vineri, 16 decembrie 2016, 7:08
UPDATE: Sava cere procurorilor să clarifice cine e primarul cu care a vorbit Mariana Chiriș! Pe contul său de Facebook, Răzvan Sava spune din nou că el nu s-a întîlnit decît o dată cu Florin Secureanu și că în nici un caz nu a discutat cu Mariana Chiriș despre spitale. Și trimite la predecesorul său Marin Ștefănel sau chiar la Sorin Oprescu. În plus, într-o declarație făcută azi ziarului, el a spus că ”Sper ca justiția să lămurească repede această problemă”.
”După Colectiv s-au dat bani la spitale de la Primărie. Și atunci s-a furat cel mai mult la noi!” Angajat al „Malaxa”
Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan
Pe 19 noiembrie 2015, Mariana Chiriș, consilier general PNL, povestește în cei mai clar termeni cum a intervenit pentru Florin Secureanu la primarul general al Bucureștiului.
De ce era nevoie de intervenție?
Pentru că Florin Secureanu urma să cumpere de 2 milioane de lei echipamente supraevaluate și de 100.000 de euro dotări de bucătărie megasupraevaluate.
Firmele folosite sînt cele controlate de oameni care fac asta la cele 19 spitale ale Primăriei și nu numai!
”Secureanu și alți manageri au folosit emoția de la Colectiv ca să ia mulți bani atunci, pe final de an 2015”, explică un angajat din ”Malaxa”.
Discuția Marianei Chiriș are loc chiar în spitalul lui Secureanu.
Iar mecanismul se pune în mișcare folosind tragedia de la ”Colectiv” și nevoia de finanțare a spitalelor. Sînt chiar zilele cînd răniții încep să cedeze, unul după celălalt, crescînd lista morților și durerea publică.
Pe înregistrare, Chiriș explică interlocutorului faptul că nu mai poate apela la primarul general pentru că deja a intervenit la acesta ”ca să aprobe și să semneze investiția, în fața lui Secureanu”.
Din propria exprimare, Chiriș știe că intervine pentru achiziții supraevaluate. Și ceea ce spune ea se va respecta la leu!
Ziarul a intrat în posesia înregistrării discuției și o face publică.
13 ani și 4 luni de închisoare a primit ieri Dănuț Căpățână, fostul manager de la Spitalul Județean Constanța pentru luare de mită
În fața oamenilor, mecanismul influenței se deșiră pas cu pas.
În dialog, Chiriș are momente în care confundă monede și, cine știe, altele în care le laudă, dar dacă privești documentele oficiale, observi cum vorbele ei devin realitate!
Unele prețuri de achiziție sînt umflate de două, trei sau chiar patru ori față de prețurile de vînzare!
Că ești cetățean sau ziarist, sau orice ai fi, rareori ai ocazia să pui, cap la cap, dominoul prin care dispare banul public.
Are cuvîntul Mariana Chiriș!
Întîi, consilierul general al PNL vorbește despre o rectificare mare de buget care urmează să aibă loc. Și va avea loc în decembrie 2015, la trei săptămîni de la discuție! Chiriș răsfoiește niște hîrtii și probabil că încurcă monedele. E vorba de lei, nu de euro.
Apoi, Mariana Chiriș se referă doar la Spitalul Malaxa.
Mai departe, ea povestește că primarul general a semnat mărirea de buget de față cu Secureanu. Și îi cere intelocutorului să o lase în pace că oricum s-a obligat pînă peste gît cînd a intervenit pentru prețurile uriașe de pe listă.
Din greșeală, Chiriș încurcă din nou euro cu leii.
Mariana Chiriș este de două ori votată de bucureșteni pe lista PD-L, în alegerile din 2008 și 2012. În ultimii ani devine fost consilier PNL.
Dialogul are loc pe 19 noiembrie 2015.
Nici o lună mai tîrziu, pe 15 decembrie 2015, înregistrarea ședinței Consiliului General îl arată pe primarul Răzvan Sava cum îi roagă pe consilierii locali să voteze rectificarea bugetară prin care cele 19 spitale din subordinea Primăriei primesc bani în plus.
Primar PNL, Sava aprobase și expunerea de motive și celelalte documente pregătitoare.
Mariana Chiriș e și ea în sală și votează ”pentru”.
„Malaxa” primește exact cît spune Chiriș pe înregistrare: 2 milioane de lei pentru aparatură medicală și 449.000 de lei, adică 100.000 de euro, pentru dotarea bucătăriei.
10.000 de euro costă o tigaie basculantă cumpărată de „Malaxa” de la o firmă de casă
În acest moment apar companiile care lucrează în cele 19 spitale ale Primăriei și în multe alte spitale. Și care erau deja prietene ale lui Secureanu.
La o săptămînă de la ședința Consiliului General, la Malaxa sosesc facturile!
Ursul Polar, Cristal Finish, Crisfarm, Irish Europe vînd către „Malaxa” mașină de gătit la 24.000 de lei, marmită de 45.000 de lei, refrigeratoare de 151.000 de lei și lista continuă.
Toate sînt facturate în aceeași zi, pe 23 decembrie 2015, ceea ce e normal, pentru că omul care deține firmele este unul singur: Cristian Ioniță.
Ioniță are și firma Casa Cristiani, care, separat de bucătărie, a încasat de la spital 1,9 milioane de lei.
”Casa Cristiani nu livra ceea ce era în facturi”, spune o sursă din spital.
Normal, pentru că Ioniță există și nu există în același timp.
”Cristian Ioniță este apropiat de Noventis, care Noventis are legături cu Mircea Oprescu, băiatul lui Sorin Oprescu”, susțin angajații din „Malaxa”.
Pe 23 decembrie 2015, Spitalul Malaxa achiziționează toată acea listă magică pentru care intervenise Mariana Chiriș.
Bucătăria cea nouă nu funcționează însă niciodată!
Dar în fața cărui primar intervine Chiriș?
Cînd consiliera PNL discută cu interlocutorul său, primar este Marin Ștefănel, de la UNPR. Dar semnătura de pe bugetul rectificat la „Malaxa” îi aparține lui Răzvan Sava, primar interimar din partea PNL în momentul suplimentării bugetului.
-Domnule Sava, vă amintiți o rectificare bugetară din decembrie 2015, cînd ați propus mărirea bugetelor de investiții la spitale?
-Nu îmi amintesc exact. Dar traseul era următorul: spitalele trimiteau cererea la Administrația Spitalelor. Mai departe mergea la Direcția Economică. Apoi venea la primar și vota Consiliul General.
25 nov 2015 – 21 ian 2016 perioada în care Răzvan Sava, PNL, a fost primar general interimar
-Îl cunoașteți pe domnul Secureanu?
-Doar din ce ați publicat dumneavoastră.
-Nu v-ați văzut niciodată cu Florin Secureanu?
-O singură dată, cînd am discutat cu el, dar împreună cu toți cei 19 manageri de spitale.
-Și nu mai știți cine a dorit să crească bugetele spitalelor?
-Nu.
-Pe doamna Mariana Chiriș o cunoașteți?
-Da. Era colega mea, consilier PNL în Consiliul General.
-Noi publicăm o înregistrare în care doamna Chiriș spune că a intervenit la primarul general ca să aprobe achiziția unei bucătării de 100.000 de euro la „Malaxa”. O spune ca și cum ar fi supraevaluate.
-Nu-mi aduc aminte să fi discutat cu doamna Mariana Chiriș așa ceva. Nu cred! Oricum, nu am semnat nimic în fața domnului Secureanu!
-E adevărat că dumneavoastră v-ați început mandatul pe 25 noiembrie, după înregistrare, dar sînteți cel care ați propus Consiliului General și ați semnat hîrtia pentru „Malaxa”!
-Înțeleg. O să mă uit și eu pe ce am semnat și vorbim mai tîrziu.
Mai tîrziu, Răzvan Sava nu a mai revenit cu explicații.
Înaintea lui Răzvan Sava, primar a fost Marin Ștefănel, pe atunci consilier general UNPR, astăzi consilier general PMP.
-Domnule Ștefănel, cîtă vreme ați fost primar general v-ați întîlnit cu Florin Secureanu?
–(Rîde) Nu am avut neplăcerea. Asta apropo de ceea ce scrie presa despre el.
15 sep 2015 – 23 nov 2015 perioada în care Marin Ștefănel, UNPR, a fost primar general interimar
-Dar cu doamna Mariana Chiriș ați avut vreo discuție în biroul dumneavoastră de primar?
-Una singură. Soțul era grav bolnav și a venit să-mi ceară s-o ajut.
-În ce sens s-o ajutați?
-N-am înțeles exact. I-am spus că nu pot, că nu mă ocup cu asemenea lucruri.
-Știți că, pînă la urmă, și-a internat soțul la „Malaxa”. După deces, l-a și îngropat pe banii spitalului.
-Nu știu. Dar înseamnă că aveau legăturile lor.
-Doamna Chiriș susține într-o înregistrare că a vorbit cu primarul general și a rezolvat investiții mari la „Malaxa”.
-Păi întrebați-i pe cei de la PNL! După plecarea mea, de la jumătatea lui noiembrie, ei au făcut cîteva rectificări în decembrie. Eu am făcut economii, ei au mărit bugetul!
”Rectificările bugetare ale lui Sava și ale PNL din decembrie 2015 au fost făcute pe genunchi. Așa să scrieți vă rog: pe genunchi!” Marin Ștefănel, fost primar general interimar
-Îi întrebăm pe toți, Răzvan Sava a semnat, dar în momentul înregistrării dumneavoastră erați primar interimar.
-V-am spus ce am discutat cu Mariana Chiriș. 99,9% n-am vorbit altceva. N-am nimic de ascuns. Cine a luat ceva din acele rectificări să plătească.
Din noiembrie 2015 și pînă în ianuarie 2016, cînd are loc discuția înregistrată de la „Malaxa”, rectificarea și achizițiile, directorul Administrației Spitalelor este medicul Dan Potecă.
-Bună ziua, domnule Potecă, vă amintiți cum au primit spitalele bugete mai mari în decembrie 2015?
-Da, eu am fost director trei luni, îmi amintesc. Era ”euforia aprobărilor de după Colectiv”, ca să zic așa.
-Cine aproba?
-Eu le-am spus managerilor de spital, cam asta era ideea în echipa Ștefănel, că vom aproba nevoile reale și care pot fi achiziționate pînă la finalul anului.
-Dar știți ce ați aprobat la „Malaxa”? O bucătărie de 100.000 de euro, printre altele!
-Nu eu aprobam. Consiliul General vota.
-Administrația Spitalelor centraliza cererile de la spitale. Fără avizul dumneavoastră ele nu mergeau mai departe.
-Teoretic, da. Practic, ne mai săreau și mergeau direct la Primărie sau, uneori, chiar în Consiliul General ca invitați speciali.
-Nu vă supărați, aici discutăm despre un caz concret.
-S-au aprobat toate atunci. Toate cererile celor 19 spitale. Asta țin minte.
-Primarul Răzvan Sava v-a cerut asta?
-Din ce îmi amintesc eu, înaintea lui.
-Adică s-au început demersurile pe vremea primarului Marin Ștefănel?
-Parcă așa. Schimbarea de primar a avut loc foarte repede și, din ce știu eu, undeva la mijlocul săptămînii. Vinerea se depunea ordinea de zi pentru ședința de consiliu.
”Nu comentez nimic. (”Reporter: Avem o înregistrare în care spuneți că ați intervenit la primarul general pentru Secureanu!”) (Tăcere) Nu comentez nimic! Nu comentez nimic!” Mariana Chiriș, fost consilier general PNL
Vezi AICI și precedentele 18 articole publicate de Gazetă despre acest caz.
Mishu • 16 decembrie 2016, 12:19
Felicitari inca o data Catalin, tie si echipei, pentru formidabilele articole, documentate si la obiect. @ Lira, Bobby De ce nu scrie despre sport? Pentru ca la noi furtul a devenit un sport national :))))) Nu poate fi ignorat un asemenea fenomen de masa. Pe de alta parte, ar trebui sa va intrebati de ce nu scriu si altii. Dar probabil stiti. Si ziaristii trebuie sa traiasca bine. Unii aleg sa traiasca din munca lor. E libertate, daca nu iti place ce scrie esti liber sa ocolesti pagina. Nu te obliga nimeni sa citesti ceva cu forta. In plus, la cati urmaritori are, Catalin se pare ca stie ce face...
me • 16 decembrie 2016, 12:27
Ultima problema in sanatate sunt banii alocati: e adevarat ca la Viena sunt alocati de 3 ori mai mult, dar trebuie avut in vedere ca salariul mediu pe economie nu e acelasi ca la noi. In plus pentru modernizare pot sa atraga fonduri europene, dar aici nu mai merge ca la banii de la primarie (adica din buzunarele cetatenilor fraieriti), la fonduri europene trebuie sa fie totul transparent, licitat si fara supraevaluari. Deci au gandit ca o cizma cand au crezut ca daca aloca mai multi bani rezolva problemele din sanatate. O fost o solutie de criza, dar situaliile de criza sunt intotdeauna in favoarea mafiotilor (care si le doresc si chiar le promoveaza, cum a fost si cu cainii vagabonzi, cum face si Camorra cu gunoiul pe strazile din Napoli). Cand e o criza se aloca bani mai multi si pot sa fure mai mult.
StefanCM • 16 decembrie 2016, 12:31
@CT In principiu ce spuneti e perfect adevarat. In practica iti vine sa iei pisca de coada sa o dai de pereti. Nu prea imi plac viciile de procedura, daca omul e vinovat e vinovat. Nu cauti nod in papura ca sa il scapi curat, ca eu am impresia ca asa se judeca la noi furturile astea in haita, avocatii cauta vicii de procedura si nod in papura, si inculpatii o dau pe "Nu imi amintesc". Oricum, cel putin coeficientul pentru fapte legate de siguranta nationala l-as pastra. Una e ca fura un om o suta de gaini dintr-o curte, si alta e cand, intr-o miscare concertata, o suta de oameni golesc sanatatea si bugetul de stat de zeci si sute de miloane de roni. Efectul loveste mult mai multe persoane, intr-un fel de schema piramidala. Pana la urma oamenii aia fura de la cei saraci, care si asa nu au mare lucru. Un om bogat oricum isi permite sa plateasca un doctor privat ( si prefera optiunea asta ), un om sarac tace si inghite.
Andi • 16 decembrie 2016, 12:32
Felicitări si spor in continuare! Dumneavoastră & Co sunteți îndreptățiți să-l așteptați pe MC(Moș Crăciun ).
Mihai • 16 decembrie 2016, 12:36
Scumpa " fripteuza dubla" ! dupa ce ca ne fura , sunt si ***!
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Ilie • 16 decembrie 2016, 12:48
Sper sa se confirme pedeapsa de 13 ani a lui Danut Capatana, si la recurs. Acest individ, desi era cercetat penal intr-o alta cauza, tot pentru luare de mita, a continuat sa comita infractiuni. Felicitari magistratilor curajosi.
putregaiu • 16 decembrie 2016, 12:49
tolo.ro ultimul bastion ramas necucerit de urgia coruptiei politice
Cătălin Tolontan • 16 decembrie 2016, 12:56
@putregaiu: nu e asa, sint multe locuri in Romania unde presa se manifesta liber. Si nu e vorba de un blog, ci de o redactie intreaga, de companie, de oameni care muncesc si tin in picioare compania care editeaza ziarul.
Loredana • 16 decembrie 2016, 13:00
Acest episod al investigatiei m-a dus cu gandul la clipul Loredanei cu BUG Mafia: Fara cuvinte. Ar trebui alocate fonduri pentru noi centre de detentie, avand in vedere ca nr acestor indivizi e pe zi ce trece mai mare.
dan • 16 decembrie 2016, 13:03
sper ca cineva face un serial tv cu toate astea. sper!
Dr. Dan Patru Tudosie • 16 decembrie 2016, 13:38
@Catalin, pura curiozitate: ai citit Arhipelagul Gulag si-ti amintesti, macar vag, espisodul povestit de mine cu o tona de erori gramaticale? sau mergem pe incredere? :) cele doua volume le-am gasit fabuloase, la cativa ani de la lectura. in momentul ei m-am enervat pentru lentoarea din scriere. dar, pana la urma, era vorba de documente, depozitii si povesti reale, asa ca am fost si captivat deopotriva.
Dragnea • 16 decembrie 2016, 13:48
Rog toate institutiile Statului sa respecte votul românilor (inclusiv DNA)! Rog pe toti ziaristii sa respecte votul! Românii au votat cu noi - ciocul mic la voi! Lasati-ne sa va conducem in liniste! Terminati cu atacurile ca s-a terminat campania. Am invins!
bravos • 16 decembrie 2016, 14:02
bravo, haideti, publicati iregistrarile, sa vedem si sa auzim si noi cum se fac aranjamentele...
Dragnea Junior • 16 decembrie 2016, 14:05
Românii, la un moment dat, trebuie să hotărască dacă în loc de alimentare cu apă, preferă un denunţ, dacă în loc de o şcoală, preferă un dosar, dacă în loc de o pâine, o pâine mai bună, preferă nişte cătuşe. Până la urmă, românii sunt cei care vor decide. Nu o luptă împotriva justiţiei. Dar o luptă pentru adevăr şi pentru bunăstare. Asta a zis tata. Si romanii au ales painea.
Eu • 16 decembrie 2016, 14:21
Sa ne trăiești draga Românie "a lucrului bine făcut".
Razvan • 16 decembrie 2016, 14:26
bravo, sunt arestati, da? aaa, nu inca...da da... Nu vedeti ca factura e la misto? fripteuza?! (sic)
bobby • 16 decembrie 2016, 14:26
Nu m ai stergeti Comentariile care deranjeaza ...nu e frumos..SEAP nu e o garantie...dar ai dreptul ca societate sa pui ce adaus vrei...raspunde cine cumpara...eu pot vinde pe seap un pix cu 50 de lei desi el e 2 lei...trebuie sa ai pretul mai mic...si uitativa la calitate produse apoi pret...vedeti bilancia ce tarife au..si totul sa facut cu angajatii...asa sa furat..faceti anchete si pe la biserici...angroul europa...auchan...mega care se extinde desi sunt pe minus profit etc....succes
Cătălin Tolontan • 16 decembrie 2016, 14:45
@Dr. Dan Patru Tudosie: nu, nu mi-l amintesc, doar m-am bucurat ca l-ai scos in evidenta pentru ca mi s-a parut ca se potriveste sentimentului pe care il au cei fara de putere cind spun adevarul puterii.
Dan garceag • 16 decembrie 2016, 16:36
Felicitari ,,domnule C. Tolontan , sunteti genial ,, De astfel de Oameni ,, are nevoie tara ,acum si-n veci ,, Nu trebuie ,ascunse sub pres ,,lucrurile adevarate chiar daca sunt , de gen ,,mafiot, Trebuie insistat in domeniul ,,recuperarii furaciunilor de tot felul , Adica un fel de Legea 18 (a ilicitului din anii 89), Pacat , nu trebuia abrogata, Parerea mea ,este ca ; aprox. in orice domeniu al economiei noastre ,mai ales de la stat ,,se fura in draci ,, NU trebuie neglijata nici un ,fel de ,informatie , de acest gen.
Cătălin Tolontan • 16 decembrie 2016, 16:54
@Dan garceag: nu, nu sint deloc, dar deloc genial! Am sansa sa lucrez cu niste oameni foarte valorosi. Cei aproape 100 de oameni, citi are redactia si compania care editeaza ziarul, sint o echipa foarte tare!
Johny • 16 decembrie 2016, 17:02
Bobby , din cate stiu nu poti vinde pixul de la 2 la 50 de lei , din cate stiu ai un maxim adaos commercial . poti sa-l vinzi cu 50 de bani doar.
HAITA VALENTIN • 16 decembrie 2016, 17:03
CATALINE FELICITARI , TIE SI ECHIPEI TALE! DIN PACATE JURNALISTI DOAR CONSTATA , TREBUIE SA AJUNGETI LA PUTERE CAT MAI REPEDE CHIAR DACA NU VA DORITI! E SINGURA SANSA !SUCCES
El • 16 decembrie 2016, 17:31
Ce ne mai place can-can-ul.... alt articol in care, in disperarea de doi lei de a atrage publicul lansati supozitii de doi lei asupra lui Sava! La fel ca atunci cand l-ati acuzat ca minte ca au fost doua autorizatii la Arena Nationala si s-a dovedit ca cel care mintea era Tolontan dar nu am vazut nici macar o dezmintire. Daca a semnat rectificarea inseamna ca a luat spaga? Dupa Colectiv atata avea nevoie sa nu dea bani la spitale. L-ati fi crucificat in presa domnule tolontan! De dragul audientei bineinteles. Care mai exact era pretentia? Primarul sa analizeze preturile de la ce ar fi cerut managerii de la 19 spitale???? Avand 30 de semnaturi pana la el? Toata mafia din primarie partasa la spaga? Ce sa faca el sau Stefanel in 6 luni?? Magaria este al lui Secureanu, managerul de la Malaxa, este evident asta. Si dumneavoastra va este clar asta. Dar ce vorbim aici? Inca un articol de cat fura Secureanu? Pai e plina presa. Dar daca din pix lasam noi impresia ca Primarul ar fi partas la spaga? Eheee pai citesc multi, mult mai multi nu? Inca un articol care va descalifica.
HAITA VALENTIN • 16 decembrie 2016, 17:40
cataline , spui sa nu se grabeasca justitia! ia gandeste te la presebintele lui bayern in cat timp a fost condamnat??
Ion • 16 decembrie 2016, 17:41
@Johny • 16 decembrie 2016, 17:02 In ce tara au auzit ca se intimpla asa ceva?Probabil in Romania lui Ceausescu! Daca te referi la achizitiile pe platforma electronica afla ca poti pune ce pret doresti dar cistigatorul este cel care are pretul si produsul de calitatea necesara!Problema Hexi nu cred ca este o deficieanta a SEAP.A fost problema ca Hexi a cistigat cu produse neconforme!Erau diluate tocmai ca sa aiba pretul mai mic...Ar fi culmea ca sistemul de achizitii electronice sa functioneze peste tot dar tocmai in Romania sa dea gres!La fel si cardurile in sanatate!Acestea la noi dau rateuri deoarece asa firmele si doctorii mai pot misca ceva dubios...Inca la noi nu se vrea sa mearga totul struna!
StefanCM • 16 decembrie 2016, 17:52
@El *** fi eu mai chior si e drept ca port ditai bicicleta pe bornau, dar parca mi se nazare acolo pe actele fotografiate din articol un nume si o semnatura, Sava Razvan Ioan.
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Dea • 16 decembrie 2016, 19:50
45.05 ron sunt 10 euro nu 10.000. De unde zerourile adaugare in articol?
bobby • 16 decembrie 2016, 21:54
stergeti mesajele frumos...halal ziaristi....rusinicaaa
Mishu • 16 decembrie 2016, 22:34
@bobby ca sa te citez: ***...Este o amenintare, nu? Sti ca se poate afla cine esti ? Nu prea te da inteligenta afara din casa...
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
lili • 17 decembrie 2016, 17:56
Dna Firea continua "cu succes" politica lui Oprescu. De ce nu ma mira?! Pentru ca astept ca maine poimaine sa auzim ca o parte din bani ajungeau la partid, adica la PSD! Asa e "moda", nu?! Iar faptul ca dna Firea NU raspunde e iar ceva neasteptat, mai ales pentru ca dna Firea ne-a ASIGURAT de COMUNICARE si TRASPARENTA totala la Primarie, nu?! Probabil insa, ca Transparenta si cimunicarea se opresc cand e vorba despre partid, adica PSD. Rusine, sper ca DNA sa ajunga si la dna Firea, o politruca potrivita lui Pandele... Am vazut multe documentare la TVR ale Irinei Pacurariu, cu romani realizati peste hotare, oameni care ar fi putut schimba Romania in bine si aduce Romaniei plusvaloarea pe care o aduc acelor tari starine... dar, noi avem Pandele si sotia lui, Gabriela... Cat timp vom avea saracie si votanti ai PSD, vom avea Firea si Pandele. 5 Milioane de pensioari plus Milionul si ceva de bugetari sunt votantii care vor garanta inca multa vreme "victoria" OSDista. Ei au obtinut o mare victorie, noi am pierdut. Pierdem inca 4 ani de dezvoltare, 4 ani cat ajutoarele sociale vor curge iar dezvoltarea va tine Romania ulltima in UE. In vara trecuta(2014) fiul meu si nora au mers in concediu in Macedonia, Albania, Grecia cu intoarcere prin Bulgaria, Plovdiv, un oras superb... Dupa cum au povestit, Albania ne va depasi in cel mult 5 ani, orasele si satucurile albaneze, autostrazile ne depasesc in multe privinte... O sa ramanem definitiv ultimii in UE. Multumim PSD si PNL si PMP si Dragnea si Ponta si Basescu si Tariceanu...
fane • 18 decembrie 2016, 14:35
felicitari !!!!! din pacate, cu regret o spun, domnul Catalin Tolontan e singurul ziarist ADEVARAT de investigatie jurnalistica din Romania .... restul sunt la ani lumina distanta (sau ***, cum preferati ...) .....
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Misu • 19 decembrie 2016, 0:23
Felicitari! Va rog sa continuati si sa luati in colimator si Primariile, cum ar fi cea Generala si va mai dau un pont Primaria Chiajna, fura aia de rup din banii statului, acolo primarul si-a angajat toate rubedeniile, au firme si sunt abonati la banii publici ai statului. Multumesc!
cobra • 19 decembrie 2016, 13:10
Fripteuză? Nu mai zic nimic despre autorul acestei perle că se moderează comentariu.