Spitalul Universitar de Urgență a plătit 1,3 milioane de lei firmei de avocatură a ginerelui lui Traian Băsescu. Directorul: ”Ne-au recuperat 1,8 milioane de lei”

Managerul de la SUUB dezvăluie că ”8 dintre cei 22 de răniți de la Colectiv tratați la noi au fost declarați nedecontabili de către CNAS pentru că nu au asigurare de sănătate”

marți, 12 aprilie 2016, 2:28

Pe parcursul a patru ani, din 2012 și pînă în 2016, firma Pricop și Banu a primit din partea Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB), fostul ”Municipal”, o sumă de 1,313 milioane de lei. Cifra include TVA.

”Contractele au venit pe filiera directorul Cătălin Cîrstoiu, finul lui Traian Băsescu – Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu” susțin surse din spital.

Înțelegerea s-a reînnoit anual. Conform documentelor publice ale spitalului, contractul pe 2015 a fost încheiat în mai multe etape.

Anunțul de achiziție publică nu s-a publicat pe SEAP, spitalul motivînd că ”s-a organizat o procedură exceptată”. SUUB a pus documentația la dispoziția a 20 de case de avocatură. 8 dintre acestea au depus oferte pe 21 și 22 ianuarie 2015.

Toate cele opt oferte au fost acceptate. La evaluarea tehnică, casa de avocatură Pricop și Banu și casa de avocatură Zamfirescu Racoti&Partners au fost declarate ”conforme”, iar celelalte șase au ieșit din cursă pentru că ”nu au făcut dovada că vor asigura prestarea serviciilor cu profesionalism și eficiență”.

În final, a cîștigat casa Pricop și Banu, care a solicitat pentru serviciile sale 217.000 de lei, fără TVA, față de competitorii de la Zamfirescu Racoti&Partners, care ceruseră 504.000 de lei, fără TVA.

3000 de angajați are Spitalul Universitar de Urgență, dintre care doar aproximativ 70 personal TESA, ”de aceea nu avem juriști angajați”, spune managerul Cîrstoiu

”Vorbim despre mii de procese derulate în acești patru ani. Și de o sumă mare recuperată”, spune directorul Cătălin Cîrstoiu. El neagă orice neregulă în contract și infirmă informațiile din interior potrivit cărora nu ar fi fost recuperată nici o sumă.

”Nu vă putem spune decît că s-au făcut recuperări. Contractul de confidențialitate nu ne permite să detaliem”, a fost reacția firmei Pricop și Banu.

”Vi se pare mare suma de 1,3 milioane de lei, socotind și TVA-ul? Să știți că am recuperat din sentințe definitive 1,8 milioane de lei. Asta doar banii încasați. Mai avem de încasat din sentințe definitive, bani care n-au intrat încă”, spune directorul SUUB.

Cătălin Cîrstoiu spune că suma recuperată provine din mai multe genuri de procese. Ele se nasc din realitatea, mai puțin cunoscută publicului, că orice tratament dintr-un spital românesc este facturat de spital și plătit din buget. Spitalul alcătuiește unde decont pentru fiecare pacient și îl înaintează către Casa de Asigurări pentru Sănătate.

”Uneori, Casa de Asigurări pentru Sănătate invalidează decontul unui pacient. Fie pentru că n-a adus cardul la internare și nici după aceea, fie pentru că nu e asigurat. În această situație, ne judecăm cu pacientul ca să recuperăm banii”, explică managerul.

”Alte sume recuperate au venit din faptul că firma de avocatură a cîștigat procese în care noi trebuia să plătim penalități către furnizori și nu am mai plătit”.

O altă categorie de litigii comună spitalelor este cea a accidentelor de mașină. ”Casa ne decontează cam 4.000 de lei pentru un pacient de accident auto. Dar tratamentul costă mult mai mult, în medie 15.000 de lei. Și atunci ne judecăm cu asiguratorii, cu cei care asigură RCA-ul, ca să ne luăm restul banilor”.

Cîrstoiu dezvăluie și altceva. Despre cazul Colectiv.

270.000 de lei a costat tratamentul cel mai scump al unui rănit de la ”Colectiv” internat la SUUB

El susține că ”8 dintre cei 22 de internați de la Colectiv nu au avut asigurări. Și Casa ne-a anunțat că nu-i va deconta. Nu-mi dau seama ce se va întîmpla în continuare pentru că, potrivit legii, doar cei asigurați puteau participa la un program național, cum a fost cazul lor”.

Managerul de la SUUB afirmă că în cazul pacienților de la Colectiv sumele sînt de zeci de mii de euro pentru fiecare pacient. Potrivit lui, există un caz internat la SUUB unde asistența medicală a ajuns la 55.000 de euro.

Întrebat dacă firma ”Pricop și Banu” va reprezenta spitalul și în 2016, Cîrstoiu a răspuns: ”Sîntem acum în procedura de achiziție”.

Presa a mai scris de-a lungul timpului despre contractele din sănătate încheiate de ”Pricop și Banu”. La spitalul Bagdasar-Arseni, avocații au cîștigat un contract de 388.000 de lei. Despre contractul cu SUUB s-a mai relatat în 2010.

Întrebați care sînt contractele pe care le au în acest moment cu entitățile din domeniul sănătății publice, avocații de la ”Pricop și Banu” au refuzat să răspundă.

Ei susțin că ”numele /denumirea comercială a clientului asistat sau reprezentat este un secret profesional, dacă nu există un acord prealabil, exprimat în scris din partea clientului”. 

Radu Pricop este urmărit penal de DNA, într-un dosar de retrocedări în valoare de 10 milioane de euro, bani de la buget.

 

Sumele plătite și recuperate de ”Pricop și Banu” pentru SUUB, document trimis de spital pentru ziar

Situatie Servicii Juridice 2012 2015

Comentarii (34)Adaugă comentariu

Catalin  •  12 aprilie 2016, 14:54

Buna afacerea......

mickey13  •  12 aprilie 2016, 15:04

Probabil, daca ar fi avut angajat un jurist, sau 2, in toata aceasta perioada ar fi platit pt ei (ma refer la toate "birurile" catre stat + salariul net) circa 6000 de lei pe luna. Adica 72.000 de lei intr-un an. Ceea ce se traduce in, aproximativ, 288.000 de lei. Adica 21,93% din cat s-a platit catre aceasta firma de avocatura. Sunt sigur ca acestia 2 nu ar fi reusit sa castige chiar toate procesele castigate de Pricop&Banu, dar, cu siguranta, ar fi castigat in jurul a 1 mil de lei. Deci ar fi adus un beneficiu spitalului de cca 700.000 de lei, fata de 500.000 cat a adus firma asta. Concluzia o trageti singuri. 100% posturile de juristi din cadrul spitalului erau blocate de tandem Boc-Basescu... ptiu drace! Cum apare, inca o data, numele lu' Base!

Florin  •  12 aprilie 2016, 15:15

Era mai bine sa-i ia pe Sova & Asociatu'(Ponta) si nu numai ca nu recuperau niciun ban, dar mai si plateau, precum cei de la Turceni? Pentru mickey13 (curajos baiat, si-a dat si numele): Cred ca ai citit cat personal tessa are spitalul si cati juristi. Contractul s-a derulat in perioada 2012-2016, adica sub guvernarea Ponta, deci se puteau angaja juristi, insa juristii angajati la stat au salarii atat de mici, incat si valoarea si interesul lor e pe masura.Asa ca citeste bine ce am scris la inceput.

mickey13  •  12 aprilie 2016, 15:20

Ca o mica paranteza la ceea ce am scris mai sus... (Ca acum mi-am dat seama). Prezentarea managerului cred ca prezinta franturi de logica. In mod normal, in orice proces, partea care pierde plateste cheltuielile castigatorului (sper sa nu ma insel). Deci, daca X a pierdut procesul cu spitalul, in mod normal, onorariul casei de avocatura ar fi inclus in sumele pe care ei pretind ca ar fi fost castigate de firma lu' Base. In concluzie, plusul de 500.000 de lei, aratat cu surle si trambite de managerul, finu' lu' Base, este, in realitate, mult mai mic. (Cataline, daca ma insel si spun prostii, taie-mi din comentariu!)

mickey13  •  12 aprilie 2016, 15:26

@Florin. Nu vorbesc prostii. Stiu cu cat sunt platiti juristii. De asemenea, posturile au fost blocate si, unele, sunt in continuare blocate. Trebuiesc aprobari speciale pt deblocarea acestora (evident daca erau prevazute in statul de functii), concursuri, etc. Chiar daca Ponta a fost premier, guvernarea lui nu a deblocat instant posturile blocate. Din comentariul tau ce sa-nteleg? Ca, la randul tau, esti avocatul casei de avocatura?

cc  •  12 aprilie 2016, 15:38

in aceeasi perioada, bolnavii de cancer care se tratau la SUUB erau trimisi sa isi cumpere singuri citostaticele pentru ca spitalul nu avea fonduri...!!!!! interesant...uite ca pentru avocati aveau bani, dar pentru actul medical nu.... si direstorul este tot acolo http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13549821-cum-devenit-membru-reteaua-citostaticelor-vrei-intri.htm

Cătălin Tolontan  •  12 aprilie 2016, 15:45

@mickey13: da, in 2010 s-au redus posturile, de catre guvernul Boc.

Dusmanul prietenos  •  12 aprilie 2016, 15:50

Inca o data ni se arata , in mod direct si cinic , cat de gogomani suntem . Probabil e la fel ca Gazprom - Nis Petrol - Ioana Basescu , Luxten - Elena Basescu , Casuneanu - Mercedes - T. Basescu , Casuneanu teren - cumnata ( cred ) Casuneanu - T. Basescu , casa Mihaileanu - primarie - T. Basescu , Flota - Norvegia - T. Basescu , o suma de coincidente si imprejurari cu oameni potriviti la locuri potrivite . Mamaliga mai explodeaza dar extrem de rar . Genetic , din istoria noastra de mii de ani din spatele plugului si mirosind a balega nu are cum sa se nasca un spirit de revolta . Niciodata ! Cu atat mai mult cu cat ne ucid din clasele primare avand ca model atitudinea absolut lasa a ciobanului din Miorita care in loc sa riposteze se pregateste sa moara. Cum sa nu reuseasca indivizi ca Basescu T. sa razbata ca un golan ( vezi episodul "*** ***"si "m-ie , ti-am zis eu" ) prin societatea asta bolnava si garbovita de grija zilei de maine. Deschizi ochii si vezi in jur mall-uri , farmacii , banci , covrigarii , case de pariuri. Catalin Tolontan , ei au reusit sa bage in faliment Hidroelectrica !!!!!! Intelegi ??? Ploua , apa din pamant , inertie , turbine comuniste , curent electric . La o asa reteta de productie ei au reusit sa o ingroape . Despre ce vorbim ? Despre intamplari nefericite ? Despre accidente ? Nu ! Vorbim despre accesul la putere si despre lacomia irationala a animalelor ajunse sa controleze institutii spre prorpiul interes. Probabil ca ordinea si linistea unei societati se face doar cu pistolul , pe model american. Pentru ca legile , astea la care ne inchinam cu doua maini sunt facute de ei, pentru ei. E simplu.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

john70  •  12 aprilie 2016, 17:25

Ieri un interviu *** (Jean Padureanu), azi despre preferintele sexuale ale lui Ibrahimovici...Si dl. Tolontan pare obsedat de cu totul alte probleme decat sportul si ziarul pe care l-a scapat de sub control.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Liviu  •  12 aprilie 2016, 17:31

Daca in aceste zile tot aduceti la lumina ce se petrece in spitalele din Bucuresti,acum din SUUB cu avocatii - in familie de altfel,va transmit un subiect de ancheta serioasa,dupa Colectiv,ca sa va dati seama de modul in care inca se trateaza in continuare siguranta cetateanului in interiorul unui spital de urgenta mare (si mai vorbim de Stadion,categorii incendiu..). Daca stiti,recipientii sub presiune si cazanele de abur/apa calda se verifica in scadente tehnice de verificare la 1 an - 2 ani - 3 ani,depinzind de vechime (si nu degeaba),de catre ISCIR (si ei injurati de multa lume,dar in esenta tehnicieni care verifica pentru siguranta vietii noastre).In cazul SUUB,spitalul functioneaza cu cazane de abur (fabricatie 1977 - 1980 !!!!!) , 3 buc. oprite din functionare de catre ISCIR in iunie 2014 (deci acum 2 ani !),toate fiind neconforme normelor tehnice actuale de siguranta in exploatare.De atunci d-l "manager" Cirstoiu (finul lui basescu) si directoarea economica nu gasesc bani sa le aduca in normele tehnice CE si ISCIR ! Ce insemna sa functionezi cu echipamente sub presiune - surse de pericol iminent (o explozie cu majorare de volum apa fierbinte de 1800 de ori,instantaneu - demolari cladiri - arsuri - moarte) ne spune legea 64 / 2008 (revizuita in febr. 2014), care trimte direct in penal , fara amenda , pe responsabilii administratori. Intr-unul dintre cazane gazul metan este inca aprins manual (nivel tehnic de an 1960).Responsabilii lor tehnici tremura zi de zi si insista cu referate saptaminale pentru rezolvarea situatiei la conducere (cu nr. inregistrare,ca dovada).Raspunsul este : NU AVEM BANI.(au insa pentru Pricop,care incaseaza ce recupereaza). Incercati sa faceti o vizita la fata locului si va veti edifica.Aveti nevoie de documente ? Le veti avea. Aduceti-va aminte de Maternitatea Giulesti : si acolo cazanele de abur erau oprite din functionare de ISCIR, altfel inspectorii lor intrau la zdup cu asistenta,desi poate cazanele nici nu functionau la momentul accidentului.Abia la ancheta procuraturii se mai deschide si PT ISCIR care iti spune ce reguli tehnice se aplica si le ia la cunostinta "managerul". In aceeasi situatie de functionari periculoase si profund ilegale sint Spit. Sf.Ioan Nou (1 cazan abur) si cazanele de apa calda (6 buc.) de la Spitalul Bagdasar Arseni.Toti nu au bani,dar sigur au alte activitati profitabile pentru citiva din Spital care tin de viata lor comoda. Vreti sa mai moara oameni in spitale,mai asteptati in acesta situatie tehnica doar pina la toamna. Dispretul acestor mandatati ai statului (asa zisii manageri) pentru oameni,chiar si care doar trec pasager prin spitale,este uriasa.Mereu au ceva de acoperit si nu sint bani deoarece investesc in ceva care are doar o usoara pojghita de legalitate (vedeti cum se acopera : licitatie pe SEAP.....,toata lumea stiind ca prin SEAP se alege sigur favoritul). Sa vedeti acum batalie pe banii publici,in special din sanatate,vin doua campanii electorale si dara nu le vor finanta candidatii,ci cotizantii din bani publici,clientii "managerilor".Puteti urmari ca exemplu in acest sens si lucrarile de constructie din curtea SUUB , aceeasi firma de partid de cind a fost pogorit din cerurile Cotroceniului "managerul" CIrstoiu (nu medicul Cirstoiu). Este o viata interesanta la Spitalul Universitar , se intimpla mereu lucruri...!La fel in celelalte spitale mari Bucurestene.

BOGDAN  •  12 aprilie 2016, 19:11

TOT SPITALUL STIE CUM FACE "AFACERI" ***. DIN PACATE NU ESTE NICI O NOUTATE. SE PLATESC SPAGI PENTRU ORICE INTRA SI IESE DIN SPITAL....DE LA MEDICAMENTE, CONSUMABILE, APARATE, REACTIVI, ETC. PAI VOI CREDEATI CA BASE L-A PUS ACOLO DE POMANA!!!? ...LOL ... PANA NU SE VOR ANGAJA MANAGERI ADEVARATI SI NU MARIONETE CARE DOAR SA ZECIUIASCA TOT .....RAMANEM LA FEL....NE "DESCURCAM", FIECARE PE SECTIA LUI, IN GARDA, LA MORGA, IN LABORATOR SAU LA BLOC OPERATOR....ASTA-I VIATA

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

LEFTER POPESCU  •  12 aprilie 2016, 19:31

D-le Tolontan, iar manipulati cititorii . Firma respectiva primeste 1.000.000 lei net pe o perioada de 4 ani iar daca castiga toate procesele , inclusiv si pe cele care provin din "COLECTIV" va recupera in contul spitalului cel putin de 100 de ori mai mult . Adica 100.000.000. NET. Nu aruncati cu piatra pana nu aveti deciziile definitive . Sa fie d-l Basescu - fostul presedinte- virusul care joaca feste logicii dvs. , cel pe care il suspectati ca va bagat patronul la puscarie ?

stefanescu mirela  •  12 aprilie 2016, 19:49

Catalin, ce treaba ai tu cu medicina? In Romania vrei ca medicii sa se apuce sa numere cornerele de la meciurile de fotbal, sau ce concept contra naturii ne propui?! 11 April 2016 Publicăm o serie de informații și documente care demonstrează că, în campania de învinovățire a medicilor din România pentru tragedia de la Colectiv, domnul Cătălin Tolontan manipulează opinia publică. Mult timp am considerat că această campanie se poate explica prin ignoranta autorului. Ne-am înșelat. Simpla ignoranță nu explică de ce autorul nu compară datele din cazul Colectiv cu informații despre alte cazuri de mari arși din lume, inclusiv cu schemele de tratament care se aplică la nivel International. Publicăm noi două studii de specialitate referitoare la subiectul marilor arși pe care le considerăm indispensabile pentru înțelegerea unei situații foarte complexe. În definitiv, cu toții ne dorim un sistem medical mai performant. Studiile aparțin unor medici, specialiști recunoscuți la nivel internațional. Studiile nu au fost publicate în vreun ziar de sport. Primul dintre ele, Infections in Burns, a fost publicat în Surgical Infections, revista oficială a Surgical Infections Society. Cel de-al doilea, Inhalation Injury as a Prognostic Factor for Mortality in Burn Patiens, a fost publicat în Annals of Burns and Fire Disasters, revista oficială a The Euro-Mediterranian Council for Burns and Fire Disasters. Potrivit studiului Infection in Burns, apărut chiar în 2016: – Infecțiile invazive sunt principala cauză a deceselor survenite în urma arsurilor, fiind responsabile pentru 51% din decese; – Arsurile pe o suprafață mai mare de 20% din corp sunt considerate arsuri mari, care distrug funcția pielii de barieră împotriva infecțiilor; – Infecțiile invazive ale rănilor rezultate în urma arsurilor mari reprezintă urgențe medicale, din cauza concentrațiilor mari de bacterii din răni și din mediul înconjurător. Ca urmare, sunt necesare măsuri urgente de resuscitare, precum și administrarea de agenți antimicrobieni și antifungici de spectru larg. (Una dintre principalele acuzații la adresa medicilor în cazul intervenției de la Colectiv, a fost tocmai aceea că s-au făcut resuscitări la fața locului, chiar pe caldarâm. Dacă aceste resuscitări nu s-ar fi făcut, răniții ar fi murit); – Agenții etiologici responsabili de infecțiile la marii arși sunt reprezentați în ultimii ani de o serie de microorganisme rezistente care cauzează infecții invazive. (Această situație s-a regăsit la cei mai muți dintre răniții în incendiul de la Colectiv.) Agenții etiologici menționați în studiu (methicillin-resistant Staphylococcus aureus, vancomycin-resistant Enterococcus, Pseudomonas, Acinetobacter, non-albicans Candida spp., Aspergillus ) se regăsesc și la pacienții de la Colectiv, așadar existența unor astfel de infecții este universală. Potrivit celui de-al doilea studiu, Inhalation Injury as a Pronostic Factor for Mortality in Burn Patiens: – Leziunile inhalatorii cresc foarte mult rata mortalității, comparativ cu pacienții fără aceste leziuni, și care nu necesită intubație și ventilație mecanică; – Rata mortalității la nivel mondial la pacienții cu leziuni inhalatorii este 41,5%. În unele cazuri, rata mortalității este mult mai ridicată. Un studiu făcut pe 710 pacienți arși din Spania a stabilit că rata mortalității pentru pacienții cu leziuni inhalatorii a fost de 66%. (În cazul Colectiv rata mortalității a fost de 40% la pacienții rămași în țară, cei cu cele mai grave leziuni pulmonare declarați din acest motiv netransferabili, întrucât transportul reprezenta un risc vital major); – La un pacient ventilat și intubat mecanic pneumonia asociată ventilatorului (Ventilator Associated Pneumonia, VAP) reprezintă una dintre cele mai redutabile infecții spitalicești. Această infecție apare într-un interval mediu de 5 zile, perioadă care se scurtează în cazul pacienților cu leziunii pulmonare. (În cazul Colectiv, pacienții au necesitat săptămâni sau chiar luni de ventilație mecanică. Riscul pneumoniei asociată ventilatorului ar fi putut fi evitat dacă nu s-ar fi realizat ventilația mecanică a pacienților. Dar, în lipsa acestei ventilații mecanice, toți pacienții ar fi murit. Tocmai faptul că a fost utilizată ventilația mecanică, alături de alte tehnici invazive de susținere a funcțiilor vitale, le-a permis medicilor români să salveze 60% dintre răniții cu leziuni pulmonare din urma incendiului de la Colectiv. Procentul pacienților salvați in Romania per total este 74,6%). În opinia noastră, în România sunt prea puține spitale, în multe dintre ele condițiile sunt improprii desfășurării unui act medical de calitate. Personalul medical a plecat în proporție uriașă în străinătate. Două lucruri foarte importante trebuie să se întâmple urgent: – Toata lumea trebuie să plătească taxe; – Personalul medical să fie mai numeros și mai bine plătit. Documente: Studiul Infections in Burns: http://www.grupul.ro/wp-content/uploads/2016/04/Infections-in-burns-2016.pdf Studiul Inhalation Injury as a Pronostic Factor for Mortality in Burn Patiens: http://www.grupul.ro/wp-content/uploads/2016/04/Inhal-injury-as-prognostic-factor-for-mortality.pdf

A|lina  •  12 aprilie 2016, 20:41

Se pare ca DNA-ul se apropie iar de Trustul Beteag. Cred ca are legatura cu televiziunile lui Orban de intra in actiune aruncatorul de grenade fumigene( Basdescu, Boc, Udrea, Cocos), Tolontan. Te simti incoltit de 50 000 EU sau iti platace sa te balacesti nemotivat?

phonta  •  12 aprilie 2016, 20:43

Normal ca spitalele angajeaza agentii de colectare a banilor. Daca spitalul plateste prea mult, normal e vina conducerii spitalului. Aici nu stiu de ce se ajunge ca la firma de avocatura este finul nu stiu cui!?! Si? Daca vreti sa trageti pe cineva la raspundere atunci trebuie trasa conducerea spitalului. In alta ordine de idei, daca cei 8 care nu au avut asigurare, spitalizarea trebuie platita de catre clubul Colectiv/respectiv asigurarea clubului, dealtfel si pentru cei spitalizati si au avut asigurare, asigurarea tuturor trebuie platita de catre asigurarea clubului Colectiv.

m.i.  •  12 aprilie 2016, 21:08

Daca tineti la meseria de jurnalism, ar trebui sa publicati, la vedere, nu doar sa-l acceptati sub forma de comentariu, mesajul primit de la doamna Mirela Stefanescu!

fotbal  •  12 aprilie 2016, 21:20

ce de amici ti-ai facut 😛e luna prieteniei?

pawn  •  12 aprilie 2016, 21:23

"raducu"? ha, ha, ha! toti ginerii lui base au dus-o bine. a se vedea si giovanni francesco.

dudu  •  12 aprilie 2016, 21:31

Am cerut niste informatii cand cu repatrierea ranitilor din Muntenegru la spitalul Bagdasar Arseni si cu ocazia aia am constatat ca aveau si ei un contract peren cu o casa de avocxatura - nu stiu exact daca asta sau alta. Avocatii se ocupau inclusiv de raspunsurile pe legea 544 - ceea ce e ilegal, pentru ca serviciul asta nu se poate externaliza. Asta e o manevra pe care o aplica toti care si-o permit. Bagi pe fir o casa de avocatura, pentru ca una e se fofileze un medic, si alta sa primesti raspuns de la o casa de avocatura. Pana si la INFP-ul lui Marmureanu, cand le-am solicitat niste informatii publice, m-a amenintat Marmureanu la telefon cu Bostina & Co., cu care ei doar ce facusera un contract banban de asistenta juridica.

Bejan  •  12 aprilie 2016, 23:16

Oare de ce Elena Udrea a facut Dimitrie Cantemir "pe fast forward"? In perioada cand era TB, PB, umbla vorba prin targ ca buticul de avocatura EU a primit 3 mil euro pe contracte de reprezentare juridica... N-am auzit-o pe LCK sa balbiie ceva pe tema asta... Nici pe Morar.

Bejan  •  12 aprilie 2016, 23:18

Pe ce baza a intrat E.U. avocat in barou?.. stim ca VVP a intrat pe baza de doctorat (la rapid).. dar.. E.U?

vlad petrescu  •  13 aprilie 2016, 9:20

Domnule Tolontan , ca tot a venit vorba de Sp. Bagadasar , ati mai scris dvs. despre faptul ca ranitii au fost transportati intr-un spatiu neconform , si foarte grav fara AVIZUL necesar de functionare . Domnul manager a zis ca a venit avizul ulterior . Unde e avizul ? De ce nu duceti un subiect pana la capat , ca asa va raciti gura degeaba ? Poate daca finalizati acel subiect , domul manager nu mai era astazi in functie ci o alta persoana . Eu unul va consider si pe dvs vinovat . Parintii daca sunt destepti sa faca o notificare prin care sa ceara avizul . Eu stiu sigur ca nici pana in ziua de astazi spitalul nu are aviz pentru sectia unde au fost ,,ingrijiti'' bolnavii colectiv .

Grigs  •  13 aprilie 2016, 9:58

@mickey13 & Catalin Tolontan "100% posturile de juristi din cadrul spitalului erau blocate de tandem Boc-Basescu",iar mister(termen folosit si in Romania pentru coach) Tolontan aproba,da,guvernul Boc...ambele"surse"omit sa citeze hotararea de guvern dedicata Spitalului Universitar prin care acesta a fost impiedicat sa-si angajeze jurist,desigur favorizand astfel familia Basescu...Apropo,intreb si eu,Gazeta are angajat jurist permanent,sau numai cand este cazul?

Alex  •  13 aprilie 2016, 10:31

Fara niciolegatura cu subiectul.... De ce sunt postate pe GSP lead-urile catre articolul asta. De ce mai e Tolontan prezent pe GSP? El nu mai numara cornere de mult. Indiferent cat de pertinenete sunt anchetele lui, ma intereseaza sa citesc pe GSP despre spitalul de urgenta si basescu. Nu vrea fiecare sa stea pe tarlaua lui? Raspunsul ar fi, probabil, ca nu exista alt loc care sa-l poata plati si care sa-l si accepte. E in "exil" pe GSP.

alb  •  13 aprilie 2016, 13:20

multi dintre voi nu stiu ca onorariul avocatului reprezinta cheltuieli de judecata pe care spitalul le recupereaza in acelasi timp cu suma aflata in litigiu.

gheorghe  •  13 aprilie 2016, 13:46

Suma e reala ? Chirurgi adevarati ca I. Mocanu, M. Militaru de la Constanta au fost retinuti si trimisi in judecata pentru asa-zisa mita, fara a afecta banul public. eba cu luxten-ul ,pricop cu cirstoiu... La ei se poate. Am fost salvat de un chirurg si nu o sa accept niciodata D.19/ICCJ prin care chirurgii sunt asimilati functionarilor publici

savaul  •  13 aprilie 2016, 15:11

Banuiesc ca nu sunteti direct raspunzatori de ce publica pariori.ro pe site-ul dvs, dar totusi nu cred ca un articol precum " A cerut bani ca să își cumpere pâine și a câștigat la pariuri " poate fi acceptat neconditionat. De ce nu si "s-a aruncat de pe bloc si a planat pana jos"?

Matei  •  13 aprilie 2016, 16:42

@gheorghe chirurgii "adevarati" care pretind bani pentru operatii trebuie sa mearga la inchisoare. toti *** care trateaza oamenii in functie de spaga trebuie sa mearga la inchisoare. de primit, primesc aproape toti, insa exista o minoritate care se comporta normal si corect indiferent de pacient - primesc, dar nu conditioneaza.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dr house  •  14 aprilie 2016, 0:47

Tipic cum se arunca fumigena "a lui Base" peste problema esentiala: Spitalul este obligat de Statul Roman cu Codul Penal sa plateasca tratamentul pentru toti pacientii. CNAS nu deconteaza tratamentul pe diverse motive si baga astfel toate spitalele din Romania in faliment. Peste asta vin "tinerii #Colectiv" si fac scandal medicului ca spitalul (in faliment) nu le ofera conditii de Belgia/UK/SUA la care ei au dreptul prin simplul fapt al existentei nefiind necesara si o minima contributie. Cancanurile nu tin loc de economie.

andrei  •  14 aprilie 2016, 8:57

după titlu deja pare ceva tendențios + comparația 1,3 milioane costuri, 1.8 milioane recuperați Ati uitat cumva ca cel care pierde plătește și cheltuielile de judecata?

Marian Toma  •  14 aprilie 2016, 11:38

Pricop si Banu au depus documentatia la SUUB saptamana trecuta pentru un nou contracat de 4 ani. Cerintele acestui nou contract sunt foarte ciudate - intre altele se cere asigurarea a 6 ore asistenta juridica zilnica ( cam 1500 ore pentru 4 ani) si asigurarea unui numar de pana la 7200 ore suplimentare in caz de nevoie - de 5 ori mai mult decat orele certe ??. Pentru aceste ore Pricop si Banu ofera ca pret pe ora "0" Ron, singurii dintre toti ceilati participanti cu astfel de oferta si in aces fel, desi sunt mult mai scumpi decat alti participanti pe orele certe, sunt cei mai ieftini per total si vor castiga. Un alt mare semn de intrebare asupra acestui nou contrcat il reprezinta timpul extrem de scurt - o saptamana intre data publicarii si termenul limita de depunere a documentatiei. Nu cunosc legislatia din Romania pentru ca lucrez la UE dar asa ceva este de neconceput - cand sa analizezi, cand sa iti faci studiul de fezabilitate si calculul costurilor, cand sa pregatesti documentatia, etc. Doar cel ce a stiut cu mult timp inainte putea aplica in deplina cunostinta de cauza. Si inca ceva, de ce tocmai acum se lanseaza licitatia, in preajma intrarii in functiune a unei noi si am inteles mult imbunatatite legislatii. Un caz clar de domeniul DNA !!!

Dean  •  16 aprilie 2016, 16:55

Investigati asta: noaptea de anul nou 2001, cafeneaua 'Themeltje, Volendam, Olanda. Incendiu de la niste artificii intr-un local cu 350 de tineri. Mor la 14 si 241 sunt raniti, din care 241 grav raniti. Sunt direct redistribuiti in centre de arsi si numarul mortilor ramane la 14. Numarul celor morti in spitale dupa aceea nu se compara cu cel al tinerilor romani morti in spitale dupa Colectiv!!!!!! Fabrica Gislanghien, Belgia. Explozie de gaz. Mor 24 de oameni in total (20 la fata locului) si sunt 132 de raniti. Din nou distribuiti de la fata locului spre centre de arsi. Numarul celor morti in spitale dupa aceea nu se compara cu cel al tinerilor romani morti in spitale dupa Colectiv!!!!!! Hitelul Switel, Anvers, 1994. Incendiu, mor 13 la fata locului si 2 dupa aceea. Sunt 164 de raniti grav arsi. Din nou, numarul celor morti in spitale dupa aceea nu se compara cu cel al tinerilor romani morti in spitale dupa Colectiv!!!!!! La Colectiv s-a murit in zilele dupa incendiu mai mult decat in timpul incendiului LUCRU NEINTAMPLAT IN NICI O ALTA TRAGEDIE avand ca si cauza incendiu, desi au existat tragedii cu numar si mai mare de raniti mari arsi la Colectiv! Totusi, deciziile de dupa au limitat numarul mortilor in zilele uramtoare. Investigati si comparati , veti fi surprinsi

vic  •  4 mai 2016, 8:10

Verificati va rog si firma de avocatura in care este asociat Victor Ponta, si care are contract cu Directia de Sanatate Publica Bucuresti

tiberiu  •  14 mai 2016, 22:28

Probabil daca s-ar privatiza sistemul medical lucrurile ar merge mai bine. Ce parere aveti? Cred ca patronii de spitale ar cumpara medicamente, dezinfectanti, aparatura, toate de calitate mai buna si la preturi mai convenabile, personalul din spitale vor avea salarii compatibile cu cele ale omologilor lor din U.E., iar asigurarile de sanatate ale pacientilor vor putea astfel acoperii cheltuielile in totalitate.

Comentează