joi, 12 iulie 2018, 6:49
De Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan
”Cum ar fi ca atleții sau oamenii care vin să alerge să se pregătească sau să concureze pe muzică de petrecere?!” Doru Soter
Pista de la „Iolanda Balaș”, care va trece chiar pe lângă salonul de nunți Foto: Bogdan Iordache
Partea „de stat” a bazei sportive ”Tineretului” se întinde de la strada Primo Nebiolo și până la Arcul de Triumf.
Aici, înspre sud, ordonate și curate, se succed sediul federației de atletism, stadionul, pista ovală roșcată de tartan și terenurile de rugby, care mărginesc Șoseaua Kiseleff, dreptunghiuri mai mereu pline de pici în tricouri colorate, visând să joace cândva pentru ”Stejari”.
Nu doar sportivi de performanță, ci și mulți bucureșteni aleargă pe pista de atletism, înconjurată de copaci bătrâni.
Dincolo, spre nord și Casa Scânteii, în zona ștrandului ”Tineretului”, se întinde al doilea lob verde unde e prăpăd, cu toată gestiunea privaților.
Aici doar lupta ONG-urilor și a presei au oprit dezvoltarea imobiliară, decisă să devoreze complet spațiul.
Baza ”Tineretului” e cel mai bun exemplu că statul poate fi un bun gestionar, dacă există oamenii potriviți.
Primul a fost Iolanda Balaș-Soter.
Zbaterea de decenii a Iolandei Balaș pentru baza ”Tineretului” a intrat în legenda sportului.
”Am cerșit bani la propriu”, povestea dubla campioană olimpică la săritura în înălțime.
Întîi a cerut pentru construirea pistei, apoi a implorat pentru sediul FRA și, mai apoi, a cerșit pentru tribună, nefinalizată nici astăzi, la doi ani de la moartea ei.
14 recorduri mondiale a bătut Iolanda Balaș, purtându-l de la 1,75 m la 1,91 m!
Rumoarea despre ceva ce se va întâmpla aici, chiar lângă tribună, răzbate de câteva luni în Federația Română de Atletism.
Ieri, Doru Soter, fiul Iolandei, a primit confirmarea.
Omul de afaceri Adrian Milea, care deține un salon de evenimente la Clubul Diplomatic, l-a anunțat că ”va face lângă stadion un cort unde să petreacă spuma societății”.
”Să nu mă neliniștesc, că va fi ceva distins, mi-a zis Milea”, povestește Doru Soter.
Doru Soter (stânga), într-o imagine de arhivă, alături de mama sa, Iolanda Balaș (dreapta) și Gabriela Szabo (centru)
-Domnule Soter, ce știți despre ridicarea unui cort de evenimente în curtea Federației Române de Atletism, chiar lipit de Stadionul ”Iolanda Balaș”?
-Vorbele șoptite la ureche de unii colegi din federație în ultimele două luni mi s-au confirmat oficial acum.
-Cu cine ați vorbit?
-Inițial, l-am sunat pe președintele Florin Florea, dar era în ședință. Apoi, l-am sunat pe Adrian Milea, investitorul, și o să vă redau chiar cuvintele lui: «Da, Doru, facem un ballroom».
-Și sunteți de acord?
-Vă spun și dumneavoastră ce i-am spus și lui Adrian Milea. Voi merge la Ministerul Tineretului și Sportului și voi solicita retragerea numelui mamei mele din denumirea stadionului de atletism.
”Cer retragerea numelui mamei și, mai mult, voi plăti ca arena sportivă să se numească de acum încolo Stadionul Adrian Milea și Florin Florea în cinstea celor doi decidenți” Doru Soter, fiul dublei campioane olimpice
-Domnul președinte Florea ne-a declarat că dacă nu va fi afectată activitatea sportivă, deci totul e OK!
-Așa v-a spus? Este o rușine! I-am spus lui Milea că dacă în acele corturi vor fi montate mese de ping-pong sau o să se joace șah, nu am nimic împotrivă, dar el mi-a spus că vor fi organizate evenimente cu oameni importanți, nu numai nunți și botezuri. Că o să fie numai crema societății, la fel ca la restaurantul pe care-l deține la Clubul Diplomatic. Sunt convins că această cremă a societății o să asculte la petreceri, nunți și botezuri muzică clasică și deloc manele.
Terenul pe care se pregătește amplasarea unui salon de nunți (perimetru marcat cu roșu) începe chiar lângă tribuna stadionului. Foto: Bing.com
-Regretul Iolandei Balaș a fost că nu a terminat și tribuna stadionului de atletism.
-După ce am pierdut-o pe mama, mă chinuiesc cu Fundația Atletismului să finalizez proiectul ei de suflet, în care au fost deja investite milioane de euro. Am cerut ajutor ministerului, Primăriei Sectorului 1, dar mi-am zis că or veni și zile mai bune. Am răbdat când am văzut că tribuna deja a început să se degradeze. Dar nu o să accept ca în această bază sportivă să se cânte manele și lumea să danseze!
-De ce?
-Este o jignire adusă muncii și memoriei mamei mele și o batjocură la adresa sportivilor și antrenorilor. Cum ar fi ca atleții sau oamenii care vin să alerge să se pregătească sau să concureze pe muzică de petrecere?! Chiar dacă o să deranjez multă lume, nu o să stau să privesc pasiv. Deja am văzut cum baza sportivă Ștrandul Tineretului, situată vizavi, a fost acaparată de restaurante, terase și baruri de noapte. Dacă nu luăm atitudine, vor câștiga oamenii lacomi, care nu au decât un singur scop în viață. Să facă bani peste noapte.
Adrian Milea. Foto: Facebook
Omul de afaceri Adrian Milea spune că e vorba doar de „nivelarea unui teren”
-Bună ziua, domnule Milea! Am dori să vorbim despre o lucrare pe care o faceți în Complexul Iolanda Balaș.
-Spuneți, vă rog…
-Înțelegem că ridicați un ballroom la intrare.
-Nu este adevărat. E vorba despre nivelarea unui teren, e aflat într-o zonă în care se adună multă apă. De aceea am pus și acel cort, nu vrem nu fie probleme cu ploaia. Se aduce pământ.
-Noi avem alte informații. Și toate vorbesc de salon pentru nunți.
-Avem acolo și alte terenuri, cele de tenis. La fel, când am pus baloanele la terenurile de tenis, s-a zis că o să începem să ridicăm blocuri, că le facem fundația. Nimic adevărat! Mai mult. Terenul e închiriat de la federația de atletism, se află chiar lângă tribuna stadionului.
-Deci infirmați informațiile legate de ballroom.
-Da. La revedere!
-Domnule Florin Florea, se aude că în curtea federației pe care o conduceți o să funcționeze un ballroom.
-Vă referiți la terenul de lângă tribună?
-Da.
-Acolo au fost două terenuri de tenis nefuncționale, care au fost închiriate de Adrian Milea în același timp cu celelalte terenuri aflate la noi în spatele sediului. Noi trebuie să respectăm partea din înțelegere cu Adrian Milea. La fel, și el.
Terenul pregătit pentru ballroom. FOTO: Cristi Preda / Gazeta Sporturilor
-Terenul la care ne referim este deja pregătit pentru noua construcție și este situat la câțiva zeci de metri distanță de terenurile, pe beton, de tenis de care vorbiți și care sunt funcționale.
-Da, acel teren a început să fie pregătit de câteva luni. A fost nivelat și igienizat. Dar încă nu știm ce dorește Adrian Milea să facă acolo…
-Deci este vorba despre o altă înțelegere cu Milea și nu are legătură cu terenurile de tenis. Chiar nu știți ce se intenționează cu acest teren aflat în curtea dumneavoastră?
-Dacă nu schimbă structura sportivă, totul e în regulă. Atletismul o să primeze întotdeauna pentru noi. Orice va decide să facă Milea, dacă nu o să afecteze structura sportivă, asta e. Vom discuta problema în Consiliul Federal. Dacă se va decide că este benefic pentru atletism și e OK, nu am ce să fac!
Cealaltă locație de lux a lui Adrian Milea e situată aproape de lacul Herăstrău
În afară de proiectul gândit în complexul Iolanda Balaș-Soter, afaceristul Adrian Milea, 41 ani, are deja o locație exclusivistă.
E vorba de „Flavours in the Garden”, salon din cadrul Clubului Diplomatic de pe malul lacului Herăstrău. Acesta cuprinde o piscină, „The Pool”, un cort care poate găzdui între 250 și 600 de persoane în funcție de eveniment, „The Tent”, și o diviziune dedicată petrecerilor intime, „The Bistro”.
1 este numărul angajaților firmei Sport Management SRL
Prețurile sunt pe măsură, alimentele fiind preparate de un bucătar cu ștaif, Chef Foa, cunoscut pentru postura de jurat la emisiunea MasterChef.
Restaurante și baze sportive
Milea se recomandă drept „coproprietar al Clubului Diplomatic” din Capitală și are închiriate și terenurile de tenis din cadrul Complexului Iolanda Balaș.
Mai mult, este șeful Școlii de Fotbal Champion, partener oficial al Academiei „Gheorghe Hagi”.
Conform termene.ro, Milea, absolvent de ANEFS, are două companii înregistrate la Registrul Comerțului:
La aceeași firmă, Sport Management SRL, Milea are obiectul de activitate, declarat la Ministerul de Finanțe, „Restaurante”, iar cel declarat la ONRC – „Activități ale bazelor sportive”.
113.841 euro este profitul Sport Management SRL în 2017
Eni • 12 iulie 2018, 8:08
Off-topic, dar important; reiterez întrebarea de la un articol precedent: cum se poate dona pt gsp.ro și tolo.ro? Am căutat și în alte rânduri, dar nu am găsit un răspuns.
Cătălin Tolontan • 12 iulie 2018, 8:10
@Eni: va multumim, redactia are in acest moment suficiente fonduri ca sa continuam si chiar sa extindem investigatiile. Odata cu achizitia GSP de catre grupul elvetian Ringier, care face presa in 18 tari de pe trei continente, investigatiile jurnalistice vor fi extinse si in alte domenii din Romania, nu numai in sport si sanatate, prioritatile de pana acum. Investigatiile, facute de noi si de alti colegi din redactiile Ringier, vor aparea, in functie de tema lor, in GSP, in Libertatea si in alte publicatii si siteuri ale grupului. Multumim!
Ciprian • 12 iulie 2018, 8:45
Vă mai miră ceva?! Nu ar trebui să vă mai surprindă nimic, acești indivizi sunt capabili de absolut orice. Sunt în stare să te prindă de obraz și să te scuipe în față, chiar dacă ceea ce vor să facă îi mai mult decât evident. Aceștia sunt asemenea hoților de buzunar, îi prinzi cu mâna la tine în buzunar, și susțin pe ce stă soarele, că nu-i mâna lor... N-ar trebui să vă mire că nu sunt respectate valorile, pentru că acest fapt e mai mult decât evident, spuneți-mi, în ce domeniu, valorile adevărate sunt puse la loc de cinste?! Nici într-un domeniu! Ba dimpotrivă, borfașii și șmecherii sunt puși în prim-plan. De multă vreme, din păcate, la noi în țară, anormalul este considerat, normal, iar normalul, anormal. Când ne vom schimba această optică despre lucrurile care contează, vom avea o șansă reală să facem pași importanți înspre civilizație. Până atunci, oamenii raționali, se oripilează la fiecare detaliu de acest gen, iar inconștienții, își duc viața mai departe, plângându-se de greutățile ei, dar fără a face nimic pentru a dobândi o viață mai bună. Suntem acolo unde merităm!
Adrian • 12 iulie 2018, 8:52
Teleormanizarea României, sau pandelizarea Bucureștiului, acestea sunt target- urile coruptilor care populează instituțiile statului. Tolo, tu spui de acest Milea ca-si trage un ballroom, dar despre nentu Marica care s-a băgat în cardasie cu derbedeii din gașca lui Mazăre ce zici?*** Tolo ar fi cel mai mare *** culmea cu ajutorul unui fost sportiv de performanță. Se pare ca Nea Marica o ia pe urmele lui Dănuț Lupu(ala care ciordea geci prin Grecia in anii 90) sau Gh.Popescu ,oameni certați cu legea in ciuda talentului sportiv pe care l-au avut. Tolo, bravo tie ca ai plecat la timp din funcția de redactor șef de la GSP.Ce evenimente sportive vor mai fi in tara asta in urmatorii 2 ani , când derbedeii distrug toate bazele sportive? Doar sa faci cronica unei nunți sau a unui botez de la ballroom-ul lui Mirea. PS.Doar o dictatura militara gen Antonescu sau cum a fost in Chile al lui Pinochet ne mai salveaza de derbedei de genul celor amintiti in articol.
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Mihai • 12 iulie 2018, 8:59
Din cate imi amintesc aici erau terenuri de baschet acu multi ani. Trist ca statul nici macar nu poate gestiona asa ceva. Terenul e de multa vreme in paragina, erau munti de pamant si moloz acu ceva vreme, probabil legat de constructia tribunei. Ar merita investigat cum de a ajuns asa si de ce nu a fost imediat reabilitat, aici e adevarata crima. Nu neaparat un afacerist care doreste profit, ca asta e oarecum normal. Cum de a ajuns sa fie inchiriat in loc sa fie reparat, readus la starea initiala, cand copiii si adultii veneau sa joace baschet impreuna. Imi amintesc ca acum sa zic 20 de ani mergeam cu tatal meu ori aici, ori in Parcul Copilului sa jucam baschet, iar acum ambele sunt in paragina.
Ion • 12 iulie 2018, 9:17
Asa o sa ajunga si baza sportiva din Ghencea . Oameni gen talpanica stiu numai sa distrga si nimeni nu-I intreaba nimica !!!!!! Ascultam cu stupoare si ingrijorare un interviu cu talpanica la tv,in care impunea ca csa clona steaua sa fie inscrisa in liga I.II sau III fara criteriu sportiv si cum recomanda desfintarea Rapidului !!!! Domni de acolo se trezesc in 47 cand si Steaua si Dinamo au fost inscrise direct in div.A. Sunt multe baze sportive distruse in tara si nimeni nu a dat nici un raspuns !!! De ce ?
Florin • 12 iulie 2018, 9:33
Si va mai mirati cum este posibil ca o tara mica CROATIA cu o populatie de 4,2 milioane de locuitori sa joace finala campionatului mondial de fotbal 2018, iar Romania sa nu se mai califice de 20 de ani. Rezultatele din sportul romanesc sunt la PAMANT. Cauza? Corturi de petreceri pe terenuri de sport, sau ansambluri rezidentiale. Baze sportive desfiintate sau lasate in paragina sau inchise (vezi BNR cu stadionul de fotbal). RUSINE
Adrian • 12 iulie 2018, 9:46
Tolo, ca sa nu mai pui *** si sa spui ca lansez acuzații nefondate(adică nu respect regulile site-ului) despre Marica,Mazare&Co, uite citeste articolul următor "Adio ,parcare in zona stadionului Farul!Se construiesc blocuri", din ziarul Replica de C-ta. Ti se pare ceva normal ca in jurul stadionului sa dispară parcarile? Mie nu.Fi sigur ca asta va fi "reteta succesului"de schimbare a destinației stadionului Farul , din baza sportiva in altceva. Invocarea lipsei spatiului de parcare . PS.1.Ptr verificare încearcă să contactezi Primaria C-ta sau pe senatorul Vergil Chițac, care vrea să conteste si sa blocheze distrugerea locului de parcare . 2. Sunt constantean, dar nu sunt farist si nici pasionat de fotbalul autohton, dar nici nu accept sa se distrugă o baza sportiva , un stadion.
Bogdan • 12 iulie 2018, 9:52
Salut Tolo. Bun e clar ce se intampla acolo. De Strandul Tineretului nu a mai vorbit nimeni! L-au inchis au demolat clubul , posibil ridicat ilegal si abia acum 2 saptamani au deschis parcarea de langa statia tram. 41. Era o oaza de recreere acel strand? Voi ce mai stiti de el? Printr-o actiune gsp a fost redeschis , citez articolul vechi: https://www.gsp.ro/gsp-special/anchetele-gazetei/strandul-tineretului-se-redeschide-azi-dupa-ce-zece-ani-a-fost-in-stadiul-de-ruina-liber-la-balaceala-193800.html
Cătălin Tolontan • 12 iulie 2018, 9:53
@Bogdan: da, aveti dreptate, baza Tineretului e de peste 20 de ani in atentia noastra si a ONG-urilor. Fara Radu Filipescu, fara Eco Civica si alti oameni afacerea aceea de miliarde rupea in doua, la propriu, una dintre cele mai vechi baze sportive ale Capitalei.
Poiu • 12 iulie 2018, 9:55
Deci un mare "afacerist" care operează în zone exclusiviste are o firma pe minus și una cu un profit de doar 100k euro? Probabil ca e un sărăntoc care stă într-o garsonieră și conduce o mașină SH. Din păcate legea le permite sa își tragă bani din firma prin diverse metode. Am mai auzit cazuri de persoane care incarteau banii cu lopata dar cum "oficial' aveau doar salariul minim aveau tupeul sa ceară până și ajutoare de căldură.
Cristian • 12 iulie 2018, 9:56
Mda, nu ma mai mira nimic. In schimb ne miram toți ca a ajuns Croația în finala CM de fotbal. Croația spre deosebire de noi a făcut din sport o prioritate și rezultatele se vad. La noi se pare ca politicienii și administratorii acestor baze încă sportive acționează fix invers, înspre umplerea propriilor buzunare și indobitocirea unui popor și asa măcinat de sedentarism și greutățile vieții de zi cu zi. E foarte trist ce se întâmplă!
Lumea a III-a • 12 iulie 2018, 11:08
Lipsa de respect pentru sport, sanatate si invatamant a autoritatilor din Romania nu mai este de mult o stire. Mie o stire mi se pare prostul gust care atinge noi culmi - sa iti faci nunta in cort... desi te afli intr-un oras, nu la tara sau in creierul muntilor.... Mie asta mi se pare o stire. Si sunt convins ca sunt atat de multi tarani in Bucuresti carora li se va parea o mare realizare ca isi fac nunta intr-o bomba de doi lei. In Romania "exclusivist" inseamna preturi nesimtite, plastic, corturi si oameni care au facut banii usor si nemuncit, oameni care sparg acei bani pe produse si servicii de cea mai proasta calitate. Sunt curios, wece-ul o sa fie in curte la "ballroom"? Sa mearga satenii sa se usureze dupa ce baga in ei "vinul casei" (bautura indoita si refolosita de la alte nunti) si nelipsitele "sarmalute si mamaligute". Sa nu se trezeasca sportivii ca s-a furat mireasa si o alearga papuasii aia pe pista de atletism si se transmite totul pe facebook ... pentru ca.. traditiile! Ce se mai aude de scoala cu copiii in containere?
mg • 12 iulie 2018, 11:13
..ce să ne mai mirăm, dacă pe scena Operei Române au fluturat drapele şi s-au scandat lozinci dinamoviste ? N-o fi având cultura fonduri, dar nici chiar aşa..
alexhaiducu • 12 iulie 2018, 11:55
cata vrajeala! ba ce nenorocire se intampla acolo! fac aia salon de evenimente! ce sufera ala ca retrage numele la complex! mare scofala! sa faca toalete publice ca nu e in tot sectorul una!
Ana • 12 iulie 2018, 12:24
Tatal meu a fost om de sport, atlet, a urmat IEFS.ul, a lucrat la Rapid, Dinamo, apoi la carma Clubului Sportiv Scolar Triumf pana la jumatatea anilor 70 cand a plecat intr-o stea, mult prea devreme. Am atatea amintiri dragi din copilarie si adolescenta legate de acel club, de strandul Tineretului, era atat de curat si bine amenajat.. Am fost de curand dupa atatia ani sa revad locurile, clubul, pista, strandul. Totul e schimbat, gardul vechi, copacii mai amintesc de trecut si.. muzeul clubului, plin de trofee care vorbesc de rezultatele deosebite ale sportivilor si antrenorilor. Dupa 1989 zona s-a degradat treptat, astazi e o mizerie si o paragina de nedescris pe locul strandului, ti se face si frica sa intri.. Manelizarea si cocalareala zonei a inceput de fapt de mult timp, fara dna Balas acum pe locul stadionului ar fi fost numai carciumi. Poate daca ar trai ar mai reusi cumva sa se opuna, sa-i stavileasca cumva. Nu prea mai are cine insa, dansa a fost cred ultima reduta de bun simt, datorie, dragoste adevarata pt sport, om din vechea garda.. Acum sunt doar interese, hotie, spagi, asta se intampla de fapt in toata tara. Noi? Citim, stam pasivi, ne lamentam si scriem comentarii pe net. Atat. Ne meritam soarta.
gilos • 12 iulie 2018, 15:24
Florin Florea trebuie intrebat in ce conditii a inchiriat Adrian Milea acele terenuri ? Federatia de Atletism putea sa mearga foarte bine la d-na Primar General Firea si sa solicite sprijin pentru realizarea ceva in domeniul sportiv. Cum sa-ti bati joc de un teren atat de valoros ? Auzi colo, sa-l inchirieze unui afacerist care vrea sa faca salon de nunti si botezuri !!! Miroase a coruptie si abuz in serviciu pe aici...
Mrnb • 12 iulie 2018, 15:29
Felicitări pentru articol!
mafiaFRA • 12 iulie 2018, 15:39
ce performante sa mai astepti daca Federatia Romana de Atletism se ocupa de nunti si botezuri, in loc sa aiba grija de atleti se ocupa de afaceri dubioase cu terenurile statului...
Virgil • 12 iulie 2018, 16:10
Pentru toată lumea! Noi, cetățenii romani trebuie sa înființăm un partid in care sa intram toți cei care vrem binele României. Odată intrați in parlament cu o majoritate covârșitoare, schimbam constituția total, desființăm parlamentul, desființăm președinția, desființăm partidele (inclusiv cel cu care am câștiga majoritatea in parlament). Desființăm total sistemul actual de guvernământ. Trebuie sa avem presedinte angajat (citește purtător de cuvânt al cetatenilor romani). Trebuie sa avem miniștrii (citește manageri) angajați direct de către romani. Trebuie sa avem câte o echipa de 3-5 reprezentanți pentru fiecare județ, toți angajați de către locuitorii fiecărui judet. Nu mai trebuie NIMENI votat in nicio funcție. Toți acești angajați trebuiesc fie plătiți foarte bine, iar cine nu-și face treaba, va fi concediat. Satele, orașele etc vor decide singure ce fac cu banii de la buget.Romanii vor decide singuri ce vor sa facă cu învățământul, sistemul de sănătate, agricultura, resursele naturale, armata, șamd...Sunt atâția romani deștepți și onești încât cred cu tărie ca se pot crea sisteme pentru ca aceste idei sa devină aplicabile și funcționale. Fiecare roman poate adauga o idee (“cărămida”) la aceasta “construcție” și cred ca am putea construi ceva extraordinar.
ticbis • 12 iulie 2018, 17:39
Se pare ca asta e pretul pe care romanii sunt condamnati sa-l plateasca... Lumea e altfel, tara s-a schimbat cu totul, si nu neaparat in bine, dimpotriva... Dupa mintea mea, e o crima sa transformi parcurile si spatiile verzi in cladiri de birouri sau bazele sportive destinate publicului larg in carciumi pentru nunti. Se pare insa ca, ori nu mai judec eu bine, ori m-au depasit vremurile. Oricum, in nicio capitala europeana (si am vazut destule) nu se intampla asa ceva. Administratiile locale ingrijesc aceste oaze de recreere si de sanatate pentru cetateni ca pe icoana lor sfanta; nu le distrug si nu le schimba destinatia nici daca-i pici cu ceara; mai mult, investesc de la bugetul public sume importante ca sa le mentina in stare optima si chiar sa le modernizeze. Eu sunt de moda veche; am copilarit in zona Plevnei. Parcul Hipodromului, cu aleile sale intortochiate si umbroase, cu palcurile de copaci intre poienitele cu iarba, cu cele cateva terenuri de tenis amenajate pe beton, toate imprejmuind ca pe o oaza hipodromul flancat de niste tribune de lemn invechit de ani, mi-a fost casa si masa ani buni in zbenguielile mele adolescentine. N-am sa uit niciodata zecile de duminici in care ma urcam in tribunele aproape putrede de vreme, cu lemnul innegrit de patina timpului, urmarind cum apareau caii de peste drum, de la fostele grajduri regale (i se mai zicea caminul studentesc 303), cum traversau calea Plevnei in ropotul cadentat al potcoavelor pe caldaramul de piatra cubica, intrand falnici cu jocheii in pantaloni albi stransi pe picior si tunici multicolore, cu sepci pe cap si biciul la brau, pe poarta parcului, strabatand aleea pana la intrarea in ovalul arenei. Apoi urmaream cu gura cascata concursurile de sarituri peste obstacole, de numere de dresaj, de tot felul de demonstratii. Nu exista nicio mediatizare, habar n-avea nimeni cine sunt caii si cine sunt jocherii, nici nu se stia daca se intrec intr-o competitie anume sau doar din pasiune si placere, nu existau megafoane, nici tabele de marcaj, nici crainici, nici bilete, nici programe tiparite, nici festivitati de premiere, insa imi placea asa de mult... Parcul ala cu hipodrom cu tot a fost ras de pe fata pamantului in urma cu 35 de ani; Ceausescu a inceput sa construiasca pe locul ala o cladire megalomanica, ramasa neterminata in 1989, cu destinatia Casa Radio. Acum, dupa alti aproape 30 de ani, zona aia e sinistra, in centrul Bucurestiului; nimeni n-a mai terminat ceva acolo; sunt niste ruine de beton ce nu mai pot fi daramate nici cu dinamita; a ajuns un loc lugubru, pe care e bine sa-l ocolesti. Asa cum arata acum, mai mult decat a servi drept locatie pentru turnarea unor filme horror, n-ai la ce sa-l mai folosesti :)) Probabil ca si baza de atletism de la "Tineretului", care a marcat tineretea multora din generatia trecuta, cu strandul de langa in care bucurestenii au invatat abc-ul inotului, vor avea aceeasi soarta. Totusi, Bucurestiul, capitala Romaniei, locuit de peste 2,5 mil de cetateni, nu are acum, in 2018, nicio sala polivalenta moderna si de capacitate decenta; nicio baza nautica performanta pentru canotaj, niciun complex la standarde de top pentru tenis de camp, niciun ansamblu de bazine olimpice dotate la nivel de varf, nicio sala decenta pentru gimnastica, niciun stadion pentru atletism, niciun... nicio... va las sa completati voi, in orice domeniu al sportului de performanta sau de masa doriti. In schimb, punem la pamant toate mostenirile trecutului, asa amarate cum sunt ele, ca sa le inlocuim cu cladiri de birouri, carciumi si corturi pentru nunti si botezuri. Distrugem si ceea ce ne-a mai ramas, parcuri, locuri de relaxare, spatii verzi, locuri de joaca pentru copii si baze de petrecere activa a timpului liber pentru adulti si pentru practicantii amatori de diferite activitati sportive. Cu alte cuvinte, ne cam batem joc de propria noastra fiinta nationala. Asta e si motivul pentru care niciodata in urmatoarea suta de ani Romania nu va ajunge sa dispute finala unui campionat mondial sau european de fotbal, asa cum o face acum Croatia, tara cu doar 4,5 mil de locuitori! Romania are alte treburi, mult mai importante: sa faca din bani publici stadioane pentru ministerele Armatei, Internelor si Transporturilor ...:))) PS: Pentru ca am amintit despre fostul parculet din Plevnei; daca as fi fost primarul acelui sector, as fi initiat din prima secunda a mandatului un proiect pentru dinamitarea acelei constructii sinistre, inutile si neterminate si as fi alocat banii comunitatii pentru a reface parcul asa cum a fost; cu pomi, cu alei, cu spatii verzi, cu cateva terenuri de tenis si cu micutul hipodrom, spre folosul cetatenilor si al copiilor lor! In aproape 30 de ani se putea face ceva super acolo, fara indoiala!
bg • 12 iulie 2018, 18:27
Cortul pentru nunti este astfel amplasat, incat mirele si mireasa sa vina cu elicopterul la nunta pentru ca invitatii (nu-i asa) formeaza "crema societatii". Cortul se va inchiria la pachet cu stadionul si niciun atlet nu se va mai antrena pe stadion. In schimb, primarul sectorului 4 a amenajat piste de atletism (pe care nu alearga nimeni) in Parcul Lumea Copiilor din Parcul Tineretului. De ce? Pentru ca se poate...
constantin • 12 iulie 2018, 21:22
Parcă suntem o ţară de ticăloşi. Asemenea obrăznicii nu ar trebui tolerate. Fără Halep şi CSM Bucureşti suntem un mare zero în sportul european. Tocmai ce am comentat la editorialul domnului Ioaniţoaia: De la Hagi, Popescu şi Petrescu am ajuns la nimeni în fotbal. Vom fi nimeni în orice. Nu mai înţeleg ţara în care trăiesc. Astăzi ţin cu Croaţia, mîine voi fi fan Slovenia... În România facem nunţi, cumetrii... Suntem ticăloşi? Proşti? Ce-am ajuns?
gelu • 12 iulie 2018, 22:25
"A LOVIT LA SUGESTIA UNUI ALT NEOM (domnul TOLONTAN) " ar fi zis dna dr pop ! cum comenteaza dl catalin?
lulu • 12 iulie 2018, 23:01
Ia auzi, tolo, doamna zice nasoale de tine: https://www.dcnews.ro/dna-decizie-pentru-monica-pop-dormi-i-lini-tit-domnule-voiculescu_601861.html Spui si tu ceva?
Zaharia • 14 iulie 2018, 16:38
Sunt tatal unui copil de la scoala de fotbal Champion. Pot spune ca impartasesc parerea unui grup mai mare de parinti. Noi cu totii stim de ceva vreme ca acolo se va face inca un teren de fotbal. Romanii sunt in cautare de can-can si unde nu exista,se pare. E o vorba ... e suficient ca un prost sa arunce o piatra, ca zece destepti nu o mai pot scoate
Deva • 15 iulie 2018, 15:37
E o bataie de joc , o lovitura data sportului, atletismului, acestui stadion , numelui faimoasei Iolanda Balas Soter Sa se faca o sala de forta, o sala de pregatire , dar nu ballroom.Nu! E impotriva sportului! Imi place hotararea domnului Doru Soter. Cei doi asociati daca s-au gandit sa ridice ballroom , inseamna ca nu gandesc , nu sunt oameni de sport. Nu poti face circ si sport la un loc, adica aia din ballroom sa se imbete , si apoi sa iasa la alergare pe pista, sa rada, sa o distruga, sa vina tovarasele pe tocuri si cu sampania pe pista, e inacceptabil!
Chinezu • 20 octombrie 2018, 3:27
Iar iubita lui Milea se prostituează in Scoția ... ce țara rebela avem