Pornind de la Cristi Ghinea, ce vrem, de fapt?

Statul e bun ca să-l certăm pentru #Colectiv, dar nici unul dintre noi n-ar lucra pentru el ”că ne compromite”

marți, 1 decembrie 2015, 8:17

UPDATE: Mă contrazice și Mihai Goțiu. Foarte bine. Un singur lucru am de nuanțat și nu pentru mine, nu pentru Ghinea, ci pentru o corectă fotografie. Goțiu spune ceva de ”gențile Hermes”, trimitere la Elena Udrea și la societatea civilă care i-ar fi stat la picioare. În privința lui Cristi Ghinea, eu am și acum în fața ochilor un articol din 2011 al lui, în care scria că investiția Elenei Udrea în Gala Bute e un abuz și că niciodată nu ne va deconta CE banii. Ceea ce s-a și întîmplat. Nu știu exact ce-a vrut să spună Mihai Goțiu, dar dacă eu am găsit la repezeală în sertarul propriilor obsesii acest exemplu, sigur că mai sînt și altele care probează că Ghinea n-a fost niciodată în tabăra Elenei Udrea. 

UPDATE: Opinia lui Costi Rogozanu.

Cristian Ghinea a fost numit consilier de stat pe afaceri europene la Cancelaria Guvernului.

A făcut-o în stilul său onest, demisionînd atît din ONG-ul pe care l-a fondat, cît și din postura de redactor la ”Dilema”.

Ori de cîte ori apare o astfel de mutare, încep acuzele. Că e o sinecură. Că de ce s-a dus să lucreze la stat?

Poate că e bine să ne decidem, totuși.

Vrem ca statul să ne livreze, dar în același timp îl disprețuim.

Am găsit în cartea lui Bernard Lewis, ”Istoria Orientului Mijlociu”, cîteva pagini delicioase despre raportul dintre ”societatea civilă” și stat în lumea musulmană de acum cîteva secole.

Simplificînd istoria, rolul societății civile de azi era îndeplinit atunci de clericii învățați, care elaborau și legile. Aceștia se numeau ulemale.

”În primele secole ale istoriei islamice, relația dintre stat și ulemale era distantă, fiind chiar uneori una de suspiciune reciprocă. Pentru adevărații credincioși, statul era un rău necesar, dar unul cu care oamenii buni nu aveau nici o relație.

Serviciul statului era înjositor și, într-un sens, era un păcat de vreme ce veniturile statului se obțineau prin jecmănire și oricine era plătit de acesta participa la păcat.

Una dintre temele recurente în biografiile oamenilor învățați și cucernici era cea a eroului poveștii căruia i se oferea o poziție în cadrul statului, iar el o refuza.

Oferta indica faima lui, iar refuzul, integritatea”. 

Și acum urmarea, așa cum o vede Lewis.

Mi se pare copiată, la scară, în România de azi.

De dragul jocului, înlocuiți ”ulemalele” și ”oamenii religiei” cu ”societatea civilă” și citiți:

”Această relație – sau mai degrabă lipsa unei relații – între oamenii religiei și stat a creat dificultăți practice serioase.

Ulemalele și-au elaborat propria doctrină pe care conducătorii imperiului au găsit-o inaplicabilă din multe puncte de vedere politice.

La rîndul lor, ulemalele au încercat să evite o asociere prea strînsă cu autoritățile publice.

O asemenea situație a avut efecte negative și asupra statului, și asupra religiei.

Simpatia populației a fost în mod clar în favoarea celor care au evitat serviciul public, iar multe dintre recomandările ulemalelor sînt echivalente cu o instigare la boicotarea serviciului public.

Cînd una dintre ele accepta o poziție de autoritate, o făcea cu reținerea cuvenită și era privită chiorîș de cei mai cucernici”.

Nefiind printre cei cucernici, mă bucur că oameni precum Cristian Ghinea intră în serviciul public.

sursa foto: Mediafax

 

 

Comentarii (56)Adaugă comentariu

ginger  •  1 decembrie 2015, 20:36

Who the funk is Ghinea? A scos o carte intitulata oribil "Eu votez DNA" si ridica in slavi sistemul de opresiune al Balaurei Kovesi. Tolo, bineinteles, e fan Ghinea. Pe voi doi democratia va incurca.

Dumitru  •  1 decembrie 2015, 21:11

Domnule Tolontan, Va citesc in fiecare dimineata in drum spre locul de munca. Va sunt recunoscator ca sunteti printre putinii care lupta, scriu pentru normalitate. Acceptati, va rog, sa fiti singurul caruia ii spun azi: La multi ani!

doina  •  1 decembrie 2015, 21:13

Mai rau, vota dna de pe vremea lui morar care nu a facut nimic, chiar i-a protejat pe basisti acel dna. Sa ii amintim? Cocis, udrea oltean, crinuta...ba chiar vota si ani care nu gasise nimic in neregula cu averile astora. Pe astia ii gira acest domn!

Watcher  •  1 decembrie 2015, 21:21

Incalcit mai scrii in ultima vreme, omule!

mihaix  •  1 decembrie 2015, 21:29

Daca Ghinea e modelul tau Cataline...iar in privinta cucerniciei tale ne cam lamurisei de ceva vreme cum sta treaba

cpt.ahab  •  1 decembrie 2015, 21:58

Gasca macovista sporeste. Nu-i de bine pentru Romania.

Geo Limonada  •  1 decembrie 2015, 22:04

Vezi ca face misto ,Tolontane, in fiecare seara aproape de tine Banciu... Nu ca n-ar avea dreptate (ador cand arata atatea ziare de peste mari si tari facute profesionist), buba e ca toata lumea voastra s-a prabusit si se va prabusi lent, iar voi umblati dupa firimituri... Toate slugile varanului voiculescu vor plati intr-un fel sau altul, iar @ginger se va oftica pe mai departe...Glorie eterna DNA-ului , Respect pe viat LAURA CODRUTA KOVESI !!!

Marianus  •  1 decembrie 2015, 23:18

Respect Tolo! mai ales ca te-ai dezis de Felix ! Respect Macovistii !

Catalin  •  1 decembrie 2015, 23:26

@ginger: nu imi dau seama daca esti ironic. Daca da, nu reusesti sa fii constructiv. Daca nu, no comment . Despre domnul Ghinea nu cunosc prea multe, insa textele lui Dilema au reusit mereu sa imi ofere un punct de vedere valid cu argumente in diverse teme. In ceea ce priveste jurnalismul TV (ca tot pomenea cineva de Banciu) , regret ca Romania nu are un John Oliver care poate adresa probleme atat de taioase si neatacate de nimeni. (poate Romania, Te iubesc)

Un om  •  2 decembrie 2015, 0:48

Inca un macovist care si-a luat tara inapoi. Si la anul, cand vor fi alegeri iar prostii de noi vom vota un partid sau altul, ca asa e in democratie, vor iesi in strada alte cateva mii de tineri frumosi si o sa avem iar un guvern al ong-urilor lui Soros.

Neantul Valah  •  2 decembrie 2015, 3:01

Am găsit în cartea lui Bernard Lewis, ”Istoria Orientului Mijlociu” Ma bucur ca iata citati din carti,carti bune si le si promovati.E un gest ce trebuie sa aiba continuitate,va multumesc!

Dinu  •  2 decembrie 2015, 6:52

OK. Ce ne facem insa cu "pozitiile" luate de dl. Ghinea in viata sa publica de pana acum privind minoritatile, romii, saracii, imigrantii, non-crestinii, care mustesc de ura, intoleranta si fascism?

FYRY  •  2 decembrie 2015, 7:24

vochinde cand e agent federal ,a pierdut enorm din credibilitate,(eu nu l mai cred),scrie numai limbi la burlica,isi ameninta colegii,ziaristi in incercarea i patetica de a i acoperi pe sri stii de la frf.Cum vrei sa i respectam pe acesti tradatori si de ce?DE CE NU ACCEPTA GEAMBASU ,CUPEN, TU,PARASCHIVESCU?PT CA SUNTETI ADEVARATI...*** NU A FOST NU E SI NU VA FII NICIODATA DECAT UN MARE FALS

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

FYRY  •  2 decembrie 2015, 7:35

Si inca ceva,Catalin,Real Madrid si echipele mari in general cumpara jucatori de la rivali si ii cedeaza in alta liga pt a nu se mai confrunta cu ei,ASTA FACE STATUL ...CAND VA ANGAJEAZA VA CUMPARA TACEREA,SI INCEPE MANIPULAREA...VEZI CAZURI CELEBRE ADRAN PAUNESCU,GEO BOGZA ETC

PAUL CRISTIAN STEFANESCU  •  2 decembrie 2015, 7:43

Felicitari! Au dedicat si cei de la Cotidianul un articol deontologiei tolontaniene! Mai jos, este omagiul adus tie si muncii tale. Pe de o parte sabotezi tot ceea ce inseama cu adevarat valoare in Romania. Pe de alta, scoti in lumina reflectoarelor sorosisti macovisti. Lucrat ca la carte. “Un alt titlu care frizează o golănie de presă o vizează de aceasta dată Simona Halep. Ce am găsit în Adevătul.ro. “Simona Halep în stare de şoc! Era beată şi cu părţile intime la vedere”. Cred că nu mai este nevoie să traducem un astfel de titlu 100% explicit. Apare şi o poză destul de neclară şi cei mai puţin iniţiati chiar ar crede că este vorba de Simona Halep într-o ipostază nu tocmai “fericită”. Evident, nici vorbă de Halep. Accesăm trimiterea către GSP.ro. şi aici titlul sună altfel: “O adversară a Simonei Halep surprinsă în ipostaze incredibile, beată și cu părțile intime la vedere”. Concret este vorba de faptul că după o petrecere dintr-un club, una dintre surorile Radwanska, Urszula s-a îmbătat şi a fost cărată pe braţe până la taxi. De neînţeles şi aici utilizarea (complet aiurea) a numelui Simonei Halep. Simona Halep de când joacă tenis a avut zeci, poate peste 100 de adversare, deci nimic semnificativ. A, dacă era vorba de o rivală din top 5, atunci, să zicem, era altceva. Dar aşa. Din păcate, celor de la GSP este posibil să le fi trecut o ştire pe la ureche, o ştire mult mai tare decât starea bahică a jucătoarei poloneze. În textul publicat pe 1 decembrie se aminteşte, pasager însă, că la respectiva petrecere a fost prezent şi Patrick Mouratoglou, “antrenorul Serenei Williams”. În lumea tenisului se vorbeşte foarte mult de un divorţ Mouratoglou – Williams şi pe linie sportivă (se ştie, în luna octombrie, cei doi au rupt logodna, deci nu este exclusă nici o încetare a relaţiilor contractuale). Şi nu este exclus ca Mouratoglou să o preia pe Agnieszka Radwanska, mai ales că ea a revenit în top 5. Poloneza îl are ca antrenor pe Tomasz Wiktorowski, dar, asta nu prea contează. În 2012 şi între decembrie 2014 şi aprilie 2015, “principal” a fost Martina Navratilova, iar Wiktorowski a fost vioara a doua.

tancau ioan  •  2 decembrie 2015, 8:01

salut! sunt unul dintre cei care i.au dispretuit pe cei care lucreaza la stat si sunt in posturile acelea doar pentru un job caldut ,fara sa se implice. am dispretuit statul. dar nu e o atitudine buna. ,statul,suntem noi,statul e ,familia,noastra.trebuie ca noi societatea civila sa.i fim FOARTE FOARTE APROAPE statului.sa il tinem sub presiune,sa.l verificam,sa.l certam si doar odata pe an ,pe 1 decembrei sa.l felicitam!

Cristi  •  2 decembrie 2015, 8:24

Tolontane, nu ti-e rusine!? Esti sef peste o publicatie de sport pe care ai adus-o in pragul dezastrului, ai ajuns sa vinzi catei de plus ca sa mai vinzi cateva fituici si tie iti arde de politichie. Du-te bre si angajeaza-te in alta parte, da o sansa Gsp-ului, nu veni aici, pe un site de sport, sa faci tu publicitate unor nulitati pentru simplu fapt ca "sunt acoperiti" ca si tine!

paul S  •  2 decembrie 2015, 8:42

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  2 decembrie 2015, 8:45

@Dinu: nu ne dati un exemplu, totusi? @FYRY: tocmai despre genul acesta de prejudecata vorbeste si cartea pe care am citat-o. Ca sa vedem ca nu sintem primii care o practicam, poate ne trece rusinea si ne raportam la stat altfel. Cit despre Andrei Vochin, nu e nici o rusine sa lucrezi la FRF. Hotariti-va. Cind scriem, stam pe margine. Cind Andrei s-a implicat, e rau.

FYRY  •  2 decembrie 2015, 8:46

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

FYRY  •  2 decembrie 2015, 8:53

te as ruga daca ai timp ,sa mi spui si ce parere ai despre soros,asta daca ai libertatea s o faci bineinteles.merci

fotbal  •  2 decembrie 2015, 9:00

eee?! daca era arafat in locul lui ghinea altfel statea treaba. simt ca ma ia spiritul craciunului. de la cap!

amne  •  2 decembrie 2015, 9:04

Ar fi bine ca aceia care o tin langa cu "macovistii" si "basistii" sa fie postaci platiti. Alternativa ar fi realmente demoralizanta.

vasglo  •  2 decembrie 2015, 9:11

"Ori de cîte ori apare o astfel de mutare, încep acuzele. Că e o sinecură. Că de ce s-a dus să lucreze la stat?" Explicatia e cat se poate de "prozaica" si submineaza total "oda" adusa unui prieten: " Statul bate privatul la salarii"!.. Ii recomand reputatului jurnalist sa urmareasca si stirile de la DIGI24 si sa afle ca: "In România este mult mai avantajos să lucrezi la stat decât în companiile private. O arată salariile plătite în administraţia publică faţă de cele primite de angajaţii din industrie, comerţ sau construcţii. Salariul mediu din administraţie e cu 700 de lei mai mare decât salariul mediu pe economie şi de anul viitor ar putea să mai crească, aşa cum a propus Guvernul." Parafrazand, "si eu ma bucur cand un bun prieten se duce la mai bine!-:)

paul S  •  2 decembrie 2015, 9:16

De ce ai cenzurat aiurea? Daca vrei, iti trimit o poza cu definitia din Micul Dictionar Enciclopedic. Mic, dar are vreo 7 kg. Editat in 1979 de Academia Romana. rom=bautura spirtoasa distilata din trestie de zahar. Atat! Restul sunt sorosisme.

FYRY  •  2 decembrie 2015, 9:40

E CLAR, SUNTETI AI LU SOROS

FYRY  •  2 decembrie 2015, 9:46

AM FOST NAIV SA CRED CA N AVETZI TARGET UNSOROS,AVETZI PIXURILE UNSOROASE,N ATI GASIT NIMIC MAI NOBIL PT INTELIGENTA VOASTRA?PACAT SUNTETI TALENTATI.BRANZA BUNA N BURDUF DE SOROS

axel  •  2 decembrie 2015, 9:59

ce vrem de fapt? stai sa ma uit in agenda (e Agenda cu a mare, v-ati prins). Pai, avem asa: 1. privatizarea sanatatii, 2. homosexuali si pansexuali cu toate combinatiile, 3. descentralizare/ regionalizare / autonomie / independenta diverselor regiuni, 4. "autonomia justitiei" (adica in mainile noastre, nu ale lor), 5. aurul "unde trebuie" (cineva care poate nu foloseste cianurile pentru exploatare decat, daca imi permiteti, in mod colectiv - sic!), 6. toate episoadele de "suitcase" pentru "migration path-ul" catre absolutizarea controlului (un Atentat la siguranta publica?!), 7. continuarea degradarii nationalismului (biserica, limba, familie etc.) conform pildelor parintilor nostri bolsevici - mutatis mutandis catre Transatlantism. E asta ce NE (haha) dorim sau nu? PS: Oamenii incep sa se prinda din ce in ce mai tare. Nu NE (haha) vad bine.

axel  •  2 decembrie 2015, 10:08

@ amne - baby, relax. nu toti cei care nu gandesc ca tine sunt dusmani de clasa sau platiti. astea sunt principii bolsevici. e drept ca noii bolsevici dupa ele se ghideaza. iti dau doar urmatoarea tema de meditatie, cu prietenie si dragoste: ni se spune ca regimul ceausist a fost comunist. comunismul e internationalist, ceausismul era nationalist. acum este internationalism, deci comunism, cu ue reglementand pietele in amonte si aval si rolul statelor din ce in ce mai redus. soros este internationalist asumat. de ce crezi ca e nevoie sa fii platit sa vezi evidenta?

Divort Rapid  •  2 decembrie 2015, 10:10

Orice experienta este utila atat individului cat si societatii. Vedem noi ce o iesi si de aici :) !

FYRY  •  2 decembrie 2015, 12:07

tacerea SI CENZURA EGAL CONFIRMARE,prin CENZURA VA DECONSPIRATI...LA FEL PRIN TACERE...RASPUNZI SI PUBLICI NUMAI CE TI CONVINE,NU SUNTETZI CU NIMIC MAI PRESUS FATA DE POSTACII ELENEI PE CARE I ATI TOT PUS LA ZID.RUSINE SA FACETI PARTE DIN GASCA ACELEI *** CARE ESTE SOROS

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ioana  •  2 decembrie 2015, 12:23

Sper sa avem cat mai multi oameni ca si el in pozitii cheie din Guvern! In SUA, Hilary Clinton avea adviseri cei mai buni cercetatori pe diverse domenii. In Romania, de ce nu am avea oameni educati, care au studiat politicile statului sau europene si efectele lor?

karagialedinamerica  •  2 decembrie 2015, 12:39

Cu tot respectul, dar nu se cade sa citati din "clasici" si sa masacrati limba romana, chiar si din neatentie. "Ulemalele și-a elaborat" ?!?

Crimson Veritas  •  2 decembrie 2015, 12:46

Te asigur eu ... ca vox populi ... priveste cu acelasi dispret Statul ca si asa-zisa Societate Civila ... convertitata la principile basismului in ultimii 10 ani de dictatura, propaganda si securitate! Basismul si-a bagat tentaculele in toate compartimentele de decizie si / sau expunere din societatea romanesca! Poporul este tinut astazi OSTATEC de diversele organisme bacteriale care se auto-propun ca si reprezentanti legitimi ai opiniei publice ... societatea civila, strada, guvernul care este de fapt o cancelarie prezidentiala absurda si o colectie de non-valori ... ca si subiectul apologiei tale cu reminiscente de Scanteia, chiar si Parlamentul care a fost sufocat de DNA si folosindu-se terorismul in stare pura (infamul ISIS ... nu foloseste terorismul in stare pura ... este doar o confuzie cu adevratul terorism ... care are ca obiect central ... crearea de frica si teroare, cu scop final controlul prin frica si teroare ... nu de moarte) ... acesta a fost transformat pur si simplu intr-un organism de decor ... totusi necesar ... si pentru a pastra aparentele unei democratii inexistente si pentru a nu-si asuma nici un fel de responsabilitate cei care conduc de fapt Romania : cu subiect si fara predicat ... Cancelaria Germaniei prin interpus sas, SRI + DNA ... care se ocupa cu partea de logistica*** Deci NU ... stimabile reprezentant al intereselor DNA si SRI ... din trustul INACT (lol...) ... tara v-ati luat-o inapoi ... ce-i drept ... prin manevre securiste / macoviste ... combinate cu tactici de terorism contemporane ... ce mai era democratie in Romania ati ucis ... folosindu-va de manipularea ordinara 'Coruptia Ucide ... deci hai sa conduca SECURITATEA ... ca nici pe vremea lui Ceausescu nu era coruptie!' ... in alte cuvinte alternativa VOASTRA in a combate Coruptia (un fenomen universal ... si proportional cu gradul de saracie ... care nu intra dpmdv ... nici in primele 20 de probleme reale cu care se confrunta Romania Astazi) ... deci solutia voastra a fost DNA ... si instaurarea dictaturii prezidentiale ... pe principul ... Romanii sunt prea prosti ca sa aleaga ... NOI trebuie sa alegem pentru ei! Eu cred ca romanii ... stiu foarte bine ce s-a intamplat in Romania in ultimii 20 de ani and counting ... si care este de fapt rolul DNA-ului ... doar cauta solutii cum sa scape de acest sistem ... fara sa-l omoare, la propriu ... far nici un fel de metafora ... incercam sa gasim o alternativa democratica ... la our si simplu *** Kovesi si co pe strada (cel putin EU caut astfel de alternative .... si sper ca Tariceanu sa fie una ... ca sa nu vorbesc in numele tuturor). Deci hai sa-ti rezum ... EU nu gasesc nici un fel de compatibilitate intre democratie si Koves, Morar, Marcovei / DNA! Adica e ori una, ori alta ... nu pot exista amandoua in acelasi timp! Atat timp cat DNA-ul exista ca institutie ... in Romania nu va fi niciodata democratie ... atat timp cat aceasta institutie ... practica politie politica, incearca sa deturneze guverne, se implica in procesul electoral, incearca sa controleze Parlamentul, sa calce in picioare imunitate demnitarilor, sa forteze legi anti-cetatean si anti drepturile omului, arestul preventiv total nejustificat, punerea de presiune pe judecatori si controlul acestora prin CSM si Inspectia judiciara, mandate abuzive de retinere si arestare, PROTEJAREA unor grupuri de interese ... prin nedclansarea cercetarii si urmariri penale ... in spete ... care sunt publice, cu probe deja existente in spatiul public ... tinerea la pastrare a unor dosare ... 5 chiar si zece ani (vezi cazul judecatoarei care a luat mita de la Borcea ... in care desi aveau date, probe inca de acum 5 ani ca acel judecator de la TB era corupt ... l-au tinut in sistem pana acum ... ca sa-l santajeze si dea solutii favorabile DNA ... acum ca trebuie sa iasa Brcea si co ... l-au scos de la naftalina ... intelegi? sau te faci ca nu intelegi?) Pai asta nu e justitie mai baiatule, si nu e nici democratie ... este o dictatura nereprezentativa in forma pura ... lasa-te tu de vrajeala!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tudor  •  2 decembrie 2015, 14:59

Tot timpul cand (mai fac greseala sa) citesc comentarii la unele articole, ma apuca atacurile de panica si ma gandesc: 1. Daca unii dintre cei ce comenteaza sunt platiti - daca da, atunci au cel putin o scuza; 2. Daca nu sunt platiti atunci confuzia din capul oamenilor e infricosatoare (si totusi, in acelasi timp e normala) si ma intreb de unde se naste confuzia asta. Dupa un lung sir de ups & downs pe care societatea romaneasca le-a tot experimentat in ultimii 25 de ani e normal sa-ti pierzi busola. Cand toti striga hotii, in cine sa mai ai incredere?!? Si cand iti pui speranta in unu sau altul, numai ca sa vezi in ceva timp ca e 'la fel', e normal ca nivelul confuziei sa creasca. In plus perioada comunista cu tot ce a insemnat ea: neincredere in aproape, statul 'calauzitor' care trebuie sa ne dea, etc. adauga la confuzia generalizata. Intodeauna plec de la premiza ca nu mai vreau inapoi - adica comunism. Am avut parte - eram destul de mic, dar cozile facute pentru un adidas, penele de curent, frigul & griul perpetuu etc. nu se uita. Atunci ma uit 'in jur'. Ce am/avem de ales? Din tot ce a fost in stare societatea omeneasca in general democratia pare raul cel mai mic. Dar democratia vine si cu responsabilitati si in general asta cred ca se uita. Nu mai are nimeni 'grija' de tine - de parca statul comunist avea. Trebuie sa te descurci. Acum, ce intelege fiecare din asta, traim cu totii pe pielea noastra in minunata tara Romania. Totusi ma intorc la confuzia mea: cum bagi in aceeasi ciorba pe Soros, orientari sexuale, autonomie regioanala, fascism, si cate si mai cate. Poate diferenta e ca eu nu cred in teoriile conspirationiste si nici nu deschid televizorul prea des, pentru ca m-am convins de ceva vreme ca e bun doar la *** oamenii. P.S. de obicei nu ma intorc sa citesc reactii la ce postez asa ca nu va obositi sa aruncati cu injurii. Mai bine luati o pauza si incercati o secunda sa va indoiti de convingerile bine intepenite pe care le aveti. Poate nu aveti dreptate.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Radu Climescu  •  2 decembrie 2015, 15:32

Un singur lucru nu înțeleg: de ce ați simțit nevoia să introduceți acel update cu link-ul către un articol care nu este decât un atac simplist, nicidecum o opinie argumentată?

Văetuș Constantin  •  2 decembrie 2015, 17:18

Tolontane ,mai scrie și despre sport.Lasă politica la alții care se pricep!Pe Băsescu și ai lui i-ai lăudat destul!

Dinu  •  2 decembrie 2015, 17:36

"@Dinu: nu ne dati un exemplu, totusi?" 1/ Vezi articolele sale din Dilema despre romi (exemplu de titlu: "Intre noi fie vorba, rromii tot t.igani sunt") Vezi cum se exprima pe pagina sa de Facebook (de exemplu: legat de proiectarea la Muzeul Taranului Roman a unui documentar cu homosexuali, acum cativa ani: "Băi, parașute fasciste, în Iran cu voi!!! Am auzit că băieții verzi obsedați de homosexualitate au întrerupt aseară proiecția unui film. Singura dilemă e de ce nu i-a scos poliția pe sus (înțeleg că erau de față). Adică trăim într-un stat în care golanii fasciștii interzic ei proiecții de filme? Imaginea statului bleg în fața trupelor de șoc ale moralității ar trebui să ne pună pe gînduri. PS Întotdeauna am fost convins că anti-homosexualii ăștia furibunzi sunt de fapt bărbați care se urăsc pentru că nu își recunosc homosexualitatea. De ce ar avea un tip hetero sigur pe sine probleme cu homosexualii și cu manifestărilor lor publice? Vreți o dovadă? L-ați văzut pe Becali cum dansează?")

antioh  •  2 decembrie 2015, 18:43

Capodopera lui Ghinea este "Eu votez DNA". Adica el voteaza o institutie care n-are nicio treaba cu democratia. Bine, ba, poftim....e un titlu metaforic. Dar acest titlu exprima de fapt mentalitatea totalitara a acestui ins. El ar vota orice vine din partea DNA, fara sa discearna, fara sa se indoiasca de nimic, fara sa puna intrebari. DNA e perfect si atat trebuie sa stim. Iar cei intervievati in carte.....ou, mai gad: -Daniel Morar, dusmanul nr 1 al domnului Kovesi. Ar fi fost demult arestat daca nu stia atat de multe nasoale despre meseriasii pusi pe functii de basescu, mai ales despre domnul Kovesi si domnul Coldea. -Lucian Papici, asa-zisul procuror DNA. Un *** care e acuzat ca o urmarea pe nevasta-sa sa vada daca il insala. Nu, prietene, nu te inseala, dormi linistit :))))) -Nistor Calin, adjunctul domnului Kovesi. Ng, ng, ng, ng.... -Horia Georgescu, seful ANI. Pe langa faptul ca e acuzat de o frauda care l-ar face pe Voiculescu sa paleasca de invidie, omu' e primul arestat care a iesit din DNA cu mainile la spate, iar asta spune multe despre IQ-ul lui. -Vasilica, judecator. Prieten cu Turcescu....Doamne fereste si pazeste !!!!! -Laura Stefan, expert anti coruptie. They're real and they're spectacular. Atat.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tavi  •  2 decembrie 2015, 19:14

Apreciez scrisul dlui Ghinea din Dilema Veche; apreciez obiectivitatea domniei sale cu privire la T. Băsescu (na, că nu pot să-i zic nici măcar fostul preşedinte!nu mă lasă inima, pt. că are prea puţine merite)- păcat că dl Ghinea a devenit mai obiectiv doar după terminarea mandatului respectivului fost marinar; apreciez ce face dl Ghinea pe lângă instituţiile europene, chiar şi unele apariţii la tv. Păcat de îmbrăţişările cu "mama DNA-ului". Imaginea aia vă compromite dle Ghinea; nu se poate. Vreau să cred că v-aţi dat mâna cu respectiva fostă procuroare numai, şi numai, pt. că e în conflict cu fostul marinar.

adrian  •  2 decembrie 2015, 19:49

Eu sunt curios in ce e specialist Ghinea asta. In Rusia, nu, ca nu stie ruseste. In coruptie, nici atat, ca nu are Dreptul, ca si Guseth. Singura lui carte e un interviu cu Morar, folosit dupa aceea in campaniile pro-PDL din 2012. Ce o sa faca la Ciolos? Poate sa tina un seminar cum sa iei granturi de sute de mii de euro de la guvern fara sa fii specialist in nimic? In sfarsit, daca ma insel sa fiu trimis la lucrari publicate de dl Ghinea, altfel decat publicate pe situl ui propriu, vreau sa spun.

Gabi  •  2 decembrie 2015, 20:38

"Ori de cîte ori apare o astfel de mutare, încep acuzele. Că e o sinecură. Că de ce s-a dus să lucreze la stat?" Cred ca vrei sa spui de fapt ca toate aceste persoane pleaca cu prezumtia de vinovatie. OK, dar este intemeiata chestia, nu? Cine a lucrat la stat a furat, in general. Da, n-au fost prinsi decat putini, dar asta nu inseamna ca nu se stie ca asta s-a facut. Iesi pe strada si vezi ca cei de la stat te-au furat. Mergi cu masina si constati ca cei de la stat te-au furat. Te duci la spital si vezi ca cei de la stat te-au furat si acolo. Fugi de toate, mergi intr-un club, sperand ca macar acolo hotia celor de la stat nu te va ajunge. Dar te ajunge pana si acolo... si te ucide.

Mircea Ordean  •  2 decembrie 2015, 20:42

Bănui că-s subiectiv. Dar tot o spun. Privesc cu destulă prudență spre dl Ghinea, de cînd ne îndemna a simpatiza cu dna Macovei. Parcă nici materialele dumisale din Dilema, ori postările Fb nu m-au convins că am de-a face altceva decît un oportunist moderat. Cum am zis, e doar o părere.

sensu  •  2 decembrie 2015, 21:07

inca nu m-am hotarat daca dna Macovei e un personaj pozitiv sau negativ... drept pentru care il gasesc pe acest domn Ghinea la fel de incert... simplul fapt ca provine din societatea civila si a infintat un ong nu imi spune nimic altceva decat ca omul provine din zona nonguvernamentala

Culorile și nuanțele societății civile. Un răspuns pentru Tolo | România curată  •  2 decembrie 2015, 22:32

[…] Tolontan scrie (aici) despre numirea lui Cristian Ghinea pe postul de consilier de stat pe afaceri europene la […]

Cătălin Tolontan  •  2 decembrie 2015, 23:06

@sensu: sa fii incert in ziua de azi nu e deloc rau. Pe mine daca m-ar caracteriza drept incert cineva as lua-o drept compliment, in conditiile in care ma repereaza drept alb sau negru, rosu sau galmen, Oblio sau rotund)

Mihai G  •  2 decembrie 2015, 23:50

Nu am adus în discuție buna (reaua) credință, ci faptul că discursul general care susținea austeritatea a profitat corupției generalizate, că se dovedește acum că Gala Bute nu a fost un caz izolat, ci o problemă de sistem - poate că austeritatea ar fi fost oricum necesară, dar până nu ajungem să contabilizăm cât s-a furat în perioada respectivă nu știm în ce măsură; nu-mi amintesc, totuși, vreun raport al CRPE în care să se arate că în perioada respectivă se fura la fel de mult sau poate chiar mai mult (procentual) ca înainte - că una e să spui că Gala Bute e un abuz, și alta să prezinți un raport sau să scrii un text din care să reiasă clar că Gala Bute e doar un caz ilustrativ pentru un sistem (că ăsta era domeniul de activitate asumat de CRPE); dacă există un asemenea raport/analiză, mea culpa

axel  •  3 decembrie 2015, 9:25

@ Tudor -dragul meu, chiar daca "de obicei" nu intri sa vezi raspunsuri de teama injuraturilor, e de datoria mea. E vorba despre imaginea de ansamblu, nu o sa incerc sa te conving de nimic, oamenii nu pot fi "convinsi", o data ce ii explici unui om ideea ta, el va deveni instinctual un opozant. Nu este inca momentul pentru tine, e simplu. Iti dau insa o tema de meditatie pentru gandirea ta "focalizata" (nimic nu are legatura cu nimic): FMI se pronunta asupra programului de la metroul bucurestean. Daca intelegi asta bine, daca nu, nu e nicio paguba. PS: ca sa ai imaginea de ansamblu, ai nevoie de un copil de 2 ani care sa faca un puzzle. Am impresia ca nu ai inca un copil, poate atunci va fi momentul tau. Un copil "gaseste locul" oricarui element, asta se dezvata la scoala cand suntem invatati sa gandim "fragmentat". In acest sens, felicitari, poti gandi ca la scoala. In viata insa e nevoie de mult mai mult. Sper ca momentul tau va veni, dar pentru asta trebuie sa il lasi si tu. Cu simpatie.

Maria  •  3 decembrie 2015, 14:54

Buna ziua Am fost colega cu Cristi la facultate. E un tip normal, venit de pe strada, fara pile. Nu i-a fost usor, a invatat pe bune si sincer este unul pe care ma bucur sa-l stiu acolo la Palatul Victoria. Stiu ca parerea mea nu conteaza dar pe bune, Cristi e OK. Si eu nu tin cu nici unii, nici cu Ciolos ("e cam guvernul meu") nici cu Ponta .

DROMICHETE  •  3 decembrie 2015, 16:14

Bun articolul. Ce dreaqu treaba are IAR SI DIN NOU Rogozanu asta cu un articol de aici, chiar ca nu pricep. Doar ca sa ne enervam de 'opniile' unui bolsevic rasuflat din tagma lui Paunescu si Vadim ? Am folosti termenul de bolsevic pentru ca acest Rogozanu 'una-doua' face pe toata lumea fascista. Iar cum termenul este SDELANO V CCCP... :)

Comentează