miercuri, 3 decembrie 2014, 9:58
“Gino Iorgulescu este întors pe dos! De cînd s-a întors din Dubai, de la întîlnirea cu Victor Ponta, Sebastian Ghiță și Arpad Paszkany, Gino e mereu supărat și nu te mai poți înțelege cu el”, povestește unul dintre apropiații șefului Ligii.
Timp de un an, Iorgulescu afișase un calm de neștirbit. Părea că știe exact ce se va întîmpla. I-a dat meciurile firmei lui Paszkany, care a plătit prima tranșă de 13,6 milioane de euro plus TVA. Mulți se îndoiseră, inclusiv jurnalistul care semnează aceste rînduri. Dar Paszkany a achitat.
Tranșa a doua, tot de 13,6 milioane, urmează să fie achitată în ianuarie 2015. De prin octombrie, Iorgulescu a început să fie îngrijorat. “Ni s-a promis că ne vor da banii”, povestește cineva din Ligă. Dar Iorgulescu este negru scrum.
Peste 90% dintre cluburi depind de acești bani. Ca să fie și mai clar, doar Steaua poate continua la nivelul de acum dacă drepturile TV ar întîrzia sau nu s-ar plăti. În rest, toate cele 17 cluburi încasează între 35%, puține, și spre 80% din bugetul lor din drepturile de televizare.
Dar pe Ligă n-o doare capul numai cînd se gîndește la drepturile TV. “Autoritățile locale au început să dea înapoi în privința finanțării echipelor de Liga 1”, spune un om din LPF. De ce? Pentru că banii publici din sport au însemnat, de fapt, ocazia de a fura pentru politicieni și clienții lor. Cazurile de la Năvodari și de la Ploiești nu sînt decît vîrful aisbergului. Vorba unui suporter fidel al Petrolului, într-o scrisoare către grupul privilegiat: “V-ați lăsat cumpărați de unul precum Capră, dar banii, fraierilor, veneau tot de la voi”.
Nu că n-ar mai renta ca imagine sau fenomen social să bagi bani în sport, că niciodată Primăriile și Consiliile Locale n-au pus problema corect, ci nu mai rentează să stai mereu în poziția șperaclului, pentru că, pînă la urmă, te prind procurorii.
În aceste condiții, LPF a avertizat deja cluburile pe canale neoficiale că e groasă. E posibil ca banii de TV să nu mai vină, sigur să se reducă, iar bugetele alocate de Primării vor rămîne și ele în curînd în ierbarul de amintiri.
De partea cealaltă, Federația cheltuiește mai mult decît încasează. Banii de la Loterie, care doar par că au venit din cer, de fapt, sînt tot de la o companie de stat, au salvat pînă acum noua guvernare. Există informații, neconfirmate, că FRF are costuri lunare în jur de 1 milion de euro, sumă de nesusținut din încasările curente.
Anul 2015 va fi altfel pentru fotbalul nostru. Dintre șefii sau angajații săi, numai cine nu e sincer poate pretinde altceva.
Patronii sînt care prin pușcării, care prin procese, cabliștii nu mai pot susține din propriile împrumuturi bancare drepturile TV, iar bugetele locale încep să intre sub controlul transparent al cetățenilor, proces care nu e treaba DNA, dar, din păcate, altfel nu s-a putut.
Se închide era fotbalului profesionist condus mai degrabă de amatori și vine vremea în care doar conducerea profesionistă îl poate salva, înainte de a deveni amator.
Marian G. • 3 decembrie 2014, 10:17
Finantarea fotbalului de catre primarii trebuie sa inceteze. Primariile au de rezolvat lucruri mult mai importante pentru cetateni, nu trebuie sa arunce cu banii in fotbal. Echipe gen Craiova, Iasi, Concordia etc. nu au ce cauta in fotbalul profesionist. O primarie ar putea, cel mult, sa sustina un club la nivel de amatori, la divizia a 4-a. In rest, fiecare se descurca asa cum poate, isi cauta sponsori sau renunta la joaca.
Gabriel Bratu • 3 decembrie 2014, 10:23
Hai sa nu ne facem ca nu vedem padurea din cauza copacilor. Fotbalul romanesc nu merita sa existe, cel putin nu in forma lui actuala. Marsavia de aseara a clujenilor „ceferisti” ne ofera o imagine simpla a nivelului extrem de coborat, din toate punctele de vedere, in care se afla acest fotbal mizer, las si nedemn.
Cat despre viitor… Conducere profesionista, spuneti dumneavoastra ? :)))) Mai mult n-am ce comenta.
simplu suporter • 3 decembrie 2014, 10:33
tolo, e foarte bine si de-abia asteptam noua era, de fapt singura care mai poate scoate generatii de aur. de ce? simplu. generatia de aur juca pentru fotbal in primul rand. banii erau un obiectiv secundar daca nu tertiar. in noua lume desi mult mai comerciala pentru ca banii vor disparea, vor pleca si marii pacalici (straini de mana a treia) si parintii care isi duc copiii la fotbal ca sa faca milioane, si antrenorii spagari care promoveaza doar copiii parintilor spagari, si in general vor disparea cei care inselau valoarea fotbalului dand forma in loc de continut (inclusiv multi jurnalisti de fotbal). si poate asa va fi o curatire anevoioasa si dureroasa, cu bugete mult mai mici si mai normale pt o tara saraca si cu niste oameni care vor lucra din nou doar din pasiune, vor pregati doar valori si vor promova copiii care merita. si asa poate vom avea o noua generatie de aur peste 10-15 ani. bine ca scapam de mizerie.
ovidiu_3003 • 3 decembrie 2014, 10:34
Asa este… FRF cheltuieste mai mult decat produce…in curand sumele lasate de Sandu se vor epuiza…CSU…nu traieste din bani publici sau drepturile TV…chiar daca va vine greu sa ctedeti …
IonC • 3 decembrie 2014, 10:38
La cat mai multe arestari si cluburi retrogradate .Sistemul asta se prabuseste,urmeaza si altele ; semn bun 🙂
MofleaSecuritateaGetax • 3 decembrie 2014, 10:40
Superb articol, la obiect, pune degetul pe rana.
Prevad arestari pt cei care au semnat contractul privind drepturile TV.
Intr-o dimineata ne vom trezi cu stiri privind mascatii DNA oprind masini in trafic. Pacat ca nu pot opri si la Dubai ca in Romania.
ion • 3 decembrie 2014, 10:48
Mereu m-am intrebat cat o sa mai reziste simulacrul asta de sport numit fotbal romanesc, avand in vedere ca tribunele sint 90% goale. Poate o sa treaca intr-o era a profesionalismului, a jocului curat si placut, la care sa fie o placere sa te uiti.
Eu • 3 decembrie 2014, 11:03
Cred ca esti naiv.
1. Amatorii din fotbal nu o sa dispara niciodata. Fotbalul va fi condus in continuare de fosti fotbalisti care nu au nici o treaba cu managementul sportiv si, mai mult, nu au nici o treaba cu inteligenta.
2. Spaga si coruptia in fotbal va continua sa existe. Poate doar forma se va modifica.
3. Doar prostii vor da faliment…eu sper sa fie multi.
Pe langa asta, iti dau dreptate partial: vom continua sa avem un fotbal slab si in urmatorii ani. Iar spectatorii si telespectatorii vor fi din ce in ce mai putini…astfel si banii vor fi mai putini. Dar asta va accentua degradarea nivelului jocului din tara.
Marius • 3 decembrie 2014, 11:29
Concluzia spune tot:
” Se închide era fotbalului profesionist condus mai degrabă de amatori și vine vremea în care doar conducerea profesionistă îl poate salva, înainte de a deveni amator.”
Patronii echipelor romanesti au intrat in fotbal pentru a spala bani, pentru a folosi echipele ca suveica sau in cel mai bun caz pentru a-si face imagine pentru ei personal.
Dincolo de calitatea patronilor, in fruntea fotbalului au fost profesionisti parati, si conducerea Ligii de acum se incadreaza aici. Vanzarea drepturilor tv facuta la inceputul sezonului este o mostra de prostie, oamenii s-au aruncat pe bani multi potentiali. Urmarea este ca nu vor veni banii acestia, ca nu au de unde iar in aceste luni interesul fata de campionatul intern a scazut foarte mult, astfel si viitorul a fost afectat major. Nu inteleg baietii astia ca un management bun este pe timp lung, unde banii pe primul an nu sunt totul….
Luc • 3 decembrie 2014, 11:31
Si uite asa incepi sa-i regreti pe Sandu si Dragomir. Cei doi isi au bubele lor, si-au luat probabil spagi la fiecare contract, dar banii au ajuns intotdeauna la cluburi. Acum ii baga in faliment pe toti. S-au calicit toti la banii lui Paszkany, dar acum probabil ca gandesc ca mai putini bani, dar care le intrau sigur in buzunar erau mai buni.
bigbear • 3 decembrie 2014, 11:32
Adica se va transforma in fotbal de amatori, ceea ce si este. Daca ne uitam la Steaua, Dinamo si de acolo in jos nu vedem nimic profesionist in modul de organizare, totul se face dupa ureche, fara un plan, o strategie.
E doar unul din multele domenii lipsite de profesionalism din Romania care la un moment dat se loveste de realitate si realizeaza ca este mult mai jos decat restul lumii.
Alex One • 3 decembrie 2014, 11:36
Se pare ca se inchide era fotbalului profesionist CU TOTUL SI DEFINITIV ! Multi n-au bagat la cap sau n-au inteles remarca recenta a lui Tiriac, fotbalul este o afacere din care nicio echipa nu a castigat ci doar a pierdut inclusiv echipa lui favorita Real Madrid. Si daca nici Tiriac nu se pricepe la afaceri.. E clar cat s-a putut fura fotbalul a functionat asa cum a functionat. In conditiile strangerii surubului nimeni nu mai baga bani iar actualii finantatori se pregatesc de puscarie sau,in cel mai bun caz, de faliment. Ori crede cineva ca va aduce vreunul bani de acasa ca sa-i piarda in fotbal ?
zoo • 3 decembrie 2014, 12:06
si iată cu se dovedește că unul dintre cei mai înjurați români, Gică Hagi, a construit ceva sănătos în nebunia și ambiția lui. După Steaua, Viitorul e următoarea echipă care poate trece peste cutremurul ce va zdruncina Liga 1 pentru că poate atrage bani de afară prin vânzarea de jucători. Restul cluburilor, care până acum doar au cheltuit bani fără să fie preocupate și de a-i produce, vor plânge prin studiourile tv.
lord belial • 3 decembrie 2014, 12:08
iar SOV, pretinsul olog, interlopul dovedit, ar trebui sa se intoarca la pirnaie, unde i-e locul.
Udrea despre banii din trecut, Tolontan despre banii din viitor • 3 decembrie 2014, 12:08
[…] Sau altfel spus, Matei Udrea despre trecutul financiar al fotbalului nostru, iar Tolontan despre viitorul acestuia. […]
Cristi B • 3 decembrie 2014, 12:19
Asa se intampla atunci cand nu ceri firmei offshore nicio garantie de buna executare a contractului (echivalentul a minim 6 luni) pe care sa poti sa o executi daca nu achita la data scadenta.
Fotbalul romanesc se poate inchide mult mai devreme daca ANAF merge in control la cluburi si verifica platile reprezentand contractele jucatorilor ce sunt platiti in mod ilegal prin „conventii civile” (16% impozit), dar lucru ilegal odata cu noul cod civil aparut in octombrie 2011(dispar conventiile civile, astfel incat cluburile pot sa plateasca jucatorii doar prin contracte individuale de munca cu impozite de aproape 5 ori mai mari). Pana acum doar Otelul Galati, FC Vaslui si FC Timisoara au avut parte de asemenea controale, sumele imputate retroactiv si cu penalizari fiind de zeci de milioane de euro.
Andy Maximo • 3 decembrie 2014, 12:37
Fotbalul nostru se tot afla la rascruce de multi ani, acum e apogeul.Incet incet dispar resursele financiare, fie ca e vorba de finantatori, sau consiliile locale.Sa ne fereasca dumnezeu de ce va urma.In primul rand e clar ca nu mai doresc nici spectatorii sa vina la stadion.Nationala si-a acceptat mediocritatea, steaua nu poate sa treaca de echipe precum aalborg sau ludogorets.Desi e campioana romaniei si echipa care sta cel mai bine in acest moment pe plan financiar in Romania.Vrem un fotbal curat si decent, dar cine vine sa finanteze echipele?Nimeni!
Cătălin Tolontan • 3 decembrie 2014, 12:52
16, cristi B: da, este o mare problema legata de plata fotbalistilor. Cluburilor carora ANAF le-a blocat conturile au dat in judecata Fiscul, sa vedem ce se va intimpla.
Cumpana in fotbalul romanesc – Ziarul Profit • 3 decembrie 2014, 12:55
[…] Peste 90% dintre cluburi depind de acești bani. Ca să fie și mai clar, doar Steaua poate continua la nivelul de acum dacă drepturile TV ar întîrzia sau nu s-ar plăti. În rest, toate cele 17 cluburi încasează între 35%, puține, și spre 80% din bugetul lor din drepturile de televizare.Citeste aici continuarea materialului pe blogul jurnalistului Catalin Tolontan. […]
Flaviu • 3 decembrie 2014, 13:19
Adevarul ca cine a avut cap si-a pus de multa vreme problema rentabilitatii si seriozitatii actualilor distribuitori de meciuri. Cu 1 milion de abonati era clar ca in timp apar probleme. Asa e cand te lacomesti si iei decizii fara sa gandesti un pic in perspectiva, fara sa ceri garantii serioase.
brod • 3 decembrie 2014, 13:49
noi şi importante succesuri!
măsura de a scoate meciurile din ligile 1 şi 2 de la pariuri este iluzorie, căci pariorii îşi aleg ei afacerile. de fapt, o măsură-paratrăsnet, ca să nu se spună că au stat cu mâinile-n sân.
se ştie că, de fapt, în locul salariilor restante, jucătorii neplătiţi „se scoteau” cu câte un meci trântit (rezultat pauză-final, câte goluri se marchează, etc.)
Vasile • 3 decembrie 2014, 14:23
Mie-mi place de Hagi cum susține el că România are 23 de milioane de locuitori și trebuie să rămână 18 echipe în prima ligă, să fie reprezentate cât mai multe localități. Localitatea Chiajna nu se poate plânge de nereprezentare, două echipe din Liga I joacă pe stadionul ei.
rapid • 3 decembrie 2014, 14:39
ASA Targu-Mures, doua milioane de euro pe carnet PDL. Maior umfla si un milion de euro drepturi TV. 66 la suta din bani sunt, asadar, bani publici. Si pe tine te freaca doar banii din drepturi TV. Poate vii sa vezi si patinoarul de 200.000 de euro, din banii publici, pe firma Remo Sibiu, ca sa intelegi fenomenul furtului pedelist si poate cauti si instalatia de nocturna de 200.000 de euro din banii publici, data lui Maior, un neterminat adus pe PFA de ingineras ratat in primărie și cu decont de 35.000 de lei anual de la hotul fLOREA. Mai bine trimite DNA, Cataline, ai subiect. Sau numai hotii PDL de Bucuresti nu iti plac?
Octavian Stăncioiu • 3 decembrie 2014, 14:51
Articol de mare substanță.
Dacă nu vor fi găsiți acei adevărați profesioniști de care vorbește dl Tolontan, vom ajunge, din punct de vedere al echipelor de club, ca și Ungaria (de exemplu). Adică puțin mai mult decât zero barat. Iar la nivelul ligilor a II-a și a III-a este dezastru, acolo e, deja de câțiva ani, cel mai crud amatorism. Cunosc jucători de la acest nivel care câștigă 300 de lei pe lună.
Radiera • 3 decembrie 2014, 15:37
Fotbalul s-a dus naibii demult, mai ales cu ajutorul „presei” sportive de doi bani reprezentata de nea Tolo. Cand alergau dupa Becali sau Jabba, era bine?
Acum vor profesionisti in fotbal dupa ce au girat toti borfasii?
Christiano • 3 decembrie 2014, 15:48
Salut,
socantã ipoteza intr-adevãr, dar un moment 0 nu strica niciodatã.
Juless • 3 decembrie 2014, 16:33
Partea cea mai ingrijoratoare din toata aceasta ecuatie sunt microbistii. Acesti paraziti care s-au camuflat in finantatori atatia ani au reusit nu numai sa-si ucida gazdele ci si intreg ecosistemul in care traiau.
Vor veni ani in care noii profesionisti vor trebui sa stie sa cladeasca inapoi aceasta lume si nu va fi deloc usor
P.S: oricum nici Steaua nu va sta prea bine odata cu eliberarea lui Gigi Becali.
Zona Zoster • 3 decembrie 2014, 16:39
„doar conducerea profesionistă îl poate salva, înainte de a deveni amator.” Are yee shittin’ me!!! de cand are fotbalul romanesc vreun atribut al „profesionalismului”?!Sa nu-mi spui ca modelul Stelei e argumentul, ca nimeni nu ma poate convinge ca ce face Becali p-acolo prin interpusi e dovada profesionalismului…ca sa nu mai vorbesc de dinamo.
Cătălin Tolontan • 3 decembrie 2014, 17:38
25, radiera: tu vrei sa te dai la televiziuni si, daca tot te poti exprima undeva, o faci pe un blog de jurnalist de presa scris 🙂
Asa de tare i-am girat pe unii din fotbal ca au ajuns in inchisoare.
Nu ziarele, ci televiziunile, unele dintre ele, au tabloidizat sportul.
Asta nu inseamna ca ziarele sint perfecte. Dar sint mai bune decit vrei tu sa accepti. Ia unul, citeste-l si apoi scrie la televiziuni ca sa fie simetric 🙂
Cristi B • 3 decembrie 2014, 17:58
Domnule Tolontan, exista deja un precedent. Fostul club FC Timisoara a atacat decizia de impunere a ANAF si a pierdut contestatia la Curtea de Apel si Inalta Curte. https://www.dropbox.com/s/ktlphmxgm4uryu2/1870-59-2011%20contestatie%20impunere%20contributii%20sociale%20MARIAN%20IANCU.pdf?dl=0
Alejandro • 3 decembrie 2014, 18:02
Am renuntat sa ma mai uit la fotbalul romanesc de multi ani, de pe vremea cand Becali era vedeta serii la emisiunile de sport.
Intre timp, mai multe posturi tv de sport s-au inchis, mai multi „finantatori” isi scriu memoriile pe la bulau, destule cluburi de fotbal au dat faliment iar cei doi dinozauri ai fotbalului romanesc au iesit la pensie.
Si inca e loc de mai bine.
De asta e atat de frumos, ca daca incerci sa pacalesti viata, societatea de azi te pune imediat la locul tau.
Sper sa isi piarda obiectul de activitate toti acei fotbalisti care stramba din nas la un salariu de 10000 de euro pe luna, uitand ca traiesc intr-o tara in care salariul mediu pe economie e 400.
Pana la urma cred ca o sa se revina la epoca romantica a fotbalului de inainte de al doilea razboi mondial
bradut • 3 decembrie 2014, 18:50
Catalin, e poate prima oara cand sesizez la tine o scapare. Daca domnul Paszkany, prin firmele sale, nu isi indeplineste obligatiile contractuale va suporta rigorile legii.Sau sugerezi ca la „narghileaua cea de taina” domnul Iorgulescu a fost anuntat ca asta e si sa nu se apuce de procese?
Leonidas • 3 decembrie 2014, 20:23
Tolontan ai un mare merit in promovarea unui amator incompetent -Burleanu la conducerea FRF !.Acu te plingi ca sa ales prafu’?.Pai nu matale l-ai ,,umflat” i-ai facut reclama in media, ca e mare performer la fed. de minifotbal?.Acu vazind ce-ai facut nu-ti mai place,(rezultatul!) dar te faci ca ,,nici usturoi n-ai mancat ,nici gura nu-ti miroase”…Te consider la fel de vinovat ca si gasca Burleanului, care devalizeaza bugetul FRF de la instalare !.Asa a mers treaba-n Romania de 25 de ani!.Ziaristii au facut campanii pro- in care au fost alesi conducatori (si politici)si care apoi ne-au ruinat,saracit,falimentat in toate domeniile de activitate..!!De asta azi Romania este o ruina..!
bigbear • 3 decembrie 2014, 21:57
@Catalin Tolontan 29 – nu ziarele? Hai sa nu ne insultam si sa realizam evidentul – site-ul gsp este la nivel de cancan, plin de titluri aiurea si lipsit de informatii serioase. Cum puteti spune ca nu ziarele?
victor L • 3 decembrie 2014, 22:28
Cam dese cumpenile astea 😛
„Instanţa supremă a anulat, miercuri, printr-o decizie irevocabilă, marca Steaua Bucureşti înregistrată de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, în procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.”
Se zice ca „un necaz cind vine, nu vine singur” 😉
Ivănescu • 3 decembrie 2014, 23:09
Numai asta n-ai făcut-o până acum: să stabileşti competenţele DNA.
marian0904 • 4 decembrie 2014, 0:28
„Se închide era fotbalului profesionist condus mai degrabă de amatori și vine vremea în care doar conducerea profesionistă îl poate salva, înainte de a deveni amator.” Care-i spilul? Pai daca „amatorii” (sefii politici) si patronii sunt „ocupati” pe la FC Jilava si CF Poarta Alba, raman smecherasii agreati, gen Mititelu, si „profesionistii” de la DNA. Ca tot a ajuns institutia sa produca bani din prejudicii pana la 1 mld euro. Pai daca federatia lui Burleanu, cum scrii, sparge banca, iar Iohannis are nevoie urgenta de profesionisti pentru Guvernu’ lu’ Peste, cum crezi ca vor gasi cluburile omul providential pe asa o seceta de talente in management sportiv? Vorbesti degeaba Tolontane. Taiati inainte de a va gandi ce faceti dupa. Isarescu a zis ca in Romania sunt prea putini antreprenori, si as continua ca se vorbeste mult si degeaba.
Sly • 4 decembrie 2014, 8:54
Nici o surpriza in ceea ce priveste sursa „curata” a acestor bani care au intrat in sport, vorba vine sport.
De 3-4 ani acest sport s-a transformat in meciul condamnatilor(aici lotul e gros rau de tot:Becali, Iancu,Copos, Borcea…) si al viitorilor condamnati(Capra,Pinalti, etc.).
RDS-RCS a facut cea mai buna miscare a lor pe piata meciurilor TV:nu a achizitionat Miti-Liga I si se vor afla in curind in situatia de a fi rugati de LPF si FRF sa preia transmisia meciurilor la un pret incredibil de mic fata de pretentiile celor care conduc fotbalul.
Pe de alta parte, personal consider ca este muuuult mai putin zgomot si scandal LIVE la DIGI de cind nu mai au meciurile din RO.Ceea ce este un lucru benefic pentru societate in ansamblu.
bogdan • 4 decembrie 2014, 10:25
1. problemele cu banii din televizare erau previzibile. Liga a incercat prin atribuirea directa catre look tv sa forteze toti cablistii sa cumpere de la ei. RCS a refuzat, stiind ca fara cei 61% din piata cit detine RCS, nimeni nu poate sustine costurile de achizitionare a drepturilor TV. Si mai e ceva: RCS si-a facut parte din cei 61% din piata prin migrarea catre ei a multor abonati de la alti cablisti fix prin televizarea ligii 1. Deci se presupune ca procentul de microbisti de la RCS e mult peste cel al celorlalti cablisti. Asha au ajuns meciurile de liga 1 sa aiba audiente de emisiuni de teleshoping. Acum probabil liga va trebui sa rezilieze contractul cu look tv si sa vinda restul la rcs la un pret mult inferior. Concluzia: cind joci la cacialma ai mari sanse sa te arzi, mai ales cind cacialmaua e impotriva jucatorului celui mai puternic.
2. banii de la primarii oricum trebuiau sa dispara, incet, incet. Primaria poate sa ofere un stadion. Si cam atit. In rest, cluburile trebuie sa fie private, si preferabil sa se auto-intretina. Din publicitate, vinzare de bilete, drepturi TV. In felul asta vor fi obigate sa isi dezvolte divizii de marketing puternice, sa presteze un fotbal placut vederii pentru a atrage public, sa renunte la a finanta galerii formate din scursurile socieltatii care stiu doar sa injure si sa distruga, sa promoveze tineri. Cu alte cuvinte sa devina activitati economice profitabile, nu fitse ale unor bogatasi.
Cătălin Tolontan • 4 decembrie 2014, 12:49
32, bradut: am destule inconsistente, dar nu vad care a cea de acum. Degeaba il da LPF in judecata pe Paszkany daca el nu are banii de despagubiri. Daca se va ajunge aici, din perspectiva cluburilor vor lua praful de pe toba.
Ted • 5 decembrie 2014, 12:14
Primariile si consiliile locale trebuie sa inceteze a mai finanta echipe locale de fotbal. Daca isi permit, sa construiasca sau sa intretina stadioane, sali de sport, bazine de inot si patinoare si sa le ofere echipelor locale pentru meciuri, dar atat. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa finanteze sportul, doar ca trebuie finantate toate sporturile care se practica in acea localitate / zona, iar oridinea prioritatilor trebuie sa fie se la varstele cele mai mici catre cele mai mari. O primarie ar trebui sa aloce bani bani la nivel de copii, apoi daca mai are la nivel de juniori si abia apoi sa sustina (prin punerea la dispozitie a arenelor si a unor spatii de antrenament) seniorii.
Este un mare non-sens sa avem comune cu echipa de fotbal de seniori in prima divizie, dar in care nu exista centre de copii si juniori si in care fotbalul este singurul sport sustinut.
CRIZA drepturilor TV. Îi face RCS un cadou lui „Arpi”? Dar lui Ponta&Dragnea? | Reporter Virtual | Portal • 18 decembrie 2014, 1:04
[…] dependente de instituţiile bugetare (primării, Consilii judeţene, ministere). Acelaşi Tolontan a dezvăluit că Iorgulescu s-ar fi dus până-n Dubai să-i ceară disperat ajutorul lui Victor Ponta (care, […]