Rovinarii, Turcenii şi alte companii de stat despre care nu s-a ştiut au finanţat gala

de Mirela Neag, Marius Margarit si Catalin Tolontan

joi, 14 iulie 2011, 8:14

de Mirela Neag, Marius Margarit si Catalin Tolontan

„Banii investiți în această gală nu sînt bani publici, ci bani europeni”, a declarat repetat Rudel Obreja.

El e cel a cărui firmă a organizat gala profesionistă de box Bute – Mendy și care are un contract de 1.930.000 de euro, bani europeni, cu Ministerul Dezvoltării. „Dacă cei de la Bruxelles îi acceptă doamnei Udrea cheltuiala respectivă după declarații de genul acesta, atunci sînt boi și merită să fie furați”, scrie Cristian Ghinea în România Liberă de ieri. Cine are dreptate?

Box profesionist la Programul Operațional Regional
Conform lui Obreja, banii europeni nu pot fi socotiți publici. Consiliului Europei, prin regulamentul nr. 1083 din 2006, crede altceva decît Obreja. Cînd te uiți pe contractul de pe site-ul ministerului, vezi că Elena Udrea a încadrat finanțarea galei la „Servicii de publicitate finanțate din fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013”.
Acest program vizează sprijinirea din banii europeni a regiunilor mai puțin dezvoltate ale continentului. Turismul este una dintre axele dezvoltării. Pentru 7 ani, dezvoltării durabile și turismului i-au fost alocate 616 milioane de euro, dintre care aproximativ 90% bani europeni și restul de circa 10% reprezintă participarea directă de la bugetul României. Dar, încă o dată, ce fel de bani sînt acești bani europeni?

Claritate
„Cheltuială publică înseamnă orice participare publică la finanțarea unor operațiuni, provenită din bugetul statului, al autorităților regionale sau locale, din bugetul general al Comunităților Europene privind fondurile structurale și Fondul de coeziune și orice altă cheltuială similară” spune Comisia Europeană în regulamentul citat.

De altfel, atunci cînd prezintă banii rezervați României, pe axe, Comisia Europeană vorbește despre „Contribuția UE”, „Contribuția publică națională” și „Contribuția publică totală”. Ultima sintagmă arată că, pentru ei, toți banii în discuție sînt publici.

Lucrurile par clare din perspectiva Comisiei Europene, cea care operează bugetul general al UE. Banii europeni vin de la cetățenii continentului și sînt bani de utilitate publică.

11 si 21 de secunde plus prelungiri?
OK, dincolo de definiții, lucrurile se complică pentru Elena Udrea și pentru Rudel Obreja la modul practic. Ei oricum n-au fost, susțin oameni din apropierea ambilor, un cuplu extrem de sudat în acest eveniment. Dincolo de aparențe s-a derulat un joc pentru putere, bani și imagine. Exemplu este momentul în care doi pedeliști plus secretarul general al lui Udrea, au vrut, pur și simplu, să-i deturneze gala lui Obreja și s-o organizeze ei. Susținut de apropiați ai lui Udrea, Obreja a fost permanent subminat de alți oameni din PD-L, căutători ai carului alegoric perfect.

Acum, Udrea și Obreja se vor afla față în față pentru post calculul contractului. „Vom urmări dacă s-a respectat fiecare virgulă din contract”, spun cei din minister, alertați de amploarea discuțiilor publice. 1.930.000 de euro plus TVA ar urma să-i plătească ministerul firmei organizatoare dacă s-au îndeplinit zecile de clauze din document.

S-ar putea să fie surprize și un meci terminat în 11 minute și 21 de secunde să se prelungească mai mult decît și-au imaginat cu toții.

Alţi bani publici
Ministerul Elenei Udrea nu e singurul pus pe jar. Companii publice, mai multe decît s-a știut inițial, unele cu pierderi mari, au sponsorizat gala. Din cele pe care gsp le poate confirma, Hidroelectrica este cea care a oferit ajutorul cel mai consistent, de 600.000 de lei (150.000 euro). Este urmată de Romgaz, cu  410.000 lei (102.000 euro), şi de Transelectrica, cu 220.000 de lei (50.000 euro). Sînt trei companii de stat care au finanţat gala la vedere, numele acestora regăsindu-se pe afişul evenimentului.

Sînt însă şi alţi sponsori publici, care au preferat anonimatul. Complexul energetic Rovinari a contribuit la organizarea meciului de box cu suma de 100.000 de lei (25.000 de euro). Acest exemplu a fost urmat de Complexul energetic Turceni. „Da. Am sponsorizat gala lui Bute pentru că l-am considerat un eveniment naţional, însă nu vă pot oferi acum şi o cifră exactă”, a declarat purtătorul de cuvînt Elena Zamfir.

Generozitatea CE Turceni este invers proporţională cu profitul companiei, care anul trecut a înregistrat 17 milioane de euro pierderi.

Vizita oficiala a Elenei Udrea in zona combinatelor energetice a rezolvat insa retinerile. Imediat dupa prezenta ministrului acolo, combinatele au inceput formalitatile de sponsorizare.

Au existat şi refuzuri
Nu toate companiile de stat au stat drepţi în faţa ordinului venit de la ministrul economiei, Ion Ariton. Mai mulţi directori au refuzat să participe la gala „Un campion pentru România”. Unul dintre aceştia este şeful Complexului energetic de la Craiova, Constantin Bălăşoiu, care „a spus ministerului pur si simplu ca nu are bani”.

Toti banii de la companiile de stat au venit inainte de gala, in medie cu 10 zile. Banii au fost virati nu catre firma lui Obreja, organizatoarea galei si cea care urmeaza sa ia banii europeni, ci  de catre Federatia Romana de Box, alta institutie publica, finantata de la buget, unde el este presedinte. Obreja n-a facut inca public contractul dintre FRB si firma lui in ceea ce priveste organizarea galei profesioniste.

Comentarii (85)Adaugă comentariu

tiesto  •  14 iulie 2011, 15:01

Tolontane, tu esti batut in cap rau de tot !!!

oscar  •  14 iulie 2011, 15:12

Pai vezi Cataline, tocmai asta e treaba, avem peste tot oameni comozi, inchistati, lipsiti de initiativa, descurajati. Nu este vina lui Rudel ca altii nu stiu la ce usi sa bata pentru a primi bani europeni. Bani sunt pentru orice fel de program social, politic, cultural, problema e ca ca acei oameni care trebuie sa gandeasca nu o fac. E ca si cum ar spune cineva ca trebuie sa murim toti de foame din moment ce societatea nu poate asigura bunastare pentru toata lumea. Sau as face eu icter negru pentru ca nu stiu sa ma fac milionar din 28.000 de dolari, ca dl Voiculescu, asa cum s-a laudat domnia sa intr-un interviu. Ma impac cu gandul ca eu nu ma pricep la afaceri la fel ca el. O fi el destept si noi prosti…

Joe Calzaghe  •  14 iulie 2011, 15:44

Eu i-am rugat frumos pe minerii mei din Welsh, sa ma sponsorizeze la orice meci.Inclusiv Familia Palliser a facut donatzii. Mr. Rudel Obreja,va recomand ca la urmatoarea gala sa implicatzi relatziile dv. cu Miron Cozma si altzii.Asta e secretul.
P.S.Atzi gasi si viitoare talente si partneri de sparring mult mai buni la raport pretz si calitate pt. Mr. Bute Lucian.

max  •  14 iulie 2011, 15:46

e normal!!!!
traim in romania, prin urmare orice afacere intre institutii de stat, de fapt intre cei care conduc institutiile de stat si propriile lor firme private e corecta pentru a fura de la stat. daca intervin si politicieni de la putere, totul devine litera de lege, deci totul e corect.
prin banii institutiilor de stat se intelege banii nostri ai cetatenilor.

Bogdan  •  14 iulie 2011, 16:01

Cătălin Tolontan, inchizitor al corectitudinii politice
Nu vom discuta aici despre calitățile de mare jurnalist ale lui Tolontan. Ele sunt unanim recunoscute, și asta de vreo 17 ani. Scrisul său fascinant și anvergura aparițiilor sale televizate erau repere într-o presă sportivă care, pe atunci, încă ”se căuta” (ca să folosesc un clișeu).

În ultimii ani, însă, domnul Cătălin s-a specializat în arta negării. A orice, cu orice preț. Și asta nici n-ar fi rău, atunci când dezvălui și demonstrezi orgii puse la cale, cu prilejul nu știu cărei Zi a Tineretului, de o fătucă a camarilei, orgii urmând unor concerte organizate cu bani publici, prea mulți și prea șpăgar cheltuiți. Orgii în care curve drogate iau muie.

Dar când vii să anihilezi, să asasinezi mediatic modul de organizare al galei lui Bute de la Romexpo, atunci înverșunarea ridică semne, enorme, de întrebare.

Ca să punem lucrurile la punct: Lucian Bute e un mare campion (ceea ce Tolontan nici n-a contestat), iar gala lui va rămâne unul dintre cele mai importante evenimente sportive organizate vreodată în România.

Și dacă sectorul privat nu poate – pentru că e criză, pentru că nu vrea, pentru că nu e interesat sau pentru că preferă, de banii ăia, să-și mai ia un avion – să susțină un asemenea eveniment, a făcut-o statul. Statul român. Da, într-o perioadă de criză, statul a decis să se implice. Și bine a făcut!

La mijloc fiind un mărunțiș de vreo 2 milioane de euro, ”Tolo” și-a asumat rolul procurorilor de pe timpuri. Acei bolșevici cu privirea veninoasă, aruncând invective, bătând aerul cu pumnul și cerând execuția (ne)vinovaților, precum în secvențele anilor ’50 din arhiva ANF. Cine i-a văzut, aseară, prestația jalnică de la postul B1 înțelege ce spun.

De fapt, prin toată activitatea sa din ultimii ani (urmăriți-i blogul), Tolontan a devenit un inchizitor al neoliberalismului ce tinde să distrugă, treptat și dictatorial, orice urmă a modului de viață pe care Dumnezeu l-a lăsat Omului pe Pământ.

P.S. Articol scris de un nominalizat la “Marele Premiu” din cadrul Premiilor Ioan Chirilă, în 2007, alături de Cătălin Tolontan. Se poate vedea asta chiar pe site-ul gsp.ro, aici.

http://www.regelefotbal.ro/romania/catalin-tolontan-inchizitor-al-corectitudinii-politice

Cătălin Tolontan  •  14 iulie 2011, 16:20

bogdan: dupa cum vezi, colegii mei au lasat textul tau sa intre pe blog si foarte bine au facut. In rest, e opinia ta. Succes!

milici  •  14 iulie 2011, 16:34

@oscar
Ai postat şi tu , in fraza iniţială ceva de reţinut. Într-adevăr povestea lui Caramitru&Dinescu ‘FA-TE CĂ LUCREZI!’ a consacrat o atitudine cvasigenerală , ne cam facem că lucrăm.
În rest aceşti bani europeni au fost pierduţi aiurea , oricum eru pierduţi dar sunt mii de utilizări posibile , în aceeaşi direcţie dar aşa ştim să-i gestionăm.Europa va invalida sigur această decizie aşa cum a făcut-o cu foarte multe alte utilizări ale fondurilor externe. Atîtea utilizări s-au finalizat doar prin umplerea buzunarelor oamenilor cu ‘iniţiativă’ pe care-i invidiezi tu simţindu-le lipsa.Nu te cred aşa naiv să nu cunoşti MAFIA organizată în jurul BANILOR EUROPENI.De pe urma lui Nutzi&Rudel lumea rămîne cu meciul vizionat pe care oricul l-ar fi văzut, oriunde se desfăţura.FRUNZA e o pisică decedată şi nu reprezintă nimic.În rest doar Rudel o fi cîştigat ceva că prea ţine secret modul de folosire a banilor publici chiar europeni.

cornel_3934  •  14 iulie 2011, 17:04

Am urmarit emisiunea de aseara de pe B1. Prefer sa cred ca este vorba de incompetenta, pentru ca daca este lipsa de inteligenta e foarte grav.
Sper ca lucrurile sa mearga „cu blonda cu frunza verde” in directia in care au mers si cu Ritzi. Si Ritzi credea altceva despre banii publici.
Succes Cataline. Imi place cum scrii. Respect.

Mihai  •  14 iulie 2011, 17:22

Eu tot citesc anchetele astea despre gala lu Bute si pana acum n-am reusit sa identific nici macar o singura acuzatie clara. Claritatea anchetelor legate de 1 mai-ul lui Ridzi m-au facut sa sper ca voi gasi ceva echivalent si aici. Pana cum nimic clar, doar o insiruire de nume de firme, de sume, de evenimente si discutii care mai degraba ma fac sa-mi placa ambitia EU de a organiza evenimentul decat sa-mi sugereze un aranjament cu corupti….Pana la urma n-am inteles deloc care e problema, unde s-au dus mai multi bani decat era necesar si nici de unde incrancenarea asta! Daca as fi om politic, singura concluzie pe care as trage-o din povestea asta e ca cel mai sigur e sa stai deoparte, sa nu faci nimic, sa nu iti asumi nici un risc. Atunci sigur presa nu va avea ce sa comenteze…

fotbal  •  14 iulie 2011, 17:31

bogdan, nu crezi ca e saltul cam mare de la festivalul mancarurilor de post la editoriale? esti atat de satisfacut emotional de eveniment ca nu mai poti fi si curios. jurnalistii sunt curiosi, conditie esentiala 🙂

Daniel  •  14 iulie 2011, 17:38

Este o imensa ineptie (pe care am auzit-o repetata obsesiv in ultimele zile si pe care o sustine si Bogdan, mai sus) sa spui ca firmele private nu s-ar implica in organizarea unui asemenea eveniment. Cu o fireasca urma de dilema, spun, totusi, ca este fals. Firmele private s-ar implica daca totul ar fi transparent. Ce (se prefac ca) nu inteleg R. Obreja si altii este ca firmele private nu vor accepta niciodata sa vireze bani firmei lui Obreja si aceasta sa-i administreze cum crede.

Lucian  •  14 iulie 2011, 17:54

In principiu, o gala de box profesionist, nu trebuie sa fie finantata de stat, asta e clar, si felicitari ziaristilor care iau atitudine. Mai mult, o asemenea gala putea avea profit, daca se punea sistemul pay-per-view, sa zicem 10 euro pentru romani, si 30 in strainatate. Nu ma pricep la asa ceva, dar trebuie sa fie o modalitate de a fi profitabila.

Oricum, romanii chiar merita o gala adevarata. Lucian Bute poate boxa in vara viitoare pe noul stadion national, in fata a 70 de mii de oameni, intr-un meci cu un adversar cu adevarat bun. Ar fi o mare bucurie pentru toti.

Rudelsiclopotel  •  14 iulie 2011, 18:05

Clopotel si Rudel au vrut sa-si traga fiecare cat mai mult din banii aia si din seva evenimentului. Sa organizezi prin firma ta gala e nesimtire, mai ales cand esti implicat in box, ba chiar la varf. In aceesi masura e nesimtita si ministresa turismului care are in acelasi timp hoteluri si noi ne prefacem ca nu le vedem fiindca asa sustine ea. In fine, banii praduiti sunt publici iar RUdel tre’ sa spuna,in ordinea fireasca, CUM si CAT de a luat fix firma lui obolul. A facut vreo licitatie? A zdrobit concurenta cu cele mai mici preturi propuse?

ANDY  •  14 iulie 2011, 18:26

Frauda in cazul Stadionului National e de peste 100 de milioane de euro. E o chestiune de bun simt, stadionul respectiv nu avea cum sa coste cat a costat in Romania. Constructia efectiva nu a costat mai mult de 20 de milioane de Euro. De ce nu anchetati acesta frauda istorica. E simplu,dar nu vreti. Materiale de constructii plus ore lucrate X plata cu ora pe muncitor.
Problema, mentionata si de alti cititori, este ca anchetati numai ce vreti si nu ce trebuie. Stiu ca ati scris si de altii, dar gazetaria nu e istorie. Important e ce scrie in ziarul de azi. Intrebati orice constreuctor din lume care nu face afaceri cu statul si veti afla ca devizul National Arena e mai mult decat triplu!

Cătălin Tolontan  •  14 iulie 2011, 18:32

https://www.tolo.ro/2011/03/01/nu-i-rapiti-lui-oprescu-meritul-de-a-fi-dublat-pretul-stadionului/

cit despre faptul ca e usor sa faci o investigatie, o, da, e foarte usor

in general, asta e o meserie usoara, nasol ca o fac niste boi ca mine 🙂

acum serios: am scris mai mult despre stadion si vom mai scrie. multumesc!

Pisti  •  14 iulie 2011, 19:28

D-le Tolontan nu va lasa-ti intimidat de jidan si coana NUTI ,ei aasta stiu , asta fac ptr. ca au spatele asigurat de tatucul lor de la Cotroceni , care la fel ca ei se crede de neinlocuit. Se stringe latul si o sa dea socoteala . Pacat de LUCIAN ca se lasa tirit in mocirla de catre jidanul de OBREJA .

Cristian  •  14 iulie 2011, 19:52

Pretul stadionului Lia Manoliu sa marit fiindca sau adaugat multe lucruri la proiectul initial cum ar fi acoperisul retractabil cu ecranele,marirea lucsilor pt. nocturna la 2000 etc.primaria poate justifica suma virgula cu virgula nu iau apararea va relatez ce a spus Oprescu,exact la fel sa intamplat si la Cluj a crescut de la 35 mil la 45 de mil de euro din aceleasi motive,fiindca in timpul construirii acestor stadioane sa elaborat si pus in practica un nou proiect de clasificare a stadioanelor mult mai avansat cu cerinte de dotari ale infrastructurii superioare, ce inainte se incadra le Elite acum nu se mai incadreaza si de aceea au facut acele acte aditionale pt.a aduce stadioanele la standardele noului caiet de incadrare a infrastructurii stadioanelor.Nu ati auzit ca in afara de Lia Manoliu si Ion Moina pe nici un stadion nu se va mai putea juca in Champions League(grupe).Eu cred ca sunt acoperiti de acte se judeca pe dovezi nu pe moralitate.

petre stelistu  •  14 iulie 2011, 21:10

Bogdan habar nu are ce spune si mai sunt si altii ca el.Este adevarat ca,conteaza mult aceste evenimente si ca firmele private, in special din domeniul turismului,nu ar trebui sa finanteze aceste evenimente,ca doar platesc destule taxe la stat(daca platesc,iar angajatii sa lucreze legal).Daca nu ar exista oameni precum domnul TOLONTAN si echipa lui, s-ar face multe nereguli in Romania cat si in strainatate.Totusi,cum a putut ca firma organizatoare sa fie a „presedintelui federatiei de box”?Asta este prima neregula facuta de aceste persoane.In strainatate nu se intampla asa ceva.O alta chestie in Romania este ca noi treaba o facem de sus in jos,adica deanapoda.Drumuri nu avem,toalete nu avem,taximetristii i-si bat joc de turisti,sistemul de informatie e la pamant,minciuna e in floare,dar noi incercam sa facem totusi imagine in lume printr-un meci de box,care eu unul cred ca a fost semiprofesionist.Presa britanica nu a scris nimic de aceasta „mare gala”.Si unde creati aceasta imagine,cand la noi e o scumpete de te doare capul?Vara asta am decis sa merg in alta parte,fiindca nu-mi permit sa merg in Romania.Am casa in Bulgaria si e mult mai ieftin si mai bine.Voi va dati seama ca acesti bani s-au cheltuit begeaba.Chinezii au vrut sa faca autostrada,aeroport si multe altele,dar noi le-am cerut spaga in loc sa-i ajutam.Intodeauna ne pun sloganul „nu ne vindem tara”,in schimb lasam organizatii ,gen UDMR sa ne conduca.Cateodata stau si spun ca ai nostri guvernanti nu sunt hoti,ci prosti,dar totusi aceste lucruri le fac din „90 incoace si aici pot spune ca sef este MATUSICA TAMARA,alias ADRIAN NASTASE.Ar fi multe de spus,dar noi,cei normali nu avem timp de asa ceva,deaceea exista oameni priceputi,precum domnul Tolontan,care ne tine la curent cu tot ceea ce se intampla la Ministerul Tineretului si Sportului.Nu ma corectati din punct de vedere gramatical,fiindca nu-mi pasa.

andy  •  14 iulie 2011, 23:20

@Catalin Tolontan
N-am vrut sa va ironizez pregatirea personala. Ati scris si veti mai scrie… Felicitari si pentru articolele legate de patinoarul din Brasov. Nu ati putea face o ancheta similara in cazul stadionului? Nu puteti trimite un ziarist in Polonia sa vada un stadion similar construit cu 100 de milioane, fata de 234 de milioane cat a platit Bugetul Romaniei, in contextul in care costul mainii de lucru este dublu in tara vecina? 2 milioane aruncate pe gem sunt mai mult decat 150 de milioane? Sau, sunt mai importante pt. ca le-a delapidat Udrea?

ionel  •  14 iulie 2011, 23:23

catalin, de ce nu faci o ancheta la echipa de handbal Oltchim, sa vezi cati bani publici se cheltuiesc,sau CJTimmis ( poli TIMISOARA), Gloria Bistrita si bine inteles Panduri Tg, aduna sumele de bani din aceste citeva exemple si vei observa ca 2 mil Euro este o suma modesta, ar trebui sa avem un mai mult respect pt Bute in comparatie cu Pandurii cel putin, daca te crezi corect explica cititorilor din ce bani traiesc aceste echipe!

Joe Calzaghe  •  14 iulie 2011, 23:45

Bute mai are de urcat ca valoare.Unificare ? Nu cred.Nu o poate face la ce nivel e acum.Bani da poate face dar unificare nu cred.
Nu are valoarea trecutului.Cariera lui a fost umflata de INTERBOX nimic mai mult.

http://en.wikipedia.org/wiki/Gennady_Golovkin
2003 won the World Championships in Bangkok, Thailand as a Middleweight. Results were:
Defeated Lucian Bute (Romania) KO-4
2004 Middleweight Olympic Silver Medalist as a member of the Kazakhstani Olympic Team. His results were:
Defeated Andre Dirrell (USA) 23-18
…………………………………………………………
Si tot Dorin Doftei e frustrat nu , cand spunem de palmares.
Nu are dreptul ceva nimica depre Bute Lucian.

Leonard Dorin ca amator 2 medalii de bronz olimpice
1 medalie aur la campionatele mondiale
1 medalie de aur + 1 de bronz la
campionatele europene
Ex-Campion mondial WBA
Boxing record
Total fights 24
Wins 22
Wins by KO 8
Losses 1
Draws 1

Men’s Boxing
Competitor for Romania
Olympic Games
Bronze 1992 Barcelona Light Welterweight
Bronze 1996 Atlanta Lightweight
World Amateur Championships
Gold 1995 Berlin Lightweight
European Amateur Championships
Gold 1996 Vejle Lightweight
Bronze 1993 Bursa Light Welterweight

petre stelistu  •  14 iulie 2011, 23:54

De cand ma stiu,nu am crezut ca a-m sa ma consider vreodata un roman prost.Totusi a trebuit sa o fac atunci cand fostul premier si actualul presedinte de parlament, ADRIAN NASTASE, si-a justificat averea ca fiind primita de la MATUSA TAMARA.Deaceea tot timpul cand e vorba de hotie in ceea ce priveste guvernul nostru,reamintesc unora ca nici fosta putere(PSD-ul) nu a fost mai prejos.Totusi,ca sa am incredere in dumneavoastra,domnule Tolontan si probabil nu numai eu,ar fi bine sa face-ti o comparatie dintre hotiile din trecut cu cele din prezent.Doar asa putem sa vedem care au fost mai nesimtiti si in ce fel de domenii actionau fostii guvernanti.

animalutul20  •  15 iulie 2011, 0:58

si daca UE nu considera suma respectiva acceptabila la decontare(ca banul vine dupa ce se verifica duma)???cine da din buzunar banul?NOI-PROSTII PLATITORI DE TAXE PT CA UDREA SI ATLI SMECHERI SA … BANII CUM VOR EI………….BUTE MERITA MECIUL ASTA, DAR TREBUIA SA FIE DIN SUME PRIVATE(asta insemna munca , nu gluma, pt firma lui obreja)si aia or sa vrea sa stie CUM se cheltuie banul

paul.o  •  15 iulie 2011, 4:37

„Servicii de publicitate finantate din fondurile europene in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013 ” !?! Am vazut ca s-a facut publicitate imensa in Romania ( pentru Romania ? pentru un minister ?)
Dar nu am vazut ce publicitate s-a facut pentru Romania in afara !!!
Un lucru pot sa va spun : in Germania meciul a trecut total neobservat intrucat nu a fost transmis de nici un post de TV. Conform WTO, in 2010, nemtii au fost campioni mondiali la turism ,cheltuin in concedii 77,7 mld. Euro.Intrucat banuesc ca si in alte tari care ar avea potential mare de a trimite turisti in Romania (SUA, Anglia, China, Japonia etc) meciul nu a avut nici un impact, sunt curios cum se vor justifica cheltuielile de „publicitate” la CE. In plus, „contributiile” societatilor de stat la organizarea galei- mai ales in conditiile in care acestea au o situatie precara – pun mlte semne de intrebare.

vali  •  15 iulie 2011, 6:43

Tolo, de ce nu studiezi tu cum s-a construit un stadionul national de fotbal din bani publici, care a costat daca nu ma insel cateva sute de milioane? Acolo care a fost justificarea si de ce Clujul a putut face un stadion la un pret de vreo 10 ori mai mic? Bute chiar a fost o lovitura de imagine, iar cele 2 milioane sunt maruntis fata de cat s-a cheltuit la chestia aia. Daca nu ma insel, doar amicalul de inaugurare costa aproape cat meciul lui Bute. Si acolo sunt 100% banii romanilor, nu de la UE, corect? Ati scris de Bute de m-ati innebunit, dar asta vad ca nu scandalizeaza pe nimeni…

Opris  •  15 iulie 2011, 12:04

Prietene, nu cred ca despre statii orbitale s-a discutat aici. Sportul e o afacere inca de la prima olimpiada. Fara astfel de jurnalisti am avea ochii cusuti…

cenzuratu  •  15 iulie 2011, 13:16

@petre stelistu
Meştere , ia-o de nevastă pe Mătuşa Tamara şi mai lasă-neee cu obsesiile tale;am inclus aici şi gramatica pe care ai timp s-o aprofundezi în luna de miere că tuşa e niţel cam rece.

gabrielvaleriu  •  15 iulie 2011, 13:21

Felicitari, Tolo !

E nevoie de „bariere” inteligente de genul echipei voastre de investigatii in fata pradatorilor de bani publici de genul doamnei Udrea si al acolitilor sai politico-infractionali !

Rational Idealist  •  15 iulie 2011, 17:23

Am mai spus-o si o mai spun: Tolontan face aici un serviciu public. Probabil nu vom sti niciodata cati bani publici NU s-au mai scurs catre clientela politica datorita deranjului creat de achetele GSP din ultimii ani. S-a ajuns ca un ziar de sport sa fie cea mai penetranta publicatie de investigatie – asta spune ceva atat despre calitatea echipei GSP, cat si – din pacate – despre restul presei (sau o mare parte a ei).
Sunt unii – nu e prima data – care ii reproseaza lui Tolontan ca nu investigheaza ‘egal’ pe toata lumea, ca ar fi partial. Stiu ca el are raspuns la asta si ca sunt destule exemple ca nu s-a dat inapoi sa faca dezvaluiri inclusiv despre patronatul propriului trust. Dar oameni buni, reveniti-va! Nu asta e discutia! Nu e datoria lui Tolontan sa ancheteze tot ce ar trebui anchetat in Romania, asta e treaba institutiilor abilitate ale statului, platite pentru asta din banii nostri. Tolontan face si el ce poate si in mod sigur nu-i e usor… Daca ar fi mai multi ca el, in mod sigur Romania ar fi un loc mai bun.
Respect!

Mircea Kivu  •  16 iulie 2011, 10:52

D-na ministru a spus ca se asteapta la o audienta internationala de 4 milioane si ca va da publicitatii cifrele reale, imediat ce le va avea. Avand in vedere ca in toata lumea civilizata audientele sunt comunicate in 24 de ore dupa difuzare, n-ar fi cazul sa stim cifra reala?

precaut  •  17 iulie 2011, 12:44

firma X (publica sau privata sau mixta) a primit niste bani europeni. Din cazanul comun (venituri proprii, castiguri la loto, bani europeni, imprumuturi de la asociati, subventii si orice ar mai putea fi) cumpara publicitate de la firma Y. De unde rezulta: A. ca VANZATORUL adica firma Y este beneficiar de bani publici?? (afirmatie cheie la B1TV facuta de Catalin) B. ca tocmai fractiunea primita de la UE este cea folosita pt. achizitia de publicitate ? PS. de unde rezulta ca o firma pe pierdere nu-si face publicitate/promovare etc??? In deceniul trecut Renault (cu masiva participare statala) aflata ani buni pe pierdere isi facea promovare la masini!!! Deci si afirmatia ca „Z” sau „W” nu aveau voie sa-si faca publicitate este RAU-VOITOARE flagrant!!! Iar sponsorizarea este o forma de publicitate. In definitiv si RTV si A3 isi fac publicitate si n-au fost VREODATA pe castig.

cinic  •  17 iulie 2011, 12:49

as sugera celor ce dau cu piatra, sa incerce sa devina „adunatori de fonduri” (fund-raiser) pt. urmatoare gala de ceva! si sa vedem ce bani reusesc sa stranga! Iar de la cei ce urla referitor la „bani publici” pt.gala lui Bute le cer referinta la postarile pe care le-au facut la „gala” nautica sponsorizate de Primaria Constanta si de Consiliul Judetean Constanta (valabil si pt. tine Catalin) . Si am mari dubii ca bugetul de publicitate al celor 2 institutii depaseste (pt. fiecare) 400 000 euro. Deci, dlor intransigenti????

El Comandante  •  5 septembrie 2011, 20:32

Nu sunt bani pentru pensii,sanatate,invatamant,ajutoare sociale,etc. etc,cei da la Rovinari si Turceni au mari datorii la stat,dar sponsorizeaza o competitie privata!In ce tara traim? Tara lui Base,Nuty,Rytzi,Obreji,s.a.m.d.La ce sa ne asteptam. Ne meritam soarta.Asta am votat,asta avem.

hofer  •  12 septembrie 2011, 13:54

Bute a meritat acesti bani.
El a adus onoare si respect Romaniei.
E un Erou national.

boxul romanesc  •  17 septembrie 2011, 9:42

Nu stiu ce bani s-au furat si de catre cine,dar un lucru ma pune pe ganduri.Boxul romanesc se zbate in saracie,fara rezultate notabile in ultimii ani.Cluburile de box se zbat sa supravetuiasca si asteapta,in zadar,ca federatia sa miste ceva in acest sens.
DAR CINE sa miste,Rudel Obreja,falcosul care umbla ca un catel dupa fundul lui Lucian Bute,pentru imagine si pentru acest castig al firmei sale(pe care il urmarea de mult timp,e clar!)?
A nu se intelege gresit:-Jos palaria pentru Lucian,merita un meci acasa in fata romanilor,insa nu pot sa cred ca de asta s-a ocupat o firma administrata(?!)de presedintele FRB,in timp ce boxul romanesc,”prezidat” de maria sa,este pe o panta mai mult decat descendenta.
NESIMTIRE in cel mai pur stil romanesc!

Comentează