Seara seringilor lungi la România TV

E prime time, miercuri 15 octombrie, și România TV difuzează imagini cu președintele Traian Băsescu, titrînd: ”Băsescu – semnele bolii Parkinson”, ”Băsescu – două atacuri cerebrale” și ”Operat în secret la Viena”.

miercuri, 15 octombrie 2014, 11:29

E prime time, miercuri 15 octombrie, și România TV difuzează imagini cu președintele Traian Băsescu, titrînd: ”Băsescu – semnele bolii Parkinson”, ”Băsescu – două atacuri cerebrale” și ”Operat în secret la Viena”.

Emisiunea a început acum cîteva minute. Cronica TV se cere scrisă live. Va fi o seară de neuitat.

Mîna președintelui tremură în imagini. Invitații stabilesc diagnosticul pe loc. Parkinson! Apoi spun că, de fapt, nu stabilesc diagnosticul.

Corina Drăgotescu cere un control. Chiar și candidatul William Brânză, parcă era cu președintele pînă ieri!, vorbește despre faptul că, așa cum arată situația din imagini, chestiunea pledează pentru ”transparența administrației prezidențiale” și în chestiuni medicale. O transparență absolută.

Drăgotescu insistă că ”și Traian Băsescu a discutat despre mine cînd eram bolnavă, așa că sănătatea e un lucru care se discută”. Într-adevăr, mare porcărie a făcut președintele atunci. Diagnostic pentru diagnostic. Marker tumoral pentru marker tumoral, aici am ajuns.

Un alt politician din platou, Georgică Severin, spune că dacă Roosevelt ar fi apărut la televizor americanii nu l-ar fi ales niciodată. Poate, dar cîți americani ar fi spus: ”Îmi pare rău că l-am ales, n-aș fi făcut asta dacă știam că e bolnav”?

Alegem oamenii pentru că sînt sănătoși sau îi alegem pentru că ni se par potriviți să ne conducă? Cînd angajăm un coleg de birou ezităm dacă el ne spune că are artrită sau ulcer?

Lumea începe să țipe sub reflectoarele televiziunii lui Ghiță. Nimeni nu e de acord cu subiectul și toată lumea îl discută. Doar Georgică Severin ”își asumă tema”, un prieten doctor îi dă diagnosticul prin sms, politicianul citește un nume lung de boală și zice că, doar dacă s-a paradit organic omu”, s-ar putea explica comportamentul lui Traian Băsescu din ultimii ani.

Cineva vorbește despre o ”maladie degenerativă”. Degenerativ sună nasol, dă bine la rating! Dacă președintele ar recunoaște că n-a mai fost om întreg, ar fi de iertat, vasăzică.

Brânză își dă seama că a comis-o și o cîrmește. Cineva îi cere lui control psihiatric. ”Nu vă permit!”, strigă Brânză. Val Vâlcu i-o întoarce: ”Păi candidați și ați zis că toți candidații trebuie să-și facă publică sănătatea”.

Nici n-a fost ales bine președinte și Brânză s-a răzgîndit. Nu vrea transparență pe pielea lui. Stați cu ochii pe el, am senzația că n-o să ne dea transaminazele odată ajuns la Cotroceni!

”Transparența în cazul unui președinte trebuie să fie totală”, se spune în studioul aproape unanim. Da?

Bolnavii nu sînt vinovați pentru boala lor. Suferința umană e o condiție a intimității. Și teoria că, dacă ești președinte al României, e ca și cum viața ta ar trebui expusă integral, este una care vine din totalitarismul transparenței.

”Stați că avem alte imagini!”, anunță Andreea Crețulescu. S-a băgat marfă prin satelit la ecograf.

În noile secvențe, care se întrevăd printre titlurile galben fosforescent de pe ecran, Traian Băsescu apare răcit, la pupitru. Transpiră. Gripa ca vinovăție.

”De ce au ascuns asta serviciile secrete?”, se aude o voce imposibil de depistat în rumoarea telecomisiei medicale. Chiar, de ce nu a pus SPP-ul pe facebook medicația președintelui împotriva răcelii sau împotriva oricărei alte maladii?

Brânză face glume ca să-l apere, crede el, pe TB, care tocmai strînge mîna unor gimnaste, protejîndu-și propria mînă stîngă pe lîngă corp. ”Ca să nu mă bănuiți de ceva, voi face flick-flack-uri dacă ajung președinte”, zice Brânză, ca scos din cutie de sănătos ce e.

Expresia ”Ca să nu mă bănuiți de ceva” trădează ce am învățat cînd eram mici, vă amintiți că eram vinovați dacă răceam și stăteam acasă în loc să mergem la școală?!

Eram culpabili că ne dureau dinții, că făceam hepatită sau că ne operam de apendicită. Nu mai vorbim de entorse, de gîlci sau de conjunctivite, alea erau 100% din vina noastră! În România, bolnavii sînt bănuiți de ceva adînc, de păcatul de a nu fi perfecți.

Iar ”hiperinformarea și hipercomunicare atestă tocmai lipsa de adevăr, ba chiar lipsa de ființă”, după cum scrie Byung-Chul Han, un filozof german de origine coreeană. De fapt, nici nu ne interesează ca boala să existe, important e ca ea să fie văzută. După ce o vedem, să se descurce ăl de-o are cu ea!

În ”coerciția expunerii”, fiecare subiect își este propriul său obiect de publicitate. Urmează un solo spot pentru reclamă la Parkinson, revenim imediat!

După break-ul publicitar, cei de la România TV aduc în discuție, cu sinceră îngrijorare, vîrsta candidaților. Nu Ponta, nu Udrea, niciodată ei nu, nu la televiziunea lui Ghiță. Cei trei sînt generația cu analizele și alianțele la zi.

”Dacă vom avea probleme asemănătoare de sănătate cu Meleșcanu, cu Tăriceanu sau cu Iohannis?!”, oftează neurochirurgii din studio.

Hai că s-a ajuns în fine unde trebuia! Au tîrcolit ei ceva, dar uite că pacientul mătăhălos e pe masă, cu tuburile în nas. Nu poate face copii, sigur că asta e o boală rușinoasă.

Se ajunge, evident, la vorbirea lentă a lui Iohannis. Gabi Firea absentează nemotivat, o fi răcită, dar o substituie Corina Drăgotescu, care îl expediază pe neamț ”la logoped!”.

Altcineva sugerează că retardul provine din faptul că Iohannis gîndește în germană și-și traduce în minte în română. Jur că nu exagerez relatarea, găsiți totul pe site!

De la Grey’s Anatomy la The King’s Speech. E seara seringilor lungi, nimeni nu scapă nevindecat de aici, din clinica România TV. 

”Văzîndu-l pe acest bătrîn cu mîna și cu buzele tremurînde cum luminează mulțimea din jurul său, nu vom uita niciodată că omul rămîne om și în miezul suferinței sale. Aceasta este lecția pe care ne-o lasă moștenire Ioan Paul al II-lea”, scria Die Welt la moartea Papei care a impresionat lumea prin demnitatea cu care și-a purtat durerea. Bolnav de poliomelită, Franklin Delano Roosevelt a condus America din scaunul cu rotile. Amîndoi au murit în biroul lor.

În martie 1945, imediat după decesul președintelui, The New York Times a spus: ”Oamenii din această țară îi vor mulțumi în genunchi 100 de ani de acum înainte lui Dumnezeu că Franklin Delano Roosevelt a fost în Casa Albă”.

Indiferent ce gîndim fiecare dintre noi despre Traian Băsescu, o spune un ziarist pe care președintele l-a numit ”lichea”, și ce o să se rețină istoria peste 100 de ani, asta n-are nici o legătură cu analizele, cu suferințele și cu tremurul omului.

 

Comentarii (155)Adaugă comentariu

GxG  •  15 octombrie 2014, 23:45

Respect Catalin Tolontan, o analiza foarte obiectiva, surprinzator pentru apartenenta la trustul anti-prezidential.
Ce simplu ar fi sa schimbam tara asa cum schimbam canalul tv insa …

Gabriel Bratu  •  15 octombrie 2014, 23:46

O sa-l regretam pe Traian Basescu. Despre Romania TV nu merita discutat, niste clovni, ma mir ca va uitati la asa ceva.

simplu uimit  •  15 octombrie 2014, 23:51

toata tara e un delirium tremens. toate tvurile astea politicianiste gen rtv, realitatea, a, b1 sunt niste deliruri pe tematica absurda pt o populatie cu mintea flasca si cartofu’n matz. Un circ fara seaman, bufonerie grotesca, o sa facem implozie de prostie.

adi  •  16 octombrie 2014, 0:10

Grotesc! Romanii dovedesc inca odata ca traiesc in epoca de piatra sau in bolsevism (mai rau).In nici o tara civilizata nu ai dreptul sa te legi de handicapul sau boala cuiva .Numai in Romania ,toti trebuie sa stie tot despre oricine.

Pai cum ar fi fost privit in Romania ,David Onley- Lieutenant Governor of Ontario timp de 7 ani,om care se deplasa doar in carucior din cauza unei paralizii cauzate de poliomielita.Ori

Sam Sullivan primar in Vancouver,paralizat de la varsta de 19 ani .

Astia intr-o tara ca Romania ar fi fost aruncati la g r o a p a de g u n o i ,nu alesi sa reprezinte sau sa conduca metropole.Romanii iubesc doar supra oamenii din PSD -adica si comunisti si securisti si hoti la un loc.

Doc  •  16 octombrie 2014, 0:13

Eh, m-am linistit. Bine ca pe matale te-a luminat Base, cu mana lui tremuranda, si bine ca o sa-i multumesti dumneata 100 de ani, de acum inainte, aceluiasi Base, pentru ce a facut cu Romania in astia 10 ani. Pe de alta parte, eu imi aduc aminte de altul, tot cu mana tremuranda, cu mustacioara mica sub nas. Si la ce a facut ala cu Germania. Probabil si nemtii ii multumesc, nu?

cosmin  •  16 octombrie 2014, 0:20

Doc you should see a doc…

Mark79  •  16 octombrie 2014, 0:33

Tolontane nici nu stii cat de mic ai inceput sa fii.

ricco  •  16 octombrie 2014, 0:38

Tolontane,
Toata lumea stie ca esti anti Basescu pentru ca, vezi doamne, intre timp ai devenit atit de „important” incit insusi presedintele tarii te-a ‘amenintat’ cu ruptul picioarelor…
Si cu aceasta ocazie, ii faci si tu putina campanie PLAGIATORULUI asa cum i-ai facut, impreuna cu toti ‘mai marii’ gazetei, celuilalt „greu” al Romaniei, PENALUL Gica Popescu…
Hai, la revedere…

Cătălin Tolontan  •  16 octombrie 2014, 0:40

8, ricco: e foarte tirziu daca tie ti se pare ca asta e un articol impotriva lui traian basescu 🙂 Noapte buna!

John  •  16 octombrie 2014, 0:41

Cataline, vezi ca sunt niste puturosi lucratori la stat pe aici care sunt suparati pe al nostru presedinte ca le-a taiat din salariile alea pe care le incasau degeaba. Nu i supara pe astia ca e jale, sunt multi!

Venom  •  16 octombrie 2014, 0:44

Nu credeam sa ajung vreodata sa iau apararea Romaniei TV, intr-o chestiune de principiu… Executia lor e lamentabila, nimic nou aici, dar tema e reala: legatura dintre diagnostic si decizie este cu dublu sens cauza-efect. Nu priveste pe nimeni suferinta lui Ion Ion, un anonim bolnav de Parkinson, de exemplu, dar e cu totul altceva cand exista suspiciuni rezonabile (sic!) asupra capacitatii de decizie la un presedinte de tara, pilot, judecator, general etc, fiindca unele afectiuni pot deforma grav perceperea realitatii, iar capacitatea sa de reactie, de analiza, de exprimare este diminuata/transformata. Ti-ar placea sa aterizeze cu avionul in care esti un miop care si-a uitat ochelarii acasa fiindca are Alzhaimer? Ces malades qui nous gouvernent (Pierre Accoce, Pierre Rentchwick), un titlu care ar putea fi consultat.

je  •  16 octombrie 2014, 0:45

esti basist!!!

Cătălin Tolontan  •  16 octombrie 2014, 0:49

10, john: si asta este, nu te supara, un cliseu.

Daca vei continua sa crezi ca toti cei care nu sint de acord cu basescu sint modesti intelectual sau intretinuti social nu vei obtine decit si mai multa furie din partea unor oameni care au dreptul de a nu fi de acord cu presedintele.

Teoria asta fals elitista ca cine nu e ”basist” e un mediocru, un neica nimeni, un lenes sau un vindut mogulilor, daca nu de-a dreptul manipulat de prost ce e, a enervat multa lume.

Cititor  •  16 octombrie 2014, 0:50

Romania Tv este noul OTV si vechiul Telejurnal de pe vremea lui Ceausescu. Oamenii de acolo nu merita sa fie numiti gazetari. Este pierdere de vreme chiar si scrierea unui articol despre acest post!

patronixys  •  16 octombrie 2014, 1:00

Pai, nu stiu daca suferinta asta afecteaza capul, aici e problema.

Daca e ceva care-i permite sa gandeasca normal, majoritatea o sa-l sustina. Acum, el nu face asa, el daca a prins-o pe Campeanu ca are sot bolnav, a scos-o din prim plan direct prin descoperirea situatiei in public.

Iar ca a folosit cuvantul lichea, de cine nu mai are nevoie se lipseste urgent, uita de sustinerea anterioara.

Se cam tem multi sa vorbeasca acum, ca na, e baiat bun.
Ce nu stim e daca i-a tremurat mana cand a luat banii lui Bercea, cei din campania din 2009 si ceilalti de dupa. Atunci cred ca a prins mormanul ferm.

razvan  •  16 octombrie 2014, 1:02

Nu o sa-l regret pe acest presedinte. Nu l-am dorit de la inceput dar atunci nici nu puteam sa-mi imaginez cat rau urma sa faca aceste tari.

Dar sunt perfect de acord cu mesajul acestui articol si mereu voi condamna gainariile, fie ca sunt initiate sau primite de basescu.

Alaturi de moise guran, sunteti singurul om din presa locala care poate pastra o pozitie cat mai obiectiva.

Cum am mai scris in alte randuri, astept cu nerabdare lansarea seriei „Videanu”, pe acest site.

Cătălin Tolontan  •  16 octombrie 2014, 1:04

16, razvan: multumesc, dar sint multi ziaristi obiectivi, sa stiti. Doar ca mai putini se vad, atita tot.

QCD  •  16 octombrie 2014, 1:14

va veni foarte curand clipa in care toti cei rationali, fie ei basisti sau anti-basisti, il vor regreta puternic pe marinar. Dincolo de derapajele lui, adesea generate de un orgoliu feroce, este ridicol si nerealist sa gandesti ca tara va evolua pozitiv sub Marele Zero care se pregateste sa preia Cotrocenii. O tara profund corupta in care intrezarim fata hidoasa a coruptiei generalizate…. Dottore ne va scuti de cosmaruri si va incheia repede cu vanatoare de vrajitoare corupte. Alti ani in care vom bate pasul pe loc, alti ani irositi.

Primarul Perfect  •  16 octombrie 2014, 1:33

Si cei care il urasc pe actualul presedinte ar trebui sa aiba un minim fair-play sa recunoasca hotararea unui adevarat sef de stat. Exista si parti negative, insa nu putem sa nu recunoastem, sau sa minimalizam la actualul presedinte valorile cerute, necesare pentru persoana de la care trebuie sa asculte comanda armata, serviciile speciale, etc. Se spune si ne place sa amintim ca am avut un Stefan cel Mare, un Mihai Viteazul. Ce ne facem insa cu un comandant, sef de stat, ca Ponta, Sova, Banicioiu, Corlateanu, Busoi, Ghita, etc. Imaginati-va discutiile cu Rusia, sau cu alte state europene. Cum va fi privit puberul de Ponta de catre ceilalti sefi de stat cunoscand faptul ca este, sau a fost racolat de un serviciu extern? Precizare. Nu se iese la pensie din serviciile secrete!…

katalin1  •  16 octombrie 2014, 1:42

Ma apuca greata,cica sa compari pe basescu cu roosvelt.Pai ce consilieri avea americanul,nu cred ca vre un lazaroiu.si nici nu iesea sa atace pe absolut toata lumea din pricina unei favorite.Normal ca trebuie sa ne ingrijoreze bolile psihice ale unui presedinte,extern irita rusia si china absolut gratuit cu declaratiile lui aiurea iar intern prin faptele si vocabularul lui a dus institutia prezedentiala la un nivel suburban.Pai daca aveam arme nucleare cine stie de ce era in stare.Nu ca ceilalti politicinei ar fi mai sanatosi

Vlad  •  16 octombrie 2014, 1:43

Noi si Sparta…

ion  •  16 octombrie 2014, 2:05

RTV cea mai proasta „televiziune” din cate exista, de nivelul fostului OTV cu care practic a si fuzionat. Jenanta si tema, jenante si discutiile, de multe ori si „invitatii”, dar cei mai jenanti si penibili sunt asa zisii moderatori. Dumnezeu cu mila!

Nxss  •  16 octombrie 2014, 2:06

Stiam, Domnule Tolontan doar 2 ziaristi obiectivi pana acum. Acum vad trei. Relatarea faptelor ( si sunt convins ca asa a fost), mi-a lasat aceeasi senzatie pe care am avut-o cand am citit Groapa lui Eugen Barbu in liceu. De mizerie nesfarsita, de pestinentialitate fara margini.
Acum il inteleg pe unul din cei doi de ce spune ca accepta orice din partea Dvs. Respect.

zurich  •  16 octombrie 2014, 2:17

respect,dl tolontan.

saineanu  •  16 octombrie 2014, 2:26

20 katalin1

N-ai cum sa-l stii pe Lazaroiu. Ca nu-ti place? Aia e altceva. Lazaroiu unul dintre cei mai buni sociologi ai generatiei sale. Ca sa ai un termen de comparative, Lazaroiu e un sociolog mult mai bun decit alt sebastian, Dancu. Fii sigur ca n-a stat degeaba in postul ala. Mai judeca sau, daca n-ai elementele, nu te pronunta.

saineanu  •  16 octombrie 2014, 2:36

Tolontan,

cred ca felul in care te apreciez e destul de apropiat de felul in care il apreciezi tu pe Basescu. Intelege bine ce-ti spun. Te-am minjit de citeva ori, pentru ca dai cu virgula. Ok in 95% din ceea ce spui, imposibil de inteles in rest. Stii ce nu-mi da, in particular? Teoria obiectivitatii, versiunea ta. Stii, despre obiectivitate au scris minti luminate – nu neaparat germani si cu atit mai putin de origine coreeana. Nu exista asa ceva, in sensul in care spui tu. Exista retorici ale obiectivitatii. Exista pozitionari pretins obiective. Exista distinctii obiectiv/subiectiv, iar unii cred in ele, dar asta nu inseamna ca lumea se imparte corespunzator. Cifrele par mai obiective decit literele. Aparatele mai obiectivi decit oamenii. Oamenii nu sint obiectivi, sint cinstiti sau morali, atit cit pot. Ce parere ai despre Ponta? Mergem pe mina lui?

zurich  •  16 octombrie 2014, 2:37

acum nu te umfla,este doar un articol,no protejat.

sincer am o impresie foarte nasoala despre jurnalisti,deoarecce nu poti fi intradevar liber,doar[doar daca firma iti apartine si reuseti sa lupti impotriva sistemului,cica capitalism]e

e prima oara cand scriu pe net in limba materna.

am trei pasapoarte,dar tu cu accest articol m ai depasit.

esti o surpriza placuta.nu am votat niciodata in viata mea in cele trei nautiuni,si nu o voi face cat timp consum aerul degeaba pe acceasta planeta,dar ponta presedinte e prea mult.

basescu ne a vandut la nemti ca pe nimica,dar are respectul romanilor de peste hotare,pentr/u a pune in miscare jutitia.forza DINAMO,santem unici

nick  •  16 octombrie 2014, 2:39

QCD, cred ca ai mare dreptate! Vom regreta! Comportamentul celui ce se vrea la alegeri NEAPARAT la Cotroceni este similar a unui vagabond,care in afara de cuvinte zeflemitoare,ineptii,diversiuni in acord cu „meseria” lui si dispret pentru lege, constitutie, ordine reala (nu mimata) este demn de cu totul altceva si nu de aspiratia la postul de presedinte al tarii! Cand esti candidat la aceasta functie suprema in stat, conform pricipiilor statului de drept,TREBUIE sa fii PURICAT pe toate fetele si sa iesi imaculat din acest proces!Pentru ca orice „alunecare” in situatia ta, poate insemna DEZASTRU pentru tara, asta pe plan INTERN, dar mai ales pe plan EXTERN! AICI NU ARE LOC SECRETUL! NATIA SI ALEGATORUL TREBUIE SA STIE EXACT ce se intampla! Daca legea INTERZICE anumite situatii in care NU POTI FI CANDIDAT datorita INCOMPATIBILITATII intre meseria ta, antecedentele tale, iar tu insisti sau persiflezi realitatea, inseamna ca exista o problema GRAVA! De unde stiu eu ( ca simplu alegator ), ca atunci cand (Doamne Fereste!)va fi Presedintele tarii, nu va abuza impreuna cu „colegii” de breasla, serviciile, etc, in a STALCI ordinea de drept si a reintroduce ordinea bunului plac ! Ne intoarcem oare la epoca de trista amintire? Si chiar daca va dori acest lucru, nu va trebui sa uite faptul ca acum suntem spre Vest si avem OBLIGATII ce trebuie respectate! Saracu’ Titulescu, se svarcoleste in mormant pentru comparatia netrebnica, cica „micul Titulescu”, facuta de unul care si-a ispasit o parte din pedeapsa la institutia de..chibzuinta, pentru delapidare!

Cetatean european  •  16 octombrie 2014, 3:03

Ce cauta William Gabriel BRÎNZĂ, fost deputat PDL, in prezent vopsit in verde (PER), in campania prezidentiala? Are sansa de la a XII-a in jos conform unui sondaj online pe DIGI 24. Dupa el se afla doar ilustrii necunoscuti CONSTANTIN ROTARU – PAS si MIREL AMARIŢEI – PRODEMO.

alabala  •  16 octombrie 2014, 3:10

Ce, vor sa-l suspende acum la final de mandat ca sa puna mana pe justitie, sa-l scoata pe tata socru’ din parnaie si pe toata satra de corupti PSD-isti?! Da, domnule Ponta , tata socru Ilie Sarbu e anchetat de DNA pentru retrocedarile ilegale de terenuri! 90000 de hectare de padure ! Ne-au chelit de tot natura, averea statului si ne-au intoxicat si poluat in schimb cu minciuni si emisiuni de rahat! Sper ca acest popor, care se uita la niste emisiuni cu m a s c a r i c i, sa se trezeasca o data pentru totdeauna!

Iar aceasta Corina Dragotescu, care se amuza ironic pe seama unui om care a suferit o operatie de hernie si 2 atacuri cerebrale ( ce explica cauza tremorului) ar trebui sa dispara imediat din peisajul televiziunilor.

Sa dispara in America, Patagonia, poate in Triunghiul Bermudelor , dar sa ne scuteasca cu prezenta ei antipatica si rusinoasa!

Jimmy  •  16 octombrie 2014, 3:54

Sunt sigur, ca am avut in ultimii 10 ani unul dintre cei mai buni conducatori de stat din istoria noastra. Un presedinte patriot, corect, decis, si cu un enorm simt al datoriei. Acum, acest om este disperat, si pe buna dreptate, puneti-va in locul lui si uitati-va la dejectiile mafioate ce sunt gata sa-si puna balele pe presedentia Romaniei.
Frumos si corect articol D-le Tolontan

Jimmy

stewe  •  16 octombrie 2014, 4:55

Ba$$ecu ne-a demonstrat multe in acesti 10 anisori. Nu stiam de Parkinson dar stiu bine ca individul bea cu cisterna, minte cu bascula si fura cu vaporul…vapoarele fiindca au fost 203 vapoare in Decembrie 1989…

cam atat despre Amiralul fara FLOTA si fara MINTE !

Ion  •  16 octombrie 2014, 6:13

Cata dreptate a avut dan diaconescu atunci cand ne-a zis ca va otv-iza Romania.

gigi  •  16 octombrie 2014, 6:27

@katalin1
Ma tem ca singurul care ar putea avea probleme psihice din tot postul tau, esti chiar tu.
Prietene in loc sa confunzi presupusa boala a presedintelui cu cea ori cu cele pentru care tu iei pastilute colorate si iti petreci uneor „concedii” la cei veseli, mai bine te-ai abtine.
Pentru tine vad ca mai credibil este un mitoman care e dovedit mitoman, iar in prostia ta preferi sa auzi tampenii decat sa deschizi larg ochii.
Toate acestea ma face sa cred ca e timpul sa fugi si sa iei pastilutele colorate de care ziceam anterior, ca poate incepe iar sa vezi arme nucleare ori boli psihice

bigbear  •  16 octombrie 2014, 6:37

Urat am ajuns daca discutam despre o presupusa boala a cuiva, boala presupusa pur si simplu, dupa ureche.
Dupa chestia cu Melescanu personal cred ca totul s-a terminat. Indiferent daca iese Ponta sau altul Romania nu o sa mai fie niciodata luata in serios la masa celor mari, chiar daca o sa fie si ea pe hartie.
Cand un director de Serviciu secret si in special SIE, informatiile externe, declara senin ca nu ii ofera informatii presedintelui tarii e o dovada concreta ca in tara respectiva nu exista structuri democratice si ca nivelul de coruptie o face periculoasa ca partener.
Sigur, o sa castige Ponta sau altul, intern nu inseamna nimic acea declaratie insa de afara se vede cu totul altfel. Iar intr-o tara fara sisteme democratice functionale, o tara cu grad ridicat de coruptie nu vin investitori seriosi, vin doar cei de oportunitate si nu vin sa investeasca bani multi ci in cautare de profit cat mai mare pe termen scurt si mediu, pentru ca nimeni nu are curaj sa stea intr-o tara nesigura. Daca in Germania de exemplu o banca are dobanda de 5% in Romania o sa fie minim 8% sau poate 10% pentru ca e nesigura.
Nu ati vazut si nu o sa vedeti firme investind in Romania, construind fabrici, uzine, hoteluri, ceva concret, doar chestii de oportunitate cumparate mult sub pretul pietei si renovate partial.
Imi pare rau, insa s-a terminat oficial orice vis sau speranta de a fi parte din Europa, o sa ramanem oaia cea negra, mereu altfel decat lumea civilizata.

unu  •  16 octombrie 2014, 6:42

pana acum ne-au condus numai excroci pusi pe capatuiala, pana la urma ce rost mai au „alegerile”?

Alexul  •  16 octombrie 2014, 7:01

Ce a fost aseară se numește jurnalism, nu? Trebuia să fie emisiune asta, nu? Găști de astea care sunt experți pe orice domeniu sunt și în fața blocului și la crâșmă, ăștia de ce trebe să apară la teveu, de ce prostia lor trebe să fie auzită? Am ajuns pe de parte la un nivel înalt al imbecilității la TV…

Emil  •  16 octombrie 2014, 7:04

Singura persoana de acolo care avea moral vorbind, dreptul să se pronunţe pe tema asta este Corina Drăgotescu.

Rictus  •  16 octombrie 2014, 7:04

Basescu a spus a cum doua zile despre Ghita ca „este foarte periculos, pentru că este convins că pune preşedintele României”. Asa ca numitul Ghita i-a raspuns rapid.

Asta e tabloul pitoresc (aka vulgar) al campaniei pentru alegerile prezidentiale din aceasta toamna.

Ne imbata astia de cap, care cum pot, ca pana la urma sa ne intrebam asemenea cetateanului turmentat: „.. dar vorba e, eu alegător… eu… apropritar, eu pentru cine votez?”

Si ca sa inchei am sa citez de data asta un clasic in viata: Stiu sigur cu cine nu am sa votez!

DANA  •  16 octombrie 2014, 7:10

D-le Tolontan , ma bucur pentru obiectivitatea dvs ! Asta cu toate ca stiu ca nu sunteti fan Basescu!Putini jurnalisti au „puterea” sa fie corecti!
Imi pare rau sa spun dar cativa jurnalisti de la RTV ma dezamahesc pe zi ce trece! Ma bucur ca a plecat Iaru!
Otv era mic copil pe langa Rtv!

cozia  •  16 octombrie 2014, 7:17

buna dimineata,
imi pare bine ca pe site ul nasul.tv, am observat si am citit articolul tau.
nu pot decat sa apreciez ceea ce ai scris fiindca nu mai repede decat ieri, ma ororizam de …spusele lui rares bogdan de la realitatea tv, interviu cu presedintele si nici nu trec 24 ore ca apare dezvaluirea vaaai , senzationala, basescu si a uitat documentele.
absolut abject domnule acest gest al acestui, ce e, jurnalist, care mai si scrie ca el il uraste pe basescu de 10 ani.
pai pe mine nu ma intereseaza ca l uraste ca nu sunt jurnalist, eu pot sa spun asta si daa, eu il urasc pe ponta, de exemplu, insa va spun ca daca eu eram in locul lui, nu faceam asa ceva,ca era base ca era ponta.
n a facut decat sa adauge o umplutura, o barfa, gen ponta, care in sedintele de guvern nu munceste ci barfeste, altii ii fac treaba iar el sta de garagatza.

asa ca domnule tolontan, respect din partea mea!

intotdeauna m au frapat si i am urat apoi, pe oamenii care sunt preagatiti, au studii, au rechizite de exprimare publica dar in loc sa si educe publicul, il acopera de laturile personale, se cred unici si de neinlocuit.
aia e, cu multi romani, la cap papusi la picioare matusi!
multumesc.

serban1955  •  16 octombrie 2014, 7:56

Articolul ca articolul, cu bune, cu rele, cu mizeria aceea ca antibasistii sunt r e ta r d a t i și basistii crema societatii, cu pupat in fund si cu tras discret de maneca, în fine, un articol tipic unui jurnalist roman „independent”. Ma oripilează însă finalul, comparația tangenta cu Roosevelt, omul care si-a scos tara din Marea Criza, omul care a inventat și aplicat concepte economice valabile si acum, omul care a unit tara aceea uriasa dezbinată de sărăcie ! Sufera comparație ? Gasim intre cei doi o alta asemănare decat numele de președinte ? Un monstru sacru al politicii din toate timpurile pus alături de un monstru … unuia îi mulțumești ca a existat, celuilalt … te întrebi de ce a existat …

decebalper  •  16 octombrie 2014, 8:03

imaginile de la intalnirea cu gimnastele ar trebui comentate de craciunescu si porumboiu cu privire la pozitia fireasca sau nefireasca a maini presedintelui,iar in cele din herastrau legate de tremuratul maini faptul ca era la prima bere ar putea fi o explicatie mai plauzibila

Ionut  •  16 octombrie 2014, 8:04

Catalin,

Spune-mi te rog daca vei face si anul acesta, celebrele interviuri cu, candidatii la prezientiale.

Poate dupa interviul cu tine, merge si Ponta la vreun SPA la Ghita.:))

Serios vorbind, sa stii ca asteptam celebrele interviuri, daca iti vor onora invitatia candidatii.

Merci

gabiavram  •  16 octombrie 2014, 8:05

Am dat de mult dislike la acest post de televiziune dupa ce am taxat si Antena3, zau mai oameni buni mai bine cititi o carte sau faceti o plimbare, sau vizionati un film bun , mergeti la o piesa de teatru. Cum rezistati sa va uitati la o Andreea Crețulescu sau la Corina Drăgotescu care traieste bine mersi in America si ne impune noua aici in tara un „fripturist”!Regret ca nu mai candideaza Base si mai regret ca a fost impins in fatza Klaus si dauna lui Predoiu, sunt pus in situatia de a nu avea cu cine sa votez, iar daca iau prin eliminare, nu-mi ramane decat o singura varianta pentru turul1: Monica Macovei

Catalin  •  16 octombrie 2014, 8:10

Amice…. Esti dereglat…. Compari un f r a i e r cu diamantele….. Cam asa ceva…. Basescu e securist si nebun…. Dupa putere… Aici nu cred ca poate spune nimeni contrariul…. Te apuci tu sa faci pe desteptul…. Care nu prea esti… Sincer

Diana  •  16 octombrie 2014, 8:11

Uraa Tolo, f. tare articolul.

De fapt nu la sanatate trebuie controlati alesii tarii, ci la inteligenta si pricepere.

Cum sa pui oameni in comisii legate de anumite probleme cand ei habar n-au? cum sa il pui pe becali in comisia juridica??

zatarra  •  16 octombrie 2014, 8:17

tolontane..are dreptate basescu, chiar esti o mare lichea! nu stii fratele meu sa fii consecvent in declaratii??

ieri il injurai..azi il pupi! asta cam demonstreaza ce caracter duplicitar ai in tine!

te rog eu..mai scrie cate ceva si despre sport..lasa politica..sau du te la alt ziar daca vrei sa ai opinii politice! mi ar fi placut sa citesc prin ziarul vostru o analiza amanuntita a tacticii aplicate de piturca in meciurile cu ungaria si finlanda, nu sa varsati rauri de cerneala daca pleaca sau nu tembelul ala la arabi!

misu  •  16 octombrie 2014, 8:25

A devenit si Romania TV un spalator de creier !!!

alex  •  16 octombrie 2014, 8:33

intrebarea este alta: de ce prind la populatia din Romania astfel de subiecte? in tarile din Europa, oamenii ar intoarce oripilati capul daca cineva ar difuza subiecte de acest fel.

dar, intr-o mare parte a populatiei din Romania, exista aceasta predilectie spre dispretuirea si injosirea celuilalt. ce se obtine prin asta? magulirea propriului orgoliu, aka „multumescu-ti, doamne, ca nu sunt ca samariteanul acesta cel intinat”.

Comentează