joi, 30 august 2018, 12:06
De Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan
Pe 15 ianuarie 2018, în satul Ghimpați, din Giurgiu, Narcisa Constantin se întoarce de la cumpărături.
Ajunge la 50 de metri de casa unde locuiește alături de soț și de cei trei copii, de 5 ani, 2 ani și cel mic, sub un an.
O mașină o lovește.
Narcisa nu apucă să povestească niciodată accidentul, pentru că, din acel moment, ea intră într-o stare de inconștiență.
Este transportată de urgență la București, la Spitalul Municipal, în comă.
De atunci, Narcisa Constantin schimbă sau ajunge în pragul a 6 spitale: Municipal, Bagdasar, Sf. Luca, Gerontomed, Elias și Institutul de recupererare din curtea spitalului Filantropia.
Ajunge să stea 9 zile la un hotel din București.
Factură de la Hotelul Zenix pe numele Narcisei Constantin, bolnavă în stare vegetativă refuzată de trei spitale și poposită la hotel
Disperată și fără soluții, familia sa o duce până și într-un apartament din Dudu, comuna Chiajna, unde o înghesuie alături de bătrâni, copii și rude apropiate.
O hrănesc printr-un tub direct în stomac, i se adaugă multiple probleme urinare și pulmonare.
Iese din comă,dar rămâne în stare vegetativă și își poate mișca doar ochii.
Imagine cu tânăra (în pat) și mama ei în apartamentul bunicilor din Dudu, Ilfov
Pe 15 ianuarie 2018, la prima internare, medicii de la Municipal consemnează:
Pe 2 mai 2018, când o externează, doctorii scriu:
Biletul de internare al Narcisei Constantin, imediat după accidentul suferit la Ghimpați
Parcursul luptei pentru viața Narcisei este o succesiune de acceptări și de respingeri.
Trei spitale au tratat-o: Municipal, Bagdasar-Arseni și clinica privată Geronto.
Trei au refuzat-o: Sf. Luca, Elias și institutul național de recuperare plasat în curtea spitalului Filantropia.
15.01.2018 – accident Ghimpați
15.01.2018 – 02.05.2018 – Spitalul Municipal (Universitar) București
02.05.2018 – 10.07.2018 – Spitalul Bagdasar-Arseni
12.07.2018 – programată Sf. Luca – refuzată
10.07.2018 – 19.07.2018 – Hotel Zenix, București, vis-à-vis de Piața Progresul, transportată aproape zilnic la camera de gardă Bagdasar când i se face rău.
19.07.2018 – 30.07.2018 – Clinica Geronto Life Med, spital privat.
30.07.2018 – Spitalul Elias – refuzată.
30.07.2018 – 31.07.2018 – acasă
31.07.2018 – Institutul Național de recuperare – refuzată, „este un caz mult prea grav”
01.08.2018 – Transportată la Spitalul Municipal – camera de gardă
Narcisa a schimbat sau a ajuns în pragul a 6 spitale, a stat acasă și la hotel. Harta drumurilor cazului: 1 – accident Ghimpați – Giurgiu, 2 – Spitalul Universitar, 3 – Spitalul Bagdasar-Arseni, 4 – Spitalul Sf. Luca, 5 – Hotelul Zenix, 6 – Clinica Gerontolife Med, 7 – Spitalul Elias, 8 – Institutul Național de Recuperare, 9 – Acasă (la bunici), 10 – Spitalul Universitar
Pentru fiecare dintre spitale, familia a păstrat documentele.
Și amintirile.
“Cel mai mult m-a durut la Sf. Luca. Mi-au dat, de la Bagdasar, continuarea recuperării la Spitalul Sf. Luca joi, 12 iulie. Când m-am prezentat, nu au vrut să mă primească! Că sunt țigan. Pe cuvântul meu! Asta am și scris. Că am făcut o plângere acolo, la Sf. Luca. O doamnă doctor de la recuperări, îi știu și numele, mi-a zis. Și mi-a spus că a primit telefon de la un domn doctor de la Bagdasar să nu o primească”
Pe 17 iulie 2017, tatăl a scris o plângere pentru conducere spitalului Sf. Luca.
Tonul hârtiei are ceva dintre un răvaș amar către Vodă și un mesaj decupat din litere de ziar, ca pe vremuri.
“Plângere – Are viața pură pusă în pericol”.
Iar textul sună astfel:
”Subsemnatul Constantin Viorel, tatăl pacientei Constantin Narcisa: copilul meu nu vorbește, nu poate să meargă, este imobilizat în urma unui accident rutier, a fost lovită de către o mașină. Doamna doctor de la Sf. Luca mi-a spus că nu poate să o primească pentru că a sunat-o doctorul de la Bagdasar (recuperare) și nu vrea să o mai primească pe motiv că suntem țigani și că mirosim urât. Vă rog să luați la cunoștință și să vă informați de starea lui Constantin Narcisa – are viața pură pusă în pericol”.
Scrisoarea tatălui către conducerea Spitalului Sf. Luca
“Fata mea a stat în comă profundă până în martie, când era la Municipal. Atunci a deschis pentru prima oară ochii. Le mulțumesc doctorilor de acolo, au făcut tot posibilul să-mi țină copilul în viață”, povestește Viorel Constantin, tatăl.
Familiei i s-a spus, permanent, că e un caz grav, prea grav pentru spitalele care au refuzat-o.
Prea grav și pentru soțul ei, ”a părăsit-o imediat după accident, că n-a vrut să rămână singur, cu trei copii pe cap”, spune tatăl Narcisei.
Bărbatul n-a mai vrut să știe nimic de ea.Viorel Constantin, tatăl fetei, cu masa plină de documente medicale, facturi și plângeri
Toată istoria e greu de dus.
Insuportabile sunt suferințele, așa cum reies ele din detaliile medicale documentate de familie, insuportabilă e cadența spitalelor care au spus unul ”Da” și altul ”Nu”, insuportabile sunt imaginile cu muștele pe care o bătrână le dă la o parte de pe fața fetei care nu se poate apăra, când a fost dusă acasă, în lipsă de soluții.
Sistemul românesc de sănătate nu are obișnuința de a trata cazurile celor care ies din comă, dar rămân în stare vegetativă.
Greu de dus pentru noi, cei care ne putem exprima, e și ideea că oamenii aceștia, spun specialiștii, nu pot comunica, dar simt ceea ce li se întâmplă.
De fapt, ne simt pe noi, căci faptele noastre sunt singurele care le îndrumă viața asupra cărora trupurile lor nu mai au niciun control.
Tratamentele pacienților în stare vegetativă sunt extrem de scumpe.
Iar menținerea lor în viață și recuperările, căci se întâmplă și astfel de cazuri, țin de resurse și de o organizare pe care România nu le deține.
În cazul Narcisei Constantin, 22 de ani și mamă a trei copii, șansa a venit din Franța.
Ea muncise o vreme acolo.
Singura fotografie cu Narcisa Constantin sănătoasă pe care o mai au părinții este cea din buletin
Pe 16 august 2018 pleacă în Franța, cu o ambulanță privată, pusă la dispoziție de casa de avocați care a preluat cazul.
Pe 20 august au început investigațiile.
”Plătiți tot dumneavoastră?”, îi întreabă Libertatea pe cei de la casa de avocatură JGV și Asociații, specializați în accidente rutiere.
”Nu, cine are asemenea posibilități?”, spun avocații.
Fata este internată la spitalul Le Kremlin Bicetre Hopital.
Spitalul, a cărui construcție a început în 1634, a fost folosit, pe rând, ca spital militar, orfelinat, ospiciu, închisoare, apoi a redevenit clinică medicală.
”Narcisa a locuit, în trecut, în Franța și beneficiază de o asigurare de sănătate, astfel încât toate costurile de spitalizare vor fi suportate de statul francez”, explică avocații.
Viața ei rămâne în pericol.
Iată, mai jos, parcursul fetei prin acte medicale și facturi:
Narcisa Constantin by Gazeta Sporturilor on Scribd
Vladone • 30 august 2018, 12:38
Nu discut cazul in sine, este trist si avem un sistem jalnic. Discut insa alt aspect - mi se pare ca ai devenit foarte manipulator. Unde e documentul pe care scrie ca " au fost refuzati ca sunt *** si miros urat" ? Poate fi probata afirmatia? Ai pus-o in titlu, deci este ceva solid in acest caz. E tragic daca oamenii sunt refuzati din acest motiv insa din nou intreb: Cum o probezi? Intelegi foarte bine ce zic - trebuie sa dau un click si sa citesc tot articolul sa inteleg ca a fost plimbata dar - intrun interval de 6 luni. A fost refuzata odata dar e doar cuvantul tatalui contra cuvantul doctorului. Nu cred ca asa rezolvam ceva... doar creezi o stare de ura si mai mare intre privati si publici. Cu respect - un cititor fidel. (inca).
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Codul Penal • 30 august 2018, 12:41
Art. 297 Abuzul în serviciu (1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică. (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, avere, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA.
Barro So • 30 august 2018, 12:54
Poate ca e mai bine pentru ea ca nu a ajuns acolo. Se mai alegea si cu niste nosocomiale nenecesare. Ai vazut cum lucreaza personalul medical in spitalele statului? Infirmiere facute asistente peste noapte contra spagile stramosesti (ca sa ajunga la salarii de 3700, desi sunt in realitate absolvente a 8 clase), cu manusi sanitare (din cauciuc special) pe maini conform procedurilor europene (in vigoare si la noi prin presiune barrosist-junckerista), de la care te-ai astepta sa procedeze ca in Vest fiindca arata ca acolo, implanteaza aiurea branula in brat DUPA CE au pus mana inmanusata (curata!) pe diverse obiecte murdare din salon! Si iti cere, tie, "apartinator" venit de afara dupa ce ai sters parbrizul sau ai reparat anvelopa automobilului, sa apesi cu degetul ghemotocul de vata alcoolizata aplicat de ea pe gaura ce tocmai a facut-o gresit cu acul de unica folosinta. Daca compari nivelele de constiinta si de calificare ale personalului sanitar de azi cu cele ale celui de pe vremea lui Ceavusoglu, cand nu-i controla nimeni si-i durea in oor de toti, si cand nu erau dotati cu "de unica folosinta", s-ar putea sa ai o surpriza neplacuta. P.S. De fapt, stim amandoi ca nu vei avea nici o surpriza, fiindca stii bine care-i situatia de azi... :)
Napolion • 30 august 2018, 13:12
Suntem noi fata in fata cu noi. Nu avem posibilitatile astea ? Aici ne-au adus masurile ecomomico-politice de atatia ani. Daca nu avem o economie puternica nu putem sustine o recladire sociala. De asta mi-e greatza de ce vad scris: un simulacru de dreptate care atunci cand a pornit, arata ca da in cap la cei ce au furat un ou dar la cei ce iau un *** nu se baga.... O autostrada Bechtel la care DNA nu gaseste nimic ? Un soft al CAS de 20 mil EUR ? O flota pierduta? Fugari in Costa Rica si Serbia pe criteriul luptei politice (nu de alta ca trebuiau bagatzi cu multe altele la apa) dar fara sa roseasca nimeni din cei ce i-au sprijinit politic? O lupta politica dusa prin manipulari de mase ? Urmariti OBIECTIVUL ECONOMIC ! Pragmatism ne trebuie ! Cine are banii acum ? Cine-i poate investi ? O forma de amnistie fiscala au dat si Spaniolii in trecut. Nu cred ca asta este o solutie morala la noi insa in timp ce vad ca "umflatii nostrii" dupa ce au furat intre '89- 2012 nestingheriti acum sunt bagati la mititica (foarte putine cazuri) si distruse si ceea ce au inceput ei sa puna pe roate (Tender, Niculae etc) lasand terenul gol la investitii straine care intorc banii in jurisdictia lor fiscala, ma duce cu gandul ca in adevar am pierdut totul. Macar facea sens daca tot au distrus Rafo Onesti sa duca mai departe o fabrica de nutreturi sau altceva..... Daca tot au fost protocoale sicrete, nu putea SRI s-i cheme pe moncheri si sa le dea palitura d epedeapsa sa-si aduca banu in Romania inapoi si sa porneasca de exemplu Tractoare Brasov... SI SA ISI PLATEASCA TAXELE CORECT! Si odata cu asta sa le promita ca in schimbul (impreuna cu promisiunea de a sta mai departe de politica) ca nu li se intampla nimic? Ce-mi foloseste ca Tender a intrat la mititica si ca nu a primit drept pedeapsa sa implementeze 3-4 producatori Romani pe pietele din Africa? Caci ce vad: ca nu li s-au gasit banii sau ca sumele recuperate cu tot festivismul militant in anunturi al lui Kovesi sunt ridicole? Puneti banii sa lucreze ! Credeti ca tarile "morale" nu fac compromisuri ? Stiu suntem morali dar fara nadragi. Daca continuam asa nu o sa fim nici morali si nici independenti. Si nici nu o sa avem bani si resurse umane si de timp pentru gesturi umane !
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
NebulaEXE • 30 august 2018, 14:11
Libertatea :)). Poza cu ea si pagina 5.
io • 30 august 2018, 14:21
Tovarasu' Trolontan, de vina sunt guvernantii incepand de la ***-Iliescu si pana la prostii care indeasa plicul in buzunar.
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Stefan • 30 august 2018, 15:07
Cand eram student intr-o dimineata cand veneam din misiune am luat un om care duhnea a alcool de pe marginea drumului si care zicea ca nu poate sa se miste ( era iarna ), l-am pus in taxi si m-am dus cu el la urgenta. Taximetristul a zis ca il duc degeaba ca nu il primesc ca beat. Pana nu le-am coborat sfintii din cer nu au vrut sa il primeasca pentru ca "din astia e plina lumea". Ghici ghicitoarea mea. Stateam in chirie. Cand vine administratorul, imi spune ca ala imi era vecin, si ca sotia imi trimite multumiri, ca omul, beat cum fusese ( amandoi eram beti de fapt :)) ), avusese un cheag de sange si daca nu ajungea la spital era mort. Au trecut vreo 15 ani de atunci dar dupa cum vad eu lucrurile nu s-a schimbat mare lucru, pe langa mana de doctori si asistente care fac eforturi supra omenesti sa faca bine cu materialele pe care le au, e plin de dezorientati si "sindromul lui Dumnezeu" care au impresia ca oamenii sunt in slujba lor si nu invers, si ca omul merge la spital din placere, nu din nevoie.
Alex3 • 30 august 2018, 15:18
Cand iti mor oamenii in stanga si in dreapta unii doctori ajung sa nu le mai pese. Problema e ca viata devine prea ieftina in Romania, sistemul medical va deveni complet dezumanizat daca nu se face ceva.
Hacker, politist texan • 30 august 2018, 15:52
Nu am inteles din articol daca individa avea sau nu asigurare medicala... Platea CAS, avea polita privata? Sau e pe principiul: exist deci statul trebuie sa imi ofere?!
ticbis • 30 august 2018, 16:57
Tolo, e sfasietor, deprimant si revoltator cazul pe care-l prezinti in articolul de fata. Releva din plin monstruozitatea unui intreg sistem corupt si defect pana in maduva lui, ce-si atribuie in mod absolut iresponsabil si fals sarcina de a veghea, de a se ingriji si de a trata, de a slava si de a se preocupa de sanatatea si viata cetatenilor Romaniei. Cateva aspecte merita a fi punctate: 1. Acest caz nu este singular, nu reprezinta o exceptie; astfel de situatii se intalnesc zilnic in toate spitalele de stat din Romania; este o metastaza generalizata a intregului sistem; 2. Femeia asta este o amarata fara posibilitati materiale; n-a avut bani de spaga si d-aia a fost plimbata si refuzata pe la toate spitalele din Bucuresti. Este un fenomen tipic pentru actul medical din Romania secolului XXI; 3. Femeia asta are 22 de ani, 3 copii, dintre care cel mai mare are 5 ani. Deduc de aici ca prima oara a ramas insarcinata pe la 16 ani. Probabil, a lucrat legal doar cateva luni prin Franta, ca altfel n-avea cum, nascand in 5 ani 3 copii. Ei bine, pentru lunile alea lucrate acolo, Franta ii trateaza acum gratuit suferinta prin sistemul public de sanatate, in timp ce Romania, al carei cetatean este, o arunca la gunoi ca pe o masea stricata. Daca vrem sa vorbim despre ce inseamna un sistem social de sanatate publica, de aici ar trebui sa pornim; 4. Spitalul ala din Paris care a preluat-o spre ingrijire si tratament in contul bugetului public de asigurari de sanatate al statului francez, este o clinica de stat, cu medici si personal platiti de la bugetul public alocat pentru sistemul de sanatate. Ar fi interesant de aflat care e salariul mediu al medicilor angajati acolo; am o banuiala ca nu depaseste media salariilor medicilor romani din spitalele din Bucuresti care au refuzat s-o trateze pe amarata asta. Ba chiar, daca tinem cont si de spagile traditionale dambovitene, n-ar fi nicio surpriza daca am afla ca e exact pe dos!; 5. Pana cand romanul de rand nu va intelege ca problema sistemului de sanatate din Romania nu tine de salariul medicilor si al asistentelor din spitale si clinici, ci doar de constiinta celor ce o practica si de gradul lor de empatie fata de suferinta si viata semenilor lor, putem sa le dam medicilor si 20 de mii de euro salariu pe luna, ca lucrurile vor continua la fel ca si pana acum; ba poate chiar mai rau; 6. Ca fapt divers, este de remarcat ca medicii din spitalul ala din Paris n-au refuzat internarea acestei femei pe motiv ca "este *** si ca miroase urat"... se pare ca medicii romani au simtul olfactiv mult mai sensibil... de, mirosul banilor este parfumul lor preferat :) 7. Poate parea ciudat, dar medicii ce pleaca cu miile din Romania in fiecare an nu o fac neaparat pentru bani; sunt cei din categoria celor ce chiar vor sa se simta medici adevarati, asa cum au visat cand si-au ales meseria asta... Sunt medici carora nu le pute mirosul de cangrena, de puroi, de *** sau de ***! Sunt medici pentru care viata unui om conteaza mai presus de toate mirosurile astea; sunt medici care pot duce razboiul asta contra suferintelor si a bolilor, contra saraciei si a traumelor oricarei fiinte umane, indiferent cine e, cum e si cum miroase acesta. Poate parea prea idealist comentariul meu, dar nu este; din motivul asta nu m-am facut medic, desi in tinerete am cochetat oarecum cu optiunea asta! :)
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Uncetatean • 30 august 2018, 17:07
Acum plangem dupa ***. Bravo poporului
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Uncetatean • 30 august 2018, 17:47
Ai cenzurat comentariul pt ca am folosit cuvantul " ț*** ". Banuiesc ca nu ai multa scoala altfel esti nevoit sa cenzurezi si oprea lui eliade . Asa ziaristi asa popor. Cit mai putina scoala
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Uncetatean • 30 august 2018, 17:52
Nea tolo esti ipocrit. Ca sa vezi ca nu trebuia moderat spune mi unde iti trimit un DEX , sa vezi ca ceea ce ai moderat este un substantiv al limbii romane. P.s. crezi ca daca mi ard diploma de licenta si raman cu diploma de BAC pot fi ziarist?
boss • 30 august 2018, 18:15
Cand a avut timp sa lucreze si sa faca 3 copii la 22 ani? Ce contributii a platit la sistemul de sanatate?
om bun • 30 august 2018, 18:51
***
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
pacientuedevina • 31 august 2018, 8:45
Medicii din spitalele publice refuza sa trateze pacientii cetateni asigurati si sub diferite alte pretexte halucinante, vadit ilegale, precum ca sunt batrani, ca au prea multe boli etc. Medicii au ajuns mici dumnezei care hotarasc arbitrar si abuziv cine "merita" sa traiasca si cine nu! Asa ceva este posibil numai in Romania, unde lasitatea noastra le permite acest comportament intolerabil si inadmisibil. Pana si in Ungaria, casele de avocatura ar fi obtinut demult excluderea din profesie a unor astfel de medici cu daune morale arzatoare! Din aceasta cauza, in strainatate medicii nu isi permit sa batjocoreasca cetatenii pacienti, au o frica grozava sa nu fie dati in judecata de casele de avocatura.
Sorin Constantin • 31 august 2018, 10:08
Eu nu am înțeles un lucru, cînd s-a întîmplat accidentul rutier, ce au declarat polițiștii rutieri, vina a aparținut femeii accidentate sau persoanei conducătoare de autovehicul, pentru că dacă accidentata nu era de vină, spitalizarea trebuie achitată de societatea de asigurări care emisese RCA-ul mașinii. Din alt punct de vedere, dacă femeia a ajuns nespălată la spital, și nu a fost primită pentru asta, cine e de vină? Oare femeia avea plătită contribuția la ,,Sănătate" în România? Că de ce drepturi, dacă nu a plătit...
SB • 31 august 2018, 11:01
Oare cât a cotizat stimata doamnă la sistemul de asigurări?! Oare cei (francezii și românii în cazul de față) ce sunt jefuiți de banii și munca lor pentru a susține aceste categorii sociale au vreo opțiune sau un cuvânt de spus?! Atâta timp cât suntem blocați în socialism nu o să ne debarasăm în veci de trecutul communist. Niște fapte importante ce nu le înțeleg jurnalistul activist de față, familia victimei, și toți bugetarii sunt că nimic nu e gratis pe lumea asta, iar respectul se câștigă, nu se impune.
pacientuedevina • 31 august 2018, 11:32
Obligatialegala medicilor de a salva viata si de a trata pacientii nu este conditionata de cat de spalat sau nespalat ai fi. Exista infirmiere care au obligatia de serviciu sa te spele etc. Asa ca nu mai aberati
Ciprian • 31 august 2018, 11:42
Din păcate, nu este vorba doar de sistemul medical românesc, ci de întreaga noastră societate. Indiferent de domeniu sau sistem, avem astfel de întâmplări cu nemiluita, dintre cele mai ciudate și oripilante, greu de imaginat, însă care se petrec. Cazul acestei tinere, cu certitudine nu este primul, dar nici ultimul. Cazul acestei tinere, obligatoriu, trebuie intens promovat și mediatizat în exces, numai așa problemele se pot rezolva, numai așa lucrurile se pot redresa, pot reveni la o stare normală, stare pe care ne-o dorim cu toții, însă nu facem prea multe lucruri în acest sens. Este sfidător, este umilitor pentru orice persoană care trece printr-un astfel de moment, cu atât mai mult că persoana în cauză este foarte grav bolnavă, chiar dacă nu ar fi fost situația sa medicală atât de complicată, un astfel de comportament al personalului în cauză este inadecvat, de condamnat și de sancționat drastic. Din păcate, drama de față și comportamentul abject al personalului vinovatpentru cele întâmplate, nu fac altceva decât să evidențieze primitivismul care guvernează societatea românească, zi de zi, în diversele domenii de activitate ale statului, întâmplări precum aceasta sunt normalitate. Consider că nu este suficient să constatăm anormalitățile și anomaliile petrecute, fără a ne implica și a interveni astfel încât asemenea grozăvii să nu mai aibă loc. Sincer, nu cred că tratamentul personalului în cauză ține de faptul că tânăra nu este româncă, în câte cazuri, victimele nu au fost aparținătoare nației majoritare?!
Eugen • 31 august 2018, 11:48
'Scafandrul si fluturele' - Jean-Dominique Bauby, cartea mea nr 1 din beletristica.
Ana Baiculescu • 7 mai 2021, 14:59
Buna ziua , sora mea este in aceeași stare ca aceasta fata despre care s a povestit . Cum pot face rost sa contactez familia fetei ! Mulțumesc !