vineri, 21 martie 2014, 9:59
Afișul e lipit, cu o foaie A3, pe clădirea Universității. Învelește coaja pomilor de lîngă Intercontinental. Apoi îl zărești pe aleile din spatele fostei Ambasade SUA.
Și te însoțește din loc în loc pînă la colțul străzii Verona, acolo unde deunăzi panoul în care galbenul din tricolorul României era pictat în nuanța aurului de la Roșia Montana îi făcea pe trecători să zîmbească.
Bucata de hîrtie cu figurile celor 8 șefi din fotbal, “Aceste condamnări fac cît 10 calificări” este cel mai puternic compliment adresat justiției din România. Nu l-a răspîndit prin oraș vreun ONG, ci l-au lipit pe stîlpi, pe pomi și pe ziduri niște tineri. Nu sînt plătiți de Soros sau de Monica Macovei, nu sînt nici băsiști, nici pontiști, sînt, ce pierdere de vreme!, microbiști.
Cînd faci meseria de procuror sau de judecător rareori ți se întîmplă să-ți recunoască cineva munca. În general lucrezi într-un ermetism social agravat de societatea înapoiată în care trăim.
Rudele nu prea te văd, iar tu ești suspicios față de necunoscuți. Vecinii șușotesc. Chiar și cînd ieși în fața blocului să-ți bați covoarele se citește vasăzică ceva amenințător în gesturile tale.
Și uite că răsar aceste afișe. Din senin. Afișe răutăcioase, desigur, dar atît de cinstite în ceea ce simt puștii care le-au răspîndit prin oraș.
A mai existat un gest de apreciere la fel de neașteptat, venit din străinătate. Despre Dosarul Transferurilor, De Telegraaf, liderul presei olandeze și una dintre vocile ascultate din media europeană, a scris că “Pedepsele sînt foarte aspre. În Olanda nu vezi așa ceva!”. Semnul invidiei că o pedeapsă din România devine exemplară, pe fondul frustrării cetățenilor europeni față de corupția gulerelor albe de peste tot.
Mesajul primit de colegul meu Theo Jumătate de la ziaristul de la De Telegraaf lămurea totul: “S-au dictat 34 de ani de condamnări la voi pentru nereguli financiare?!”. Era unul dintre puținele momente cînd un ziar european se mira că în România se face justiție! Și vorbim despre un ziar din Olanda, țara-epicentru al exigenței față de situația din România.
Ce a urmat? Ce bănuiam. Ziariștii de la care a pornit totul au fost porcăiți. Și mai urmează. Dar nu noi sîntem miza.
Rareori a existat o asemenea presiune pe justiție ca în aceste ultime zile. La televiziuni și în ziare o mulțime de realizatori sau de editorialiști predică ideea că la noi nu există justiție. După Dosarul Transferurilor au urmat alte semne. Au fost rețineri de politicieni, demnitari, polițiști și au fost anunțate trimiteri în judecată. Dar ni se spune că nu există justiție!
Și, dacă nu ∃ justiție, în general nu ∃ nimic. Și, dacă nu ∃ nimic, atunci să lăsăm lucrurile așa cum sînt. Nemulțumiții față de orice și neîncrezătorii absoluți sînt, în fond, agenții loiali ai neschimbării. Ei predică totul ca să obținem nimicul.
Între frontul dur al nihilismului și sistemul, plin de bube, dar care se mișcă, al justiției, stau foile ușoare și albe. “Aceste condamnări fac cît 10 calificări”… Cuvintele sînt plimbate de vîntul schimbării prin orașul amețit de primăvara asta care nu vrea nimic pentru dînsa, ci doar un pic pentru noi.
Tibi • 21 martie 2014, 10:06
De unde stii tu ce sunt? Eu am convingerea ferma ca sunt basisti, la fel ca tine, Catalin
∃∃∃ • 21 martie 2014, 10:08
C∃ bin∃ ca ∃sti
Cristian • 21 martie 2014, 10:10
Felicitari!
Florin • 21 martie 2014, 10:16
Ca dinamovist, spun ca doar condamnarea lui Borcea face atat!
gigi • 21 martie 2014, 10:30
f fain articol
teo musante • 21 martie 2014, 10:33
Tolontan , un ziarist talentat ,incisiv, luptator si corect . Da , avem o sansa daca justitia va fi puternica si independenta . Frica pazeste padurea .
calin • 21 martie 2014, 10:33
Draga Tolo,
Tot ce spui tu e corect, cu o mica observatie. Exista justitie, multi infractori au fost arestati si condamnati, dar nici unul din tabara lui Basescu. Aici e singura mica problema. Ca sa ma refer doar la lumea fotbalului, daca acesti infractori ar fi fost urmati si de Paskany, Bucsaru si alti basisti atunci ar fi fost intr-adevar senzational.
@Tibi • 21 martie 2014, 10:37
Si cum iti dai seama ca sunt basisti? Ca se bucura ca au fost bagati niste infractori in puscarie?
marian • 21 martie 2014, 10:37
Rataciti prin Bucuresti …
cosmin • 21 martie 2014, 10:37
Sa se vada luminita de la capatul tunelului ?? dupa 25 de ani de haos + 45 de comunism.
Romanii incep sa creada din nou in justitie, timid, firav.
Dpmdv justitia este cea mai importanta putere intr-un stat de drept si o democratie.
Poate exista din nou speranta, daca nu pt generatia actuala poate pt cele viitoare.
tristan • 21 martie 2014, 10:40
Domnule Tolontan, va inteleg apelul la increde in justitie, insa trebuie sa va atrag atentia ca lucrurile nu-s atat de roze cum incercati sa le prezentati! Sunt foarte multe probleme in justitie, si mai ales la DNA. Daca nu ma credeti interesati-va ce se intampla daca doresti sa reclami o fapta de coruptie petrecuta in mediul universitar! Cei care se ocupa de aceste cazuri sunt parteneri de nadejde ai celor pe care incerci sa-i reclami. Sa nu mai zic de farsa numita DNA-ul studentesc, unde responsabili sunt cei care vand locurile in camine si sunt bagati in toate proiectele universitate de unde se sifoneaza fonduri.
E rau ca nu avem incredere in justitie, dar e si mai rau sa nu observam ca multi dintre cei care trebuie sa faca dreptate sunt corupti!
dan • 21 martie 2014, 10:42
Chapeau, Monsieur TOLO!
Neculai Amihulesei • 21 martie 2014, 10:42
Domnule Tolontan,
Trecînd peste faptul că aş fi fost curios să văd ce răspundeţi la comentariul meu de la postarea dvs anterioară 🙂 , observ că, prin acest text, continuaţi să rămîneţi într-o auto-ghetoizare rafinată, absolut onorabilă, dar care rămîne destul de autistă şi naivă, prin ignorarea peisajului de ansamblu al mecanismului analizat doar parţial.
Nu am nici cea mai mică urmă de compasiune pentru lotul Becali 2, cum nu am nici un respect pentru jurnaliştii care l-au considerat pe I.Becali membru al regnului uman, demn de orice dialog, după episodul halucinant al ” scuipării în direct ” . Dar a nu vedea că toate marile condamnări, de la Năstase la lotul Becali 2, sînt, în esenţă, un exerciţiu de chirurgie mai degrabă estetică, care nu poate suplini tratamentul sistemic al unei boli sistemice şi canceriforme, mi se pare o naivitate similară cu convingerea că îngerul păzitor poate înlocui chimioterapia. Ok, mai bine chirurgie, fie şi cvasi-estetică, decît frecţii cu Carmol … dar dacă dvs credeţi că, de exemplu, cazul Berbeceanu e o excepţie, şi nu vîrful unui aisberg cancerigen şi sistemic, înseamnă că vă iluzionaţi cu ideea unei chirurgii făcute de mîini murdare, bisturie boante şi creiere tarate.
Sau poate credeţi în coincidenţa dintre CV-ul lui Burleanu jr, data sentinţei în dosarul lotului Becali 2 şi votul de a doua zi …
fanulumocanu • 21 martie 2014, 10:46
Sunt absolut de acord ca justitia functionala e decisiva in functionarea societatii, dar parca as vrea mai mult firesc si mai putina manie proletara. Inainte de toate avem nevoie de principii morale afisate in mintea noastra, nu de sloganuri pe copaci izvorate din frustrari fie ele chiar legitime. Pentru ca fara aceste principii, fara echilibru, fara bun simt, cadem intr-un neofascism demolator. O justitie pe baza de exemple poate fi un bun inceput dar asta n-o face mai putin primitiva.Daca asteptam ca revolutia morala sa se produca in urma unor astfel de exemple, suntem de zambet.
gigi • 21 martie 2014, 10:47
Citeam astazi despre un sofer prins baut la volan care a fost condamnat la un an si 11 luni de inchisoare…vi se par mici pedepsele acestor mafioti in comparatie cu cat a luat soferul….???
comabi • 21 martie 2014, 10:47
pt. Tibi:
Sincer, basisti sau nu, mesajul tot are ecou. Indiferent ce spui, desi nu sunt fan Base, trebuie sa recunosc faptul ca s-a mai miscat cate ceva in justitie in ultimii ani. Pana si Ridzi o sa si-o fure. Pe cand daca vine vreun PSD-ist la Cotroceni, ne intoarcem cu minimum 4-5 ani in urma in ceea ce priveste justitia din Romania. Asta ca opinie personala, bazata pe realitatea sociala si politica ce ne inconjoara.
Ionut • 21 martie 2014, 10:47
@Florin: Like 😀
tristan • 21 martie 2014, 10:52
Am vazut pana unde merge corectitudinea justitie, cel mai bun exemplu fiind „Gala Bute” unde acheta s-a oprit brusc in momentul cand ne apropiam de doamna Udrea. Nu dau eu verdictul vinovatiei sau nevinovatiei, dar e evident ca in acel moment s-a blocat ancheta!
1923 • 21 martie 2014, 10:53
ca rapidist, spun ca este corect
obiectiv • 21 martie 2014, 10:55
asta asteptati cu totii…sa vina confirmarea din europa ca justitia din romania isi face treaba, dar doar pt nume sonore care sa aiba impact, e o justitie ..o dictatura comandata pt a crea ecou in europa..oamenii aia platesc pretul celebritatii…si tie tolo, iti doresc sa faci ancheta la patronii tai care or sa-ti inchida ziaru in curand si o sa ramai somer, sau poate te reprofilezi si te faci consilier prezidential
Vlad • 21 martie 2014, 11:00
Ce sa zic… recunosc ca am fost din tabara celor care iti apreciau demarsul (Tie= echipei tale) dar care mereu scria ca NU SE VA INTAMPLA NIMIC.
Am gresit si recunosc.
Nu voi sunteti miza, voi aveti insa o contributie la mediatizare. Fara voi- totul era mai obscur, si poate se lasa cu suspendari, dar nu cred ca se lasa cu asa ceva.
Sorin • 21 martie 2014, 11:03
Da, corect articol. Da, simt ca ceva-ceva se misca in justitia romana. In directia buna. E imbucurator si ca dpdv civic tinerii reactioneaza!
mihai • 21 martie 2014, 11:03
Ca stelist, spun ca doar condamnarea lui Stoica si a lui Becali fac atat!
raz • 21 martie 2014, 11:04
Bravo Tolo,pacat ca nu esti mai activ din punct de vedere al editorialelor si te rezumi numai la GSP.Mi-ar placea sa citesc editoriale ale tale si in alte publicatii online,pe teme diferite,asa cum il citesc pe CTP.Oricum in cursa asta in care CTP-ul este lider detasat,primul in spatele lui esti tu.Avand in vedere diferenta de varsta, sper ca in urmatorii ani sa ii iei locul.
Gelu • 21 martie 2014, 11:07
Un articol pertinent. Se pare ca pe masura ce justitia incepe cat de cat sa functioneze, apar si acei indivizi carora nu le convine situatia. In ultima perioada, este evident ca exista o tendinta generala in anumite cercuri, de a incearca sa decredbilizeze sistematic actiunile justitiei.
Problema e, ca foarte multi romani sunt indiferenti si in cele din urma cedeaza, lasandu-se manipulati de toata aceasta propaganda, fara a-si pune nici macar un semn de intrebare.
cristian007 • 21 martie 2014, 11:16
Important, cei 8 sunt in puscarie. Important, microbisti leaga(pe buna dreptate) decaderea fotbalului romanesc de cei 8. Cei 8 au facut asa de mult rau fotbalului romanesc, incat nu cred ca ar gasi un numar important de oameni care sa ceara eliberarea lor.
Dan Manolescu • 21 martie 2014, 11:18
Dle Tolontan, sa nu ne pripim. Pot baga mana in foc ca cei 34 de ani vor fi max 3-4. Cordial.
Harbinger • 21 martie 2014, 11:19
Dac[ tot ai pus semnul mate,atic pentru „există”, puteai să-l prefixezi cu semnul matematic pentru „nu” (adică „!”), dacă tot scrii „nu există justitţie” … 😀 😀 😀
catalin • 21 martie 2014, 11:26
Pana acum cativa ani, in Romania, nu existau anchete sau condamnari rasunatoare. Si toata lumea vorbea despre coruptie, legaturi in toate nivelurile societatii si se punea intrebarea „de ce nu e prins nimeni?”
Acum, cand sunt arestati acesti „mari nimici”, ne vaicarim pe la televiziuni ca justitia nu e corecta, ca e dictata.
Eu ma bucur enorm pentru aceste condamnari, nu numai din sport, si nu ma intereseaza ce culoare politica au condamnatii. Ma bucur cand vad condamnari ale unor persoane care pana acum ceva vreme nu aveau niciun Dumnezeu, erau „stat in stat”, intangibili, si stergeau cu cei cinstiti si muncitori pe jos.
Bravo d-le Tolontan pentru tot ceea ce scrieti si prezentati prin emisiuni. Pacat ca nu sunt mai multi obiectivi ca dvs. Cei mai multi sunt sustinatori ai unei parti, sustinere subiectiva.
Bravo si justitiei.
Urs • 21 martie 2014, 11:26
Oamenii care se bucura de schimbarea in bine a justitiei nu sunt atat de vocali,nu fac galagie, nu porcaiesc jurnalisti,pentru ca sunt ocupati sa munceasca si sa isi plateasca impozitele si taxele din care fura toate aceste „gulere albe”.
Dar ei se bucura cand vad ca in sfarsit se face un pic de dreptate.
Ei sustin ceea ce au facut judecatorii si ei sunt multi,mult mai multi decat ceilalti.Asa ca,bravo judecatorilor,bravo justitiei,bravo!Faceti dreptate pentru cei care doresc sa traiasca o viata cinstita si demna in Romania.
utraian • 21 martie 2014, 11:27
„Cînd faci meseria de procuror sau de judecător rareori ți se întîmplă să-ți recunoască cineva munca. În general lucrezi într-un ermetism social agravat de societatea înapoiată în care trăim.”
Deci de-asta spuneati domnule Tolontan ca nu sunteti bun de procuror. Pentru ca nu vi s-ar fi recunoscut munca. :))))
Glumesc desigur… Oricum, gluma, negluma, procurorii care au instrumentat „dosarul transferurilor” vor ramane necunoscuti IN RANDUL MASELOR, in timp ce toata lumea stie ca cei 8 „transferati” in puscarie inca ar face „inginerii financiare”, daca nu ar fi existat anchetele GSP.
Astept sa luati atitudine mult mai dura(daca vi se pare o situatie nefireasca) si in ceea ce priveste renta viagera + celelalte mari avantaje obtinute de Mircea Sandu desigur prin „votul” stim noi cum.
In situatia in care este fotbalul romanesc, Sandu obtine niste foloase absolut nemeritate, situatia fiind dupa opinia mea UN AFRONT ADUS BUNULUI SIMT ELEMENTAR!
ws • 21 martie 2014, 11:28
pontistii sa fi pus afisele cu cele 10 calificari? asta-i cea mai ridicola idee auzita in ultima vreme, si nu e decat rezultatul efortului lui catalin de a fi „echidistant”.
ws
Cătălin Tolontan • 21 martie 2014, 11:31
11, tristan: n-am scris nicaieri ca sistemul e roz. Dimpotriva, am scris ca e plin de bube insa se misca.
Neculai Amihulesei: dvs spuneti ca Ioan Becali nu e om. Gresiti! E om, ca mine și ca dumneavoastră. Și rămîne așa și în închisoare. Iar, cînd va ieși, va avea exact toate drepturile noastre, va deveni un cetățean cu același statut. E incorect să pretindeți o ispășire eternă!
Gîndind așa, negați chiar și rolul justiției.
utraian • 21 martie 2014, 11:31
prin votul stim noi *cui*
Ardiles • 21 martie 2014, 11:41
Imi pare rau, da’ nu pot talibanii basisiti sau pontisti sub nicio forma.
Imi voi scoate palaria in fata ta cand vei scrie acelasi articol dupa o (imposibila, zic eu) condamnare definitiva a marinelului si dnei udrea.
Pana atunci, raman la eticheta pusa anterior.
tristan • 21 martie 2014, 11:44
N-am zis ca dumneavoastra ati spus ca sistemul e roz, spuneam ca nu trebuie judecati cei care afirma ca sunt probleme mari in justitie.
E adevarat ca s-au facut niste pasi spre o justitie mai corecta si poate mai eficienta, dar mai e mult pana departe, si ne place sau nu, trebuie sa acceptam asta.
Si de asemenea trebuie sa acceptam criticile aduse justitiei, nu trebuie sa fie considerate presiuni (acolo unde sunt critici si nu amenintari).
Dario • 21 martie 2014, 11:52
Enervant la tv in zilele de dupa condamnare este faptul ca apar multe persoane publice care ii plang pe infractori si ne spun ca pedepsele sunt prea mari! Daca si atunci cand justitia face curatenie intr-un domeniu,este hulita,inseamna ca ar trebui sa lasam totul balta?! NU,pentru ca „ACESTE CONDAMNARI,FAC CAT 10 CALIFICARI” si doar asa lumea isi aminteste ca mai exista si dreptate !
Cătălin Tolontan • 21 martie 2014, 11:59
35, ardiles: nu condamnarile sint, pentru noi, finalul, ci lamurirea situatiei. Si, in Gala Bute, am lamurit destule pina acum si sint convins ca acest caz va fi deslusit pina la capat.
Ne mai auzim atunci 🙂
fanulumocanu • 21 martie 2014, 12:02
Mi-ar fi placut ca in cazul lui Gica Popescu sa avem o societate suparata pe el,dar intr-un mod trist, ca atunci cand cel mai bun prieten te dezamageste. Nu o reactie hahaitoare, virulenta sau plina de lupi moralisti.Voiam un raspuns deasupra oricarei incrancenari, care sa-i scrie un ultim cec de decontare, de absolvire, pentru a ne putea vedea linstiti fiecare de vietile noastre, fara a ne mai intersecta. Nu ma intereseaza teoria conform careia daca va sta doi ani in inchisoare , va fi curat si uscat si gata sa-si reia viata publica de-acolo de unde o lasase inainte sa comita infractiunea. Efectul pentru sanatatea morala a societati va fi zero, daca nu chiar negativ.
17 Nentori Tirana • 21 martie 2014, 12:03
O zi din viata judecatoarelor noastre
Iese la 07: 11 din blocul rezidential si cosmarul de care nu scapa se repeta ca in vis.
Stie ca profesorul univesitar Costycioiu are mereu 3 secunde avans, il ataca potaile care pazesc blocul si o deranjeaza iar, calca iar in baltoaca : „ce facem doamna ?“ „Facem, s-a sculat sotia ?“ „Da, da, azi nu intirzie teroristii nostri la scoala.“
La birou nici nu deschide bine actele cu hoti si banditi, ca apare mereu Gicu, secretaru, cu un pachet.
„Azi o savarina si un buchet de trandafiri rosii de la unu care semneaza NUL.“ „Nu e NUP ?“ „Asa e, de unde stiti, am confundat eu L cu P, o fi de la Domnu Nitu.“ „Nu e, dar lui sa-i trimiti savarina.“ „Imediat“ „Nu imediat, vezi ce zi frumoasa, pune-o putin pe pervaz si i-o duci dupa masa de prinz, ca asa se cade“ „Si florile ?“ „ Le trimiti lui Oprescu“ „De la Nitu ?“ „Nu, stai ca semez eu“ „ Cine e Brichit Bardot ?“ „Dispari !“ „Imediat, dar a mai sunat deja primaru alalaltu, zice ca fr-su a prins-o pe Prodanca in flagrant cu Roata in buzunar“ „Daca mai suna fa-i legatura cu Virginica“ „Dar nu stiu daca Virginica e deja gata cu curatatul scarilor“ „Dispari !“
Si iar hoti si banditi, pina cind vine binemeritata seara.
Se aseaza, televizorul deja mergea. Peste tot apar numai hoti si banditi, in costume de firma. Noroc cu viitorul patriei, care o mai distreaza.
Georgica : „Mama, invatatoarea iar mi-a furat banii din buzunar“ „Gigel: „Nu erau in buzunar, erau in ghiozdan“, Alexandra: „tata n-a furat nimic“.
Colac peste pupaza, chiar cind colonelul Banciu intreaba ca in fiecare zi, dupa stenograma cu astronautii romani care fac niste mici pe Luna, dir, dir, dir, si dir, „noi ce guvernam?“ apare si tata de la WC cu o bere in mina: „Noi, … dir, dir, … am un nod in git, … noi ce mancam ?“
„E de la democratie, nu era mai buna berea in sticle de ulei ?“
Teroristii in cor: „pizza, pizza, pizza …“
Octavian Stăncioiu • 21 martie 2014, 12:11
Olandezii, țară-epicentru a pierzaniei, de la care – mergeți în Leidseplein-ul Amsterdamului – chiar nu avem ce învăța, au sesizat corect.
Pentru a ascunde partizanatul justiției, s-a dat un exemplu cu oamenii din fotbal. În ăst timp, cei care au distrus și au vândut, pe bucăți, Țara sunt netulburați.
Ardiles • 21 martie 2014, 12:21
Sunt ferm convins ca se va lasa cu ceva zdup si acolo, da’ doar acarii paun, nu doamna ex-ministresa. Multi, da’ doar acari. Jamais de la vie domnita. Iar Ridzi si Videanu inclin sa cred ca-s victime colaterale, au fost lasati din brate.
Promit solemn sa vin la usa redactiei si sa-mi fac mea culpa daca doamna va cunoaste Targsorul iar domnul, Rahova.
maxentiu • 21 martie 2014, 12:23
Tot respectul pentru munca voastra, poate ultimii jurnalisti din Romania, si a procurorilor si judecatorilor care mai au curajul sa aplice legea.
marcel zadda • 21 martie 2014, 12:35
aștept cu nerăbdare verdictul în „cazul” bute. și eu am temeiuri să cred că gala cu pricina va fi deslușită pînă la capăt.
pînă atunci, pentru a nu știu cîta oară: RESPECTUL meu, cătălin!
m.z.
Nicu • 21 martie 2014, 12:37
Nu sînt plătiți de Soros sau de Monica Macovei, nu sînt nici băsiști, nici pontiști.
Ca mai mereu dl. Tolontan baga si o strimba, poate pentru gratiile sefului sau. Din fraza de mai sus se intelege ca pe linga evidenta ca exista basisti si pontisti exista si oameni platiti de Soros si Macovei la fel de evident si necontestat. De Voiculescu nu! Cu toate ca exista episodul cu vinzatoarea din piata de la o Antena. D-lui Tolontan nu-i scapa condeiul aiurea. Stie el ce face. In rest, jos palaria! Si ar fii bine ca toti vinovatii sa mearga dupa cei 8. Nu numai din fotbal.
banks • 21 martie 2014, 12:41
Acest articol face cat I∃ emisiuni de infierare manioasa.
Mark • 21 martie 2014, 12:46
Tragedia e ca ac3i lachei numai pentru bani …ci sunt indoctrinati sa creada ca au dr3ptate , vorba lui Plesu ,au ajuns sa creada ca sunt singurii indreptatiti sa vorbesca despre adevar ,doar ei il detin,restul niste basisti ,nenoriciti si hipsteri isterici !!!!!
E placut sa vezi hienele din ce in ce mai singure!!!
CORNELIU • 21 martie 2014, 12:48
Nu este o problema ca niste oameni au fost condamnati, ci faptul ca Justitia „s-a facut la comanda” Au fost judecati niste oameni pentru niste fapte facute acum 10-12 ani dupa lEGILE DE ACUM. Da bine la Bruxelles si aiurea ca in Romania se baga la zdup „o plaja larga” din toate categoriile sociale sau profesionale. Un prim ministru, un fost ministru de la aparare, „mafia fotbalului”, un „oier latifundiar”, militieni, politisti. PROBLEMA ESTE CA TOATE CAZURILE AU FOST PROST SAU DE LOC INSTRUMENTATE!! Bagi oameni la puscarie cu niste probe concrete (vezi cazul George Becali cand avizul de la CSAT nu este luat in considerare in „cazul terenurilor cu MApN”), iar ministrul Babiuc este eliberat, iar oierul sta ca prostu la parnaie. Singurele acuzatii reale sunt pentru oier faptul ca JIGNIT multi oameni, din presa (o gramada) din Justitie (vezi cazul Bodu) sau politicieni (cel mai insemnat fiind dl Basescu), RESTUL SUNT NUMAI PREZUMTII SI FAPTE INTRODUSE IN CONTEXT SAU SCOASE! In definitiv „gazetarii de ancheta” sunt de fapt „procurori sub acoperire”! Eu asta cred punand cap la cap toate informatiile adunate din mass-media, pentru ca eu n-am SURSE!
CORNELIU • 21 martie 2014, 12:56
Si apropo de marimea pedepselor, cum Doamne-Doamne se face ca pentru TREI UCIDERI DIN CULPA SE DAU TREI ANI CU SUSPENDASRE (deci sa ne-ntelegem, au murit trei aomeni), iar pt LOTUL MAFIEI FOTBALUI (apelativul l-am preluat din mass-media) DAI SAPTE ANI? Unde este dreptatea? Probabil astea sunt valorile pt JUSTITIE! Poti omora trei oameni, ce conteaza viata lor, dar daca AM PRIMIT ORDIN, dam exemplu Europei!! Capisci?
Bog • 21 martie 2014, 13:04
Superb!