luni, 16 mai 2016, 8:10
UPDATE:
UPDATE: Mirel Curea a vorbit în
Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan
Georgian Pop este șeful Comisiei comune pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI.
Democratic, el este omul care trebuie să facă ceva pentru ca să vedem ce a știut SRI, ce a transmis mai departe și de ce miniștrii, premierii, dar și fostul președinte Traian Băsescu susțin că nu au primit informări specifice despre dezinfectanți sau despre firma Hexi Pharma.
Deputatul spune că „exact la asta lucrăm acum”.
– Ce înseamnă că lucrați?
– Am declanșat mecanismul care poartă numele de control parlamentar al legalității activității SRI pe chestiunea infecțiilor nosocomiale și a dezinfectanților.
– Mai concret, vă rugăm.
– Am cerut în scris conducerii SRI să ne dea…
– Iertați-ne, nu credeți că o audiere a șefilor SRI la Comisia parlamentară ar fi necesară?
– O audiere ar fi, ca să fiu sincer, bună în primul rând pentru presă, pentru televiziuni. Ați lua imagini, dar dezbaterile ar fi oricum secrete. Însă, e adevărat, ați avea declarații după audieri.
– În fine, poate că șefii SRI ar merita să fie puțin filmați într-o chestiune atât de importantă. Ce e rău în a-i vedea oamenii că vin în fața reprezentanților lor în parlament?
– Problema este, fără discuție, foarte importantă. Și foarte sensibilă! Dar, din experiența altor audieri, cred că e mai util pentru adevăr și pentru cetățeni să primim răspunsurile în scris.
– Ei sunt obligați să vă arate exact conținutul informărilor.
– Da.
– Poate SRI dă titlurile prost la informări. Nu glumim. Poate că titlurile sau informările sunt atât de vagi că autoritățile nu au înțeles cât de important e subiectul. Sau poate că cei de la Ministerul Sănătății nu le-au băgat în seamă.
– Le-am cerut lucruri foarte clare șefilor SRI și ne vom lămuri.
„Așteptăm răspunsurile negru pe alb de la conducerea SRI. Vrem să știm ce au știut și ce au făcut cu ce au știut despre problemele dezinfectanților”
Georgian Pop, șeful Comisiei parlamentare pentru controlul SRI
– Și ce i-ați întrebat pe șefii SRI?
– Corespondența e secretă, dar vă asigur că întrebările sunt numeroase și precise. Atât de multe și de precise că răspunsul SRI va fi amplu și noi vom putea da lucrurile care vă interesează. Vă garantez că…
– Nu nouă garantați-ne, ci oamenilor.
– Corect! Garantăm cetățenilor că, la finalul controlului, vom spune ce a făcut SRI în problema infecțiilor și dezinfectanților astfel încât să nu mai existe nicio controversă!
– Când se va întâmpla asta?
– În câteva zile.
– Ați vorbit cu ei?
– Doar preliminar. Dar nu voi dezvălui acum. La finalul controlului vom putea, însă, să fim specifici.
– Adică oamenii vor putea ști în câte informări apare Hexi Pharma sau problemele de calitate a dezinfectanților? Și unde au mers ele. Că asta nu poate fi un secret.
– Haideți să așteptăm răspunsul detaliat al SRI! Sunt un om de cuvânt și oamenii vor vedea că mă voi ține de cuvânt. Raportul nostru către public poate avea un grad de precizie.
– Așteptăm o conferință de presă așadar în care să prezentați celor pe care-i reprezentați concluziile.
– Înțelegem interesul. Este o preocupare enormă…
– Ați văzut că și Uniunea Judecătorilor a cerut astăzi către CSM ca Parchetele să facă public felul în care au valorificat informările SRI.
– Da, tocmai vă spuneam că simțim și noi interesul enorm. Tocmai de asta de câteva zile am început controlul, discuțiile și corespondența cu SRI. Problema dezinfectanților și a legăturii cu infecțiile nosocomiale e una de sănătate publică și ține exact de menirea SRI. Încă o dată: îi asigur pe cetățeni că vor avea răspunsurile la întrebarea dacă serviciul secret și-a făcut datoria.
Informația potrivit căreia DNA audiază deja martori a fost confirmată ieri, neoficial.
Dosarul Hexi de la DNA a fost înregistrat cu numărul 322/P/2016. El va viza corupția din sistemul medical care a favorizat extinderea Hexi în peste 350 de spitale din toată țara.
Celălalt dosar, deschis de Parchetul General, îl are drept procuror de caz pe Romulus Varga.
Fost prim-procuror la Satu Mare și specialist în crime complicate și în dosare cu victime dispărute, Varga are o reputație excelentă în procuratură. Printre cazurile pe care le-a rezolvat se numără:
– Avocatul brașovean Victor Teodorescu, care a plănuit uciderea soție sale pentru a obține polița de asigurare.
Sentință: 25 de ani de închisoare.
– Asasinatul din barul Café Latino din Piatra Neamț, unde Cristian Chilat, zis „Falău”, l-a ucis pe interlopul Gheorghe Mararu.
Sentință: 15 ani de închisoare și 800.000 de euro daune.
– Dosarul lui Toma Gheorghe, un bărbat cu cinci crime la activ. În lipsa ultimelor două cadavre, procurorul a prezentat instanței probe circumstanțiale, dar și declarația criminalului.
Sentință: 25 de ani de închisoare.
– Cazul de la Joseni, unde viceprimarul comunei, Csala Zsolt, a fost împușcat cu trei focuri de armă de amantul soției
Sentință: 22 de ani de închisoare.
– Dosarul lui Ionuț, copilul mușcat de câini în Tei Rezidential, acum patru zile s-a dat verdictul definitiv.
Sentință: 3 ani de închisoare pentru proprietarul terenului și 2,4 milioane euro daune.
– Dosarul Elodia în care a obținut condamnarea lui Cristian Cioacă. După mai bine de cinci ani de cercetări fără nicun rezultat, Varga a preluat dosarul in 2012 și, în mai puțin de 24 de ore, a găsit probele cu care l-a prins pe Cioacă.
Sentința: 21 de ani de închisoare.
Cele 18 părți ale investigației:
Om • 16 mai 2016, 20:25
Bravo! Continuati, va rog. Mi-a fost putin teama ca nu veti mai acoperi subiectul si va multumesc ca nu-l lasati sa se raceasca.
Catalin • 16 mai 2016, 20:32
Astia ne iau de prosti? Intrebarile sunt la secret, raspunsurile sunt la secret, iar ei o sa ne faca o selectie. Oare isi dau seama de penibililul situatiei? Nici macar autorul :( La ce naiba, intrebarile unor parlamentari pot fi la secret?
florin • 16 mai 2016, 21:11
In legatura cu caracterul secret implicit al oricarui document emis de SRI, si care vad ca nu poate fi nici macar schimbat, de la caz la caz, trebuie clar schimbata legea. Si legea o schimba Parlamentul. In cazul de fata, secretizarea nu numai ca e inutila, dar impiedica SRI sa se justifice fata de opinia publica, asta daca SRI chiar a informat. Daca nu a informat si minte, atunci secretizarea ii ajuta, invocand legea pentru lipsa de transparenta. Deci nea Georgica asta, caruia i-ati luat interviu ar trebui sa fie proactiv si sa schimbe legea. E prezentabil si vorbeste frumos baiatu, dar eu nu am incredere in el. Deci schimbata legea, scoasa proprietatea implicita de "secretizat" a oricarui document/informare emise de SRI, secretizarea sa fie la latitudinea ofiterului SRI, si ca sa fie evitat abuzul de secretizat, in cazuri de genul asta, caracterul secret al documentului sa poata fi schimbat de comisia parlamentara, daca nu pune in pericol "siguranta nationala". Elegant si corect.
Mitrut • 16 mai 2016, 21:22
Oare de ce nu cred o iota din ce zice securistul asta?
Sorin Manea • 16 mai 2016, 21:36
Atunci cand seful Comisiei parlamentare de control a exercitarii activitatii SRI e absolvent al Academiei de Informatii , institutie aflata in curtea SRI, si cand gasim ca membri ai aceleiasi comisii pe un fost ofiter SRI, Daniel Savu, precum si pe beneficiarul unor generoase contracte de furnizare catre SRI, deputatul Sebastian Ghita, nu prea mai putem vorbi de o Comisie de control ci, mai degraba, de o Comisie pentru Linistea SRI. Complet necredibila orice activitate a unei astfel de comisii, cu membri care au depins ori depind de SRI.
George • 16 mai 2016, 21:37
Te referi la Tolontan?
stefan • 16 mai 2016, 21:45
Ce ramane dupa "Hexi Pharma"? - Castiga cel care fura mai mult, mai discret, mai inteligent. - SISTEMUL va face in continuare victime, va deveni mai puternic, mai perfectionat. Sa vedem cateva exemple: Exemplul 1. Scandalul dezinfectantilor. - Managerul Spitalului Sf. Maria, Narcis Copca, a afirmat vineri ca exista si alte firme care produc substante dezinfectante neconforme, transmite Agerpres. (Hotnews.ro) - ”Dacă toți sînt atît de corecți și doar noi avem probleme de ce n-am putut să cumpărăm cîteva produse de la competiție de cînd a început scandalul. Toți își retrag produsele ca să nu fie testate de noi! "- Sursă din Hexi Pharma. (www.tolo.ro) Exemplul 2. Trucarea testelor la emisiile de noxe. Scandalul Volkswagen. - Comisia Europeana stia inca din anul 2011 ca mai multi constructori de automobile au instalat softuri pentru a pacali testele privind emisiile de noxe poluante. - In 2010, Harald Wester, CEO al Alfa Romeo, spunea că „emisiile lui Audi A3 sunt miraculoase, magice si extraterrestre. Trebuie să fim ceva mai serioşi în legătură cu aceste cifre pe termen lung“, arăta atunci şeful Alfa Romeo. Pe atunci, această declarație a fost considerată o simplă exprimare a frustrării inginerilor italieni in fata rivalilor germani. Astazi aceste cuvinte au o cu totul altă însemnătate Exemplul 3. “Ei au furat mai mult decat noi” , declaratia lui Victor Ponta, alegeri 2008, justificînd pierderea alegerilor de către PSD prin aceea că acest partid ar fi reuşit să fure mai puţine voturi decît PDL. Si exemplele pot continua. Cel mai nou caz international "The Panama Papers". Concluzia? Toti fura si toti stiu ca se fura. Daca nu se dilueaza substantele in mod brutal atunci se “aranjeaza“ licitatiile sau testele la emisiile de noxe. TOTI, inclusiv marii producatori sau grupuri internationale, incearca sa triseze intr-un mod nerusinat, fac crase ilegalitati. Se pare ca este o problema nu doar cu sistemul din Romania ci cu intreg SISTEMUL. Industria incearca sa pastreze “secretul” pentru a se autoproteja. Insa “secretul” este cunoscut de toti participantii. Fiecare in parte stie ca celalalt fura. Castiga cel care fura mai mult, mai discret, mai inteligent. Daca joci corect, nu ai nici o sansa sa castigi. Problema este SISTEMUL in totalitatea lui nu doar un partid sau altul, nu doar un politician sau altul, nu doar o companie sau alta, nu doar o tara sau alta. Sa revenim la Hexi Pharma. Sa presupunem ca SRI stia. Mai mult, sa presupunem chiar ca SRI a protejat Hexi Pharma (Basescu, Ponta sustin ca nu au primit niciun fel de informatie de la SRI pe acest subiect). Sa presupunem ca exista oameni importanti in SRI, in ministere, in Parlament care sunt implicati. Din interése economice personale (de grup restrans) dar, poate (indraznesc sa sper!), si din interese economice nationale, in ciuda ilegalitatilor criminale au acceptat sa protejeze o firma romaneasca (cine joaca corect pierde la nivel international! ). Probabil diluarea dezinfectantilor a facut victime. Este extrem de dureros, mai ales pentru cei care au pierdut pe cineva apropiat in acest timp. Oricum ar fi, vinovatii ar trebui sa plateasca cu ani multi de inchisoare. Pe de alta parte, interésele grupurilor economice internationale fac de asemenea victime (cel mai nou exemplu de la noi, pestele cu viermi din Spania). China s-a ridicat economic si politic sprijinindu-se pe companii nationale care au pus pe piata globala produse extrem de periculoase, incalcand orice legislatie sau norma internationala (lapte contaminat, ulei alimentar reciclat, ravioli cu insecticid, etc). Vedem ca nici companiile occidentale nu se feresc sa isi insele clientii pentru a-si mari cota de piata si de profit. Lehman Brothers s-a prabusit facand milioane de victime dupa ce s-a "jucat" cu banii clientilor ei. Volkswagen este doar un alt exemplu intre atatea altele. Institutiile nationale si supranationale au cunostinta de ani de zile despre aceasta stare de fapt si o accepta tacit pentru ca STIU ca asa functioneaza tot SISTEMUL. Toti fura si toti stiu ca celalat fura… companii, politicieni, tari, organizatii. Cine fura mai mult, mai inteligent, castiga. Intregul SISTEM functioneaza gresit. Ceva trebuie schimbat…dar ce? Ce poate schimba un jurnalist, ca D.ul Tolontan sau colegii domniei sale? Ce pot face niste jurnalisti romani sau din alta parte? Este adevarat, putin este mai bun decat nimic. Totusi, este posibil de mers pana la capat? Si, CEL MAI IMPORTANT, CARE ESTE CAPATUL? Foarte probabil sunt multe persoane importante, in SRI, in ministere, etc, care asemenea lui Patriciu Achimaș-Cadariu apartin sistemului si care ar trebui sa fie arata cu degetul acuzator… Si dupa aceea, ce urmeaza? SISTEMUL se intinde dincolo de Romania. Locul unei firme este preluat de o alta firma. Hexa Pharma va disparea. Dar restul va ramane. SISTEMUL va ramane. In Romania mai dispare o firma. Dar restul SISTEMULUI? Bechtel, Siemens, Johnson & Johnson, BAE Systems, Danone, etc….Cine fura mai mult, mai inteligent, castiga. Daca sunt prinsi, platesc o amenda. Eventual isi cer scuze. Din cand in cand, se mai prabuseste cate o firma. SISTEMUL insa, merge mai departe, se transforma… devine mai puternic, mai perfectionat. Daca nu se merge cu ancheta pana la CAPAT (care este CAPATUL?) atunci in urma SISTEMULUI vor ramane mereu "resturi", asemenea prafului din coada unei comete. In acest caz, "praful" inseamna multe victime umane si evident, eternele noastre sperante desarte…
Venom • 16 mai 2016, 21:46
@Mitrut Pentru că, de regulă, tot ce începe în România cu "Comisie" a fost numit peste un domeniu ca să îngroape ceva sau să paraziteze fonduri. Către public va trebui să ajungă tot dialogul, toate întrebările și toate răspunsurile.
Cătălin Tolontan • 16 mai 2016, 21:52
@Om: vom relata despre acest subiect oricit va fi nevoie. Nu luni, ci ani, cu siguranta. Gala Bute a durat cinci ani si va mai dura. La fel va fi si aici. Nu plecam nicaieri :-)
stefan • 16 mai 2016, 22:09
Fără teoria conspirației ?? Adica, de exemplu, fara ... Basescu ataca SRI; Iohanis& Co. protejeaza SRI; Kövesi ataca SIE; Basescu ia apararea SIE.
Cris • 16 mai 2016, 22:29
Din cate observ io pe aici, peste 99% din romani isi doresc ca dl. Tolontan sa scoata carbunii incinsi din foc, cu mana lui, in timp ce ei sparg seminte. Eu as avea o alta abordare. Masiv in strada in fata Guvernului, pentru ca e o problema de crima nationala. Daca atunci cand Basescu a infometat populatia, romanii au rabdat ca iobagii, chestia asta cu sanatatea nu tine doar de ei ci si de copiii lor. Pui de dac, la ce naiba v-ati mai inmultit daca nu aveti o siguranta cand va duceti copiii in spitale? Ganditi-va si voi!
Pacientul Englez • 16 mai 2016, 23:18
Trei sferturi din infectiile nosocomiale severe au punctul de plecare sectiile ATI. Tubulatura de la aparatele de anestezie nu se sterilizeaza, baloanele Ruben nu se sterilizeaza, laringoscoapele cu care se face intubatia se folosesc la mai multi pacienti adesea numai dupa ce se sterg eventual cu un dezinfectant. Iar conditiile din sectiile ATI favorizeaza multiplicarea germenilor rezistenti la majoritatea antibioticelor.
50bani • 16 mai 2016, 23:28
Cu ce garanteaza? Ca-n cazul Coldea? "Nu se verifica..." ultima gazelnita in materie de cercetari penale...
Stefan • 16 mai 2016, 23:30
@Cris - De acord cu tine. Nu prea sunt la noi organizatii cu spirit cetatenesc care sa dea tonul. @stefan - Desi ne purtam numele ( nu sambetele ) unul altuia, nu sunt de acord decat partial cu ce spui matale. E clar ca sistemul are probleme peste tot, pentru ca sistemul asta are la baza individul, si oameni fiind, nu sfinti, calcam pe langa, uneori, sau perpetuu, unii dintre noi. Doar ca in alte civilizatii, problemele din sistem sunt tratate mai brutal decat la noi, atat de sistemul juridic, cat si de catre comunitatile respective , si au sau ar avea ca repercursiuni confruntari violente si manifestari in forta ale populatiei. Vorbesc de tari ca Franta, Germania, USA, nu de tari de rangul nostru sau aflate intr-o democratie nedemocratica, samd. Ergum, justitia, politicienii, companiile, nu isi permit sa calce totul in picioare in jur, cum se procedeaza uneori la noi, din simplul motiv ca un om cu cat este mai educat si are mai multe, reactioneaza mai dur, pentru ca are mai multe de pierdut, si are o educatie mostenita din decade de libertati individuale ( cat or fi libertatile astea de partiale sau limitate ). Sa nu uitam cati ani inaintea noastra au tari ca Marea Britanie, SUA, Germania, Franta, noi poate acum invatam ca nu e obligatoriu sa mergi cu plic la doctor, sau sa lasi sa cada o hartie albastra in masina politistului, eu sa stii ca inca ma adaptez, pentru ca asa am crescut, si cu sinceritate iti spun ca ma simt rusinat uneori cand am probleme de sanatate in familie sa ma duc cu mana goala. Mama mea cand a fost operata pur si simplu s-a isterizat pana nu am mers cu plicul, desi doctorul era prieten cu un prieten. E greu de scapat de sechelele astea. Pentru noi e o noutate chiar si dupa 20 si ceva de ani dreptul la respect si corectitudine, libertatile garantate in teorie de constitutie si de drepturile omului, etc. Suntem mai needucati, cu alte cuvinte e mai usor sa profiti de noi. Fiecare decada o sa aduca pe tapet probleme noi, si rezolvari noi, asta e frumusetea evolutiei. O sa apara persoane fizice si companii care o sa incerce sa abuzeze sistemul, sistemul o sa gaseasca problemele si o sa dezvolte mecanisme de control. Daca sistemul, cel general, nu cel din Romania, nu ar avea probleme, sa stii ca problema ar fi sistemul. Adica manipularea si ascunderea adevarului. Nu exista sistem perfect. Primul pas in rezolvarea problemelor e recunoasterea lor. Cand le dosim si ne inrosim la fata si le ascundem cum putem, incurajam greseala. Vis-a-vis de rapoartele SRI, cine a gresit trebuie sa plateasca. Daca SRI a trimis notificari procurorilor si institutiilor de stat carora trebuia sa le trimita, atunci cine a ignorat informatia trebuie sa plateasca. Nu a trimis o informare badea Ion de la stana, e vorba de un serviciu de informatii care cheltuie o gramada de verzisori anual. Vom trai si vom vedea. Vin alegerile, vin altii, si ma tem ca iara incepem si jucam leapsa, oricare ar fi castigatorii. Macar de ar creste avalansa asa de mare cat sa nu o mai poata opri nici un partid sau o putere.
dudu • 16 mai 2016, 23:38
Georgian Pop nu e individul ala cu studii facute la Academia SRI, care acum ceva timp spunea ca in Siria sunt milioane de cartele de telefon din Romania, care sunt duse acolo cu sacosele? Acelasi ilustru spunea acum vreo doua luni ca in mod cert in Romania nu sunt agenti sub acoperire in politica, ziare, justitie etc. Iar cand era intrebat de unde stie asta "in mod cert", el raspundea intelept: "Pentru ca nu permite legea!" In general, cand Georgian Pop spune ca garanteaza ceva in ceea ce priveste SRI, rad si curcile...
Florin • 17 mai 2016, 0:41
Suntem siguri ca aceasta comisie va da rezultatele corect si va demasca matrapazlicurile cuplului Basescu-Udrea, cel mai nociv cuplu din ultimii 80 de ani.
PidisiatBani • 17 mai 2016, 0:46
Gica Plop e un pămpă***
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
50bani • 17 mai 2016, 0:48
Boo...
50bani • 17 mai 2016, 0:49
Lui tolo ii e frica de Georgian Pop... ***...
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
S.Alexander • 17 mai 2016, 1:03
Din noua istoria ne arata ca o democratie autentica in care presa este libera (vezi Turcia!) este singurul model sanatos al unei societati! Dl. Tolontan cred ca a spalat multe pacate ale muuultor colegide breasla. Buldogul presei romanesti!
Camarasa • 17 mai 2016, 1:12
Domle, securistul e tot securist și-n baie, și-n yi de Paște!
its1134 • 17 mai 2016, 3:43
@Cătălin Tolontan Da' nu vrei matale să nu mai relatezi pe GSP (Gazeta SPORTURILOR) subiecte care nu au nicio legătură cu SPORTUL?
Cata • 17 mai 2016, 4:17
ha ha ha ha dialog supra realist cu un tovaras acuzat de pesedistii lui, dupa dezvaluirile wikileaks, ca *** la ambasada sua... mai mult, stapinii, dupa vizitele in sua alaturi de vanghelie, il dadeau mare speranta a politicii romanesti. aveti asteptari? ha ha ha ha ha ha in capul lui, sarmanul, totul e secret.
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Ister • 17 mai 2016, 5:36
***
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Cătălin Tolontan • 17 mai 2016, 7:50
@dudu: parlamentul nu are doar dreptul, ci si obligatia sa ia la intrebari SRI. Noi plecam de la ipoteza ca se vor tine de cuvint. Daca nu o vor face si daca nu sint convingatori in ceea ce vor explica mai departe oamenilor inseamna ca nu si-au respectat cuvintul. Si lucrurile nu pot ramine asa. Vom afla ce a informat SRI, pe cine si in ce fel.
lili • 17 mai 2016, 7:55
Exista un asemenea procuror?! M-am mai linistit, vad ceva sperante ca sa vedem descalcita caracatita din sistemul medical, caracatita intinsa cu complicitatea autoritatilor statului roman, nu am indoiala. Succes, dle procuror Romulus Varga! In vorbele de 2 bani ale politrucului Georgian Pop nu am nici pic de incredere.
Lucian • 17 mai 2016, 7:55
Mai , TOLO, Mai, Este al 2 Lea individ dupa medicul de saptamna trecuta, pe care nu trebuia sa il publici! Ce sa e spun, individul asta! Se ascunde e lista de partid sa fie deputat, si numit apoi la marea comisie! Pai, daca era Asa destept , ce a facut in second 2 cand Sri a spus ca dat, si facut, si dres? Ce a facut? 100 de informari, nu este o inform are! Sunt 100! daca faci 100 si nu se intampla nimic, ori sunt Prost facute, ori este corruptie, si te indrebi ce a facut marele Georgian ( ce nume! Georgian ) . Asta de cand este ce l- a pus psd, nu a facut ceva concret! Vorbe! La fraieri! Voi , press ar trebui sa cenzurati aparitia unor astfel ***! Voi formati opinia publica! Cu indivizi ca Georgian am ajns in Degradarea asta! Chair nu aveti discernamant. Ati fost baza acestui caz! Toata Tara va este recunoscatoare! Voi daca vreti a fi jurnalistii tarii, ar fi trebuit sa cereti un interviu lui Ciolos! Cel care a primit instant rezumatul celor 100 de note, nu " papagalul" asta de georgian! Deci Ciolos cand vine din US, ar trebui intervievat, atat ca ***, cat si ca Ministrul Sanatatii! Fiti demni, si n pierdeti timpul ***
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Lucian • 17 mai 2016, 8:00
Tata tolo, ***, inseamna Prim Ministru! Ce *** pui la butoane, sa cenzureze comentariul? Ce insemna pentru el ***? Hai ca deja intrati in ridicol!!! Ar fi pacat!
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Cris • 17 mai 2016, 8:35
In timp ce, in alte tari, principala amenintare teororista la adresa cetatenilor o reprezinta ISIS, in Romania, principala amenintare terorista o reprezinta statul care, ocazional, se "detoneaza" in fata propriilor cetateni - cazul Colectiv, dezinfectantii din spitale, etc. Vad ca, in cazul medicamentelor generice, lumea a tacut malc, nimeni nu mai spune nimic. Nimeni nu indrazneste sa testeze... Ce asteptam? Sa treaca o luna de la declansarea scandalului, pana la analize, la fel cum s-a intamplat cu copii internati la Marie Curie sau cu analiza dezinfectantilor? Un medic a facut o afirmatie deosebit de grava, ca pe piata medicamentelor generice ar putea exista falsuri, respectiv produse cu o concentratie de substanta activa necorespunzatoare. Stie cineva ce asteptam?
Fane • 17 mai 2016, 8:56
Daca se va afla 5% din adevar,va fi mult.
Simona • 17 mai 2016, 9:17
Ma bucur sa vad ca mai avem jurnalisti dispusi sa faca investigatii de acest gen. Felicitari, va urmaresc zilnic.
Darius • 17 mai 2016, 9:34
Sunt curios care este pozitia Uniunii Europene si reactia sa fata de ce se intampla cu toate aceste scandaluri si nereguli in sistemul medical. Practic, care sunt consecintele . Ar trebui scris un fel de pact de la Varsovia intre membrele UE pe partea medicala. Zau.
Lucian • 17 mai 2016, 9:43
Chiar ne iau de prosti?
fotbal • 17 mai 2016, 9:54
pai, ce sa zic, abordarea ta e de-a dreptul incitanta. fara gluma. ce crezi, imi lipseste o rotitza?
Venom • 17 mai 2016, 9:56
Mie mi se pare că "legendarul" de la DNA a fost să - și rupă puțin gâtul ori s-o dea în bară. Copoiul nu prea are experiență cu dosare economice.
Gareth Edwards • 17 mai 2016, 9:57
Acest Georgian Pop este un individ cu o dorinta enorma de a iesi in fata prin orice mijloace...Limbajul sau seamana izbitor cu cel al unchiului fratilor Negoita, securistul dovedit Anghelache. Romanie, de cine esti condusa?!?!?!
Cătălin Tolontan • 17 mai 2016, 10:05
@venom: procurorul Romulus Varga nu e de la DNA, e de la Parchetul General. Vom vedea daca isi va rupe dintii, sa avem rabdare, istoria lui profesionala spune altceva. @Lucian: treaba noastra ca jurnalisti e sa discutam cu oamenii, nu sa-i descalificam. Pentru ca voi sa stiti ce fac si cum gindesc. Seful comisiei de control al SRI are o responsabilitate mare si e corect sa urmarim cum o va duce la capat.
Cris • 17 mai 2016, 10:07
Mi-a placut de Achimash... Adevarat tehnocrat. Inainte sa se finalizeze toate analizele a aparut pompos intr-o conferinta de presa sa anunte ca au testat ei stratul de bacterii de pe clantza de la usa si au iesit abateri in doar 5% din cazuri.. In restul cazurilor bacteriile au migrat singure, de plictiseala... E misto tare in tara asta. Platim o carutza de bani la fondul de sanatate, dar mereu nu sunt bani, nici macar pentru igiena elementara care ar trebui sa existe intr-un spital. Infectii nozocomiale exista in orice spital, dar noi le turnam apa la radacina, "dezinfectand" cu produse diluate cu apa chioara si tratand pacientii cu produse bazate pe praf de creta. Cred ca cetatenii patriei ar trebui educati foarte serios (si aici un rol revine presei si societatii civile) ca sunt furati de doua ori: odata cand iau in mana salariile alea africane, care nu ajung nici macar de o subzistenta decenta si, a doua oara, atunci cand se apuc sa cumpere din acei bani putini, produse si servicii contrafacute, de care geme piata romaneasca.
box • 17 mai 2016, 11:29
Condrea ala e o unealta. Daca doar el intra la racoare si Sistemul ramane in picioare bine-mersi intr-un an, doi o sa apara un alt Condrea in loc. Sistemul ala nu functiona fara sa aiba un spate politic beton. In Romania nici o "afacere" mare nu s-a desfasurat fara sa fie si politicul bagat adanc, de la retrocedari, despagubiri, defrisari, it si ce mai vreti. Doar ca la ce s-a intamplat acum nu dosar de coruptie ci de crima organizata ar fi trebuit deschis. Si mers direct la cap, la politic, nu la cativa omuleti aruncati in fata sa-i mestece lumea.
Lucian • 17 mai 2016, 11:32
Da , TOLO, treaba voastra este sa vor iti cu oamenii, nu cu oamenii falsi, fara morala, needucati, compromisi, etc. Daca flacaul asta Georgian, tie in afara faptului ca manaca, vorbeste, ia un salariu , va lua si pensie de deputat, ti se pare ca e om , e o treaba!? Ce a facut Georgian asta de cand s- a nascut? De ce sa iau in seama , ceea ce promite? Pai el promote job description - ul functiei ce o are! Nu promote ca rezolva ceva, de aceea , hai sa scrim in cuvinte, adreseaza-te prim mistrului Ciolos! Asta cred ca vrea sa faca ceva, pe cand giorgian, din partitul lui banicioiu, nu va face Decat praf! Parerea mea ca te descalifici vorbind cu orice om! Cauta-l pe Helvig, pe Marincea, sa afli ceva! Ce sa discuti cu un papagal care dupa 3 saptamani promite, ce trebuia sa faca acum 3 saptamani! Chair nu remarci penibilul in care te bagi singur? Parliament, comisie SRi, da sun a bine, dar ce au facut ele pe tema asta? Pix, fix, sunt in campanie, sa poata mulge inca 4 ani, si de la locale! Ai auzit-o tu pe Anghel aia, pe Tariceanu, pe zgonea, pe blaga vorbind ceva de dezinfectanti? Eu nu am vazut nimic! Am vazut un sondaj zilele trecute: INCREDEREA in parlamentul ROMANIEI, 10 %. E penibil, si toxic sa asteptam ceva bun de la actualul parliament! Si Mai penibil este sa si paostezi o discutie ( vai mama ) cu seful comisiei SRI! Hai sa fin seriosi! Nu Mai poti continua subiectul? OK, e sufficient, dar sa vedem papagali , in continuarea anchetei tale, e penibil!
box • 17 mai 2016, 11:41
In lumea reala lucrurile se petrec cam asa: niste domni din politica observa ca in sistemul de sanatate se ruleaza miliarde anual. Fireste devin foarte interesati in a participa si ei la treaba asta0. In timp sistemul asta selecteaza niste firme de incredere "cu care se poate lucra". Si care fireste sunt protejate ca sa asigure circuitul apei in natura. Asa se explica treaba cu nimeni nu intreaba, nimeni nu controleaza, nimeni nu stie nimic timp de 10 ani. Treptat insa fie varful, fie sistemul devine lacom, isi apasa protejatii ca sa extraga cat mai mult profit. Iar protejatii incep sa faca chestii aiurea ca sa ramana in joc, sa faca profit si sa si imparta.
Cristofor • 17 mai 2016, 11:48
Oameni buni, de ce a aparut aceasta investigatie in perioada guvernului Ciolos?! domnule Tolontan, de ce nu ai publicat aceasta investigatie mai devreme? se incearca cumva o compromitere a noului guvern? dumnezeule, sarmanul Dacian, nu a fost avertizat la ce se inhama atunci cand a preluat guvernarea Romaniei? oricum este pt o perioda scurta iar de la alegeri nu vom mai avea guvern tehnocrat...cum spunea Stefan, sistemul este peste tot si va functiona indiferent de culoarea politica sau tehnocratie...personal cred ca DEMOCRATIA nu functioneaza la romani, pur si simplu!!! aceasta competitie ne distruge usor usor iar solidaritatea este o utopie. Uniunea Europeana a pus la carma tarii un presedinte neamt si un premier francofon dar nu ia nicio masura cu privire la dezastrele umane...daca tot suntem colonie franco/germana macar sa avem privilegiul unor conditii trai similare dar lucrurile se intampla invers...va rog sa vedeti filmul "Despre oameni si melci" in care "francejii" au vazut ca se poate fura lejer (mita direct la ministru si premier) si s-au conformat...se fura peste tot in lumea democratica doar ca mai ramane si ceva in urma, la noi este jale!!! ma uit la copilul meu si vreau sa-l pregatesc de acum sa fuga din aceasta tara insa in acelasi timp daca el pleaca cine mai reprezinta viitorul acestei tari?! poate vom ramane cu corporatistii frustrati ca mine, ce se pot exprima doar in mediul on-line, cu venit mediu de 3000-4000 lei lunar; acestea este profilul romanului din generatia urmatoare, prea orb si prea obosit sa mai vada ce se intampla in jurul lui...asteptam weekend-ul sa ne plimbam cu bicicleta dar ne plangem ca nu avem piste si suntem muscati de caini :)) Concluzie: consider ca singura forma de a mai spera la ceva domnule Tolontan este solidaritatea. Deconspiratiile nu sunt suficiente iar noi toti ar trebui sa formam un grup de solidaritate, o forma politica din generatia actuala si viitoare...acesti corporatisti cu varste intre 20-40 ani...SINGURA care produce in tara asta taxe si impozite...in sfarsit sunt multe de spus dar cateodata pur si simplu ma apuca plansul...pentru ca imi pasa!!!
Matei • 17 mai 2016, 12:27
nu stiu restul dosarelor, dar Cioaca a luat 15 ani + 1 an spor pe alt dosar, nu 21, iar probe nu au gasit nici unul dintre anchetatori.
johnneil • 17 mai 2016, 12:31
S-o vedem si pe-asta. Stiti cate metode au cei din SRI? (era sa scriu securitate). Nu puteti gandi cat de usor suntem de prostit? Eu rad de acum. Bafta!
Bob • 17 mai 2016, 12:48
Impresia mea este ca SRI trage de timp pentru a aranja hartiile. Cel mai probabil vor produce unele documente cu un text general si cu ceva informatii punctuale despre Hexi, astfel incat sa nu poata fi culpabilizat niciun ministru sau alt om politic dar sa bifeze si faptul 'a informat' Daca intradevar s-ar dori aflarea adevarului SRI ar trebui sa desecretizeze toate informarile, cu nume si prenume. Pana la urma nu sunt chestiuni militare, strategice, ci e vorba de santatea populatiei. Nu vad ce ar fi secret aici. Nu cred ca rusi sau pe chienzi ii intereseza cine a fost informat ca se trucheaza si se falsifica licitatii cu dezinfectanti.
MirceaB • 17 mai 2016, 13:45
E o vorba in politica: Daca vrei sa nu se afle ceva infiinteaza o comisie de control!! Pana la proba contrarie respectivul personaj e acuzat a fi un ofiter sub acoperire si de aici neincrederea mea fata de aceasta comisie a parlamentului. Parca are un rol in musamalizarea problemei ofiterilor acoperiti din parlament. Nu m-ar mira sa ca Hexi-Pharma sa fie o afacere a S.R.I. si se va incepe punerea pumnului in gura, fiindca "amaratul" de Condrea e o rotita in aceasta afacere. In astfel de cazuri, Condrea poate fi doar un paravan.
marian • 17 mai 2016, 14:29
Bai,nea Popica,daca spui,...ce ?Nu se va intampla nimic,eventual,corecta justitie romaneasca va da cateva condamnari de sute de mii de ani de puscarie la ocna cu suspendare,iar matale vei primi denumirea de paracios.Lasa ,bre,furnicile Siafu sa-si faca treaba !Gata !Hai ca ma grabesc sa ajung,cantand,la o farmacie Catena,unde sunt preturi mici,mici atat de mici ca se apropie de totul gratis,numai boala sa ai,nu matale ,noi loazele.Pupici!
Stefan • 17 mai 2016, 14:47
@Cristofor - Daca tot Il pomenesti pe Sefu, pune un D mare acolo :)) Sa fie. Cat despre moment, din cate am inteles, daca nu sunt chior, dezvaluirile tin de momentul in care au primit informari de la o persoana din sistem. Dar oricum, nu vad legatura cu domnul Ciolos, nu mi se pare nici un articol din serie sa fie indreptat spre domnul Ciolos. Este atacata o cutuma a sistemului, cum s-a subliniat de mai multe ori, nici macar nu este atac impotriva Hexi Pharma, ci e vorba de sistem. Oricum, mie dimpotriva, nu mi se pare ca prim ministrul este haituit, chiar mi se pare ca domnul Ciolos e singurul premier care ia masuri si misca in front din toate guvernele care le-am avut pana acum. In rest, doar prim ministrii interesati sa dea bine pe sticla si pe hartie, si sa isi puna partidul intr-o lumina favorabila. Toate lucrurile bune au fost facute de partidul lor, si toate cele rele au fost mostenite de la guvernarile anterioare. Monsieur Ciolos e o gura de aer binevenita, cu o altfel de atitudine. Fostii prim ministri daca analizau un rahat de catel care mirosea urat, ar fi ajuns la concluzia ca a fost pus acolo de fostele guvernari, iar daca s-ar fi ajuns la concluzia ca *** de catel era un lucru bun, nu cainele ar fi fost responsabil, ci s-ar fi demonstrat ca partidul lor e cel care a contribuit. Matematic si indubitabil :)) Nici PNL, nici PSD, nici PSCDRX nu au pana acum nici o varianta cu coloana vertebrala pentru functia de prim ministru, si in general, nu vad nici un om politic, exclus Ciolos, care e un om pseudo-politic, deci nu vad nici un om politic cu coloana vertebrala, nemanjit, integru, cu carisma si cu putere politica in spate. Doar panglicari, tot felul de zurbagii cu gura mare care nu se uita in oglinda sa vada ca le e manjit botu de ciocolata si au mainile pline de unsoare de la slanina impartita frateste. Sau oameni seriosi, dar fara carisma, fara putere politica, fara stiinta de a conduce, fara puterea de a nu se lasa dusi de val. Sau oameni neutri, nici cai nici magari, care se afla si ei pe acolo. Etc. Ca sa fii prim ministru nu ajunge sa fii un om serios, cum parea a fi Ungureanu. Sau pare a fi, ca nu am o parere clara despre el, e altul care a aparut din spuma marii, nu a convins dar nici nu a dezamagit extraordinar. Mai mult pare ca a fost scos la inaintare de altii care aveau nevoie de un cearsaf alb. Dumnezeu cu mila, cand e vorba de oamenii nostri politici :)) Amin
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Cris • 17 mai 2016, 16:35
Gata, se pare ca avem si ministru al Sanatatii, nou, noutz, scos din tzipla... Acum mergem si sigilam o farmacie si vedem ce e cu medicamentele alea din lista, daca sunt ok sau nu, ca si concentratii de substanta activa. Tacere totala? Asa repede ati uitat?
adrian_hora • 17 mai 2016, 16:47
procurorul varga nu a avut nici un dosar politic pana acum (nu apare in lista aia)