Seara seringilor lungi la România TV

E prime time, miercuri 15 octombrie, și România TV difuzează imagini cu președintele Traian Băsescu, titrînd: ”Băsescu – semnele bolii Parkinson”, ”Băsescu – două atacuri cerebrale” și ”Operat în secret la Viena”.

miercuri, 15 octombrie 2014, 11:29

E prime time, miercuri 15 octombrie, și România TV difuzează imagini cu președintele Traian Băsescu, titrînd: ”Băsescu – semnele bolii Parkinson”, ”Băsescu – două atacuri cerebrale” și ”Operat în secret la Viena”.

Emisiunea a început acum cîteva minute. Cronica TV se cere scrisă live. Va fi o seară de neuitat.

Mîna președintelui tremură în imagini. Invitații stabilesc diagnosticul pe loc. Parkinson! Apoi spun că, de fapt, nu stabilesc diagnosticul.

Corina Drăgotescu cere un control. Chiar și candidatul William Brânză, parcă era cu președintele pînă ieri!, vorbește despre faptul că, așa cum arată situația din imagini, chestiunea pledează pentru ”transparența administrației prezidențiale” și în chestiuni medicale. O transparență absolută.

Drăgotescu insistă că ”și Traian Băsescu a discutat despre mine cînd eram bolnavă, așa că sănătatea e un lucru care se discută”. Într-adevăr, mare porcărie a făcut președintele atunci. Diagnostic pentru diagnostic. Marker tumoral pentru marker tumoral, aici am ajuns.

Un alt politician din platou, Georgică Severin, spune că dacă Roosevelt ar fi apărut la televizor americanii nu l-ar fi ales niciodată. Poate, dar cîți americani ar fi spus: ”Îmi pare rău că l-am ales, n-aș fi făcut asta dacă știam că e bolnav”?

Alegem oamenii pentru că sînt sănătoși sau îi alegem pentru că ni se par potriviți să ne conducă? Cînd angajăm un coleg de birou ezităm dacă el ne spune că are artrită sau ulcer?

Lumea începe să țipe sub reflectoarele televiziunii lui Ghiță. Nimeni nu e de acord cu subiectul și toată lumea îl discută. Doar Georgică Severin ”își asumă tema”, un prieten doctor îi dă diagnosticul prin sms, politicianul citește un nume lung de boală și zice că, doar dacă s-a paradit organic omu”, s-ar putea explica comportamentul lui Traian Băsescu din ultimii ani.

Cineva vorbește despre o ”maladie degenerativă”. Degenerativ sună nasol, dă bine la rating! Dacă președintele ar recunoaște că n-a mai fost om întreg, ar fi de iertat, vasăzică.

Brânză își dă seama că a comis-o și o cîrmește. Cineva îi cere lui control psihiatric. ”Nu vă permit!”, strigă Brânză. Val Vâlcu i-o întoarce: ”Păi candidați și ați zis că toți candidații trebuie să-și facă publică sănătatea”.

Nici n-a fost ales bine președinte și Brânză s-a răzgîndit. Nu vrea transparență pe pielea lui. Stați cu ochii pe el, am senzația că n-o să ne dea transaminazele odată ajuns la Cotroceni!

”Transparența în cazul unui președinte trebuie să fie totală”, se spune în studioul aproape unanim. Da?

Bolnavii nu sînt vinovați pentru boala lor. Suferința umană e o condiție a intimității. Și teoria că, dacă ești președinte al României, e ca și cum viața ta ar trebui expusă integral, este una care vine din totalitarismul transparenței.

”Stați că avem alte imagini!”, anunță Andreea Crețulescu. S-a băgat marfă prin satelit la ecograf.

În noile secvențe, care se întrevăd printre titlurile galben fosforescent de pe ecran, Traian Băsescu apare răcit, la pupitru. Transpiră. Gripa ca vinovăție.

”De ce au ascuns asta serviciile secrete?”, se aude o voce imposibil de depistat în rumoarea telecomisiei medicale. Chiar, de ce nu a pus SPP-ul pe facebook medicația președintelui împotriva răcelii sau împotriva oricărei alte maladii?

Brânză face glume ca să-l apere, crede el, pe TB, care tocmai strînge mîna unor gimnaste, protejîndu-și propria mînă stîngă pe lîngă corp. ”Ca să nu mă bănuiți de ceva, voi face flick-flack-uri dacă ajung președinte”, zice Brânză, ca scos din cutie de sănătos ce e.

Expresia ”Ca să nu mă bănuiți de ceva” trădează ce am învățat cînd eram mici, vă amintiți că eram vinovați dacă răceam și stăteam acasă în loc să mergem la școală?!

Eram culpabili că ne dureau dinții, că făceam hepatită sau că ne operam de apendicită. Nu mai vorbim de entorse, de gîlci sau de conjunctivite, alea erau 100% din vina noastră! În România, bolnavii sînt bănuiți de ceva adînc, de păcatul de a nu fi perfecți.

Iar ”hiperinformarea și hipercomunicare atestă tocmai lipsa de adevăr, ba chiar lipsa de ființă”, după cum scrie Byung-Chul Han, un filozof german de origine coreeană. De fapt, nici nu ne interesează ca boala să existe, important e ca ea să fie văzută. După ce o vedem, să se descurce ăl de-o are cu ea!

În ”coerciția expunerii”, fiecare subiect își este propriul său obiect de publicitate. Urmează un solo spot pentru reclamă la Parkinson, revenim imediat!

După break-ul publicitar, cei de la România TV aduc în discuție, cu sinceră îngrijorare, vîrsta candidaților. Nu Ponta, nu Udrea, niciodată ei nu, nu la televiziunea lui Ghiță. Cei trei sînt generația cu analizele și alianțele la zi.

”Dacă vom avea probleme asemănătoare de sănătate cu Meleșcanu, cu Tăriceanu sau cu Iohannis?!”, oftează neurochirurgii din studio.

Hai că s-a ajuns în fine unde trebuia! Au tîrcolit ei ceva, dar uite că pacientul mătăhălos e pe masă, cu tuburile în nas. Nu poate face copii, sigur că asta e o boală rușinoasă.

Se ajunge, evident, la vorbirea lentă a lui Iohannis. Gabi Firea absentează nemotivat, o fi răcită, dar o substituie Corina Drăgotescu, care îl expediază pe neamț ”la logoped!”.

Altcineva sugerează că retardul provine din faptul că Iohannis gîndește în germană și-și traduce în minte în română. Jur că nu exagerez relatarea, găsiți totul pe site!

De la Grey’s Anatomy la The King’s Speech. E seara seringilor lungi, nimeni nu scapă nevindecat de aici, din clinica România TV. 

”Văzîndu-l pe acest bătrîn cu mîna și cu buzele tremurînde cum luminează mulțimea din jurul său, nu vom uita niciodată că omul rămîne om și în miezul suferinței sale. Aceasta este lecția pe care ne-o lasă moștenire Ioan Paul al II-lea”, scria Die Welt la moartea Papei care a impresionat lumea prin demnitatea cu care și-a purtat durerea. Bolnav de poliomelită, Franklin Delano Roosevelt a condus America din scaunul cu rotile. Amîndoi au murit în biroul lor.

În martie 1945, imediat după decesul președintelui, The New York Times a spus: ”Oamenii din această țară îi vor mulțumi în genunchi 100 de ani de acum înainte lui Dumnezeu că Franklin Delano Roosevelt a fost în Casa Albă”.

Indiferent ce gîndim fiecare dintre noi despre Traian Băsescu, o spune un ziarist pe care președintele l-a numit ”lichea”, și ce o să se rețină istoria peste 100 de ani, asta n-are nici o legătură cu analizele, cu suferințele și cu tremurul omului.

 

Comentarii (155)Adaugă comentariu

Dorin Tudoran  •  16 octombrie 2014, 8:35

@Catalin Tolontan

Jos palaria!

Doctor  •  16 octombrie 2014, 8:43

Fara suparare, dar presa si ziaristii din Romania au devenit o cloaca de mizerie purulenta. Antene, Retevei, Pro-sarbi, Kanale, Beiunu, ba toti oamenii astia parca ar fi zombii cu creierele spalate de bani. Nu degeaba incep sa apara condamnarile la ziaristi in oala de politicieno-afaceristi. Parca toti ziaristii sunt teleghidati si niciunul nu are „ce numara Nastase – o u a” aka cojones, sa zica ceva. Nici macar marele Tolo. Ce e mai grav nu este coruptia din presa, ci faptul ca oamenii astia au inceput sa aiba comportament dictatorial, asa cum fac toti care dau de putere si isi dau seama ca pot manipula prin minciuni.
Inteleg, asta e filonul oamenilor, iar daca apuci sa iei si „imprumuturi” de la patroni, trebuie sa incepi sa inveti cursuri de periere si dat limbi calde.
Dar asa e viata: Banul, transformat in putere, scoate adevaratul om la iveala. Concluzia e simpla: Ziaristii au devenit slugi ale sistemului.

EMY  •  16 octombrie 2014, 8:45

CE TIE NU ITI PLACE ALTUIA MU FACE. DOMNUL GUVERNATOR BASESCU A GENERAT ACESTE DISCUTII NEPRINCIPIALE. A ABORDAT SUBIECTE CARE SUNT TABU PENTRU FIECARE DINTRE NOI (exemplu fisa medicala nu poate fi facuta publica).

ACUM DOMNUL GUVERNATOR BASESCU CULEGE CE A SEMANAT. EU SUNT CONVINS CA ISTORIA VA FI FOARTE DURA CU DOPMNIA SA. ASTEPT, ASTEPT IN CONTINUARE, CA JUSTITIA SA FIE INDEPENDENTA SI SA JUDECE DUPA LEGE. NIMENI, NICI CHIAR PRESEDINTELE ROMANIEI, NU TREBUIE SA FIE MAI PRESUS DE LEGE, IAR JUDECATORII SA JUDECE NUMAI IN LITERA SI SPIRITUL LEGII. Q.e.d.

Silviu  •  16 octombrie 2014, 8:46

„Un alt politician din platou, Georgică Severin, spune că dacă Roosevelt ar fi apărut la televizor americanii nu l-ar fi ales niciodată.”

Cine e, nene, personajul Georgica Severin? Mai e si membru in Comisia pentru politica externa a Senatului? Era baut sau asa gandeste el in ficare zi?
Se bazeaza pe faptul ca americanii nu se uita la RTV? :))
Parca il vad si pe asta trimis pe urmele lui Sova, sa studieze cum e cu valorile si personalitatile universale pe care mioriticii mictioneaza cand ti-e lumea mai draga :))

Passcu  •  16 octombrie 2014, 8:53

Salarii tăiate, pensii tăiate,dezbinare, ură, sărăcie, ilegalități, rușine, nepotisme, alcoolic, favorizarea infractorilor, răutate, Nana, casa Mihăileanu, grațierea avocatei infractoare, etc. Este de ajuns. Ce să mai spun de Bercea mondial. Halal de președinte. Ăsta nu este președinte. Udrea, Eba, Videanu, Blaga, Cocoș, Pinalti,Ritzi, Popoviciu, ginerică vă sugerează ceva. Mie îmi sugerează Clanul Mafioților. Puțin spus. Mai e puțin și o să răspundă și Băsescu .

mrnb  •  16 octombrie 2014, 8:55

Oho, bravo Tolontan! Misto articol despre starea natiei. Echilibrat si haios, motiv imbucuratoar pentru mine un antibasist din 2006 sa te felicit pe tine, un basist activist din 2006.
Chiar vorbeam cu prietenii dupa iesirea de ieri a lui Base, ca ajung sa-l apreciez pe Basescu prin 2 momente :
1. ca l-a invins pe Nastase (inceput mandat)
2. ca acum la sfarsit de mandat, dupa atatea miselii comise de el si de sustinatorii care acum il parasesc, cu toate riscurile (vezi intrebarile corecte ridicate aseara de Oana stancu si O. Grecu), face un lucru corect prin demascarea lui Ponta (chiar daca are alte interese, dar pt mine conteaza ca a mai confirmat o data ca Ponta e un necinstit).
Ok, fffff putin pt 10 ani dar tot e bine, deoarece se mai arata de exemplu in mass-media, diverse forme de uratenie pura (vezi scena invocata de tine de la RTV; vezi seara la Antene cu Gadea, Badea, Ciuvica; vezi Realitatea cu Gusa, Sandru sau Cristoiu).
Ce misto! Macar atat, haz de necaz sa fie!

mario suarez  •  16 octombrie 2014, 8:57

Imi place la tine ca reusesti de fiecare data cand scrii ceva despre nedreptati, oameni care te terfelesc, subiecte cu cod rosu, sa iesi parca din corpul tau, care probabil ar urla si el ca sa nu i se umfle ficatii, si sa relatezi cu o infioratoare detasare, asemeni unui doctor care ramane calm intr-o operatie grea si cere cu aceeasi tonalitate: bisturiu, fasa, foarfece…

Ma intreb cat o sa mai rezisti.

Ramon  •  16 octombrie 2014, 8:59

Băsescu este mai în formă ca niciodată, din nefericire în mizeria pe care a exacerbat-o în acești 10 ani. Tremurul sesizat în clipuri poate fi o emoție de moment, sau rodul unor pahare de tărie (în fond, nu e mare lucru dacă bei mai mult whisky), sau poate fi o fază a bolii. Am revăzut aseară discursul d eieri, emisiunea cu boala lui provocându-mi greață, ca și RTV in ultimul an. Problema României, de 25 de ani încoace, este lipsa unui conducător care să nu se transforme în stăpân, care să se ocupe de acest popor. Vă puteți încipui cum se trăiește cu 700 lei pe lună ? Eram ieri într-o florărie și o întrebam pe vânzătoare dacă ea câștigă 50 lei pe zi, cât costa un banal ghiveci cu o floare, nimic senzațional. 1 din 4 mln angajați trăiesc cu salariul minim. Alte 3 mln români nu au nici măcar acest salariu, ei cerșesc ceva, sau fură sau fac vreo bișniță. MTW, nimeni nu mi-a oferit vreodată un pachet de țigări mai ieftin, nush unde o fi marea evaziune !?

Deci, în 25 de ani avem 2 mln români plătiți sub 1000 lei pe lună, 3 mln români cu o ocupație necontabilizată (nu vă închipuiți că ăștia fac mare evaziune), alți 3 mln de expulzați care muncesc prin Europa să-și întrețină copiii în școală.

Care sunt ofertele concrete ale candidaților pentru acești amărâți ?

Ponta ne spune că se va ruga pentru Băse, ca și cum acesta ar fi bolnav, Iohannis ne spune cum a cumpărat 6 case (de ce i-o trebui atâtea ?) și fuge de ziariști ca D… de tămîie, ceilalți nu au șanse pentru turul II, deci sunt doar statistic.

Cine este acel om care poate schimba viața în țara asta ?

Radical  •  16 octombrie 2014, 9:06

Bolnav, sanatos, neinteresant.
Sper doar sa fie judecat Basescu dupa ce isi termina mandatul si trimis in cantonament pt o foarte lunga perioada.
Atat el cat si acolitii lui care si-au facut mendrele cum au vrut in tara asta. Nu numai ca a distrus tara asta dar a mai si creat un caz unic in ultimii 25 de ani si anume neincrederea totala in candidatii la Presedintie.
Daca pana acum votam raul mai mic, acum toti candidatii (ma refer la cei cu sanse reale) sunt o apa si un pamant, mai exact niste h o t i.
NOI CU CINE MAI VOTAM ?!

jn  •  16 octombrie 2014, 9:07

Chapeau bas, dle Tolontan!

Adrian  •  16 octombrie 2014, 9:11

Bravo, Catalin! Atitudinea ta inseamna nu numai inteligenta, ci si caracter.

liviusmaximus  •  16 octombrie 2014, 9:15

Catalin, de un lucru sunt sigur – esti ziarist ! Sper sa fi reusit sa mai cresti in jurul tau cativa. Mai sunt cativa, putini, la alte publicatii si cativa freelanceri (pe net). In felul asta, pastrand nealterata meseria voastra, vom avea o sansa in viitor, indiferent de derapajele vremelnice ale politicienilor. Felicitari !

vasile  •  16 octombrie 2014, 9:15

daca continua DNA cu arestarile in ritmul asta , basescu tre sa-si prelungeasca mandatul caci raminem fara guvern, fara candidati, fara parlament ! circul e bun. la televiziuni se discuta orice numai despre durerile oamenilor tarii nu : somaj la greu,preturi mereu in crestere,iarna care vine fara gaz de la rusi,spitale fara doctori si fara medicamente,drumuri svaiter, etc, etc.se continua cu circul arestarilor , oamenii se relaxeaza putin la pirnaie, fac sport , scriu carti , fac reiting si apoi revin spalati si disidenti cu miliardele intacte , pregatiti ptr noi jafuri.bravos Romania!

maigret  •  16 octombrie 2014, 9:18

Iti respect punctul de vedere,dar n-am cum sa fiu de acord cu tine.Pentru indivizi ca basescu nu exista IERTARE!!!

Codin  •  16 octombrie 2014, 9:19

Eu, fiind injectat cu basism, apreciez domnule Tolontan, ca ne comparati Luceafărul democrației românești cu Papa Ioan sau Roosevelt si nu cu Franco sau Hitler care, săracii erau si ei bolnavi.

fotbal  •  16 octombrie 2014, 9:23

aceeasi idee 🙂 expusa de tine are consistenta, logica, legitimitate. cand o spune el…imi trebuie o aspirina.

daca era SIE puternicul alien care ne mananca creierul n-ar fi stiut nici praful din biroul presedintelui un nume de ofiter sub cod, chiar daca se ocupa cu stersul lui.

sau am nevoie de o aspirina. in fine, scrii bine, oportun si daca ai mai si avea o aspirina

marian  •  16 octombrie 2014, 9:31

emigrati baieti ca aici nu prea mai e de trait.la stanga hoti la dreapta hoti in spate hoti inainte prostimea.

brt  •  16 octombrie 2014, 9:34

Tolontane, Esti o sluga credincioasa PSDului.Felicitari.Esti penibil si plin de mizerie.

Matei  •  16 octombrie 2014, 9:43

Cataline, macar tu esti consecvent: basist pana la capat. Pentru consecventa te respect, pentru opinii, mai putin..

cipilan  •  16 octombrie 2014, 9:43

sunt de acord cu base: tolontane esti o lichea.

basist in suflet si simtiri nu ai recunoaste evidenta. imaginile sunt false cumva?

nu! bautura l-a distrus! iar omul asta ne distruge pe noi ca natie de aproape 10 ani! tu si alti basisti sub acoperire incercati sa negati evidenta( turcescu, pora, cristoiu etc)sunteti doar m i z e r i i ale presei romanesti.

ricco  •  16 octombrie 2014, 9:44

Tolontane,
Ca sa ACUZI, SA INVINUIESTI pe cineva pentru ca ar fi bolnav de ‘parkinson’ (sau de orce alta boala) inseamna ca ai un caracter EXTREM DE RAU…
De ce nu te-ai limitat sa scrii doar despre sport, pentru ca lumea NU ar fi avut posibilitatea sa afle cum esti…

ROI  •  16 octombrie 2014, 9:44

Nu incercati sa-l „scoateti” pe saracul Base bolnavior…tremura de la bauturica, iar de raspunderea faptelor sale nu va scapa, pentru ca, de 10 ani, in afara problemelor grave la mansarda, care fac studiul psihiatrilor, nu ne-a dat impresia a avea alte boli ascunse. NU a avut nicio problema sa ia banii de Bercea

timy  •  16 octombrie 2014, 9:45

Tolontane nu te stiam de masochist sa te uiti la rTV…sau seringile alea erau de fapt pentru tine?

adrian.1984  •  16 octombrie 2014, 9:49

Multumesc ca nu imi postezi comentariile domnule care te consideri jurnalist. Asta arata ca am dreptate si caracterul tau indoilenic face ce stie mai bine. Din punctul meu de vedere, voi astia care sustineti mizeriile ce au facut praf tara asta, meritati aceeasi soarta….si soarta tradatorilor nu este deloc buna, intr-o lume normala, asa ca, eu ma voi lupta ca Romania sa devina o tara cu valori morale normale.

IQ100  •  16 octombrie 2014, 9:53

de mult n-am citit ceva asa lung, de dezlanat si de basist.De fapt, nici n-am citit integral.

De pe la jumate incepe sa imi miroasa a critica political corect (concept cam nou si cam dinafara culturii romane) a unora rai si in goana dupa subiecte, care se iau de boala altuia, om normal cu o functie stresanta. E o abordare ce minimizeaza subiectul. De la o persoana care pana acum isi cladise o imagine de condeier inspirat, om cult si impartial ca tot romanul asteptam altceva cand ma apucasem sa citesc ; aveam speranta gasirii unei obiectivitati date de oaresce statura jurmnalistica.

Parea mea scurta este ca , la un om rau si defect, boala, oricare ar fi ea, acutizeaza rautatile si defectele si nu este o scuza.

In cel mai putin rau caz ii tremurau mainile de alcoolism si/sau alte excese insumate cam devreme fata de anii si responsabilitatile functiilor detinute.La cat rau a facut el romanilor si Romaniei, nu poate fi tratat cu manusi.

A fost tratat asa, si ati vazut ce a iesit, a depasit orice limita. Nu stiu daca are vreo boala fizica, dar psihica, sunt convins.

Andrei  •  16 octombrie 2014, 9:54

Alaturarea Basescu, Roosevelt, Papa Ioan paul al II-lea mi se pare un pic exagerata.
In rest… lasa frate sa fie bine, sa faca audienta, sa se uite prostimea, sa vina banu’ din reclame si alte obligatii. Ce-au facut atat de rau? Au dat cuiva in cap (de fapt au dat…prostie in capul prostimii)? Au facut si ei niste circ la tv. Mare branza…

cornel  •  16 octombrie 2014, 9:56

Problema este alta: România TV a încercat aseară să fugă de subiectul principal al zilei – ieșirea lui Băse și indicarea unor texte legale clare prin care a stabilit legăturile oclute între SIE și Ponta. Pus în fața evidenței, chiar și Meleșcanu a avut un ton mai relaxat și interpretabil(nu ferm ca în ziua precedentă). Și când trebuie să îndepărtezi poporul de la problema importantă ce faci? Îi dai CIRC. Este o abordare simplă, de pe vremea Romei. Și oamenilor le plac cancanurile, este în firea lor să cunoască secretele altuia, să le discute și cu alții… Întrebările care rămân sunt: Sunt Ponta și Meleșcanu vinovați de modul în care au încercat să ascundă promulșgarea unei hotărâri de guvern? Este Meleșcanu vinovat de abuz în serviciu pentru neoferirea cu intenție a unor date solicitate legal? A încălcat Ponta Constituția și legea de organizare a procurorilor?

Ervin  •  16 octombrie 2014, 9:57

Noaptea cutitelor lungi, sau noaptea mintii

Cătălin Tolontan  •  16 octombrie 2014, 10:05

65, codin: nu e o comparatie intre Papa Ioan sau Roosevelt si Traian Basescu. E o comparatie intre felul in care lumea civilizata trateaza subiectele legate de boala si felul in care o facem noi.

iulian_78  •  16 octombrie 2014, 10:09

Si daca totusi „gloata” ii va vota pe acei puternici, sanatosi si rosii…inseamna ca ne meritam soarta, nu? Ca o sa ii avem la putere pe cei convingatori , care stiu sa manipuleze si implicit sa conduca?

veghe  •  16 octombrie 2014, 10:11

e o maladie degenerativa provocata in timp de aproape 4 ani de un virus folosit de sie in situatii exceptionale, gen microsoft si profesoru’magureanu virgil etc. inainte virusul a fost chiar testat pe simpli si pe potentiali angajati sie. pe foarte multi. fara acordul ori instiintarea lor, evident si, cu urmarirea si monitorizarea acestora la intervale regulate de timp. apoi a urmat base, efectiv. si, nu numai.

adrian.1984  •  16 octombrie 2014, 10:13

Esti o canalie, domnule. Un comentariu mult mai amplu ai refuzat sa il accepti iar acum,l-ai acceptat pe cel de la 9:49 pentru a arata ca esti obiectiv. Cel mai grav este faptul ca presa a incaput pe mainile unor frustrati, unor nemernici, care doresc sa isi impuna pct. lor de vedere, care vor sa manipuleze si sa faca propaganda. Rusine, domnule tolontan, rusine. Nu aveti pic de jena. Stiti foarte bine ca mai sunt oameni care nu se lasa pacaliti de voi si practicati o cenzura mizerabila. Nu meritati nici un scuipat, domnule tolontan. Puteti sa postati sau nu acest comentariu, nu ma intereseaza, sunteti doar niste tradatori si ipocriti. Cel putin stiu ca cititi aceste randuri, deoarece in articolele voastre citati de multe ori userii. Voi asta faceti, manipulati la greu, va bateti joc de oameni. Stiti care este cel mai simplu element care va tradeaza? Fata.

Cata 5  •  16 octombrie 2014, 10:15

Dragotescu e sub orice critica in momentul in care face ceea ce a facut Basescu.
Despre Basescu Tolontan spune: „intradevar mare tampenie”, despre Dragotescu poate desarvarsi discutia si fiind insapirat, poate scrie mai mult.

Pe acelasi principiu_: Daca Romania TV face circ la TV, oare de ce Tolontan nu poate sa faca circ pe NET. Conexiuni de 2 lei…comentand ceea ce spune Romania TV, Tolontan nu face decat o propaganda ieftina pentru partea cealalta…

Un JURNALIST CARE SE RESPECTA nu ar trebui sa scrie despre asa ceva….acest articol e pentru prostime….un om normal:
1 nu da atentie la tampeniile de la Romania TV
2 cand citeste ce scrie Tolontan, nu poate constata decat ca nici acesta nu este departe de cei pe care ii critica

IQ100  •  16 octombrie 2014, 10:17

haideti ca am citit finalul…m-am cam lamurit, articolul e cu tema , daca dl Tolontan ii aseaza in aceeasi clasa de valori pe doi oameni atat de diferiti : FD Roosevelt si Ioan Paul al II-lea…nu, nu vorbeam de imaginile lor create pt istorie (recititi, sa sa fie in context, Relatare despre Regele David, de Stephan Heym)…vorbeam de personajele reale…unul a fost o marioneta ( „a condus america”-sa fim sobri, am mai citit si noi pe sub banca),lucrand mai mult pt. altii, altul a fost un luptator pt neamul sau si pt. religia sa.
Si dupa aia sa il puneti pe Basescu tot in istorie, alaturi de doi bolnavi cu adevarat mari, repet , unul doar ca imagine….basescu nu nici macar chiar atat de rau si distructiv nu este incat sa ramana in istorie inca 100 de ani, in caz ca Romania sau Umanitatea vor supravietui atata…In eventualitatea cea mai probabila, ca , peste 100 de ani, Eu va supravietui si Ro, nu, „meritele” integrarii (adica desfiintarii) Romaniei nu vor fi atribuite lui Basescu,Iliescu, Ponta ci papusarilor acestora.In oglinda fata de situatia referitoare la FDRoosevelt si adevaratii seniori ai razboiului.E si asta o diferenta intre colonie si metropola.

Abc  •  16 octombrie 2014, 10:18

Incredibil cata lume isi da cu parerea dupa ce NU A INTELES care e mesajul acestui articol. E foarte amuzant cum esti perceput atat basist cat si PSD-ist, de persoane care percep asa „obiectiv” tot ce se intampla in jurul lor.

Geez… cred ca-ti vine sa te lasi de scris!

eugeniu  •  16 octombrie 2014, 10:23

De , ce bine ar fi fost daca domnul Basescu se comporta ca Presedinte nu ca Traian Basescu comandant de vapor . O tara nu este un vapor si confuzia asta ne costa pe toti .

Nu-mi place zicerea cu ” cine seamana vant , culege furtuna ” dar , sunt silit sa o accept .

Poate macar de aici in colo , omul Basescu va intelege ca ura naste ura , violenta naste violenta , rautatea naste rautate , invidia naste invidie , samd.

Nici macar sustinerea unei favorite nu justifica atacul cu capul inainte la ceilalti candidati cum , poate , nu justifica nici atitudinea noastra de a-l contra pe cel intrat intr un joc care , nu merita efortul , calitatile infantei nefiind in avantajul demersului .

ion  •  16 octombrie 2014, 10:27

imi aduc aminte ca am citit pe gsp.ro o declaratie a unui om de fotbal despre altcineva „sufera de o boala rusinoasa, de depresie” (citat aproximativ; mesajul insa asta era: depresie = rusine).

cand am fost in olanda/belgia/franta/anglia am observat foarte multi oameni cu handicap (mai ales locomotor – cel mai simplu de observat) pe strada. se plimbau, se duceau la cumparaturi, se duceau la munca. uita-te in Bucuresti. cati vezi?

vezi si sindromulNu de pe gandul.ro.

am fost la o scoala din Bucuresti, care avea un program pilot interesant: in aceeasi institutie invatau copii cu handicap mental si copii normali. cand i-am zis directoarei ca vrem sa vorbim cu cei cu handicap mental, ne-a zis (din nou, citat aproximativ): „cu aia nu se poate vorbi. sunt animale.” desi copiii normali ne-au vorbit foarte frumos despre ei, despre cum se jucau impreuna in curte, despre serbari etc.

iar exemplele in sensul asta pot continua la nesfarsit.

avem mentalitate de spartani… adica de secol 1.

basencu  •  16 octombrie 2014, 10:29

majestate,

Nu poti sa accepti ca ati ajutat la intronarea unui diliu.
Nu-l poti lasa sa-si termine mandatul fara sa-l pupi.
Inca are puterea sa dirijeze dosare penale.
Dupa 21 decembrie, nu te mai intereseaza.
Ce mai face Turturica, celalalt vechi sustinator al d e m e n t u l u i.
A murit ? E ofiter acoperit ? Ce facea el cat a fost suspendat ? Pe la ce servicii a mai fost in vizita ? O simte groasa ? Tace malc ?

banks  •  16 octombrie 2014, 10:30

Macar 3-4 jurnalisti precum Catalin Tolontan sa mai avem (inclusiv, ma refer, cu expunerea si impactul lui)si ar fi mult mai buna lumea noastra aici, pe meleagurile astea.

Tare bine ar fi sa poti rezista inca mult de-aici incolo.

Miki Maus  •  16 octombrie 2014, 10:32

Unii cu procurorii DNA şi cu judecătoarele ÎCCJ, alţii cu vorbele la TV. Fiecare face ce poate. E campanie…

Dan  •  16 octombrie 2014, 10:33

Tolo, e clar ca te-a ajutat si subiectul, scrii foarte bine cand esti sarcastic.

Eu m-am amuzat copios.

Imi dau seama ca mesajul nu e foarte clar pentru toata lumea cand esti sarcastic si tu mi se pare ca urmaresti aceasta claritate cand scrii.

Eu te rog sa iti gasesti un spatiu unde sa pot citi mai des astfel de texte. Vorbesc serios.

bella  •  16 octombrie 2014, 10:34

in sfirsit!! un articol cu care sint de acord 100%! bravo Catalin!

andrei  •  16 octombrie 2014, 10:36

Nu vreau nsa vorbesc despre lichele dar…Am intrat pe o pagina de sport si ce sa vezi,politica,Intru pe celalalt sait de sport.La fel burdusit de politica facuta si aceea intr-un singur sens.Daca la televizor sintem atentionati ca programele pot fi indecente,violente…probabil ca si in presa de sport ar trebui facut ceva.D-le TOLONTAN de ce nu intrati cu ambele picioare in politica ?Asumativa ,nu mai fiti deghizat.Despre parerile dv. politice nu ma intereseaza.Nu sunteti nascut de astazi dar in ultimul timp puneti accente politice.Pina acum unde ati ,,dormit,,?

IQ100  •  16 octombrie 2014, 10:37

mai oameni buni, gen cornel 77, pai d’aia e secret, sa fie secret…si d’aia se fac legile si d’aia se aplica…aplicat, ca sa ramana secret. Si dea ia Mele e pe blat cu Poanta azi, cum o sa fie Ionescu cu Popescu maine. NU exista Mos Craciun: dreptate absoluta, lege, Constitutie…sunt niste conventii mai mult sau mai putin elaborate sa abureasca poporul sau sa se aplice doar pt acesta („Legile sunt pentru noi, cei de rand/Si asta nu se va schimba curand/Incearca sa ma crezi pe cuvant”_ Parazitii)…exista interese..interesele de clan sunt sa se mentina la conducere,sa traiasca BINE, iar interesele de stat sunt sa se mentina statul, ca sa aibe la a cui conducere sa fie.Interesele de STAT sunt interesele statului meu impotriva altor state. Pentru asta caut sa imi fac legi favorabile si sa le fortez/interpretez favorabil mie si defavorabil celuilalt. Iar celalalt cauta sa imi impuna legi interne sau externe ( MCV) sau oameni ( Korvesi, Mairar, Maicovei, Base) care sa il favorizeze pe El si nu pe Mine.
Ce e asa greu? Se presupune (vezi Ungaria , USA , sau alte tari normale ) ca , in lupta interna , absoltut analoga, dar la o scara mai mica, desi fiecare tabara isi face gasca si legile proprii si si le aplica asa cum ii convine, ramane interna.
In Ro, de dragul de a ramane la conducere, se sacrifica interesele nationale, pt. ca , stiind ca tara ta va fi desfiintata, mai bine iti tragi comision, n-are rost sa lupti pentru ea, ca doar nu esti rus, polonez, sarb ,croat, evreu, arab, iranian, american, englez, scotian,cubanez, venezuelean, navaho sau afgan.

gaga  •  16 octombrie 2014, 10:41

Prima regula cand te apuci sa faci o comparatie e sa compari ceva ce se poate compara. pe papa, pe Roosevelt si pe basescu nu ii poti compara din nici un puct de vedere. nici macar din punctul de vedere al speciei din care fac parte.

Ionut  •  16 octombrie 2014, 10:42

Ce de preocupaci, comentaci, pandaci si raspandaci aici.
Macar sunteti bine platiti ?

eljijinews  •  16 octombrie 2014, 10:42

relatia ta cu basescu e ca a unei femei careia ii e frica sa plece de langa un barbat care o bate zi de zi. ba chiar il roaga sa nu o paraseasca.
el,e doar un betivan caruia ii tremura tot,inclusiv capul.

TOLO  •  16 octombrie 2014, 10:53

DRAGA TOLO,

ESTI UN EXTRAORDINAT JURNALOST SPORTIV…

O SA ITI SCRIU O OFRANDA CA CEI DE MAI SUS…

PE GENUL: ” MA BUCUR CA NU ESTI CU VOICULESCU SI ESTI CU AILALTI”

OARE NU E TOT AIA?

CA INDEPENDENTA…..de unde atat?

TI-as ura exact ce ii urau suporteii stelisti lui GIGI cu ceva ani in urma.

un roman  •  16 octombrie 2014, 10:55

Presedintele tarii daca este bolnav,daca nu mai are capacitatea fizica si mintala de-a mai conduce aceasta tara trebuie sa fie demis,,nu poti lasa o natie,soarta unei tari pe mana unui iresponsabil,,ptr.ca ce face Basescu de ceva timp incoace se numeste iresponsabilitate ,,,iar drept cauza pot fi bolile,afectiunile de care sufera ,,,si cu onor le-a ascuns poporului,stiind cat de grave sunt,,,un om care are in antecedente AVC-accident vascular cerebral,cu hemiplegie stanga,si inca de 2 ori sigur este si afectat nunumai fizic ,chiar si mintal,,,nu se mai poate concentra la fel ca inainte si mai ales daca a suferit si o operatie despre care la fel nu se stie nimic,,,ce fel de operatie,la fel boala Parkinson,poate avea si ea urmari grave.Intrebarea de ce nu a existat transparenta,de ce nu ni s-a spus noua cetatenilor acestei tari care este starea lui de sanatate,,,ce a incercat sa se ascunda,????de ce atata mister???mai ales ca in constitutie se specifica clar cand este presedintele in stare de imposibilitate sa-si exercite functia,presedintele Senatului sau al treilea om in stat presedintele CamereiDdeputatilor,,,preiau prerogativele functiei,,,cine a tainuit boala,operatia,presedintelui starea lui grava de sanatate ar trebui de urgenta sa raspunda,,,nu se poate tolera astfel de lucruri,,,se vad urmarile,Basescu este tulburat,agitat,incoerent in exprimare,,,nervos,face acuzatii grave mincinoase despre multe persoane politice,inalti functionari,fosti sefi de servicii secrete,este necontrolat in gesturi,exprimari,,,,acestea sunt urmarile bolilor de care sufera,,,nu ne trebuie sa ne conduca inca 2 luni un om iresponsabil,bolnav,vrem presedinte sanatos,integru si fizic,dar si mintal,,,si sa nu mai fim mintiti.

roxi  •  16 octombrie 2014, 10:57

Si inca ceva:
OARE DE CE NU SCRII DESPRE CUM IL FACEAI PE BECALI IN MOMENTUL IN CARE ALA SPUNEA CA VA TINE JUCATORII, CA VA VINDE SI CU 10 MIL, CA VA JUCA IN CH LEAGUE….

NU CREZI CA NUMARUL DE ARTICOLE SCRISE DESPRE CIOBAN….in care il luai peste picior……ar trebui sa egaleze numarul de articole in care iti ceri scuze si iti torni cenusa in cap…

DAR TU: CA AIA PE CARE II APERI: DAI SI FUGI :)))

TOT RESPECUL: NE REPREZINTI CA NATIE, si tu si BASESCU
—o ardeti mult pe independenta

Comentează