sâmbătă, 10 decembrie 2016, 7:00
UPDATE: ULTIMA ORĂ! Fostul manager al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, a fost arestat preventiv, sâmbătă, pentru 30 de zile, de magistraţii Tribunalului Bucureşti, în dosarul în care este urmărit penal pentru luare de mită şi delapidare! Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.
UPDATE: Gheorghe Burnei a fost audiat de procurori, după ce ieri casajurnalistului.ro a dezvăluit că un părinte îl acuză de un veritabil experiment medical pe copilul său.
de Mirela Neag, Răzvan Luţac şi Cătălin Tolontan
Două lucruri neobişnuite s-au întîmplat ieri.
Cel mai puţin cunoscut şi mai important: o jurnalistă curajoasă, Luiza Vasiliu, a publicat un articol despre o somitate a medicinei româneşti.
Profesorul Gheorghe Burnei, şef al clinicii de ortopedie de la spitalul de copii Marie Curie, profesor și prodecan la Universitatea de Medicină și Farmacie și președinte al Comisiei de malpraxis pe ortopedie pediatrică din Colegiul Medicilor, este acuzat de mama unei fete că a făcut un experiment pe copilul său.
11 operaţii revoluţionare şi neomologate i-au transformat fetei oasele şi i-au afectat, ireversibil, sănătatea
Găsiţi articolul aici, pe Casa jurnalistului.
Documentarea cazului a durat un an, pentru că profesorul Burnei este o legendă, despre care nimeni nu vorbeşte.
Şi e doar începutul, anunţă Luiza Vasiliu.
Al doilea eveniment, mult mai mediatizat, a fost prezenţa la DNA a lui Florin Secureanu, managerul Spitalului Malaxa.
DNA l-a pus sub acuzare, după 6 ore de audieri, şi l-a reţinut.
Subit, i-au dispărut nu doar numele, ci și titlurile lăsate inițial pe statuia lui Mihai Eminescu de la Viena.
Priviți imaginea! Asta îți face sistemul cînd ești atît de fraier încît ajungi să-i expui pe toți!
Procurorii au deschis doar primele două uşi ale palatului abuzurilor de la Malaxa, cît să aibă de unde porni.
Ei îl acuză pe Secureanu de luare de mită şi delapidare in formă continuată.
„În formă continuată” e un eufemism în acest caz.
1.075 de zile, una dupa alta, au calculat procurorii, pe baza facturilor, ca a scos Secureanu scos bani casierie pe documente false
„Suspectul Secureanu Adrian Florin a conceput și a pus în aplicare o schemă prin care sustrăgea repetat (aproape zilnic) sume de bani din casieria spitalului”, susţin anchetatorii.
RYS e firma despre care aţi citit în Gazetă acum două săptămîni, cea ale cărei facturi le printa „Traian de la IT” şi a cărei ştampilă se odihnea în sertarul de la contabilitate.
„Vrăbi”, piticul Pokemon şi ceilalţi curteni ai lui Secureanu luau acesti bani cash pe rînd din casieria spitalului pe facturi fictive: 1,6 milioane de lei din calculele procurorilor.
Si acesta e doar inceputul.
Cea de-a doua acuză a DNA vizează concediile şi deplasările plătite lui Secureanu si pilelor lui de către un furnizor al spitalului.
Deşi procurorii nu numesc firma, Gazeta a aflat, din surse din interiorul „Malaxa”, că e vorba despre Noventis, al doilea cel mai mare furnizor al spitalului.
Noventis este controlată de cuplul Mihai Meşner – Victor Moisa. Potrivit surselor ziarului, Noventis face parte tot din constelaţia companiilor ataşate lui Mircea Oprescu, băiatul fostului primar general.
DNA susţine că „firma a plătit unei agenții de turism suma de 801.138 lei pentru un număr de 470 de deplasări ale suspectului și ale apropiaților săi”.
Din informaţiile ziarului, agenţia cu care călătorea Secureanu pe banii lui Noventis este Marshal Turism.
Iar Noventis este firma care i-a platit si ziua de nastere a baiatului lui Secureanu. Se specializase.
DNA susţine că destinaţiile turistice au fost variate, cuprinzînd „Europa, America, Asia, dar și România”.
Azi, Secureanu va fi adus la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
De ce e mai important ceea ce s-a întîmplat, silenţios şi nebăgat în seamă, cum şi cazul Malaxa a fost ignorat iniţial, in investigaţia de la Marie Curie?
Pentru că Luiza Vasiliu, care scrie şi la „Dilema Veche”, a păşit pe un teritoriu al prestigiului inatacabil pînă azi.
Ceea ce se întîmpla în ultimul an în sănătatea româneasca nu e, cum spunea deunăzi primarul Gabriela Firea, „un atac la medici şi la sistemul public”.
Dimpotrivă!
Toate aceste informaţii vin din interiorul spitalelor. De la breaslă.
Asa se şi explică faptul că ele nu iau întîi drumul procurorilor, ci al presei. E o revoltă profesională, împotriva unor abuzuri care îngemănează banii şi orgoliul pînă cînd ajung să perforeze cerurile nebuniei.
Abia apoi oamenii care vorbesc realizează că ei relatează nu doar pierderi de discernămînt ale şefilor, ci şi infracţiuni.
Medici, întîi medici, apoi pacienţi, aceştia vorbesc!
Ei conturează realitatea unor sisteme care au luat-o pur şi simplu razna.
Cuprinşi de ego, de lăcomie şi protejaţi de instituţii civile şi militarizate deopotrivă, magnaţii medicinei s-au întors împotriva pacienţilor şi subminează cariera propriilor colegi.
Gheorghe Burnei şi Florin Secureanu nu au, aparent, nimic în comun. Primul a operat de mii de ori, al doilea n-a operat niciodată.
Secureanu e un farsor prin definiţie, Burnei e geniul care s-a devorat pe sine, aşa cum fac vîrcolacii în nopţile cu lună plină.
Ce-i uneşte? Bunul plac. Despotismul. Galele şi scenele cu ciucuri mari de catifea i-au cuprins pe amîndoi.
Sorbiţi de glorie şi convinşi că nu răspund în faţa nimănui, ei s-au transformat în ceva care n-are nici o legatură cu serviciul public.
Florin Secureanu îşi trăieşte noaptea cea mai lungă a vieţii sale.
Dar nici altii nu dorm bine. De pilda un director din Primarie despre care Secureanu spune ca il are inregistrat cind a pretins „in numele Doamnei”.
Secureanu e de mult un insomniac. De cînd nu dormea de stres pentru că el credea că toţi îl urmăresc şi, de fapt, nimeni nu-l urmărea.
De ce nu-l controla nimeni, asta e o discuţie importantă şi oamenii au dreptul să ştie cine era el, cui răspundea la comenzi, cui dădea informaţii, de nimeni nu l-a deranjat!
„Obiceiul lui era să ajungă acasă pe la 6 după-amiaza, să se culce pînă la 8 seara şi să stea treaz pînă aproape de zori, plimbîndu-se pe net”, povesteşte un apropiat al managerului de la Malaxa.
Acum, în cea mai lungă noapte, nu are net.
Dar, într-un fel, e mai bine.
Pentru că Florin Secureanu ar fi citit, mereu şi mereu, ştiri despre el şi s-ar fi văzut, în bucla anxietăţii, cum iese în cătuşe în lumina reflectoarelor pe care le-a iubit atît încît a ajuns să fie compus din fotonii lor.
„Daca sapa unde trebuie, procurorii vor afla ca jumatate dintr-o clinica privata din Elvetia a fost ridicata cu banii de la Malaxa” angajat al spitalului condus de Florin Secureanu
Vezi și precedentele articole publicate de Gazetă despre acest caz:
addriann • 10 decembrie 2016, 14:54
Felicitari pentru contributia la arestarea lui Secureanu ! Cele 16 articole scrise de echipa de ziaristi pot dezvalui macar o parte din ,, grozaviile " acestui manager de spital. Sa vedem daca si DNA-ul va fi la fel de prolific, in arestari si in recuperarea prejudiciului, aici ne aflam in situatia in care , in 9 ani, ,, marul stricat a alterat toate merele din lada "...
Cristian • 10 decembrie 2016, 15:28
Catalin si echipa, ar fi foarte interesant de aflat ce gandesc acesti oameni cand au un moment de reflectie. Luati din perspective diferite, ambii au un nivel de inteligenta care sa le permita o analiza mai aproape de realitate. Constientizeaza ei cat de mult rau au facut prin actiunile lor ( cele pentru care sunt incriminati)? Altfel, felicitari pentru curajul de a merge dupa sistem. In plus, pentru felul in care scrieti textele(relativ scurte , usor de inteles si de urmarit sirul evenimentelor).
pawn • 10 decembrie 2016, 15:32
am mai scris, nu este problema de oameni aici. nu e problema secureanu. bun, l-am arestat, il executam in piata constitutiei ca pe damiens, job done, nimeni n-o sa mai fure, kilul de muschi de porc o sa ajunga 2 lei, la fel ca pretul benzinei. problema este cadrul, sistemul, frame-ul care permite aparitia hotilor, si care da oxigen (poate asta se doreste?) institutiilor de tip Securitate, DNA, SRI etc. disparitia "valutistilor" (care au nefericit atatia oameni) in anii '90 nu s-a intamplat prin arestarea lor, a tuturor, ci printr-o simpla rasucire a cheii: liberalizarea cursului si infiintarea caselor de schimb. si "bajetii" au ramas cu buzele umflate. asa si aici.
haideusicfr • 10 decembrie 2016, 15:34
In Romania ,la noi sunt multi oameni care dorm noaptea pe strada.!!!! Au ajuns in aceasta situatie datorita mai multor *probleme * din viata lor. Adunate si puse cap la cap,rezultatul este acesta! In schimb Primariile cheltuie bani cu echipe de fotbal , neininitiind nici un referendum public in localitatea respectiva pentru cheltuirea fondurilor.
Mihai • 10 decembrie 2016, 15:35
Toti acestia sunt varful aisbergului .investigati ce e sub apa -renar ;controale externe ;conas ;anmdm; si atunci se face diferenta dintre baieti si barbati
Stefan • 10 decembrie 2016, 15:36
Cred ca se trece prea usor cu vederea un factor important al problemei. Domnul Brunei sau cum il cheama este "președinte al Comisiei de malpraxis pe ortopedie pediatrică din Colegiul Medicilor". Comisie de malpraxis care, la fel cu celelalte comisii de malpraxis, dau mana libera doctorilor sa faca orice, fara sa ia masuri reale decat foarte rar. Inainte sa sariti pe mine ca am ceva cu doctorii, matematic si logic vorbind, un sistem nu poate fi perfect pe pamantul asta, si orice comisie de malpraxis din lumea asta care nu e corupta anual penalizeaza doctori pentru malpraxis. Dar grozavia e alta. Domnul doctor foloseste un implant neomologat, si dupa articolul respectiv, ingroapa alti copii cu experimentele lui ***, dar el e presedintele comisiei care se ocupa cu asa ceva. Va dati seama ca doctorii care apar in fata comisiei respective sunt tratati cu indulgenta si ignoranta maxima, daca el, numarul unu, e un exemplu de cum sa nu faci. Alt exemplu clasic de coruptie imbinata cu ignoranta si cu nepasare si nesimtire, dar nu acea nesimtire care i-o arunci unuia care isi bate joc de tine, ci nesimtirea aceea rece, a omului care te trateaza ca pe un specimen de laborator, cu aceleasi drepturi ca, atentie, ale unui soarece de laborator. Nu e o metafora.
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
andy • 10 decembrie 2016, 15:38
hai sa nu ii punem alaturi pe cei doi. secureanu e ordinar, burnei a gresit un caz din 1000, probabil. sa pastram limitele ratiunii si sa gasim gasca care se numea masoneria lui secureanu, jignind o institutie legendara dar care pare o baba *** prin lipsa de reactie actuala
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Stefan • 10 decembrie 2016, 15:41
Imi amintesc ca in lagarele naziste exista aceasta justificare a unor doctori ramasi in istoria omenirii ca niste monstri, care justificau experimentele lor pe oameni ca fiind in numele progresului stiintei.
Daniel • 10 decembrie 2016, 15:49
Felicitări pentru anchetă. Să sperăm că nu este dată uitării în lunile ce urmează.
miky • 10 decembrie 2016, 16:11
Felicitari intregii echipe !
Alter ego • 10 decembrie 2016, 16:15
@Ion "S-ar putea sa va grabiti bagindu-l pe Burnei in aceeasi oala cu Secureanu. Probabil ca o mare parte din operatii sint si experimente si fara experimente nu ar fi fost posibil progresul chirurgiei! Medicii sint supusi greseli , magistratii , nu!" Experimentele se fac in laborator in general pe soareci cobai, sau pe cadavre- niciodata pe pacienti vii. Atunci cand se ajunge la concluzia ca experimentul nu e daunator incepe aplicarea practica pe oameni. Uneori aceste experimente de laborator dureaza ani si ani. Principiul de baza al medicinei, pe care studentii il invata de la inceput, la bio-etica, este: primum non nocere- mai intai sa nu faci rau. Ati avea aceeasi opinie daca copilul d-voastra, (daca nu aveti unul sau mai multi- imaginati-va ca aveti) ar fi schilodit pe viata?
miky • 10 decembrie 2016, 16:28
Interesant de urmarit si noua pista cu Elvetia , ca de obicei grosul banilor au ajuns la alta persoana . Mai mult ca sigur Secureanu a fost un pion , pus in functie datorita servialismului , cineva studiaza , se fac profile psihologice , stiu cine poate fi "dirijat ", .Ca si in cazul Hexi , miroase a servicii, nu ma refre la servicii in sprijinul cetateanului , faptul ca si facea parte di ele cu atat mai mult denota faptul ca in spatele lui era un "papusar ", ramane sa vedem cine , asta in cazul in care vom afla . Secureanu vazand cum tranziteaza banii prin Malaxa , intrau si ieseau normal ca a inceput sa se infrupte si el nu ? Pai sa gandit omul ca la zeci de milioane care s-au evaporat cateva sute de mii de euro e o nimica toata . Rationamentul lui a fost ca-i are la mana si este in interesul lor (persoanelor din spatele cortinei )sa nu descopere nimic . Cei 10 mii de euro mita persoanei de la Primaria capitalei este o suma prea mica pentru un furt de o asemenea amploare .In toata grandomania lui sunt sigur ca se baza pe ceva . Daca vom afla tot sau doar o parte din ceea ce se intampla in spatele cortinei ramane de vazut , ideea este clara , acel cineva sau acele persoane au functii foarte mari in guvern .Felicitari echipei si poate ca pista cu Elvetia nu ar fi rau de urmarit , poate ca exact aceasta pista ar duce la aflare persoanei/peroanelor ( "papusarului sau papusariilor ") ce-l dirija pe Secureanu .
Anton • 10 decembrie 2016, 16:47
Ioaneee, se fac experimente pe animale, nu pe oameni, pe copiii tai. Se stie de acest caz, dar cate altele sunt in realitate, cati morti? Felicitari Tolo si echipa lui!
radu • 10 decembrie 2016, 17:15
Felicitari ptr investigatie !!! ... *** , ***...aia care incercati sa spuneti de Burnei ca a gresit si el odata sunteti *** ...si ar trebui sa va rugati ca voi sau cineva cunoscut voua sa nu pateasca asa ceva.
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
isabela • 10 decembrie 2016, 17:30
un sfat daca se poate ar fi bine investigat si sp polizul!***!iti spun in fata ca sa dai ceva altfel te chinui la nastere cu zilele!iar la medici daca dai se uita altfel nu
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Cătălin Tolontan • 10 decembrie 2016, 17:30
@stefan: exista si institutii publice conduse de oameni necorupti. Nu generalizati ca nu ajungem nicaieri. Va dau un nume care mi trece asa la repezeala: Raed Arafat. Am avut si vom avea divergente, dar nu intra la aceasta categorie! E doar un exemplu.
Cătălin Tolontan • 10 decembrie 2016, 17:35
@Cristian: aveti dreptate, e foarte interesant ce se petrece in mintea unui astfel de om. Mereu am incercat sa cunoastem oamenii despre care scriem, pentru ca fiecare, ca oricare dintre noi, are calitati si defecte, motivatii si dorinte.
Dan rad • 10 decembrie 2016, 17:48
Poate v-ar interesa sa investigate si pe la cluj.Am prieteni care s-au operat la rinichi si Nu-mi vine in minte numele profesorului universitar , parca incepe cu L, dar le spunea in fata cat ii costa operatia inainte de internare. Si avea o vorba, Nu ai banii mergi acasa. Nu am inregistrari sau altfel de dovezi, allele in afara de spusele prietenului. Hai sa dam cu manjiti si hotii astia de pamant sa scapam odata *** de ei.
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
miky • 10 decembrie 2016, 17:48
Domnilor in cazul cu doctorul Brunei eu zic sa asteptam sfarsitul investigatiei . Nu cunosc nimic personal , normal ca nu doresc nimanui ca unul din copiii sau singurul copil sa ramana infirm din cauza unei operatii. Faptul ca acel copil a fost supus unui numar de 11 operatii ma face sa cred ca parintii au fost deacord, stiau ca sunt si sansele unui esec . Din cate stiu in cazul unui minor parintii trebuie sa-si dea acordul , au fost atentionati ca vor fi cateva interventii si ca exista si posibilitatea ca operatiile sa nu reuseasca , sa fie un esec . Nu cunosc amanunte dar am in familie un caz ,o operatie de coloana , a semnat un contract ,stia ca operatia are un anumit risc , si-a asumat riscul .Acuzatia de malpraxis poate sa vina pe fondul dezamagirii parintilor , poate ca au avut sperante mult mai mari , poate si doctorul a gresit , poate chiar le-a dat aceste sperante .Nu sunt in domeniu dar cert este ca nici o interventie chirurgicala nu seamana una cu alta , fiecare corp poate sa aiba o reactie diferita , recuperare diferita . Suntem oameni si a gresii este omenesc.Asta la una din acuzatiile aduse doctorului , la ce-a de-a doua cu mita , tot ce se poate . Totusi cred ca intre cele doua cazuri Secureanu-Brunei nu exista nici o asemanare . Unul este recunoscut ca o eminenta in chirurgie (Brunei)iar ce-l de-al doilea (Secureanu) o eminenta in sifonat banii spitalului .
Observatorul • 10 decembrie 2016, 17:57
Eu chiar nu inteleg de ce se mira unii dintre dumneavoastra de faptul ca nu le- a facut nimeni nimic pana acum...Pentru ca au fost la putere domnilor! Asa nepriceput si vanzator de tara cum eticheteaza unii acest guvern si acest presedinte, datorita sprijinului lor aceste creaturi abjecte s-au dus si se duc rand pe rand acolo unde le e locul.Macar le- au luat mana de pe butoane...
kiky • 10 decembrie 2016, 19:21
@miky, tu ne iei de fraieri? Crezi ca ne-am nascut alaltaieri? Dupa ce ca furati in nesimtire ani la rind si schiloditi copii nevinovati mai aveti si tupeul sa cereti prezumtia de nevinovatie? ***...
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
parinte • 10 decembrie 2016, 19:25
nu ti-e rusinie miky? Iti bati joc de noi? De ce nu iti duci tu copiii la spital sa faca experimente pe ei doctor Mengele de Romania? Sa le cresteze picioarele de citeva ori, dupa care poti sa vii sa ceri prezumptia de nevinovatie.
StefanCM • 10 decembrie 2016, 20:05
@CT - Perfect de acord, dar nuantat. Ma gandeam la Raed Arafat si la DNA ca fiind unele din micile exceptii existente, de asta am pus cuvantul partial. Ei nu sunt. Sunt insa altii in jurul lor. Imi amintesc de ministri tehnocrati cum povesteau ca pur si simplu oameni de la ei din minister veneau cu scuze puerile pentru ca nu isi indeplinisera indatoririle. Era chiar un ministru care a spus ca unii dintre ei nici macar nu se oboseau sa gaseasca o scuza, dadeau din umeri si gata. Raed Arafat are si el uscaturile lui alaturi de el in conducere, DNA-ul la fel, sunt lucruri care nu le poti elimina pentru ca e un sistem politic care te obliga sa lucrezi si cu maini moarte. Divergentele sunt un plus pentru mine, mai ales ca eu nu am experienta dumneavoastra si pot invata multe lucruri care imi scapa. Si chiar daca uneori imi sare mustarul. :))Si sa stiti ca uneori nu sunteti de acord cu alti Stefani.) Asa ca de azi inainte o sa fiu StefanCM. De la Cel Mare, ca sa nu existe dubii.
StefanCM • 10 decembrie 2016, 20:07
StefanCM sau Stefan Mondialul. Ma mai gandesc care suna mai bine.
basilicus • 10 decembrie 2016, 20:18
Nu exista o lege care sa interzica maltraatatea statuilor? Sau or fi avut cei din Austria autorizatie sa ciopleasca pe soclu?
Nina • 10 decembrie 2016, 20:31
Este evident ca nimic nu va mai fi ca înainte. Asa cum Prof Sandu Ciocalteu a luat si el de la o singura firma vro 800000 de euro in 4 ani ca sa-si poata achiziționa rechizitele de medicina necesare pregătirii sale academice atat de înalte, tot asa de bine și Prof. Brunei a perceput decat 17 șpăgi in ultimele 2 luni.... Pai si daca as fi *** tot nu mi-ar ieși socoteala cu acești feudali... Sa înțeleg ca d-lui Manager Sandu Ciocalteu i-a trecut prin birou doar firma aia care l-a dat in gât, sau nu cumva a dijmuit vro cateva sute de firme in cei 25 de ani de conducere a spitalului?! !! Este posibil ca Burnei sa fi operat doar 17 copii pe bani sau a operat de fapt cateva mii asa cum ii plăcea sa spuna.....tot pe bani șpagă bineînțeles!! Eeeee...vedeți ca lucrurile privite din punctul acesta de vedere se văd altfel.... Ceva mai negre. Este f adevarat ca a facut Operatii nemaivazute si nemaiauzite, dar asta nu a însemnat ca erau si etice si legale, chiar daca părinții si-au dat acordul. Nu părinții trebuie sa aibe discernământul profesional si etic pt a decide ce e bine si ce este rau. Asta înseamnă deontologia profesională. Daca mergi la avocat cu o problema vei face ceea ce spune avocatul nu ce te taie pe tine capul. La fel si la medic. Cel care raspunde pt faptele lui este profesionistul si acesta nu se poate deroga nicidecum de responsabilitate arătând spre aparținători sau pacienți!!! Experiente sau nu, este clar ca operațiile respective sunt total in afara deontologiei profesionale, nefiind in general acceptate in mediul profesional respectiv. Adică sa înțeleagă odata pt totdeauna aceste "genii" ascunse ca nu pot face chiar ce le fata mintea la o cafea in dimineața dinaintea operației. In plus, ***!! Amin!
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
miky • 10 decembrie 2016, 21:15
Pentru KIKI : cu siguranta ai impresia ca fac parte din sistem ceea ce nu-i asa. Nu cunosc amanunte , din articol am inteles ca doctorul este recunoscut nu o nulitate , Tot in articol scrie clar negru pe alb ca acel copil a fost supus la 11 operatii sau interventii, de aici am tras concluzia ca parintii au fost informati , stiau la ce se pot astepta . Specific ca sa fie clar , imi pare sincer rau si nu doresc nimanui sa ajunga in astfel de situatie DAR din nefericire sunt si astfel de cazuri . Am scris ceea ce am crezut , este strict parerea mea si imi pare rau daca ati inteles cu totul altceva . La genul acesta de operatie ajungi cand zic eu nu prea ai alte optiuni .
miky • 10 decembrie 2016, 21:33
Pentru Parinte , stimate domn /doamna , eu nu doresc asa ceva nimanui , ma rog daca asa ati inteles din postare se pare ca aveti o problema de perceptie . Ceea ce am scris acolo este pur parerea mea personala si atat.Habar nu am si a fost prima data cand am auzit de acest doctor/caz. In articol este specificat clar ca acest doctor este renumit nu un oarecare . Eu doresc ca nici un parinte sa nu fie nevoit sa ajunga sa traiasca asa ceva dar viata este asa cum este si sunt si situatii de acest gen . Ceea ce am scris si cred in continuare este faptul ca este imposibil ca parintii sa nu fie informati in prealabil in ce consta operatia . Atat am avut de spus , faptul ca doctorul a facut mai mult sau i-a mintit nu am de unde stii ,cum nici dumeavoastra , decat daca a-ti fi unul din parinti. Nu stiu cate operatii reusite are doctorul si nici cate acuzatii de malpraxis , Dumneavoastra cum puteti condamna o persoana atat timp cat nu puteti sa probati acele afirmatii ? Asa suntem noi ca natie , ne sare tandara din orice .Maine este voatarea , sper ca nu votati doar ca unii promit mai mult !ASA AU FACUT IN TOTI ACESTI 16 DE ANI !
miky • 10 decembrie 2016, 21:33
Pentru Parinte , stimate domn /doamna , eu nu doresc asa ceva nimanui , ma rog daca asa ati inteles din postare se pare ca aveti o problema de perceptie . Ceea ce am scris acolo este pur parerea mea personala si atat.Habar nu am si a fost prima data cand am auzit de acest doctor/caz. In articol este specificat clar ca acest doctor este renumit nu un oarecare . Eu doresc ca nici un parinte sa nu fie nevoit sa ajunga sa traiasca asa ceva dar viata este asa cum este si sunt si situatii de acest gen . Ceea ce am scris si cred in continuare este faptul ca este imposibil ca parintii sa nu fie informati in prealabil in ce consta operatia . Atat am avut de spus , faptul ca doctorul a facut mai mult sau i-a mintit nu am de unde stii ,cum nici dumeavoastra , decat daca a-ti fi unul din parinti. Nu stiu cate operatii reusite are doctorul si nici cate acuzatii de malpraxis , Dumneavoastra cum puteti condamna o persoana atat timp cat nu puteti sa probati acele afirmatii ? Asa suntem noi ca natie , ne sare tandara din orice .Maine este voatarea , sper ca nu votati doar ca unii promit mai mult !ASA AU FACUT IN TOTI ACESTI 26 DE ANI !
gigelos • 10 decembrie 2016, 22:56
Problema e ca acesti profesori nu lasa nimic sa creasca pe langa ei , se stiu cu probleme , inchid accesul , spitalele respective devin afaceri personale , tinerii doctori pleaca . nu creaza sisteme , au nevoie de bulibaseala pentru a aparea ei salvatorii patriei . A operat Burnei , foarte bine , e ziar de sport , decat un singur Hagi prefer 10 de Sabai si 15 Dorinei Munteni .
Maec • 10 decembrie 2016, 23:55
Se tot spune ca doctorii romani se sacrifica pe un salariu de mizerie, dar adevarul este ca facand un calcul sim,plu in functie de domeniu, spaga luata lunar depaseste cu mult salariul de "afara". E drept ca sunt rezidenti care nu iau atat, dara asta pentru ca li se taie macaroana de catre cei bine infipti. Nu au acces la promovari pentru ca-s abonati altii, nu au acces in locuri cu vad, samd Ar fi interesant de vazut punand cap la cap zvonurile, cat se ia pentru o operatie in diferite domenii si diferite orase. S-ar observa ca e o piata bine conturata. Sa nu generalizam? Ba bine ca nu putem generaliza pentru cei care conditioneaza actul medical, dar in rest, toti doctorii primesc. Oare bani sifonati n-ar ajunge sa umple golurile? Sunt ferm convins ca in fiecare spital exista o hemoragie, poate nu chiar asa evidenta la la Malaxa, dar exista. De asemenea exista o complicitate medici farmacii. ea e evidenta fara sa aflam de nu stiu ce frauda, doar privind la fiecare colt de intersectie unde avem mai multe farmacii decat aveam banci odata. Si nu-mi aduc aminte sa fi fost cozi mai mici acum 15-20 ani la putinele farmacii care aparusera. Am devenbit un popor de bolnavi? Si mai cred ca retetele de fraudare a banului public nu-s chiar atat de ingenioase. Daca s-ar urma tip[icul unui caz descoperit, sigur s-ar da de urma a altor 10 sau sute. Nu m-ar mira sa fie 10 de mii. Dar pentru asta, trebuie sa nu mai fim complicii sistemului. Sa uitam putin de interesul nostru personal imediat si sa dam in vileag. Chiar si anonim si tot ar fi ceva.
Poporul sunt eu • 11 decembrie 2016, 8:07
Trecând peste inepțiile debitate de primarul general FiRea, urmaşa "demnă" a nu mai puțin celebrului Oprescu, alt exponent al necinstei adusa la rang de profesie, îmi aduc aminte despre rezultatele unei statistici care indica sistemul sanitar ca fiind cel mai corupt mediu din România, chiar înaintea celui politic ,ceea ce nu-i puțin . Iată, mostre ale acestei plăgi, purtate şi întreținute de exemplare de genul acestui secureanu. Oare câți secureni şi câți oprescu mai are țara asta???
Poporul sunt eu • 11 decembrie 2016, 8:23
@ Stefan ...da ,corect, primul lucru care trebuie demolat în țara asta este corupția. Dar : ca să demolezi ceva, ai nevoie de unelte, nu poți face munca asta cu mâna goală, or tocmai aceste unelte încearcă unii să le distrugă. Ei ştiu că nu se poate lucra cu mâna goală. Aceşti *** sunt cei care, chiar astăzi, ne cer să-i votăm, să-i salvăm, deghizați în patrioți şi victime ale nedreptății. Asta trebuie înțeles, însă sunt destui care încă nu pricep, după cum se poate observa chiar din câteva postări, de mai sus.
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
antonia • 11 decembrie 2016, 8:36
Cu toate dezvaluirile si toate anchetele care se deruleaza de ceva vreme, legate de corupria din sistemul sanitar, "ALGORITMUL" functioneaza nestingherit, fara sa-i pese. Acum cateva zile, la Spitalul Judetean Calarasi a fost "uns" manager un individ apropiat al ex-ministrului de interne Crisian David si al vice-guvernatorului BNR Bogdan Olteanu, dar si al securistilor de "rit vechi" care inca fac legea in serviciile de informatii. Dupa ce a facut prapad pe unde a trecut, a fost trimis 'pe margine" pt. o vreme, iar acum este "scos" imaculat si cocotat in functie. Comportamentul sau seamana izbitor cu cel al lui Secureanu, iar "sistemul" nu s-a lepadat de el desi stie ce poate individul. "ALGORITMUL" nu mai poate fi destramat din pacate pt. noi, indiferent de ce se va intampla astazi sau maine!
Poporul sunt eu • 11 decembrie 2016, 8:40
@ Dan Rad "Profesorul" de la Cluj, cel care operează " de rinichi" se cheamă Lucan şu este o copie fidelă a acestui celebru Brunei. Ca să-l "satisfaci", ***- cu asta îți faci doar intrarea. Acest Lucan l-a operat şi pe Arşinel. Interesant că s-a găsit un rinichi compatibil pentru AA, în doar câteva zile(parcă trei) ,în timp ce pentru alți pacienți lista de aşteptare s-a întins pe mai mult de doi ani, motivat de faptul că nu se găsesc compatibilități. Eh aceste cred că se referea la euro, nu la organele în sine. P.S. persoanele care au aşteptat , între timp au murit, dar nu exustă nicio remuşcare, vă asigur.
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
antonia • 11 decembrie 2016, 8:49
Tot dv., ziaristii l-ati pus pe soclu si pe Raed Arafat?! Va rugam sa nu o mai faceti pt., ca sistemul de urgente este tratat ca propria lui mosie, are un buget imens pe care Arafat ***, dar nu se atinge nimeni de ei fiindca au protectia lui Arafat. In timp ce fac afaceri cu casele de schimb valutar isi "desavarsesc" si studiile de medicina, apoi ne opereaza pe noi romanii, iar medicii nostri sunt alungati din tara. Mai incetati cu "mitul"ARAFAT", ii porcaiti pe romani si pe asta il ridicati in slavi, mai *** ***, ca si asta e ***!!!!!
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Liviu • 11 decembrie 2016, 10:13
Buna ziua, Sunt un cititor obisnuit al GSP si va adresez felicitari pentru anchetele pe care le desfasurati cu profesionalism. Comentariul meu nu se refera la subiectul pe care il dezbateti aici, insa nu stiam cum sa trimit cateva sugestii. Am cautat pe site-ul dv si nu am gasit o rubrica speciala pentru propuneri/sugestii etc din partea cititorilor. Deoarece, pe langa fotbal, sunt pasionat si de sarituri cu schiurile, am cautat in cadrul site-ului GSP ceva informatii despre etapa de cupa mondiala de astazi si nu am gasit nimic. Sunt foarte putine informatii despre ski si nici nu mai sunt de actualitate. Ma gandeam ca, daca tot este sezon si va incepe imediat si Turneul celor 4 trambuline, ati putea sa aveti macar informari sumare despre acest sport frumos. Noi, pasionatii, nu prea le gasim pe nicaieri prin presa romaneasca. La rubrica dv "alte sporturi" nici nu apare SKI. Stiu ca fotbalul "vinde" si ca traiti din vanzari, sunt constient ca fotbalul ocupa 90% din titluri deoarece asta vor mai mult clientii dv, inclusiv eu, dar va rog macar ca in sezon sa luati in considerare si informari despre ski. Mai ales ca vom avea etapa anul viitor pentru feminin la Rasnov. Multumesc pentru intelegere.
lord belial • 11 decembrie 2016, 11:51
am votat cu USR apoi, ''Medici, întîi medici, apoi pacienţi, aceştia vorbesc!'' - vorbesc cam tarziu medicii. in cazul lui brunei, dupa ani de zile. sunt in acelasi *** *** toti astia din spitale. *** ***
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
liana • 11 decembrie 2016, 15:05
Care este % de manageri (gestionari) de tip Secureanu in sistemul de sanatate ?!-asta trebuie sa stie un consilier al ministrului sanatatii atunci cand se face ordonantarea de credite prin casa de sanatate.Seria articolelor domnule Tolontan ,trebuie extinsa pana la a fi constientizat fenomenul monstros produs de coruptia sistemica -la varf.
Bogdan • 11 decembrie 2016, 15:26
Asteptam cu nerabdare investigatia privind recuperarea prejudiciului lui Felix..
as • 11 decembrie 2016, 16:34
Am votat cu PSD pentru ca m-a deranjat comportamentul presedintelui la 1 Decembrie si al lui Ciolos cind s-a dus la Antena 3 dupa ce a declarat ca acolo este o mocirla. Cat priveste presa, inclusiv ce a de aici, este multa manipulare, bruiaj si minciuna , mai mult sau mai putin subtila.
Dan Cucuteanu • 11 decembrie 2016, 17:28
Un prieten bun a lui Secureanu Adrian este *** si *** asociați la Sanamed Hospital , Centrul medical Sănătatea Ta, Santas clinic Researh si nca doua societăți făcându-i cunoștința cu un boss de la casa de asigurări de sănătate aceștia ducându-se lunar cu plicul decontează lunar chirii pe spațiile închiriate de 15000 euro plus ca fac experiențe pe pacienți cu medicamente experimentale primind mii de euro lunar doctora *** ocupându-se de aceste experimente cu pacienți pe oameni cobai acești doctori primind bani si excursii lunar si multe alte nereguli Investigați si veți vedea ca tot pe banii publici și-au luat case pe litoral case in centrul Bucureștiului mașini etc
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
camelia ciobotaru • 11 decembrie 2016, 17:40
Sunt stupefiata, de tot ce s-a intamplat ,timp de 9 ani in acest spital. In acelasi timp, ma intreb ceilalti membri din administratia spitalului, contabilitatea , medicii , personalul in general, cum au putut tolera un asemenea comportament, cum s-au intocmit documentele contabile ,timp de 9 ani? A sezitat cineva, au fost informati cei din minister, directia finantelor a avut controale , cum a fost posibil? Nu sunt straina administratiei sanitare, de aceea imi pun asemenea intrebari.
Badea Daniel • 12 decembrie 2016, 0:52
Felicitări si țineți o tot așa . Pe cand o investigație din mafia primăriilor , cum asfaltează ei fix cu doua trei săptămâni înainte de alegeri, sa vedem unde se duc bani noștri ...
Lucas • 12 decembrie 2016, 8:46
Tolo , azi nu ne livrezi niciun episod ? :-) Asteptam ...
…si eu • 12 decembrie 2016, 9:10
Buna dimineata! Scriu si- mi vine sa urlu de suparare......au pus din nou mana pe butoane! De ce nu ati iesit la vot dragii mei? Credeti ca i-ati pedepsit in felul asta? Nu, le-ati dat ocazia sa continue!
Ramon • 12 decembrie 2016, 9:55
după 4 ani PSD iști în care nu am auzit de așa ceva și înaintea următorilor 8 ani PSD iști, am aflat câteva probleme ale sistemului medical. Au căzut un director și un patron. Mă gândesc la o comparație cu sistemul comunist, în care la un moment dat a venit Ceaușescu, s-a relaxat sistemul, după care a revenit la situația dinainte. La începutul regimului s-au permis câteva ”floricele” gen Fabula cu Toma Caragiu și Mircea Diaconu, sau Iadul tot cu Toma. După alegerile d eieri ce va urma ?
me • 12 decembrie 2016, 16:49
Catusele erau asortate cu butonii de la camasa, dar ne-a privat de tot asamblul tinutei. Udrea a avut ceva mai mult curaj si le-a aratat in fata camerelor.
ana • 13 decembrie 2016, 0:54
Nu am nicio legatura directa cu dr. Burnei, nu am un copil care ar putea fi operat, deci niciun interes. Dar, de acum cca. 8-9 ani de cand am unele probleme de coloana etc. si m-am tot invartit ca sa ma tratez in medii de asistente, maseuze, reflexoterapie etc., persoane care nu rivalizau cu dr. B. si nici nu il puteau invidia, am auzit lucruri ingrozitoare. Multi isi aduceau copii - dupa experimente - sa le aline durerile etc. Greseala chirurgului este ...posibila, din pacate, conditionarea actului medical....o mai stim . Aici insa se pare - nu am alte dovezi !- ca este vorba de lucruri mult mai grave. Cred ca trebuie oprit, iar pentru copilasii care asteapta o operatie sigur exista alti medici care ii vor opera, traditional, corect si eficient. Dar, nu stiu cine are puterea sa faca aceasta ancheta in tara cand dr. B. este si presed. comisiei de malpraxis. Poate, fiindca sunt acuzatii prea grave, o comisie cu doctori si din strainatate. Si la Teza de doctorat a d-nei Kovesi s-a apelat la experti din strainatate. Si aici e vorba de viata si moarte, sau handicap pe viata.!
otilia • 13 decembrie 2016, 13:06
Mam prezentat cu fetita la grigore alexandrescu sectia ORL mi sa recomandat scoaterea polipilor.Am vorbit cu mai multi parinti .Pentru o interventie de nici juma de ora sa facut foaie de 2 zile iar diagnosticele sunt idem in toate foile parintilor cu care am stat de vorba.Cum e posibil asa ceva??? casa deconteza toate aceste aberatii.?Ma voi adresa si ministerului sanatatii,