vineri, 8 decembrie 2017, 1:56
UPDATE: Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a demis-o pe Gilda Popescu, managerul de la ”Marius Nasta”, a anunțat Agerpres acum câteva minute. Agenția de presă o citează pe Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al ministerului. ”Domnul ministru a acceptat propunerea Corpului de Control de a demite conducerea Institutului, managerul și directorul financiar-contabil”, a confirmat purtătorul de cuvânt și pentru gsp.
de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan
Patru televiziuni, Prima TV, Kanal D, Antena 1 și Digi 24, plus agenția Mediafax au fost invitate azi în spitalul din Șoseaua Viilor de către managerul Gilda Popescu.
Gilda Popescu conduce din 1 aprilie 2016 ”Marius Nasta”, cel mai important institut de boli de plămâni din România.
Invitațiile au fost selective, nici Gazeta și nimeni altcineva din presă nefiind anunțat.
Ziarul a aflat și a fost prezent.
Calculul conducerii de la ”Nasta” s-a clătinat. Pentru că ziariștii au chestionat situația spitalului.
Punctul de plecare al întrebărilor reporterilor TV a fost raportul Corpului de Control al Ministerului Sănătății, care a evidențiat prețuri duble și triple la mai multe achiziții.
Până în acest moment, Gazeta publicase doar exemplele legate de alimente.
La întrebările reporterilor TV în legătură cu dublarea și triplarea prețurilor, pentru același aliment, managerul Gilda Popescu a spus: ”Nu vreau să discut despre achiziții, noi nu am văzut raportul”.
Managerul a adus cu ea mai mulți șefi din spital, oferind imaginea unui front comun.
”Este denigrant ce a publicat Gazeta. Este calomnios” Gilda Popescu, manager ”Marius Nasta”
Victor Spânu, șef de secție la ”Nasta”, a ironizat subiectul achizițiilor supraevaluate de alimente prin trucarea sistemului de licitații: ”Eu consider articolul un pamflet”.
”Ăsta e nivelul presei din România, să se ocupe de ceapă și de bulion”, a spus șeful de secție.
Apoi, managerul a invitat televiziunile să facă un tur al spitalului.
Să înaintăm, pas cu pas, în descoperirile raportului.
Și să discutăm azi despre materiale sanitare: catetere, sonde, medicamente, oxigenoterapie, lucruri vitale într-un spital.
În bugetul aprobat al spitalului condus de Gilda Popescu, pentru capitolul 20.04.02, materiale sanitare, există alocați 3,366.752 lei.
Sub 10% din achizițiile de materiale sanitare au fost făcute cum scrie la carte, conform Corpului de Control
”Conform Programului Anual de Achiziții, aprobat de Comitetul Director, noi trebuia să achiziționăm materialele sanitare pe codul CPV 33140000-3 Consumabile medicale cu licitație deschisă”, spun surse din spital.
Ce a descoperit Corpul de Control?
Că doar 220.000 de lei au fost contractați cum scria la buget!
Facturile de materiale sanitare au fost de 2.500.000 de lei, până în momentul controlului.
Restul?
”Diferența de 2,3 milioane de lei au fost achiziții directe de materiale sanitare, făcute cu încălcarea legii achizițiilor publice” Corpul de Control al Ministerului Sănătății, cerând demiterea managerului Gilda Popescu
Cum reușești să achiziționezi de 2,3 milioane de lei fără licitație?
La fel ca în cazul Hexi Pharma.
86 de coduri în SEAP folosea firma de dezinfectanți falsificați Hexi Pharma, în complicitate cu spitalele
Codurile CPV din sistemul electronic de achiziții sunt manipulate intenționat de spitale, prin folosirea de coduri diferite pentru același produs.
Urmărești:
Pentru sistemul medical efectul acestui ”joc de-a codurile CPV” este dezastruos.
Nu doar că bugetele sunt devalizate, dar se pierde și controlul prețului comparativ.
În plus, nu mai există un reper despre cât se consumă în total în România pe o categorie anume: fie dezinfectanți, fie materiale sanitare, fie medicamente.
Achizițiile cu prețuri mai mari sunt o tradiție la ”Marius Nasta”, după cum scria Gazeta în iunie 2016, într-o analiză a fenomenului de trucare a sistemului de achiziții publice.
Dacă cumperi Dezinfectanți, ca să ocolești licitația pui coduri de:
Și tot așa, până la peste 80 de coduri.
Iar la ”Marius Nasta”, dacă achiziționezi Sonde, ca să păcălești sistemul pui coduri de:
Și tot așa, până când inspectorii și-au dat seama ce se întâmplă în spitalul condus de managerul Gilda Popescu.
La ”Marius Nasta” trucarea achizițiilor pe bani publici prin acest ”joc de-a CPV-ul” e o tradiție veche, înrădăcinată cu mult înainte de actuala conducere.
Conform inspectorilor trimiși de ministrul Bodog, actualii șefi au perfecționat manipularea.
”Din documentele puse la dispoziţie reiese că încadrarea în coduri CPV pentru categoria consumabilele medicale se realizează ţinând cont doar să nu se depăşească pragul valoric prevăzut de legislaţia în vigoare pentru achiziţiile directe, şi nu conform Programului anual al achiziţiilor publice aprobat” Corpul de Control al Ministerului Sănătății
Nu e o problemă de ”bulion și ceapă”, conform ironiei șefilor de la ”Marius Nasta”.
60 de milioane de lei cheltuiește ”Marius Nasta” cu salariile în 2017
Aceeași strategie de ocolirea a licitațiilor prin manipularea codurilor CPV a fost aplicată la:
La capitolul Materiale sanitare, firma favorizată se numește SC Artisana Medical SRL.
Achizițiile directe pe materiale sanitare făcute de spital cu Artisana ajung la 1 milion de lei în 2017.
32 de milioane de lei cheltuiește spitalul cu bunuri și servicii în 2017
Cumpărări fără licitație de 1 milion de lei, și e vorba de un singur capitol bugetar și cu o singură companie.
Deținută de Silvia – Angela Nedea și Valerica Munteanu, conform termene.ro, Artisana Medical SRL a avut pe 2016 o cifra de afaceri de 1.164.426 euro și un profit de 388.000 euro.
Cei 6 angajati se ocupă cu ”comerț cu ridicata al produselor farmaceutice”.
Artisana are 7.348 de contracte câștigate prin SEAP între 2007-2017.
Cumpărătorii sunt 253 de spitale, unități militare și servicii județene de ambulanță.
Revenind la ”Marius Nasta”, bugetul total de cheltuieli al Spitalului în 2017 este de 92 de milioane de lei, cam 30% din el fiind bunuri și servicii.
La întrebările de azi ale ziariștilor legate de achiziții, managerul Gilda Popescu a spus doar că ”am respectat toate prevederile legale când am făcut achiziții”.
Dicu • 8 decembrie 2017, 14:15
Domnu Tolo , o singura intrebare am , doamna a fost pusa de psd manager? *** , Cunosc o multime de directori pusi politic care fura pe rupte ... DNA ul doarme adanc altfel 10% din populatia romaniei ar trebui bagati la zdup pentru coruptie
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
mocanu • 8 decembrie 2017, 14:19
La puscarie cu ei.
Cătălin Tolontan • 8 decembrie 2017, 14:20
@mocanu: nu aveti dreptate, exista prezumtia de nevinovatie, e treaba procurorilor daca gasesc ceva ilegal sa mearga sa probeze in instanta si doar judecatorii se pot pronunta. Ce e clar insa e ca acest gen de achizitii diminueaza bugetele spitalelor. Ministerul Sanatatii are o responsabilitate, indiferent de planul penal. Ca nu poate rezolva justitia toata risipa din aceasta tara.
Cristi Marian • 8 decembrie 2017, 14:34
Banuiesc ca exista un contract de management. Ce sanctiuni sunt prevazute pentru astfel de situatii? Ministerul Sanatatii nu se poate indrepta impotriva acestor "manageri" pe latura civila?
andra • 8 decembrie 2017, 14:37
***, *** *** Astazi se fac 2 ani de cand tatal meu a murit dupa ce a stat o lunga perioada internat in acest spital. A avut cancer la esofag dar tot din spital a luat o bacterie care a ajuns la plamani. Am trait cateva luni de cosmar in care a trebuit sa merg zilnic in acest loc infect si uitat de lume. Cand am ajuns prima data acolo m-am simtit ca intr-un film de groaza. Totul arata ca de cosmar, sala de la intrare, scarile si mobilierul vechi, paturile si saloanele aratau mai rau ca cele din inchisoare. Toaleta publica era mult mai ingrijita decat cea de acolo. Era iarna, geamurile nici nu se inchideau...groaznic. Pana atunci nu mi-am imaginat ca poate exista un asemenea spital in Romania. Dupa ce tatal meu a decedat au inceput sa renoveze pe afara aceasta sectie, in loc sa reneveze in interior unde arata groaznic. Am avut niste poze, dar din pacate le-am sters dupa moartea luni.
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
workinger • 8 decembrie 2017, 14:39
SEAP - sistemul electronic de achizitii publice e o teapa. Spun asta pentru ca nu-si realizeaza scopurile pentru care orice om de buna credinta crede ca a fost creat- transparenta si oferta cea mai buna castigatoare.
Cătălin Tolontan • 8 decembrie 2017, 14:40
@workinger: nu exita sistem perfect protejat impotriva fraudei. Dar poate exista vointa. Daca Ministerul Sanatatii ar monitoriza situatia si i-ar zbura pe cei care manipuleaza sistemul ia sa vedeti cum ar deveni SEAP ceea ce trebuie. Noi avem doua stari in Romania: corect sau penal. Ceea ce e in alb si negru. Pina la penal exista trepte de gri, incompetenta, nepasare sau pur si simplu prostie. Aici trebuie luate masuri administrative.
kryss • 8 decembrie 2017, 14:42
Din puctul meu de vedere in momentul cand genul asta de oameni sunt gasiti vinovati pentru furtul din banii spitalelor eu unul ma gandesc ca pot fi acuzati si de crima . Ei sunt incapabil sa vada ca datorita avaritiei lor in urma mor zeci de bolnavi care nu au medicamentele necesare, altii mor de infectii intraspitalicesti sau alte probleme datorita lipsurilor. Poate banii furati de ei ajutau aceste persoane. P.S. - In acest moment am tatal intr-un spital Bucurestean. Nici nu va pot spune cu ce jena imi spun asistentele si doctorii ce medicamente trebuie sa cumpar pentru a putea continua tratamentul. Iar surpriza a fost ca in momentul de dupa operatie cand am vrut sa dau o mica atentie raspunsul doctorului a fost: stati linistit ca deja ati cheltuit foarte mult cu medicamentele. Oameni printre oameni.
Andrei F • 8 decembrie 2017, 15:34
Aceasi problema o are articolul ca in cazul Malaxa-Secureanu...Cine a numit-o pe doamna?Domnule Tolontan ,daca tot vorbiti de echidistanta ce ar fi daca ati si demonstra?Oglinda oglinjoara cine putea numii in 1 aprilie 2016?Va spun sincer ca regret ca numirea nu a fost facuta de Firea,Banicioiu sau Bodog...Ca asa ne informati,asa deja DNA era sesizat...@dicu Domnule poate considerati ca dumneavoastra ati primit raspunsul asteptat...
Ana Maria • 8 decembrie 2017, 15:57
Este un pas inainte pentru indreptarea lucrurilor, dar de ce nu este demisa directoarea DSP ului care da avize de functionare unor ATI uri ca cel de la Nasta?
CCC • 8 decembrie 2017, 16:00
Domnule Tolontan, poate ar trebui sa faceti o revenire la articololul pe care l-ati publicat acum cateva saptamani,in care ne spuneti ca "a inceput sa se schimbe ceva in sistemul medical in RO.". Eu unul n-am fost convins nici atunci si evident ca nici acum ca ceva s-ar fi schimbat. Majorarea salariilor (necesara, fara discutie) nu reuseste sa schimbe modul de functionare al unui "siatem ticalosit", ca sa citez un clasic in viata! Medicii si peersonalul medical, angajatii spitalelor si clinicilor de stat, angajatii din minister, ei sunt cei care pot schimba sistemul. Dar daca ei actioneaza ca la Nasta, facand front comun cu manatgerii care comit nereguli (ca sa functioneze prezumtia de nevinovatie invocata, nu pot spune ca FURA!), o sa batem pasul pe loc in continuare. Din pacate, sistemul medical se va duce si mai jos in abis, din moment ce incasarile la buget vor scadea evident din 2018 iar stilul de achizitii publice practicat de maangeri va fi acelasi, daca nu chiar "imbunatatit", in folosul "achizitorilor. In rest, doresc tuturor romanilor sa fie sanatosi tun, cum se spune, pentru a nu avea ghinionul de a necesita asistenta medicala si Doamne freeste!, de a fi internati!
Iancu • 8 decembrie 2017, 16:12
In mare parte circ. In realitate sistemul e cel care trebuie schimbat. de exemplu au un cod CPV de clasa de medicamente X , un altul de medicamente Y, samd. ei au respectat aceste coduri si acum Ministerul vine si le spune ca trebuia toate bagate pe un singur cod generic sa zicem de medicamente. Pai atunci de ce exista in SEAP toate aceste coduri ?? mai pe altfel , e corect sa pui ceapa separat de carne , cartofii de lapte samd decat sa le achizitionezi pe toate pe codul generic de alimente ? Bine , probabil ca au acolo probleme mari si reale dar toata constatarea din comunicatele Corpului de control aduc a executie la comanda... Prost facuta din pacate. Parerea mea !
Cătălin Tolontan • 8 decembrie 2017, 16:13
@Iancu: nu minsterul cere sa se faca achizitiile pe un singur cod. Spitalul si-a pus asta in regulile de achizitii, cand si-a stabilit bugetul. Si le-a incalcat! Mai mult, le-a incalcat exact cit sa nu faca licitatii. Adica in momentul in care atingeau limita, treceau la alt cod CPV pentru acelasi produs. Ceea ce pare ca va scapa dvs. este urmatorul lucru: cetatenii romani nu mai suporta aceste lucruri. Degeaba veniti si spuneti ca "e un circ". Oamenii vad, inteleg cand li se ofera informatiile si li se explica pe limba lor (e singurul nostru merit) si nu mai accepta. Din acest moment nici nu mai conteaza daca intra pe fir justitia, daca ministerul ia masuri (la spitalul Nasta a luat), conteaza ca Romania nu se va linisti decat in momentul in care banii oamenilor si viata lor nu va mai fi luata peste picior cu "merge si asa".
Tudor • 8 decembrie 2017, 18:43
Franța: între 10 mii și 30 de mii mor din pricina greșelilor medicale; de 10 ori mai mulți decît în accidente de mașină. (Le Monde, 4 mai, 2016) SUA: unul din 10 americani moare din pricina greșelilor medicale, 9,5% sau 250 de mii pe an (studiu Univ. Johns Hopkins, 2017) România: are cineva vreo idee?
bg • 8 decembrie 2017, 18:44
Dupa scandalul dezinfectantilor falsificati de la Hexi Pharma, ministrul de atunci, Vlad Voiculescu, a vrut sa introduca achizitia centralizata pentru medic. oncologice, antibiotice, reactivi si aparatura. Avantaje: achizitionarea unor produse de calitate si economii de 28% din pret. S-a renuntat. Tare ma tem, ca asa cum multe din masurile bune luate de acesta (conflictul de interese in sist. sanitar, criterii la ocuparea funct. de manager, etc.) au fost anulate si scopul raportului corpului de control ar putea sa fie altul. Problemele enuntate sunt reale si valabile in toate spitalele: se fac achizitii directe, in limita sumei prevazute de lege, in detrimentul achizitiilor prin licitatie publica. Vorba unui parlamentar:"nu-i moral, dar e legal". (desi primele legi au avut la baza principii morale, etice). Numai daca analizezi raportul intre achizitiile directe si cele prin licitatie publica iti dai seama. Dar cine sa faca asta cand totul la noi se desfasoara in ritm rapid, ametitor, chiar obositor si epuizant. Daca vrea sa diminueze fenomenul, MS ar trebui sa ia masuri general valabile nu punctuale. Asteptam...
Andrei F • 8 decembrie 2017, 19:01
@bg • 8 decembrie 2017, 18:44 Domnule din pacate nu este o pacaleala de 1 aprilie....Revedeti o fraza din articol:,,Gilda Popescu conduce din 1 aprilie 2016 ”Marius Nasta”, cel mai important institut de boli de plămâni din România.,,Daca laudati un tehnocrat atunci aflati ca tot un tehnocrat era Ministru si pe 1 aprilie...
dice • 8 decembrie 2017, 19:37
Când o vezi pe "doamna" Gilda cu bratara stralucitoare pe mana cam intelegi cu cine ai de-a face. E asa un indicator relevant... Un om decent, modest, cinstit, nu are astfel de "atractii"pentru metalul stralucitor.
bg • 8 decembrie 2017, 19:43
Stiam ca voi fi atacat.#REZIST!
Andrei F • 8 decembrie 2017, 19:56
@bg • 8 decembrie 2017, 19:43 Cine te ataca domnule?Realitatea? Adica ridici la ceruri un om fara sa ti cont de context?
Meseria Bratara de Aur • 8 decembrie 2017, 21:40
Ce imi place mie de toti directorii astia alesi toti numai "pe spranceana". Ce tari in cloanta sunt ei repetand fel si fel de lozinci de genul "pana cand justitia nu se va pronunta.." sau "nu avem informatii despre.." sau "este o calomnie, domnilor!". Asta pana sunt demisi si incep cercetarile. Din acel moment cam toti o lasa mai moale. Apoi, cand se pronunta sentinta - incep toti sa faca apel la latura emotional-tampa a romanului si invoca de fiecare data aceleasi teme mari si late. Ca ei au copii si familie, ca ei cred in Dumnezeu si ca regreta faptele. Inainte sa le faca nu regratau nimic si erau toti taiosi, aroganti si dispretuitori cand taiau si spanzurau! Apropos de copii - copiii distinsei directoare sunt si ei tot directori sau tot medici? Oricum este un exemplu de succes intr-un spital care sta sa cada - "meseria e bratara de aur".
Un vizitator • 9 decembrie 2017, 3:38
Se pare ca medicii de la Nasta au uitat sau nu au stiut niciodata cum este sa lucrezi intr-un spital care respecta regulile de igiena, respecta circuitele. Sunt curios daca printre cei care o aparau pe dna Gilda era si seful ATI -ului Nasta. Ar fi jenant ca dansul sa faca astfel de gesturi avand in vedere ca nu mai aveau contract pt analizele pacientilor foarte gravi si familiile plateau tot. Nu aveau injectomate suficiente, iar cele existente erau defecte. Nimeni nu se stresa ca bronhoscopul lor nu functiona, iar pacientii foarte gravi nu puteau face bronhoscopii de vineri pana luni. Se incarcau cu secretii muco-purulente date de microbii multirezistenti luati din saloanele mizerabile. Pacientii nu puteau face Rx pulmonar la pat!!! In cel mai mare Institut de Plamani, ei nu puteau face RX mobil desi erau intubati sau cu traheostome. Se circula ca pe bulevard prin ATI. Ati mai auzit ca ATI ul sa fie punct de trecere pentru persoane imbracate in particular? Asistentii si infirmierii lasau pacientii sa se detubeze si plecau sa fumeze pe un balcon care dadea din rezerva pacientilor. Cu uniforma si papucii din salonul in care se presupunea ca ar fi trebuit sa fie totul luna, ei iesau in praf si mizerie si apoi intrau la pacienti. Chinul pacientilor ce au venit sa fie vindecati, dar au luat infectii de la ei, cine il suporta? Suferinta familiilor care nu puteau face nimic in fata mizeriei de nedescris de acolo, cine o suporta? Oare statul roman realizeaza ca poate plati daune celor ce au murit acolo sau celor carora li s-a amplificat suferinta? Asa vede sistemului rezolvatea? Doar prin demisia conducerii? Peste 5-6 luni, daca mergem acolo, vom gasi tot aceeasi cârpa murdara la intrarea in ATI si in saloanele DIN ATI. SA VA FIE RUSINE DOMNILOR COLEGI DE LA SPITALUL NASTA CA ACCEPTATI SA LUCRATI IN ASTFEL DE CONDITII. DE ACEEA MOR ACOLO OAMENI, PENTRU CA DUMNEAVOASTRA ACCEPTATI UMILINTA DE A LUCRA IN ASTFEL DE CONDITII SI PE DEASUPRA MAI IESITI SI PE TELEVIZIUNI!!! RUSINE!!!
Asmodeu • 9 decembrie 2017, 4:51
Intrebare: Cu cine mai este in cardasie Madam Popescu?*** nu cred ca avea curaj sa se bage plus sa aibe un asemenea tupeu. Sunt curios ce va face statul roman, reprezentat de catre Min.Sanatatii, daca se va duce in instanta impotriva ex-managerului Popescu sa-si recupereze paguba.
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Emil • 9 decembrie 2017, 5:40
Daca s-ar face audit financiar anual la fiecare spital de catre firme contabile serioase (independente si cu reputatie) atunci *** de genul asta s-ar diminua.
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
MIRELA • 9 decembrie 2017, 8:15
referitor la articoul dv. aceste achizitii nu au fost facute de dna manager, trebuie sa verificati contractele care nu au fost semnate de catre directorul financiar contabil care a fost demis de catre dl ministru de 2 ori. datorita acestui individ si dl manager de la Floreasca a fost nevoit sa isi dea demisia - din motive personale.
martor • 9 decembrie 2017, 9:00
Am fost martor la asa zisa conferinta de presa. jalnica...in prezidiu doamna manager Gilda Popescu despre care corpul de control al ministrului zice ca si-a facut singura un contract cu propriul spital pe proiecte si programe , profesorul Bogdan Miron ca sef al cons de administratie ,care merge pe la DNA pentru achizitiile la programe , doctorita Strambu al carui sot in mandatul trecut era secretar de stat in MS...intelegeti acum de ce astia nu au cazut mai de mult ??? Bravo Bodoc , mai bine acum decat mai tarziu desi se putea si mai devreme, era asa vizibil...
Andrei F • 9 decembrie 2017, 10:05
@ Asmodeu Domnule,se poate verifica in presa...2015 doamna este reclamata la DNA pentru achizitia unor aparate pentru depistarea tuberculozei...Nu se pune pentru ca acuzatia vine de la Banicioiu... 2016... Doamna se remarca dupa Colectiv si se da dizidenta,reformatoare...Tot 2016 de intai aprilie este numita de tehnocrati director...Nici ca se putea gluma mai buna!Deci ce examen pe post,ce evaluare...? Daca erai pus rau cu pesedistii inseamna ca esti soi bun! In paranteze pe care nu vreau sa le mai pun...nu conteaza nici daca esti trimis la DNA! Tot in 2016 doamna recunoaste public la MEDIAFAX ca toaletele spitalului pot raspandi infectii nosocomiale! Si? Ea poate pentru ca nu face parte din ceata alora rai! Aia rai sunt cautati,bibiliti- pai numai domnul Tolontan cate cazuri nu a scos la iveala...dar de asta public sigur nu a auzit! Tot 2016 nimeni nu ne spune daca doamna a fost controlata pentru ca...2017 ministrul asta rau pesedist o verifica pe doamna de trei ori...!Si va spun eu domnule sigur! Doamna este nevinovata!!!
vasco • 9 decembrie 2017, 10:12
@AndreiF. asa sunt astia,#rezista fara sa aiba la ce,doar mintea lor....nu prea rezista.
bg • 9 decembrie 2017, 10:35
Da, managerul de la spitalul Marius Nasta a incalcat legea achizitiilor publice, a conflictului de interese, s-a platesca. Dar ce facem cu fenomenul coruptiei in sist. sanitar? Agentii economici cu profil medical raman aceeasi, ei s-au selectat si s-au specializat in a eluda legea, propun aceleasi solutii oneroase managerilor de spitale noi numiti. Stiati ca cele mai sigure si mai profitabile contracte ale firmelor sunt cu spitalele? Banii publici au ajuns sa se imparta intre conducerile spitalelor si firme (depinde de lacomia partilor), iar pacientul nu mai beneficiaza de nimic, decat de un pat ruginit in care sa-si dea sufletul. In opinia mea, un ministru al sanatatii bun care doreste sa insanatoseasca acest sistem, ar trebui mai intai sa recunoasca existenta fenomenului coruptie in sist. sanitar si sa se indrepte impotriva lui in mod real, neselectiv, transparent si impartial. Nu cred ca mai e timpul si cazul sa rostim cu totii, la sfarsit de mandat, zicala :"vin ai nostri, pleaca ai vostri, iar noi ramanem tot ca prostii".
justita • 9 decembrie 2017, 11:25
***
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Andrei F • 9 decembrie 2017, 13:01
@bg • 9 decembrie 2017, 10:35 Domnule ,jos palaria!Ca de obicei le zici corect!Numai ca ,,printipurile,,le aplicati discriminatoriu,numai unora,de fapt celorlanti...Asa cum respectati si legea!A, de fapt ...asta-legea-este numai pentru ceilalti!Vedeti ca si aici sunteti epigoni...Eminescu are o scrisoare in care ne spune ca Justitia,Religia este aparatoarea doar a unora.Dar aia era o satira,nu o luati ad litteram!Ia incepeti domniile voastre cu voi reforma...!Dar ca sa nu ne mai certam,sa spuneti de cand va apucati sa respectati.Sa stim si noi astialanti , ,,gresitii,, cand sa ne luam dupa voi...
Ramon • 9 decembrie 2017, 21:46
trăiesc în țara asta și nimic nu mă mai miră, dar speculez un aspect: doamna este manager din 1996 când PM era Cioloș, ministru al sănătății nu-mi aduc aminte, iar acum este la putere PSD și a venit vremea să-și pună și aici manageri aserviți. Motive se pot găsi, iar ceea ce citesc în presă o iau ca pe un posibil adevăr, nu-mi mai pasă dacă este sau nu adevărat. Scria cineva mai sus că DNA doarme și ar trebui să aresteze 10 % din români. Sunt de acord cu el. Am văzut și spitale care arată OK, că nu-și schimbă mobilierul odată c aspectul exterior e altă cheltială (în altă traistă). Așa cum nu avem conducători credibili, așa cum nu avem patroni care să ne plătească măcar pe sfert ca în occident, așa cum avem ziare care se prăbușesc dar nu dau un ban pe ceea ce scriu cititorii (oare de ce GSP este de 5 ori mai prost vândut decât în 2008 ?), nu mă aștept ca spitalele să arate ca în Neckermann (o revistă senzațională în anii 80)
Credul • 9 decembrie 2017, 23:19
Aha ! Daca se mai intreba cineva unde sunt banii "sanatatii"!!! Si cate spitale nu or mai fi in situatii similare ! ?? Mai cautati !...
Ilie • 10 decembrie 2017, 12:27
Nimic nu-i sperie pe acesti manageri. Desi avem condamnari pentru aceleasi infractiuni, ei continua *** fara mila din banii nostri.
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Anonimus • 10 decembrie 2017, 14:28
Dl.Tolontan, la ora aceasta, d-na ex-manager Gilda Popescu, impreuna cu ex-director Dumitru Daniela si prof.Cordos,,,etc... si TV ANTENA 3.... sunt in Institutul Marius Nasta,,,,,, in ce calitate [ in wk, si demise deja de 2 zile],,,,,????? Oare nu este o reuniune de tip mafiot? Ce se pune la cale?
Cătălin Tolontan • 10 decembrie 2017, 14:36
@Anonimus: nu e nimic anormal, e dreptul lor sa se intalneasca.
Anonimus • 10 decembrie 2017, 14:46
Dl. Tolontan, la aceasta ora, d-na ex-manager Popescu Gilda, ex-director Dumitru Dniela, prof.Cordos,,si,,atentie- TV ANTENA 3, sunt in Institutul Marius Nasta!!!!! In wk, la 2 zile de la demitere,,, in ce calitate???? oare nu este o reuniune de tip ''mafiot''? ce se pune la cale?
Carmen I. • 10 decembrie 2017, 23:14
Inca o stralucita victorie a pressei progressiste. In paralel am vazut ca tinerii frumosi si liberi combat si ei in seara asta coruptia comunista. Cantitatea de participanti ramane totusi nesatisfacatoare. Este nevoie in Piata de niste lideri credibili, niste nume garantate de DNA prin neinculpare, ma gandesc de pilda la domnii Basescu, Gittenstein si la reprezentantii straini ai firmelor Bechtel, EADS si Microsoft. Acestia ar putea defila in frunte, de mana cu membrii GDS, cu salariatii Hotnews si cu bloggerii progressisti, ca dta, domnule Tolontan.
Cătălin Tolontan • 10 decembrie 2017, 23:30
@Carmen I: nu sunt bolgger, sunt jurnalist. Si, ca jurnalist, ma intereseaza doar ca oamenii sa stie azi un pic mai mult decat ieri din ceea ce le schimba cu adevarat viata. Felul in care sunt folositi banii publici in spitale ne influenteaza viata, probabil ca sunteti de acord. Tot ca jurnalist ma bucur cand sunt criticat si ironizat, e parte a profesiei mele sa incerc sa raspund scepticismului si deziluziei cu informatii. Multumesc.
gicu • 11 decembrie 2017, 7:37
Cred ca Gazeta Sporturilor at trebui redenumita in Gazeta Spitalelor de Groaza sau Gazeta de Investigatii :)