel mai avansat procedeu numit “Chrurgie de Revizie”. Dupa o saptamana am primit un SMS prin care mi se amintea ca sunt programat peste 3 zile la operatie, sa-mi completez analizele, si alte cateva informatii. A fost confirmarea faptului ca medicul nu a stiut cine sunt si ca la Monza sunt probleme de comunicare si organizare. Din fericire benefic pentru mine. BONUS: Sa nu credeti ca spitalul MONZA este singurul loc in care se manifesta dispretul fata de pacienti. Am mai trecut prin situatii jenante in sistemul privat de sanitate la ”Clinica de Excelenta MedLife” Favorit, poate cea mai rudimentara inselatorie pe care am trait-o, infaptuita de o doamna medic (si colonel) impreuna cu asistenta sa cu care se sincroniza perfect. Pentru un banal test Helicobacter Pylori facut impreuna cu fica mea, au aranjat ca sa platesc 400 de lei mai mult peste pretul testului. Am platit dupa care m-am adresat managerului unitatii reclamand verbal inselatoria acesta spunandu-mi ca a luat act, ca ii trebuiesc cateva zile ca sa afle si opinia medicului (care plecase) si ca ma va instiinta telefonic despre decizia luata. Dupa 3 zile am fost contactat telefonic si chemat sa solutionam reclamatia in sensul ca sa-mi inapoieze o jumatate din suma nejustificat incasata. Mi-am dat seama cum vrea managerul “sa resolve amiabil” si mi-am pregatit o reclamatie scrisa in 2 exemplare in care am solicitat returnarea intregii sume de 400lei si explicatii in legatura cu masurile luate pentru inlaturarea practicii de inselare a pacientilor. Dupa cateva zile, speriati probabil de modul punctual in care a fost formulata reclamatia care primise pe copie si nr. de inregistrare, mi-au trimis un raspuns scris prin care recunosc greseala facuta si invitatia sa ma prezint pentru a mi se returna intreaga suma nejustificat incasata. Oare cati pacienti au fost inselati de-a lungul timpului prin aceasta metoda? Despre masurile luate, managerul unitatii, altfel extrem de amabil, a uitat sa-mi mai spuna… Poate nu ar fi rau domnule Tolontan sa faceti si o investigatie jurnalistica referitor la cum isi fac mana medicii chirurgi rezidenti fara sa ceara pacientului pe care urmeaza sa-l opereze impreuna cu profesorul/specialistul un acord scris explicit. Este stiut faptul ca inaite de operatie pacientul este obligat sa semneze un formular din care rezulta ca interventia se face numai pe riscul sau. Pacientului nu i se ofera nici o garantie contractuala scrisa, in legatura cu calitatea serviciului medical infaptuit desi unele interventii chirurgicale costa de la mii la sute de mii de euro. Domnule Tolontan, daca veti face o investigatie in domeniul implantului dentar veti constata cu uimire ca NICI O CLINICA STOMATOLOGICA, indiferent de numarul de stele pe care le are si de calificarea medicilor, NU OFERA NICI O GARANTIE SCRISA in legatura cu calitatea serviciului medical prestat fiindca de fapt nici nu exista un contract scris cu clauze clare. Eu am incercat la cele mai mari clinici stomatologice din Bucuresti dar nu am avut noroc. Spre exemplu un implant total costa si 30 mii euros iar cand am intrebat despre contract scris cu clauze penalizatoare si garantii mi-au spus ca nu exista lege pt. asa ceva, ca ei sunt seriosi si ca daca se intampla ceva pot reveni si vor remedia situatia daca am respectat indicatiile lor. In legatura cu calitatea m-au asigurat ca imi ofera in copie toate certificatele de omologare si garantie a materialelor stomatologice folosite ca si cum le cumparam spre comercializare. Incercati si dvs.
bg • 6 februarie 2019, 7:15
La noi, falsul în acte publice este practicat pe scara largă și ajunge politica de stat. Cine mai cercetează acest lucru? Procurorii, in niciun caz..., iar jud castorii dau pedepse simbolice. Cazul medicului excroc seamănă izbitor cu cazul Condrea. Daca în al 2lea caz se arată cu degetul spre Comisia de Biocide, in cazul pseudo- medicului italian se arată spre DSP. Oare instituțiile statului român știu cât de ușor se falsifică acte in prezent? Astfel, dintr-un raport de analiză microbiologica ieșit prost ptr. un dezinfectant de spital, poți să faci pe PC unul excelent cu care câștigi toate licitatiile, îl și exporți. Cum autorizările se dau pe hârtiile dintr-un dosar, tu că expert ai nevoie de un polițist langa tine că sa depistez e falsurile. Până că polițistul sa adune dovezi, tu trebuie să-l autorizezi ptr. Că termenul este de 45 de zi le de la depunere. In caz contrar, firma te da in judecata. No commenturi...
Romeo • 6 februarie 2019, 7:50
Stiti cine era director la DSP București cand italianul a primit viză de practică? Celebra Gabriela Angheloiu, care nu este medic si care a produs prejudicii de multe milioane de lei Ministerului Sănătății, conform unor rapoarte de control pe care le puteti gasi la o simplă căutare pe google. Iar acum, după un periplu ca secretar al sectorului penal 4, este din nou șefa in Ministerul Sănătății. Ne mai miram de ce se intampla ce se intampla?
carmen i • 6 februarie 2019, 10:28
Dle Tolontan, poate ar trebui sa puneti accent pe coruptia existenta in DSPB si in Ministerul Sanatatii. Exista o multime de functionari care au legatura cu coruptia si nimeni nu se deranjeaza sa investigheze afacerile lor. Gabriela Angheloiu (aproipiata lui Dragnea), Cristina Pelin, Buzi Doina, Adrian Calugaru, Stanciu Monica precum si altii reprezinta niste subiecte bune de investigatie. Daca i-ati verifica ati avea subiecte pentru cel putin 50 de articole.
PACIENTUEDEVINA • 6 februarie 2019, 11:06
Da, sunteti socati sa aveti o noua dovada incontestabila a faptului ca profesia de medic nu este supusa in Rou unui control efectiv, eficient, prompt, in timp real (pentru ca pacientii sa nu fie abuzati si prejudiciati), ca nici prestatiile medicale si documentele medicale aferente nu sunt monitorizate prin evidente informatizate, pentru a putea fi verificate in timp real de organele de control si a nu mai putea fi ulterior modificate/falsificate pentru a se ascunde fraudele si nelegalitatile. Aceasta ANOMIE a serviciului de sanatate explica toate abuzurile si umilintele la care sunt supusi pacientii. Totul s-ar rezolva prin reguli legislative, cu sanctiuni clare si cu dreptul de control exercitat si de asociatiile de pacienti, dar ministra nu face absolut nimic
mik • 6 februarie 2019, 11:11
Buna ziua! Am terminat Stomatologia in 2002. Am, evident, drept de libera practica si dupa ani de munca am si cabinetul meu cu o echipa asa cum mi-am dorit. Dar cu ce pret? Cate hartii inutile, cate plimbari intre institutii, cate absurditati si acte complet inutile pentru activitatea mea... La Colegiul Medicilor Dentisti nu am avut niciodata probleme dar la DSP este alta poveste. Functionari care nu stiu sa te ajute pentru ca nici nu inteleg ce ii intrebi, acte aparute pe site-ul lor dar de care nu ai nevoie acolo ( si nimeni nu reactualizeaza site-ul). Esti chemat sa ridici personal o hartie...doar ca sa o iei de la biroul din dreapta si sa o dai celui de la biroul din stanga. Teoretic totul e centralizat si computerizat dar practic se ingroapa in hartii pana la tavan si in 2019 nu sunt capabili sa dea un click ca sa trimita o hartie...tot tu trebuie sa vii!! Evident ca un popor crestin ce suntem ni se face mila de toti hotii si sarlatanii...cu siguranta falsul doctor s-a dus cu flori si "atentii" la dna functionar de la DSP iar aceasta i-a dat codul de parafa!! Noi suntem incarcati constant de tot felul de taxe si obligatii, suntem verificati si nu pot spune ca ne exercitam relaxat profesia si un neica nimeni vine si nu are nici o problema in a profesa ca medic, desi are 8 clase!! Eu sunt obligata sa imi platesc taxe, sa am atatia angajati, sa am contract de deseuri, PRAM, dezinsectie, contract de mentenanta, revizii, reevaluare la 3 ani, analiza la securitatea fizica desi am alarma si tot ce trebuie ca sa fiu in siguranta. Platesc cotizatii, imi fac orele de ecucatie continua, incerc sa tin pasul cu tot ce mi se mai impune...dar e greu. Nu ma plang. Eu am ales sa raman in tara. Dar ma plang ca pentru un medic roman dureaza 6 luni sa isi autorizeze un CMI si i se cer un munte de hartii si pentru un sarlatan este foarte simplu sa nu se respecte regulile. Atunci cand am inceput colaborarile cu toti colegii mei a trebuit de fiecare data sa duc aceleasi hartii!! 4 medici si absolut aceleasi hartii! Contracte, spatiu etc...De ce nu le aveau undeva de unde doar sa le verifice!! Ca doar au calculatoare!! De 4 ori drumuri la DSP ca sa ducem dosarul identic. Asta e nivelul...si ne miram de ce pleaca medici...Dintr-o gramada de motive, asta fiind unul dintre ele.
mik • 6 februarie 2019, 11:12
educatie continua*
mik • 6 februarie 2019, 11:14
i se cere un munte de hartii*
PACIENTUEDEVINA • 6 februarie 2019, 11:15
Este specific Rou, caragialesc si fanariot, modul de reactie a lumii medicale fata de acest caz - in loc sa fie revoltati ca drepturile pacientilor la securitate si la asistenta medicala calificata au fost incalcate de un pseudomedic, acestia au inceput sa se vaiete ca strainii si farsorii le fura pacientura (clientela). Deci pentru ei, pe prim plan este clientela, banetul, nu drepturile pacientului. De ce? Pentru ca asa le permite monstruoasa Lege 95/2006. Vreti schimbarea prioritatilor medicului? Schimbati legea. E simplu, nu e nevoie de bani
mik • 6 februarie 2019, 11:26
Un raspuns pentru domnul/doamna pacient la Monza si Medlife. Cabinetul meu de stomatologie este mic. Am 2 dr implantologi. Inainte de implanturi dentare si chirurgie cerem analize ( cand este cazul), CT ( cand este cazul), pacientul primeste devizul scris, planul clar de tratament, il semneaza si el, il semnam si noi, il punem la curent cu tot ce se poate intampla si avem si acolo un contract, ii explicam fiecare pas si tot ceea ce trebuie sa faca dupa interventie si bineinteles totul este fiscalizat. Noi incercam sa fim normali intr-o tara anormala.
Adrian B • 6 februarie 2019, 13:34
Tolo, ai auzit ce a spus Madam Pintea? Chipurile Vraciul ar fi primit parafa de la DSP din MILĂ!!!!! Deci sa nu te mai aud ca folosesti cuvinte gen : mită, șpagă,coruptie sau incompetență, ci MILĂ. In noul DEX " teleormanizat" ,Șpaga = Milă, Incompetența crasă= Milă
Pacientuedevina • 6 februarie 2019, 13:36
Penibilă încercarea ministrei de a manipula şi prosti opinia publică, cum că funcţionarii ei au dat dreptul de parafă pseudomedicului „din milă”. Dar de pacienţi nu vi se face milă niciodată? Ei nu contează deloc pentru deciziile pe care le ia acest minister? Din documentul emis de DSP şi prezentat de presă, rezultă că cel puţin trei funcţionari au semnat pentru întocmirea şi eliberarea documentului administrativ. Ministra are obligaţia de depune plângere penală împotriva funcţionarilor respectivi, nu să îi acopere cu pretexte penibile şi irelevante legal, ca „mila” faţă de medici. Dar ce să vezi? Aceşti funcţionari au şi ei calitatea de … medici (pentru Angheloiu a semnat o adjunctă)…deci, e clar ce se întâmplă. Ministerul Sănătăţii nu trebuie să fie împânzit de medici pseudopricepuţi la toate, că nu este spital, ci autoritate publică ce aplică legislaţia. E frauduloasă această organizare a ministerului, prin care ministra pune ilegal medici să îndeplinească activităţi de expertiză juridică, precum emiterea actelor juridice de acordare a dreptului la parafă. Iată şi aici rezultatele dezastroase pentru drepturile pacienţilor
Pacientuedevina • 6 februarie 2019, 13:37
În Rou, prin sute de ordine de ministru, profesia de medic şi prestarea serviciilor medicale este reglementată ca „stat în stat”, iar nu în corelaţie directă cu primordialitatea respectării drepturilor pacienţilor şi a exercitării controlului şi de către societatea civilă asupra serviciului public al sănătăţii. Iar ministra nu vrea să schimbe acest cadru normativ, prin noi ordine
Pacientuedevina • 6 februarie 2019, 13:41
Toţi cei care au spirit civic şi doresc să contribuie cu ceva la eliminarea dezastrului din sănătatea publică, o pot face începând într-o manieră extrem de elegantă, să meargă în nr. cât mai mare la filmul românesc "Să nu ucizi", care abordează inclusiv şi mafia din jurul Hexi. El rulează în cinematografe începând cu 1 martie. Puteţi da astfel un semnal ministrei şi parlamentarilor să elimine statul paralel medical
mil • 6 februarie 2019, 14:08
Sper ca absolut toti pacientii pe care i-a avut acest impostor sa iasa in fata. Din pacate pacientii din Romania pot fi usor manipulati de show si reclama...sau de tot felul de promisiuni, bartere sau promotii. Medicina nu se face cu bannere pe garduri de bloc sau cu anunturi de genul "cel mai mic pret". De cand intram la facultate trebuie sa ne gandim ca toata pregatirea noastra trebuie pusa in slujba pacientilor si ca fata de ei avem o raspundere foarte mare. Nu am spus niciodata ca pacientii sunt perfecti ca si comportament dar noi, ca medici, trebuie sa avem o conduita exemplara. Oamenii nu vin de bine la medic. Nu trebuie sa cautam sa ne atragem pacientii cu orice pret...Din pacate in Romania este "care pe care" in medicina privata...si foarte multi oameni care nu au bani si atunci este o "vanatoare". E trist si pot fi urmari grave. Este inadmisibil cum a reusit sa treaca de atatea autoritati si sa intre in sala de operatii si sa atraga pacienti. Daca imi aduc bine aminte a fost un caz asemanator la Tulcea...Oricum, ca de obicei, nu se invata nimic din experiente anterioare.
nelu din bragadiru • 6 februarie 2019, 14:16
Domne da vad ca nu s-a plans nici o pacienta din zeci de operatii. N-a uitat foarfeci pansamente in paciente nu i-a cazut guma din gura in operatie nu-i tremura mana si n-a murit nimeni. Poate ca e bun omu mai ales ca Adina o fo impresionata de cate stie omu si vorbea de la egal la egal. Alti medici cu facultatea la zi iti dau un ti-tac si te baga in pamant sau iti scoate ce nu trebuie. :)
mik • 6 februarie 2019, 14:18
Pt Pacientuedevina...din pacate ai dreptate.Totul este anapoda din momentul in care intram la facultate. Nepotism, profesori care inca se tin cu dintii de catedra desi sunt de pensionat, numerosi preparatori sau asistenti care cara servieta sau video proiectorul, profesori si medici care isi angajeaza toata familia in spital/!facultate, materii inutile, materii care ar trebui predate si nu se intampla, mancatorie, barfa, examene aranjate, profesori fara chef si lista e lunga... Nu o sa inteleg niciodata medicul care refuza tratamentul sau consultatia, care vorbeste urat cu pacientul, care primeste bani sau care nu este pregatit sa faca ceea ce face. Si totusi ajung sa profeseze...Tot ceea ce inseamna sanatate in Romania ar trebui schimbat: de la portarul spitalului si pana la Ministru.
ticbis • 6 februarie 2019, 14:58
In povestea asta eu remarc DOUA aspecte: 1. Inainte de orice alta analiza a modului prin care escrocul asta a slalomat printre autoritatile si institutiile statului, obtinand din partea acestora dreptul de practica medicala in spitalele si clinicile din Romania, frapeaza faptul ca individul s-a invartit un an de zile prin colectivele de medici a 4-5 spitale, adunand la activ zeci de interventii chirurgicale, fara ca vreun coleg de breasla sa-i miroasa impostura. Pornesc de la ideea ca in sala de operatii nu a fost niciodata singur; in mod cert era asistat de cel putin alti doi medici cu diploma si parafa in regula, medicul anestezist si medicul "mana a doua", conform uzantelor procedurale din chirurgie. Cu alte cuvinte, e imposibil ca acestia sa nu fi detectat carentele teoretice si practice ale prestatiilor italianului cu bisturiul in mana, sa nu le fi incoltit in minte indoieli si suspiciuni... cu toate astea, au tacut malc, n-au sesizat pe nimeni, nu au raportat conducerii spitalului/clinicii absolut nimic! Intrebarea ce se insinueaza absolut firesc este: DE CE??? Raspunsul e cat se poate de limpede: pentru ca in tagma medicala asa ceva ESTE EXCLUS din principiu, este un subiect TABU! Cu alte cuvinte, lumea medicilor (mai ales in domeniul chirurgiei) este o casta inchisa si intangibila din afara sistemului, constituita pe principiul OMERTEI de sorginte mafiota siciliana. Ochii inchisi si lacatul la gura, sunt principiile de baza ce fac legea in comunitatea breaslei. Acesta a fost motivul pentru care TOATE colectivele de medici chirurgi din cele 4-5 spitale/clinici in care a activat italianul timp de un an de zile, desi i-au sesizat practicile gresite profesional, desi au avut suspiciuni si dubii privind competenta acestuia, au ales sa tina totul sub TACERE! Evident, nu se punea problema ca medicii respectivi sa-i puna sub semnul intrebarii studiile sau diploma, nu era treaba lor asta, ci doar sa consemneze "mai sus" ca au sesizat ca ceva nu era in regula... N-au facut-o pentru ca asa sunt invatati de sistem, sa se prefaca ca nu vad! Asa cum s-au prefacut colegii ca nu "vedeau" ca seful de sectie chirurgie de la spitalul din Constanta uita frecvent foarfece si pansamente in burtile pacientilor pe care-i opera (si asta avea studiile, diplomele si parafele in regula) - am dat doar un exemplu, desi sunt cu sutele - exact asa s-au facut ca nu "vad" si colegii impostorului in cazul de fata. Imi cer scuze, dar in sistemul medical romanesc, principala preocupare a breaslei este sa-si conserve imunitatea consecintelor prestatiilor asupra pacientilor, apoi salariile si sistemul de spaga in plicuri, abia pe a treia pozitie de interes se regaseste interesul pentru sanatatea, viata si tratarea afectiunilor fiintelor omenesti. Din aceasta perspectiva, nu e deloc de mirare ca impostorul asta n-a fost demascat de catre colegii lui medici de la chirurgie plastica, ci de catre asistentele medicale care au sesizat sefilor ca "chirurgul" italian NU stie procedurile de baza si elementare de igiena la intrarea in sala de operatie: sa se spele si sa se dezinfecteze pe maini, sa-si puna manusile chirurgicale!:) Daca nu ar fi reclamat asistentele aceasta bizarerie incompatibila cu practica medicala, niciun chirurg si niciun medic din cele 4-5 spitale/clinici pe unde a activat asta NU ar fi dat pe gura nimic, NICIODATA, si italianul ar fi operat si acum, bine mersi! Sa ne intelegem: in oricare domeniu de activitate exista grade de competenta diferite; unii specialisti sunt mai buni, mai talentati, mai cu har, altii mai putin. Toti profeseaza, fiecare, insa, la nivelul lui de competenta. Doar in medicina (mai ales in chirurgie) si in magistratura, acest lucru NU se intampla! Toti se acopera unul pe altul, indiferent cat de prost lucreaza, cat de penibil isi fac meseria si cat de tragice sunt consecintele. La ora actuala, exista DOUA legi absolut necesare a fi revizuite si puse pe fagasul normal al unei societati de drept: legea raspunderii magistratilor si cea a malpraxisului din sisteml medical. In lipsa acestora, destinele si vietile oamenilor sunt jucate de stat ca la loterie, scapa doar cine poate si cine are noroc. E limpede ca, atata timp cat magistratii si medicii NU raspund in fata legii si a societatii pentru prestatiile lor, viata si destinul oricarui cetatean din Romania raman doar la mila hazardului. 2. Al doilea substrat al problemei rezulta chiar din aspectele descrise in articol. Niste institutii si organisme ale statului Roman au permis unui escroc si impostor fara studii sa practice medicina in spitalele din Romania. Din punctul asta de vedere, nu e nimic nou sub soare si nimic iesit din comun. Ca sa zic asa, e in firea lucrurilor! E exact aceeasi situatie ca cea in care autoritatile romane l-au facut scapat de puscarie pe chinezul Wang, inculpat pentru prostitutie cu minore, proxenetism, trafic transfrontalier de persoane, crima organizata si atentat la siguranta statului! Mai mult, atata timp cat o profesoara de traforaj dintr-o scoala din Videle, agramata si lipsita de o minima cultura generala, poate ocupa functia de Prim-Ministru, atata timp cat o secretara de scoala generala rurala din Teleorman poate ocupa functia de Ministru de Interne, atata timp cat un Teodorovici are reale probleme sa-si justifice studiile si diplomele ce i-au permis sa ocupe functia de Ministru de Finante, atata timp cat legile din Parlamentul Romaniei le fac alde Nicolicea si Iordache, mecanici de SMT la origine si cu studii si diplome de drept cumparate pe la 45 de ani de la distanta, de prin Poplaca sau Republica Moldova, atata timp cat la Ministerul Muncii este sef un profesoras de sport, cat la Agricultura e unul care are treaba cu cormoranii si habar n-are cu ce se manaca pesta porcina si recoltele de grau, porumb si cartofi, atata timp cat la Transporturi se chinuie una cu studii de filologie sa puna mana pe portofoliu (asta dupa ce a facut praf sistemul de pensii si de salarii din Romania), atata timp cat la Invatamant revine pentru a patra oara groparul acestui domeniu dupa '89... si ma opresc aici, desi lista este imens de lunga... Sa revin la subiect: eu unul nu vad de ce italianului aluia i se pretinde o diploma, cata vreme majoritatea diplomelor parlamentarilor si membrilor actuali ai guvernului sunt artificiale, simple hartii de aceeasi valoare cu cea a titularilor lor. Sa nu ne facem ca nu pricepem: Romania actuala este un haos politic, social, legislativ si guvernamental, la toate nivelurile. Romania este un stat defect la structura si corupt la esenta. Romania este nefunctionala si ne-europeana, n-are nicio tangenta cu definitia unui stat de drept. Din motivul asta, nu e nicio mirare ca prolifereaza cazuri ca Wang, Politi... astora, alde Dragnea, Nicolicea, Iordache, Olguta Vasilescu, Daea, Valcov, Teodorovici, "duamna" Veorica, Carmen Dan, Firea, Abramburica si restul camarilei jalnice si de prost gust, le vin "manusa"!!! La urma urmei, inteleg ca Politi asta n-avea diploma de medic si s-a folosit de una falsificata; deosebirea dintre el si Teodorovici sau Nicolicea este doar ca astia doi si-au cumparat o diploma valabila, nimic altceva!:))) Daca ne referim la studii in scoala si facultati, atat italianul cat si personajele amintite sunt absolut la acelasi nivel de instruire si de competente! Deosebirea ar fi ca, in timp ce (din informatiile aparute in presa), italianul n-a apucat sa nenoroceasca pe nimeni intr-un an de zile pe mesele de operatii ale spitalelor din Romania, ailalti doi au pus pe butuci o tara intreaga, au nenorocit sufletele, destinele si sperantele a milioane de romani onesti si fara vreo vina!
SENZATIONAL! • 6 februarie 2019, 15:22
UPDATE DE ULTIMA ORA: Exista suficiente motive sa banuim ca Prim Ministrul Romaniei nu stie sa vorbeasca limba romana, ca Ministrul Agriculturii ar fi mai "competent" la Circul de Stat sau ca Ministrul Justitiei este un protector al infractorilor pe care ii elibereaza inainte de termen. Socant? Credeati ca asta e singurul impostor din Romania? Surpriza! Nu este.
Mihai • 6 februarie 2019, 19:21
Eu m am operat acum 3 luni de hernie ombilicala si m am consultat la 2 medici de familie si al 3 lea la ecografie abdominala. Toti ziceau ca n am nimic...dar eu refuzam sa cred pentru ca simteam disconfortul din zona buricului. Pana mi a dat intr un final al 4 lea medic trimitere la chirurg...un chirurg exceptional.. jos palaria... ruptura era mare si mi a pus plasa dubla. Dupa ce ca sunt asigurat si platesc taxe si impozite pe sanatate mai imi platesc si plasa pt. operatie si medicamentele si analizele si ecografia, mereu cand plateam ce am scris mai sus intrebam... dar sunt asigurat, platesc taxe si impozite pe sanatate.... de ce trebuie sa le mai platesc? De ce sunt programat pentru operatie nu mai devreme de 4luni? Ne pare rau, s au epuizat pentru luna septembrie si octombrie, abia in noiembrie avem disponibil. Contributiile noastre pe sanatate unde se duc?. Daca nu aveam banii necesari pentru analize etc. ce faceam? Cazul cu medicul asta e pistol cu apa vs adevaratele probleme din Sanatate cu indolenta mediciilor din spitale si fel si fel de diagnostice. NOI asiguratii nu trebuie sa platim nici un leu/cent inafara de taxele si impozitele pe salariu, pt. operatie analize, ecografii... mizilicuri care te toaca financiar. In Franta nu prea exista clinici private ca se ajungea ca la noi cu clinicile private si era un dezechilibru total intre aia cu bani si aia fara cum e la noi. Noi preferam sa schimbam bordurile de 3 ori pe an si sa construim stadioane, catedrale in loc sa ne tratam cetatenii de boli si dureri. N avem fonduri de compensate dar avem fonduri pt mizerii. Vorba aia statului ii e mai usor sa te ingroape decat sa te trateze.
de pe ‘ici ‘sa • 6 februarie 2019, 19:50
...si sorina pintea e tot pe functie, ca arafat dupa Apuseni, Techirghiol, Colectiv...da-i 'nainte cu tupeu.
Cătălin Tolontan • 6 februarie 2019, 19:52
@Adrian B: Da, am vazut si noi cum explica ministrul sanatatii gestul functionarului de la DSP. Nu inseamna ca-l justifica, dar sa citezi mila ca motiv... Mila pentru escroci, bataie de joc pentru pacienti. Dar nu renuntam si vom scoate toate faptele la iveala.
Pacientuedevina • 6 februarie 2019, 20:00
Bancul lunii: ministra Sanatatii din Rou, Pintea, se lauda la reuniunea UE: Rou are cel mai performant si elitist serviciu de sanatate, la noi puteti fi operati chiar si de dr. Oetker!
corneliu • 6 februarie 2019, 20:09
Frank Abagnale (Catch me if you can Leo Di Caprio) este un caz mai celebru al unui impostor si se intampal si la case mai mari. Daca e un singur caz ar trebui sa nu ne punem cenusa in cap. Un zambet niste franturi de informatii si oamenii nu tin sa verifice totul. Si ar trebui sa ramana asa. Acum vrem sa cerem autorizare ISCIR instalatorului care vine sa ne repare teava? Si a institutiei care i-a dat-o si tot asa? Sau vrem ca vizita la medic in loc sa inceapta cu descrierea simptomelor noastre, sa inceapa cu prezentare medicului a acreditarilor lui si a institutiilor care i-au dat aceste acreditari? Sau vrem sa inchidem tot sistemul sanitar pentru niste luni pentru a verifica ca toti cei care profeseaza sunt in regula. E un caz spectaculos, presa a facut super ca l-a dezvaluit, Monza va pierde niste pacienti/bani ca e neorganizata, un functionar de la DSP va ajunge la comisia de disciplina si cred ca e suficient. Uitati-va la Catch Me if you can si spune-ti ca voi a-ti fi rezistat farmecului unui sarlatan.
Pacientuedevina • 6 februarie 2019, 20:13
Pt. mik : familia mea e de medici, rude medici, inclusiv in SUA. Serviciul de sanatate din Rou nu va fi ca cel din Occident, daca medicii onesti si cu constiinta nu se vor exprima public, chiar punand-o la punct pe ministra, cum face dr. Dan Grigorescu de la Brasov. Nici un medic nu ar trebui sa rateze filmul romanesc "Sa nu ucizi", poate tot mai multi vor deveni constienti de responsabilitatea civica pe care o au de a schimba acest sistem anacronic , iar nucum sa se strecoare pentru a profita de el
Pacientuedevina • 6 februarie 2019, 20:19
Ministra continua sa ne sfideze, sa batjocoreasca opinia publica si pacientii acestei tari: refuza sa faca plangere penala impotriva celor trei functionari semnatari ai actului de acordare a parafei de medic pentru pseudomedicul italian, musamalizand fapta grava prin care s-au pus in pericol vietile pacientilor. De astazi este OFICIAL: ministra sanatatii publice din Rou nu apara sanatatea publica din aceasta tara, ci gastile din minister conduse de medici
Nicolae • 6 februarie 2019, 22:05
In 2013 cu examenul de specialitate luat in Romania a trebuit sa dau spaga 100 euro la Ministerul Sanatatii, dupa 5 luni de asteptare, pentru eliberarea certificatului de conformitata. Dupa 2 zile il aveam in mana. Motivul invocat: carnetul de rezident nu era bine xeroxat si nu se vedea bine 2 stagii. In conditiile in care anterior acelasi minister mi-a recunoscut stagiile de rezident din strainatate si din Romania aveam adeverinta cu confirmarea specialitatii.
mik • 7 februarie 2019, 11:02
Pt Pacientuedevina: Asta cu strecuratul e boala grea...Trebuie sa ne tratam toti...Medicii stau la coada la DSP, cu flori si pungute in mana doar ca sa urgenteze ceva...Legea zice 30 zile lucratoare, atunci asta e...Medicul da un cadou, functionarul scoate hartia in 5 zile lucratoare si tot asa...Nu respactam reguli, ai dreptate. E drept ca la noi birocratia e teribila...dar chiar si asa.