vineri, 23 septembrie 2016, 3:57
”Doamnă avocat, nu sîntem la un interogatoriu!”, exclamă una dintre membrele Comisiei, reprezentanta de la Resurse Umane.
”Atunci vă rog să consemnați corect în procesul verbal”, ripostează avocata. ”De patru luni îl țineți pe domnul Alexandru Rusu, care e clientul meu și angajatul dumneavoastră, în tensiune!”, adaugă ea.
Pe ușă scrie ”Sală de curs”. Poate altădată.
Acum, atmosfera este una de proces.
Presa asistă la ședința comisiei constituite la Radio România împotriva a doi angajați: Alexandru Rusu și Cătălin Gomboș.
Stabilită prin ordinul președintelui Ovidiu Miculescu, ”dar hârtia a semnat-o alt director, că el nu se expune”, șoptește un sindicalist, chestia se numește Comisia de Cercetare Disciplinară Prealabilă.
”Care e diferența dintre cercetare și cercetare prealabilă?”. Conform regulilor radioului, prealabil înseamnă că acum se discută dacă există un temei. Dacă temeiul se confirmă, cercetarea avansează.
Deocamdată sîntem în prealabil.
”Prealabil” e un cuvînt îndrăgit aici, la radioul public românesc. În ultimii doi ani, între cei 2.300 de angajați și conducere au loc sute de procese, comisii și cercetări prealabile.
Jurnaliștii ajung la 10 dimineața la poarta Societății Române de Radiodifuziune.
De intrat, intră la 11:10, cînd ”deja prima ședință s-a încheiat”, după cum anunță, cu regret, Valentin Marin, șeful Comisiei și manager la Antena Satelor. ”Să ne grăbim, vă rog, eu mai am de făcut azi două cercetări!”, se precipită colega sa de comisie, doamna de la Resurse Umane. De luni intră în concediu.
Jurnaliștii care au venit să relateze sînt nedumeriți. Dialoghează cu Gianina Negreanu, fostă vicepreședinte al Forum Invest și acum director adjunct de marketing și comunicare la radio:
-Nu vă supărați, de ce ne-ați ținut o oră și ceva la poartă pînă s-a terminat prima cercetare?
-Așa e la noi, nu știți?!
-Cum așa e la dumneavoastră? Nu sîntem la radioul public?
-Există proceduri. În mod normal o vizită se anunță în prealabil.
-Există trimisă de ieri o hârtie către SRR. Deși nu era nevoie! Dacă un jurnalist vrea să intre în Radio România să facă un interviu cu cineva, cu cît timp înainte trebuie să anunțe?
-V-am spus. În prealabil.
-Lucrăm în presă. Lucrăm cu știri care se petrec de la o oră la alta. Ce înseamnă în prealabil?
-Uitați. Trebuie anunțat întîi directorul de Resurse Umane.
-Ca să intre cineva în clădire?!
-Da. Pentru că el e impropriu numit director de Resurse Umane. De fapt, se ocupă și de jandarmi, de acces, de pază. El trebuie să-și dea aprobarea. Apoi își dă aprobarea și a doua persoană. Cea în subordinea căreia e omul cu care trebuie să vorbiți.
Toată lumea e nervoasă, de parcă au ieșit djinii din lampa de chihlimbar.
Dintr-o dată, ședința de cercetare prealabilă se reia. Pentru că părțile nu se înțeleg pe procesul verbal. Vocile cresc.
De fapt, de ce sînt aici Alexandru Rusu și Cătălin Gomboș, ultimul vorba vine că e, pentru că așteaptă încă la poarta instituției pînă îi vine rîndul?!
În primăvara acestui an, Radio România a pornit o campanie editorială împotriva schimbării legii de funcționare a propriei instituții, propusă în parlament.
Din relatările radioului public, rezulta că toată țara, de le asociația crescătorilor de bovine și pînă la mari personalități, vrea ca lucrurile să rămînă la Radio așa cum sînt. Nici o schimbare. Rezumatul poveștii a fost realizat de pagina de media.
20 de milioane de euro pe an cheltuiesc împreună toate radiourile private din România, bani proveniți din publicitate
50 de milioane de euro pe an cheltuiește Radio România din taxa venită de la cetățeni, pentru cele trei posturi ale sale
În două dezbateri Frontline, mai mulți ziariști de la Radio România au povestit situația unor colegi ai lor care sînt puși să difuzeze pe post aceste știri, debalansate.
Folosindu-se de legea avertizorului public, care permite oricărui angajat de la stat să reclame ceea ce i se pare nu doar ilegal, ci și iresponsabil, ei au ridicat în dezbatere publică următoarea idee: este oare misiunea Radio România aceea de a-i promova propriile interese pe post și pe acelea ale conducerii, vizată de o eventuală schimbare de lege și de organizare?!
Redactorul șef al știrilor de la radio, Nicu Popescu, i-a reclamat pe cei doi conducerii, apoi Ovidiu Miculescu a dat ordinul cercetării preliminare și așa au ajuns Rusu și Gomboș în fața Comisiei. Nu o dată, de două ori.
Prima cercetare s-a încheiat cu absolvirea lor. Acum e a doua oară pentru aceeași temă, după cum atrag atenția Active Watch împreună cu alte ONG-uri,
De asta sînt cei doi aici.
Au trecut trei ore de tensiune. Cei din Comisie spun că vor rămîne în cercetare prealabilă pînă pe 5 octombrie ”pînă vom afla dacă domnul Rusu poate fi considerat avertizor public”. ”De ce să nu poată fi considerat?!”, se înfierbîntă cei doi avocați.
Aproape că se țipă. De trei ore e așa.
”Nu știm dacă domnul Rusu e avertizor public! Vom solicita o poziție de la Departamentul Juridic”, spune Comisia. ”De ce nu ar fi avertizor public?”. Cînd ușa se bălăngăne, de afară se aude un cîntec fermecător.
În stînga se întinde curtea interioară a radioului, al cărei gard are coroană oțelită, cu sîrmă ghimpată înaltă de un metru, ca la pușcărie. De unde vine melodia? Decorul e suprarealist.
Urci scara veche, urmînd sunetul care se răsucește și dai cu ochii de peste 100 de interpreți chinezi, care-ți zîmbesc politicoși. Repetă pentru festivalul de muzică.
Ieși din nou în hol. Pe lîngă tine trec jandarmi cu pistolul în toc. Arpegiile continuă nestingherite. Dincolo de geam se țipă.
”Sîntem o țară de avertizori!”, spune Valentin Marin, șeful Comisiei. ”Tocmai că nu sîntem, deși ar trebui să fim, că ne dă voie legea”, răspunde unul dintre cei de dincolo de masă. ”Noi sîntem jurnaliști, avem și emisiuni de făcut”, insistă șeful de la Antena Satelor.
Muzica ia o pauză.
-Domnule Miculescu, nu e un consum de energie fabulos să vă cercetați mereu disciplinar oamenii din redacții?
-Există proceduri. Așa e la stat. Orice reclamație trebuie luată în calcul. Unele sînt prostii, altele sînt serioase, dar noi sîntem obligați să le tratăm pe toate cu seriozitate. După faza preliminară, rămîn cele serioase.
-Și faptul că doi angajați au reclamat abuzuri legate de campania împotriva schimbării legii e serios?
-Nu cunosc cazul așa, pe repede înainte. V-am răspuns cum stau lucrurile în principiu, înțelegeți, vă rog!
-Dar CNA v-a avertizat pentru acea campanie? Cum vă simțiți ca șef al Radioului Public după avertismentul CNA?
-Pînă acum ați văzut că n-am comentat. Dar da, mă consider vexat că unii dintre cei de la CNA au achiesat la ideea că aici, la Radio, e stalinism. Cum să fie așa?! Inițial au vrut să dea o sancțiune, dar juridicul lor i-a tras de mînă pe cei de la CNA și le-a zis – măi băieți, nu aveți dreptate! Apoi au inventat un text! Nu e o sancțiune. Iar ceea ce a scris CNA am contestat în justiție. Ca să fim preciși.
”Eu de la început nu m-am amestecat în chestiile editoriale. Nu doar că nu m-am amestecat, dar nici nu m-am apropiat, ca să nu fie probleme și interpretări, așa cum înțeleg că au fost înaintea mea cu Șeuleanu și Țoghină” Ovidiu Miculescu, președinte al SRR
-Oamenii aceștia acuză cenzură într-o campanie editorială.
-N-are voie Radio România să-și susțină poziția și realizările?
-Nu de asta vă dau oamenii taxa!
-Nu e adevărat nimic în legătură cu cenzura. Nu vă supărați, noi avem și cazuri de bolnavi psihici pe aici, printre angajați, care fac sute de reclamații. Nu e adevărat! Sigur că e un consum enorm de energie inutilă. Eu ceea ce vă spun vă pot și dovedi. 2015 a fost al treilea an cu profit al radioului. La anul, la noi, în București, vor veni pentru prima oară în Europa de Est toți reprezentanții televiziunilor și radiourilor publice din lume! E o conferință în care se iau decizii, nu așa, o simplă vizită. Pe cuvînt că uneori îmi spun că nu merită pur și simplu toată această muncă!
-Dacă nu merită de ce nu vă lăsați?
-La această întrebare vă voi răspunde altădată.
Sunetul unui flaut trece strada Temișana.
Rezultatul cercetării s-a amînat pentru 5 octombrie. Se așteaptă poziția Departamentului Juridic.
Pînă atunci, conceptul de presă preliminară, presa cu anunț dinainte, presa cu aprobare anticipată de sus continuă să facă legea în acest sediu istoric, unde radioul public va sărbători în curînd decenii de cînd n-a deranjat pe nimeni printr-o știre.
Vezi pe Hotnews și relatarea lui Costin Ionescu sub titlul „Radio Kafka”! Imagini filmate în materialul de pe The Epoch Times al lui Matei Dobrovie. Și articolul din pagina de media scris de Carmen Maria Andronache.
tavi • 23 septembrie 2016, 16:25
Scriem, citim, dar când vom înceta sa mai plătim, domnule Tolontan? Vorbim de unul din nenumăratele cazuri de instituții ale statului în care se petrec abuzuri, în detrimentul clientului ( cetățeanul plătitor de taxe). Va rog să-mi dați un singur caz, din mediul privat, în care, dacă sunteți nemulțumit de calitatea produsului livrat, puteți fi obligat sa continuați a-l cumpăra. Apoi, va rog să-mi dați un singur exemplu de "produs" de stat, de a cărui calitate sunteți foarte mulțumit. atât de mulțumit, încât sa fiți de acord cu ideea ca toți concetățenii dumneavoastră trebuie obligați sa plătească pentru el. Va rog, domnule Tolontan, astept... Apoi, dacă nu cer prea mult, va rog să-mi răspundeți și la întrebarea, pana când?
Cătălin Tolontan • 23 septembrie 2016, 16:50
@tavi: va dau un exemplu de serviciu public bun. SMURD si extensia sa UPU. Dar inteleg exact ce spuneti si aceste sentiment amar il impartasim foarte multi. Pe de alta parte, exista si senzatia ca asa nu se mai poate. Risipim resurse uriase nu pe degeaba, ci ca sa intertinem o zona de conservatorism care ne da inapoi ca societate.
zica • 23 septembrie 2016, 16:51
Batrane Tolo gata cu sanatatea te_ai reprofilat pe radio ,o noua sarcina?
tvrsrr • 23 septembrie 2016, 17:04
Mai grav e ca aceste institutii comunistoide si fara legatura cu realitatea, TVR si SRR, toaca zeci si sute de milioane de lei din banii nostri.
The Insider • 23 septembrie 2016, 17:10
Just comentariul lui @tavi , de-a binelea amuzant, dacă n-ar fi trist, însuși comentariul d-lui Tolontan și mai ales exemplul dat ....” va dau un exemplu de serviciu public bun. SMURD si extensia sa UPU ” ! D-le Tolontan, nu e nici locul și - cu siguranță - veți considera că nici momentul să începeți a diseca ”perla” ce v-a ieșit - sper - din pură necunoaștere sau proastă documentare, dar sunteți de această dată într-o imensă eroare ! Cel puțin dacă e să mă rezum doar la formulare în sine, fără a include în discuție calitatea ,la fel de prezumată, a entității non juridice pomenite în replica dvs. Chiar dacă, repet , nu cred că veți da curs invitației mele - e drept cam atipică - vă stau la dispoziție fie și prin adresa de mail ce o veți regăsi in situm ! În rest ...numai de bine să mai auzim , că de rele și ponoase am început să obosim...noroc cu cei ca dvs. și din breasla dvs. ce ne atrag atenția - câteodată- prin produsul muncii lor ! Ține-ți-o tot așa!
cititi si invatati • 23 septembrie 2016, 17:16
domnule tolontan: au sreviciile smurd si UPU protocolul inetrnational sepsis in camerele de urgenta si in ambulante? portocolul sepsis exista in toate camerele de urgenta si pentru fiecare pacient care indeplineste parametrii respective se comunica in tpot spitalul la microfon: code sepsis. vez mai jos nfo din new york state: https://www.health.ny.gov/events/sepsis_symposium/docs/john_dangelo.pdf
Cătălin Tolontan • 23 septembrie 2016, 17:18
@tvrsrr: cred ca publicul are nevoie de televiziune si de radio public. Problema nu e ca acesti bani sint colectati si cheltuiti, ci ca sint cheltuiti in mare masura intretinind ce e mai conservator si mai lipsit de asumare si de curaj in fiecare dintre noi si in societatea romaneasca in general. Daca SRR si TVR sint profesorii informali ai viitorului, atunci ei sint niste profesori si plictisitori si impanati cu valori care nu ne vor ajuta generatiile viitoare. Este opinia mea, nu un verdict. Poate ca gresesc.
Ionut • 23 septembrie 2016, 17:24
Srr=stalinism=100 mil euro in.ETER =salarii nesimite pentru conducere si prime de salarii primite cash la cAsierie. DNA unde esti? Alooo dna kovesi? Poate ascultati stiri in.reluare la srr si nu aveti.timp de ancheta preliminara...!!!!!
zica • 23 septembrie 2016, 17:48
ptr ionut si srr tvr de unde stiti ca srr e pe pierdere ati vazut vreun bilant contabil ,dar vorba roma neasca gura-----.
Liber • 23 septembrie 2016, 18:07
Cine conduce sedintele editoriale zilnice la Radio? Cine da indicatii pretioase? Cine spune ce se difuzeaza si cine are voie pe post? F interesant raspunsul...
Tatar Alexandru Ioan • 23 septembrie 2016, 18:58
Ceea ce se intampla in Radio-ul public se numeste DICTATURA Miculescu,dictatura NONVALORII ,dictatura PSD in forma continuata!Vedeti ce se intampla in Studioul Regional Radio Timisoara ( si nu numai!!!) unde redactori incomozi sau colaboratori care nu se pliau pe ...placul conducerii SRR au fost indepartati sau DETERMINATI sa plece in pensie anticipata(cazul subsemnatului!) pentru a face loc celor pe care camarila lui Miculescu voia sa-i ,,planteze,, pentru a le merge bine DICTATURA instituita cu NESIMTIRE si lipsa de profesionalism!Nu mai conteaza lipsa de profesionalism,nu mai conteaza scaderea drastica a audientei,nu mai conteaza ca atmosfera din studiorile regionale a devenit aproape insuportabila,cu tot felul de nonvalori asezate la microfon fara nici o examinare si autentificare reala a capacitatilor cerute de un radio public unde ramurile social si cultural au fost aproape desfiintate!!!Radio Tmisoara este in acest moment departe de a fi... LIBERA! Vinovatii? Intrebati-i pe individul Miculescu si al sau aghiotant Forin Brusten si veti deduce veridicitatea celor afirmate din raspunsurile lor...Daca aceste raspunsuri vor fi...exprimate!!!
Kolo • 23 septembrie 2016, 19:14
Din pacate cainii latra, caravana trece! Daca ati stii ce grozavii se petrec in SRR si ce isi permit, in afara de Miculescu, sa faca Furdui, Balaci, Preda, Popescu Nicu, Dobritoiu, Cerasela Radulescu, Oltea Parau, Toghina, Sararu, etc. v-ati lua cu mainile de cap.
Valeria • 23 septembrie 2016, 19:16
O institutie a statului roman, radioul public, platita din banii romanilor, institutie care ar trebui sa functioneze in baza legii, se afla la cheremul unor asa-zisi manageri de sorginte politica. Jurnalistii radioului public sunt hartuiti, cercetati disciplinar, lasati fara emisiuni, marginalizati, tinuti la poarta, sau dati afara. Gasca de marlani corupti, obedienti, penali, incompatibili sau aflati in conflict de interese se erijeaza intr-o instanta suprema si decide ca cine nu e cu noi si ne critica sau nu e e acord cu smecheria si sifonarea banului public e impotriva noastra si trebuie sa dispara. Parcurgeti ultimul raport al Curtii de Conturi, este elocvent, este esenta managementului propus de aceasta gasca. Stiti ca in radioul public exista persoane condamnate penal, definitiv, care iau in continuare decizii si ameninta salariatii cu cercetarea disciplinara? Despre ce sa mai vorbim? De ce sa acceptam asa ceva?
Twin Peaks • 23 septembrie 2016, 19:43
RADIO RUSINOS ROMANIA!
Tatar • 23 septembrie 2016, 19:51
In spiritul celor aratate de fostul nostru coleg,Ioan Alexandru tatar,vedeti sa aflati ce fac din Radio Timisoara asa zisul adjunct Aurelian tecuilescu ,cel care cu ...tiitoarea sa terorizeaza tot personalul ,iar Anghel Mihai, cel care ar trebui sa conduca studioul ,***, si veti vedea in ce conditii lucram cei care -inca!- mai rezistam sa lucram la studioul care era pe vrenmuri cel mai apreciat studio regional din Romania! Si vedeti in ce conditii in studio stau de ani de zile...pe gratis(dar rasplata o primeste asa zisul director!) cei adusi in studio pe pile ***,in vreme cde aceste dormitoare au fost transformate din birourile angajatilor!
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Ion • 23 septembrie 2016, 19:52
Radio România actualități este cel mai bun radio: știți diverse, din toate regiunile, echidistante, pozitive. Alternează muzica cu informarea publicului
Laurian Treboianu • 23 septembrie 2016, 20:41
Draga Tolo, poți sa ma crezi, sau nu, Radio România este o instituție extrem de vie, avangardista, inovatoare, cu oameni deschiși la cap și foarte buni profesioniști. Foarte multi dintre ei! Dacă ei sunt profesorii generației viitoare... e încă bine! Problema e... DOUĂ! :) 1. Bugetul ala uriaș de care se face atâta caz ar trebui investit în producție editoriala ALTA decât în media comerciala. În mod logic, ascultătorul plateste un serviciu ca sa primească ALTCEVA! Fără sa tina seama de audienta. Din păcate, nu se întâmplă asta. Bugetele de emisiuni sunt aproape zero, salariile sunt la limita de jos, nu exista mașini de servici sau telefoane. Subiectele SÎNT ușurele pentru ca nu sunt bani pentru ele. Banii exista, ei se regăsesc la Miculescu și camarila fata de care DNA manifesta o pacienta de neexplicat! 1.1 aceasta raportare stalinistoida a profitului este jignitoare pentru contribuabilul plătitor de taxa: dacă eu îți dau 3 lei și tu raportezi profit 2 lei, înseamnă că te descurci cu un singur leu, doi lei fiind taxa de prost!. 2. A doua problema e gașca de prădători care conduc prin teroare. Mai rămâne sa te ridice noaptea, din pat, ca NKVDul. Acestea sunt problemele! În Radio România lucrează jurnalisti și nu luptători. Sunt câțiva! Gombos e intre ei! Multi SÎNT alături de Abu Cigar.
Cătălin Tolontan • 23 septembrie 2016, 20:49
@Laurian Treboianu: acel buget este de aproape 3 ori mai mare decit bugetul tuturor celorlalte radiouri la un loc. Sigur ca ele nu acopera tara in maniera in care o face Radio Romania. Nu au aceeasi responsabilitate. Nu neg faptul ca exista oameni buni in RRA. Sigur ca exista. Foarte buni! Pe de alta parte, am urmarit cu atentie RRA la citeva subiecte delicate de-a lungul anilor. Aproape nici o implicare! Nimic deranjant la adresa Puterii, indiferent cum definim Puterea.
Laurian Treboianu • 23 septembrie 2016, 21:00
Afirmația ta e corecta 100%! Dar, nu a te lua de cineva e esenta, ci de a deschide ochii unui popor manipulat și dezarmat. Asta se numește jurnalism militant. Da, poate fi criticat, dar misiunea sociala e primordiala. Părerea mea!
Andrei • 23 septembrie 2016, 21:13
Catalin, imi permit sa ma bag in discutia legata de radio din doua motive. 1. Realitatea e alta fata de ce ai prezentat tu aici. 2. Moise Adrian, omul care spune ca se lupta cu coruptia din Radio Romania este un om care multi ani a facut partea din Consiliul de Administratie incasand conform declaratiei de avere peste 10.000 de lei. Pe langa acest lucru Moise este anchetat deoarece timp de 7 ani a omis din declaratia de avere suma de 190.000 euro dati cu camata. De unde a avut el acesti bani care nu se regasesc pe nicaieri? Il poti cauta pe google si o sa gasesti multe informatii despre cate lucruri dubioase a facut acest Moise, iar acum se da luptator. Legat de buget, te invit sa citesti legea 41 si o sa observi care e menirea postului public de radio in comparatie cu maimutarelile de la posturile private. E foarte simplu. Un sfat daca imi permiti: nu mai lasa cercetarea unui subiect pe mainile lui Moise si abia asteptam sa te documentezi despre acest personaj si sa publici un articol. Crezi ca poti sau e mai simplu sa denigrezi un post care e pe primul loc in audiente (stim ca deranjeaza acest lucru) si promoveaza cultura si educatia in tara asta in care toti promoveaza manelismul? Nu ma uita cu subiectul Moise Adrian Valentin. Seara buna!
ascultator • 23 septembrie 2016, 21:31
***
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Silviu Albei • 23 septembrie 2016, 21:44
Dle Tolontan, daca in institutie se gasesc angajati "bolnavi psihic" ce fac reclamatii pentru abuzurile si ilegalitatile comise de aceasta conducere Miculecu, Sindicatul "Balaci" si infractoarea declarata de catre instanta Oltea Serban Parau, fosta director a Formatiilor Muzicale Radio, acum consilier a acestui PDG (presedinte director general), deci mai bine asezata in scaun, asa cum ii sta bine unui infractor (aidoma parlamentarilor) ma declar, unul dintre acei "bolnavi psihic"...bolnav, bagat in 3 comisii disciplinare pentru faptul ca am demascat si am pus pe tapet manariile acestei gasti infractionale si indiferent de cat rau mi se va face in continuare, nu voi inceta sa scriu, sa vorbesc, pentru ca nu doresc sa fiu complice nici prin macar prin tacere! In urma celor declarate de catre acest PDG, ma gandesc serios sa actionez din nou in judecata institutia si pe aceasta speta...speta pentru care domniile lor m-au bagat in comisii disciplinare, incriminandu-ma ca am scris (adevaruri) pe facebook despre gastile infractionale din RADIODIFUZIUNEA ROMANA!
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Ion • 23 septembrie 2016, 22:29
De ce ar trebui ca un radio să se implice în lupta pentru putere? Dacă ar face asta cealaltă tabără ar sari imediat la ei. Pentru foarte multă lume RRA a rămas un model în ce privește informarea. În zona mea destul de multe persoane asculta RRA. Fugim de TV, de știrile bombastice de la radiourile comerciale, de matinalurile amuzante dar fără substanță ale lor. Cautăm normalul, frumosul, firescul. RRA a avut si are foarte buni profesioniști, voci recunoscute.
Chiar asa! Hop si asa! • 23 septembrie 2016, 22:31
@ Andrei Sa-l caute si in ultima gena pe *** asta, pe Adrian Moise! Dar sa o luam cu inceputul, in ordinea numerelor de pe tricou: Ovidiu Miculescu (nume de scena Adrian), Marius Furdui (dj Fu Fu?), Oltea Serban Parau (zisa si Oltean!?!), Cerasela Radulescu, Nicoleta Balaci, Radu Dobritoiu, Dana Ciobanu. Si multi altii, mici catre nimic, i-am omis pentru ca ma consider un romantic convins. Rezerve: mebrii CA, membrii CD, rudele lor si ale altora, acolitii obedienti si pupaciosi plantati prin toate cotloanele si birourile fabricii. Avem plan cincinal, realizari marete si profit aplaudat la scena deschisa. Nu mai avem calitate, suflet si nerv. Sa nu uitam de gingasele fiinte unicelulare din Parlamentul corupt si trist. Ce au in comun toti? "Si eu sunt Radio Romania!", "Si eu sunt penal", "Si eu sunt incompatibil!", "Si eu sunt in conflict de interese!", "Si eu sunt obedient!", "Si eu sunt neprofesionist!" Va invitam, dle Tolontan, daca tot a aruncat userul cu piatra, sa ne spuneti dvs, intr-un material asezat ce si cum despre institutia publica la discretia tovarasilor. Va dam doar cateva indicii, la nevoie si niscaiva documente: Curtea de Conturi, ANI, DNA, CNA, Ministerul Public precum si toate instantele de judecata din Romania. Totul la vedere! Ca sa inchei de weekend: de unde atata tupeu bai nene?
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
brod • 23 septembrie 2016, 22:40
Miculescu...? vreo legătură cu clanul A. Năstase - socrul Angelo Miculescu -cumnata Miculescu de la externe - mătușa Tamara? dacă nu - pardon. dacă da - începe să pută...
Tvrs • 23 septembrie 2016, 23:47
de ce ar avea nevoie SRR de un buget de aproape 3 ori mai mare decit bugetul tuturor celorlalte radiouri la un loc? Extrapolind, aceeasi situatie si la TVR. Raspunsul e ca sa aiba de unde fura niste politruci si oamenii pusi de ei acolo?
Marcos • 24 septembrie 2016, 0:12
Vorbim de bani publici şi mass-media. Bineînţeles, la radioul şi televiziunea de stat, vin bani din taxă. Pe care o putem contesta, considera imorală, etc. Numai că avem o problemă şi dacă privim în zona privată, că dacă zicem ceva de bani publici, evocăm funia în casa spînzuratului. Ca un făcut, mai toţi patronii din presa cît de cît mai sus în audienţe au (sau au avut) oarece probleme. Şi nu de la cine ştie ce persecuţii politice, nu vă gîndiţi la vreun Erdogan. Nu, e mult mai simplu, oamenii s-au abonat, ghici ciupercă, tot pe la nişte bani publici - pe care ori nu i-au plătit, ori i-au încasat fără să aibă dreptul. Amuzant punctul de vedere privitor la conservatorismul celor din radio. Tocmai ce am văzut deunăzi mostre de profesionalism (al moderatorului) şi de progresism militant (al invitatei pe nume Olivia Steer - curajos cetăţean, nici vorbă, întoarcerea la Evul Mediu fiind pe nedrept combătută, ce-i cu corectitudinea asta politică insuportabilă? )
Stefan • 24 septembrie 2016, 3:04
Tvrs, extrapoland, de ce au nevoie spitalele din Bucuresti de un buget de cheltuieli care acopera achizitionarea de obiecte in valoare de zeci, sute de mii, si milioane de euro cu valori diferite pe un produs identic? Adica produsul Xilofon.432.v2 e evaluat la 400 de mii de un spital care cere fonduri, 800 de mii de la altul, 1.2 milioane la al treilea ( produs care in realitate costa 5 mii ). Raspunsul e simplu. O falie temporala face ca multiple universuri paralele sa se intalneasca in capitala Romaniei, de aici diferenta de pret. Pentru ca altfel m-as astepta ca si in cazul radioului, al televiziunii si al spitalelor sa ploua cu dosare penale.
Stefan • 24 septembrie 2016, 3:08
Stiti la ce ma gandesc cand le vad figurile surprinse, de doamne si domni, de preadistinsi conducatori de diverse institutii? La primele clipe de dupa revolutie, cand stateam inghesuiti in camera cu televizor, pe o temperatura relativ acceptabila, uitandu-ne la Ferma Animalelor. Sunt leit porcii din film. Nu doar ca atitudine, realizari si comportament, ci si ca imagine. Doamne si domni deopotriva. Exemplu perfect, tipul din header.
toma g. • 24 septembrie 2016, 8:11
De *** de la Caraș nu zice nimeni nimic? Cea care a decimat un studio și tine sub teroare angajatii zi lumina ca pe moșia ei fără sa plătească ore suplimentare? Poate face orice doar e favorita miculescului.
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Cerasela Radulescu • 24 septembrie 2016, 11:31
Catalin Tolontan, unde erai în 2011? Dar în 2005, 2006, 2007? Unde erau "avertizorii de integritate" atunci? Cine conducea SRR atunci, Tolontan? Aveau "imunitate" în fața ta? Nicio ancheta? Pai, hai să-ți spun. După ce am denunțat atunci pe mandatele respective, voi, presa, de o anumită orientare, taceati. Cum ați tăcut și când presa era să devină vulnerabilitate. Cum ați tăcut când eu am spus unele lucruri dovedite cu PROBE, nu ca acum, si mi-a fost spartă casa, si-am plecat din tara. Așa că acum nu si credibilitate. Voi spune acest lucru până la capăt. "Jurnaliștii" despre care scrii au fost recompensați foarte frumos, atunci. Tolontan, jurnaliștii autentici ni vorbesc fără probe. Ori, aceștia nu au. Cum nu ai nici tu. Denigrarea si tabloidizarea, vad ca e la rang înalt. Niciodată n-am văzut așa ceva în alte țări. Iată de ce, eu încă mai sper ca presa din România se va "curata"... Curând! Jurnalismul e în altă parte, Tolontan. Încearcă să-l descoperi. Poti?
Emanoil • 24 septembrie 2016, 15:58
Cerasila!!!.... https://youtu.be/26AE51OoXRo ....there is no shgar
Emanoil • 24 septembrie 2016, 16:02
aaa....si "Nicio" se scrie Nici o....toasa redactor sef!!
Rodion • 24 septembrie 2016, 16:37
Draga Tolo... Excelenta atitudinea ta ca jurnalist. Te asociezi insa, in mod gresit, cu o gasca ce il are in frunte pe dl Moise. Un personaj care are peste 200 de procese. Dar, mai important este ca dnia sa este cercetat de Parchet pentru sume oblinute ilegal si imprumutate cu camata. Este vorba despre aproximativ 200.000 de euro pe care, desi nu i-a declarat cat era in Consiliul de Administratie al SRR, i-a imprumutat cu camata unor firme de turism si restaurante. Instantele, dar mai ales procurorii vor arata asta, fiind un proces penal ptr dl Moise. Alaturi de dl Rusu a stat ca asociat dl Moise in comisia despre care ne povestiti. Dl Moise, cel care sesiza ANI pentru orice i se parea lui ca "e de sesizat", sustinut de ANI pe vremea detinutului Horia Georgescu, a fost de fapt hotul care a strigat "hotii". Cele mai multe dintre paraciunile sale la ANI s-au dovedit mincinoase, instantele dovedind asta. Multe altele sunt pe rolul instantelor. Dl Miculescu va castiga in cele din urma, dl Dobritoiu are exact aceeasi speta cu senatorul Petre Roman, dl Ursache a castigat definitiv cu ANI. Dle Tolontan ce veti face cand, in cele din urma, veti constata ca ati sustinut fara sa vreti un domn ca Moise care este in instanta pe rol penal? Ati atacat direct sau indirect persoane atacate de dl Moise care sunt mai degraba hartuite... Ce veti face cand veti constata ca ati sustinut persoane ce se confunda cu imaginea dlui Moise? Cu penalitatea acestuia si cu probleme sale de personalitate si caracter? Daca dl Moise este o persoana atat de calificata si de "priceputa" de ce nu are inca un loc de munca? De ce nu se spune ca a pierdut irevocabil in instanta procesul cu SRR ptr desfacerea contractului de munca? De ce? Pentru ca avea in responsabilitate, conform fisei postului, toate sarcinile de gen ISU. Adica, inainte de incidentul de la Clubul Colectiv, dl Moise a fost dat afara ptr a nu se ajunge in SRR dar mai ales la Sala Radio (de concerte) la tragedii. Adica SRR a sanctionat indiferenta unui angajat responsabil de aceasta zona. Jos palaria ptr atitudinea dv dle Tolontan. Dar corect, dpdv jurnaistic, era sa prezentati obiectiv toate informatiile. In privinta finantarii SRR de la buget ar fi bine sa remarcati in "calculele" dv toate posturile de radio incluse in interiorul SRR. Inclusv cel de la Chisinau, Orchestrele Radio, Radio Romania International, zona de teatru radiofonic, agentia de monitorizare RADOR etc. Dar si costurile de emisie, banii care se duc direct catre SNR. Si asigurarea emisiei nu doar in FM ci si in AM si UUS. Poate cutremurul de ieri v-a adus aminte ca doar Radioul Public reactioneaza oportun si cu informatii clare in sprijinul populatiei la astfel de incidente. Unde erau azi-noapte posturile particulare de radio, posturile de tv de stiri? Este un exemplu concret ca fara Radio Romania nu putem dar fara posturile particulare de radio si televiziune DA. Aseara ati ascultat/vazut orchestra din China la Sala Radio? Stiti ca acest concert a fost receptionat in zona Asia-Pacific de un public de peste 700 milioane? Esta sau nu pentru cultura? Este sau nu pentru imaginea Romaniei? Posturile private de radio au facut vreodata asta? De ce dle Tolontan nu scrieti aici, pe blogul dv despre concertul de ieri si despre cel de azi si despre RADIRO in general? Nu va aduce trafic? Sau evitati sa vorbiti si de bine despre SRR? Cu respect si cu rugamintea de a nu-mi modifica acest comentariu... Rodion. Camatarul audientei si culturii, eficientei economice pentru SRR.
Emanoil • 24 septembrie 2016, 17:31
Rodion! S-a difuzat concertul in puscariile din China??? " Stiti ca acest concert a fost receptionat in zona Asia-Pacific de un public de peste 700 milioane?"
Emil • 24 septembrie 2016, 17:40
Catalin Tolontan daca te intereseaza sa afli exact cum se cenzureaza mergi in teritoriu. Bea o bere cu managerul Daniel Sirbu de la Radio Constanta si intreaba-l cum a interzis in scris doua ONG, cum ameninta cu concedierea redactorii care se opun, cum se intercepteaza discutiile private pe email ale jurnalistilor, cum ii protejeaza Radio Constanta pe Nicusor Constantinescu si Nicolae Matei, cum se ignora sesizarile scrise despre toate aceste porcarii, ce raspuns da Consiliul de Onoare la reclamatiile pe aceste subiecte si ce au de indurat oamenii care le reclama.
Marean • 24 septembrie 2016, 18:38
De ce aceasta campanie pentru mentinerea status-quo-ului? Simplu: 2000 de angajati - cu un salariu mediu de 2500 lei 200 de manageri cu salarii intre 6000-16000 lei 100-200 de firme de apartament, apropiate gastilor de interese, care capuseaza institutia si prind contracte de prestari servicii informatice, publicitate, reprezentare, productie editoriala, etc pe bani foarte frumosi, prin incredintare directa, adica fara licitatie. Cine conduce SRR? Dupa mandatul lui Eugen Preda SRR a fost preluat de o gasca extinsa de interese transpartinice, cu veleitati de secta. Membrii sau mai schimbat, din motive naturale sau, uneori, politice, dar in esenta nimic nu s-a schimbat. Cum reuseste secta intereselor particulare sa se auto-perpetueze? Printr-o politica editoriala si de PR extrem de simple: a) *** partidele parlamentare, in orice ocazie, la diferite intensitati b) se musamalizeaza/ignora/cenzureaza orice comentariu critic la adresa guvernarii (oricare ar fi ea) c) se mentine un contact direct, printr-un reprezentant editorial special, cu toate figurile politice importante. Rolul acestuia e sa sopteasca constant in urechea personalitatii ca SRR ii este loial, il apreciaza si, mai ales, ii considera niste *** pe oponentii sai. d) se ofera pozitii caldute ***. e) se obtine loialitatea celorlalti prin introducerea lor in cardasii financiare, care fac imposibila orice delatiune si/sau tradare (multi dintre cei din conducere sunt prizonierii propriilor fapte).
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Rusinica! • 24 septembrie 2016, 20:36
@ Rodion Uniti in fapte si in gand, in jurul conducatoului iubit, pe bani multi si avantaje consistente. Era sa lacrimez un pic, lecturand pamfletul, dar mi-am amintit ca Moise v-a bagat in sedinte si procese pentru ca a fost cu voi acolo, stia foarte multe, avea acces la documente. Brusc, ma tavalesc pe jos de ras, bine va face! Este, era, va fi, probabil, de-al vostru. In schimb, m-a miscat profund chestiunea cu „ce o sa faca dl Tolontan cand o sa vada cat de cinstiti si curati sunt toti cei criticati pe aici, după ce vor fi castigat absolut toate instantele. Adică 10 pe linie, nu repetenti, nici măcar corigenti pe toamna. Sincer, deja il vedeam chinuit de regrete, cu cearcanele in podea, cerandu-si iertare pentru ca a indraznit sa faca un demers jurnalistic în incercarea de a-si ajuta colegii cercetați disciplinar. Fum fara foc? Rusinica! Chiar credeti ca toata lumea e proasta? Nu trebuie sa fii ziarist ca sa intelegi ca ceva nu e chiar bine, incepand cu modul cum au fost distruse sindicatele pentru a face loc singurului sindicat reprezentativ, cel agreat de PDG, culminnad cu condamanarea definitiva a doamenei Oltea care, chiar si in aceste conditii, este si acum mana dreapta a dlui Miculescu. Nu misca nimic la Centrul Cultural Media si prin alte compartimente fara controlul si decizia ei, este de neinlocuit - la fel si sotul dumneaiei. Oamenii sunt amenintati si terorizati de condamnata penal fara ca nimeni sa nu se intrebe ce o sa faca dl Tolontan cand o sa afle ca in Romania, intr-o institutie a statului roman, chiar exista asa ceva. Pai? De ce nu spuneti si cum au fost angajatii SRR fortati sau motivati sa iasa dintr-un sindicat si sa intre in cel care trebuie. De ce nu spuneti și ca cine n-a fost de acord a suportat toate rigorile, a fost marginalizat, cercetat disciplinar si dat afara? Stim, exista consemn, la acest subiect tabu se rapunde doar cu "nu este adevarat, nu exista dovezi". Dar ce o sa faceti atunci cand, liberi fiind, oamenii vor spune ce s-a intamplat in toți acesti ani? Ce o să faceți dacă deciziile instantelor vor demonstra ca nu ați fost chiar în regulă? O sa-l mai certati pe dl Tolontan? Oricum, am invatat in Romania ca degeaba sunteti întrebați sau vi se pun dovezile și deciziile în fata, voi o sa raspundeti și o să va comportati ca la Radio Erevan ..mai rog.. Kafka! P.S. As fi preferat sa ne laudam cu receptionarea festivalului in toata Europa sau si in toata Europa. Constat ca majoritatea vizitelor intreprinse, fără numar, de conducatorul iubit si prima doamna se intampla doar prin tari exotice. De ce? Nu suntem primiti mai aproape? Nimic tendentios!
Andrei • 24 septembrie 2016, 22:32
@Marean "Simplu: 2000 de angajati - cu un salariu mediu de 2500". Superb! Jos palaria! Aici vorbim de realizatori, reporteri de teren, oameni de cultura, scriitori. Corect? Salarii mici. Stiti cat castiga un tehnoredactor pe studii medii in Radio Romania? Cam 3500 lei pe luna daca te cheama Moise si esti sotia domnului fost membru in CA al Radio Romania. 3500 sa nu faci nimic, fata de 2500 cat castiga un realizator de emisiuni? Un subiect de investigat domnule Tolontan! Bravo! Asta e dreptatea.
Popescu • 25 septembrie 2016, 0:20
Unele comentarii induc ideea ca este o lupta a unui lider de sindicat prin folosirea membrilor sai ( cu sau fara voia lor) drept osteni impotriva conducerii SRR. Salariatii Radioul Public stiu realitatea, acestia o recunosc sau nu. Le este frica, sunt fortati sa ascunda adevarul, ori le convine aceasta situatie din mai multe motive. Cati oare nu stiu realitatea cu Moise. Cel dintai care a luat atitudine prin a demasca orice neregula din radio. Asta era rolul lui. Nu trebuia sa fie prieten cu conducerea. El trebuia sa fie ghimpele din pantoful comod al oricarui presedinte al SRR. Ce se intampla azi cu ceilalti lideri? Sunt ei oare aserviti si obedienti? Doar voi cei din radio puteti da raspunsul. Spuneam ca Adrian Moise este "intaiul". Au urmat si altii care au luat atitudine, pe langa Alexandru Rusu si Catalin Gombos, sa nu-i uitam pe Mihai Anghel - Manager R. Timisoara, Gabriel Basarabescu, Mihai Timariu, Ovidiu Groza, Silviu Albei, Michaela Platon, Teritorialul Craiova:NEŢOIU VALERIU CRISTIAN,ANA EMIL,ANA CASTELA MARGARETA,GHEORGHE PANTELICĂ,GOICEANU VERONICA,LĂZĂRICĂ ŞTEFAN,MARCU CORNEL,KOSTICI CLAUDIA, Teritorialul Cluj: Cristi Ivanes, Cornel Udrea, Vasile Luca, si alti multi salariati care au dat in judecata radioul impotriva abuzurilor de orice fel. Multi dintre acestia au fost cercetati ori o sa le vina randul, ca asa-i in radio! Am vazut toti rapoartele curtii de conturi. Dupa cum ni s-a comunicat vom mai vedea si alte documente care vor divulga ceeace unii vor sa bage sub pres. Pana acum am vazut documente! In acelasi timp, ca tot se baga dna Cerasela in seama mereu, si la dumneavoastra am vazut ce costuri avea institutia si de ce beneficiati. Asteptam cu intere mai multe informatii despre mutarea la Cluj. Speram ca vom fi repede lamuriti. De ce dati cu pietre in colegii dumneavoastra? Va razbunati? Sunteti pusa ori asa sunteti dumneavoastra...?Pana atunci concluzia este: Qui tacit consentire videtur.
mario balint • 25 septembrie 2016, 7:47
Stimați colegi, nu va mai ascundeți după pseudonime! Doamna Nicoleta Balaci spune ca "lăsați urme". S-a trecut deja la identificarea fiecăruia.
Suntem perfecti? • 25 septembrie 2016, 11:41
O proba despre cum înțeleg alesii salariatilor sa comunice: "Acest text este unul "read only", pentru ca stiu ca, la subiecte sensibile, mai bine citim, decat sa reactionam, sau in loc atitudine sa luam, mai bine un cantec vesel sa cantam. Dar eu nu imi pot parasi stilul direct si va spun clar ce cred despre diversiunea "montata" ieri impotriva Radioului Public, cu prilejul unei cercetari disciplinare. (As vrea sa precizez din start ca nu ma intereseaza continutul si persoanele cercetate, ele sunt libere sa se apere, sa reactioneze, pot avea sau nu dreptate, nu judec eu asta). Ma intereseaza, insa, diversiunea care a fost "orchestrata", jalnic, impotriva Radioului. Niste cetateni, jurnalisti unii dintre ei, purtatori de microfoane altii, au venit ieri la radio sa asiste la ceva intern, administrativ. In afara faptului ca legea avertizorului public are strict obiectivele si aplicabilitatea ei, "domniile" lor au fost bine primite in Radio Romania. Au intrat (invocand ca au fost tinuti la poarta. Nu, ei au venit mai devreme, echipa care i-a luat de la poarta institutiei a coborat la timp). De aici incepe seria dezinformarilor si a diversiunilor. Au asistat la o cercetare disciplinara (nu ii cunosc obiectul, nu o discut), dupa care s-au asternut pe scris. Ce tare e, o sa cer si eu, ca jurnalist sa merg sa asist la activitati administrative prin ministere, pe la Tarom, pe la RAAps etc. Ce au scris? Intre alte prostii, unele agramate, multe minciuni. Sa va dau exemple: ca suntem 2300 de angajati. Gresit, iar domnul Moise, cel care i-a "insotit", stie bine ca suntem sub 2100 de angajati, daca nu, luna aceasta, mai putini. Alt blog scrie ca avem 2150 de angajati. Greseste mai putin, sa il iertam. Ca avem, ilegal, paza. Pai, domnilor jurnalisti, cititi legea 41 si nu trebuie sa va obositi prea tare, primul articol e suficient. Ca un singur sindicat e "recunoscut" de institutie. Nu, domnilor analfabeti jurnalistic si social, recunoasterea o face o instanta si ea a facut-o deja in doua randuri. Ca avem "catacombe institutionale", sarma ghimpata si, cand mergi pe culoar, gasesti oameni sprijiniti de pereti care spun (intr-un scenariu de film prost scris, dar nu ma mira la ce valoare au jurnalistii care au asternut asta), ca si ei sunt cercetati disciplinar. Si ei! Si ei. Si ei. Dupa care anunta ca la nivelul intregului an au fost 37 de cercetari disciplinare. Adica 1,4 la suta sau asa ceva. I Acesti "stimabili" ne numesc Radio Kafka, spun ca de mult timp la Radio Romania nu au mai auzit o stire adevarata sau un subiect interesant. Ce chestie, domne', aproape 5 milioane de ascultatori cred altceva. Sigur, nu sunt tinerii frumosi si salvatori ai jurnalismului romanesc. Cu cateva zile inainte o alta "distinsa" "jurnalista" care tragea chiolhanuri de neuitat pe la ICR, scria de noi ca ar fi trebuit sa ni se micsoreze salariile cu 25%, odata cu bugetarii. Si dansa promovata si facand parte din acelasi grup "stimabil". Acestia sunt cei care, incercand sa creeze tornade in paharele de bautura cu care se cam imprietenesc, au adus "presa" care a scris nimic sau, prostii, oricum. Iar "presa" este cam aceeasi, de vreo doi ani: cativa baieti si fete care au incercat sa se angajeze la radio si nu le-a iesit sau care sunt in pauza de subiecte si inspiratie, si isi mai iau cate o "comanda" mai mititica, sa o rezolve. Parcurgeti acest subiect in liniste. Sa nu atragem atentia. Cineva ne-a intrat in casa, ne-a mutat mobila si acum ne invita afara. Eu cred ca trebuie sa o parasim, disciplinat." Am parcurs „subiectul read-only” în foarte puțina liniște pe care o mai avem în aceasta institutie. Pentru cei care mai aveau dubii cu privire la normalitatea relatiei salariati-sindicat-patronat, din Radio Romania, ceea ce era de demonstrat. Pentru ceilalți, se știu ei care, „ba fratili` meu, eu nu-nteleg nimic”. Ar mai fi pentru unii „rade ciob de oala sparta”! Însă, raportat la esenta demersului, cum sa nu va intereseze continutul și „persoanele” cercetate? „Persoanele” sunt jurnalisti, colegi, părinți, cu ani grei de radio în spate. Mult mai mult, și mai trist, sunteți reprezentantul lor în Consiliul de Administratie. Sa nu intram aici în amănunte cu privire la cum ați „castigat”, în instanța, reprezentativitatea sindicatului mamut, sau cum ați rezolvat problema hartiilor, hidden-only, cu semnături false, depuse în instante, în baza cărora ați fost „recunoscuti”. Sau cum ați „convins” oamenii sa semneze unde era nevoie. Să ne vedem lungul nasului și după aia sa credem ca suntem perfecți!
Emil • 25 septembrie 2016, 16:16
Presa de stat nu se mai face bine...
Cerasela Radulescu • 25 septembrie 2016, 17:28
@Emanoil, anonimule, ***. Am scris nicio. Iar cu youtube-ul ala nu demonstrezi nimic. Ești un las, te ascunzi după un pseudonim. Voi toți anonimii de aici știți căam dreptate. Sa va vad! Aveți curajul unei dezbateri echilibrate? N-am funcție @ Emanoil, anonimule! Nici sindicală nu am! Nu am încredere în sindicaliști si jurnaliști de carton, așa că, te rog, să mă scutesti!
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Emanoil • 25 septembrie 2016, 19:19
Simplu,Ceraselo nu trebuie demostrat nimic,trebuie doar retinut,memorat si memoria youtubului e mai greu de volatilizat.Asta e "la toti ni greu" ce ai facut a ramas asa.Apropo cu ce salar ai revenit?
Cerasela Radulescu • 25 septembrie 2016, 19:45
Catalin Tolontan, comentariul anonimului Emanoil nu-l moderezi? Cu vocativ in o ca la ***? Un lucru e clar. @Emanoil unii sunteti frustrati. Si n-am ce sa-ti fac! Iar cu flmul ala, repet, sunt onorata ca l-am facut. Dar nu e pe youtube. Eu il am si apari si tu, undeva, pe fundal. Esti in spatele copiilor care faceau propaganda pe trotuarul din Bruxelles, pe unde belgienii treceau uimiti, vazand circul…cu steagul Ro ...Pacat! Cert e ca SRR ramane o institutie respectabila. Atat! Nu mai trageti, baieti, de usa! Nu se rupe! Si rameneti anonimi, pentru ca va e frica! Barbati curajosi, ce sa mai vorbim!Hahaha….
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Emanoil • 25 septembrie 2016, 21:31
Da, vocativul suna a mahala.Oare de ce l-am folosit?! Sa te mandresti cu filmul,ma rog! Usa? E vorba de usa de care ti cu amandoua mainile sa stea inchisa? Recunosc,suntem de aceiasi parte a usii,dar eu o vreau deschisa.
Cerasela Radulescu • 25 septembrie 2016, 22:39
@Emanoil zis Zaharia, mergi la școală primară, te rog frumos! Hai sa vorbim despre SRR. Cu ce te-a deranjat? Si ma refer la toți cei care-și scris despre "avertizării de integritate" . Si atât de "frumos si patetic" despre Dl Moise Adrian Valentin fost membru CA. Fost coordonator pompieri. Dl Moise este cel care tine usa cu vârful pantofului de lac. La revedere @Emanoil. La școală, te rog frumos! E si AM, acolo. Pe urmă, aștept dezbaterea aceea, Catalin Tolontan. Una libera cu adevărat. Ce zici?
Emanoil sau Zaharia cu voia dvs. • 26 septembrie 2016, 15:28
Cerasela! (desi tare ma tenteaza sa folosesc "o" pentru ca trebuie sa raspund cu acelasi limbaj pe care-l folosesti).Nu am nici o (se poate si nico) legatura cu pompierii si cu pantofii de lac, dar cum spuneam ma deranjeaza agresivitatea limbajului si atitudinea ta si mai ales faptul ca raspandesti ura. Te admir cat de tare ti de usa SRR-ului sa nu vada nimeni ce este inauntru,pentru ca INCA mai sunt oameni "frumosi" in SRR, odata si odata tot o va sparge cineva de afara sau dinauntru.
Florin Zaharofloci • 26 septembrie 2016, 18:15
***
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.