marți, 21 decembrie 2010, 1:06
Ojă şi vene umflate. Picioarele lor. La nici o oră după festivitatea de premiere din Herning, ziariştii Gazetei, aflaţi în Danemarca, au fotografiat picioarele handbalistelor care au cîştigat bronzul pentru Romania. Am pus această poză pe pagina 1 .
Picioare atinse şi sexy, picioare ameţite de efort, picioare cu unghii smulse, tocite şi căzute prin colţurile vestiarelor. Picioare pline de bătături protejate inutil cu leucoplast, picioare strînse şi sucite oră după oră, pînă se fac mii de ore, în pantofii de sport şi aproape incapabile să mai facă faţă tocurilor.
Dar picioare frumoase, picioare cu fibre care urcă spre gambe, picioare căznite, legate şi unse la glezne. „Picioarele fetelor de la handbal sînt motivul pentru care meseria mea nu va muri niciodată. Ele sînt campioanele accidentărilor, ele suferă cel mai mult, mult peste rugbyşti, fotbalişti sau baschetbalişti”, povestea doctorul Doru Filipescu.
Priviţi-le! Picioarele lor, dezgolite pe mocheta unuia dintre multele hoteluri unde şi-au răsucit viaţa. Picioare care caută, cu ochi invizibili, linia de 6 metri ca să nu intre în semicerc, picioarele urcate pe scaunul din faţă al autocarului, picioare înfăşurate în jurul bărbaţilor, picioare îndrăzneţe, picioare puternice, picioarele pe care nu şi le-au băgat niciodată de nervi simţindu-ne nemulţumiţi că au luat doar medalia de bronz.
Am fi meritat mai mult? Oooo, sigur, tocmai noi, cu istoria noastră glorioasă… Ştiţi, de fapt, cîte triumfuri am strîns, din 1955 şi pînă acum, la toate sporturile de echipă? Hai, ziceţi! Cîte? 6! Şase. ŞASE!
Doar 6 medalii de aur, 5 titluri mondiale la handbal, 4 la băieţi şi 1 la fete, şi un titlu european la volei. In 55 de ani! Asta e toată gloria noastră supremă reală, nu mitologică, in sporturile care presupun colaborare si spirit de echipă. În plus, picioarele lor, vopsite în roşu şi negru, culorile la modă.
Gabriel • 21 decembrie 2010, 20:15
@Komaromi
Tu ce sporturi ai practicat? Esti tare destept dar nu te uiti in caciula ta.
Handbalul si rugby-ul sunt singurele sporturi de echipa (or mai fi unele obscure) in care contactul fizic este permis si aici ma refer la contactul dur. Rugby insa e sport pentru barbati, handbalul dupa cum se vede este jucat si de femei.
Ce spui tu de volei si de baschet denota faptul ca nu ai practicat in viata ta un sport suficient cat sa iti expui parerea. Sariturile la baschet/volei nu duc la accidentari cum duc contactele dure pe 9 metri sau schimbarile de directie din handbal.
Am practicat la nivel semi-profesionst baschetul si in 8 ani de scoala zi de zi handbal si volei, stiu despre ce vorbesc cand vine vorba de accidentari. Tu stii?
Galeata Ion • 21 decembrie 2010, 20:34
Poftim?!
asd • 21 decembrie 2010, 22:22
@Komaromi
Ai spus semifinala CM la fotbal Romania – Belarus, iti imaginezi ca nu o sa fie niciodata o semifinala Romania Belarus, pentru ca asta ar insemna ca Belarusul ar juca finala, deci nu trebuie sa exagerezi. Si totusi, nu cred ca Suedia este chiar nimeni in handbal, investesc mult mai mult ca noi, sunt campioane mondiale de tineret.
Andrei • 21 decembrie 2010, 22:22
In sfarsit prima pagina din gsp arata a ziar de sport, nu de fotbal&cancan.
felicitari!
deco • 21 decembrie 2010, 23:12
Tolo, prima parte a articolului e ok, dar finalul? Ce e cu patetismul ala la 6, sase, SASE, ce legatura are cifra fiarei cu sportul romanesc??? sau piturca :)))). Si apoi, cine suntem noi sa castigam prea multe titluri mondiale, cu 20 mil oameni, cand concuram cu tari cu 50, 100, 200 mil, sau 1 miliard. + infrastuctura, mai multi bani, investitii reale in sport, etc. plus de asta, nu ai inclus canotajul, care e un sport de echipa la 9+1, si chiar si la gimnastica, trebuie sa fii o echipa pt a castga, daca nu in timpul exercitiului, in restul timpului. 4 titluri mondiale la handbal baieti mi se par extraordinare, 1 titlu la fete mi se pare putin, dar am mai avut o finala acum 5 ani, si acum am fost pe locul 3. deci de ce privesti lucrurile asa grav?? ca am meritat sau nu, ce mai conteaza…
deco • 21 decembrie 2010, 23:31
ulterior am citit comenturile tale, trebuia sa pui in articol, sporturile de echipa cu mingea 😉 dar poate vrei sa intrigi lasand lucruri subintelese. inca ceva: picioare infasurate in jurul barbatilor mi se pare deplasat, si fara nicio noima…sory.
pie • 22 decembrie 2010, 12:31
Uitati de titlurile la gimnastica unde fetele de acolo au suferit si mai mult zic eu…
Sau e vorba doar de sporturi cu mingea ?
Cătălin Tolontan • 22 decembrie 2010, 12:55
pie: e vorba de sporturi cu mingea
nircea • 22 decembrie 2010, 14:11
un articol mediocru,aclamat de cititori submediocri….
dinamotel • 22 decembrie 2010, 16:58
mnedalie de bronz=picioare de aur! am jucat si eu handbal pina la vreo 33 de ani.Nu,nu la acest nivel dar, simt si acum gleznele si genunchii (medicii stiu de ce ).putem compara mintea unor oameni politici cu picioarele lor? despre performanta nici atit
cip • 22 decembrie 2010, 21:06
nu cred ca se pot compara sporturile intre ele, care e mai dur , dar cu siguranta in orice sport de porformanta apar foarte des accidentari. nu neaparat datorita contactelor, dar incarcarea articulatilor si ligamentelor de la fiecare antrenament,
requiem911 • 22 decembrie 2010, 21:31
gimnastica nu este un sport de echipa?…nu am luat titluri si acolo…ma refer la titlurile pe echipe..nu a fost Roamania niciodata campioana mondiala sau europeana la gimnastica?
requiem911 • 22 decembrie 2010, 21:32
scuze…abia acum am vazut ca era vorba despre sporturi cu mingea…dar pt mine nu face sens…este sport…
requiem911 • 22 decembrie 2010, 21:39
„Am fi meritat mai mult? Oooo, sigur, tocmai noi, cu istoria noastră glorioasă… Ştiţi, de fapt, cîte triumfuri am strîns, din 1955 şi pînă acum, la toate sporturile de echipă? Hai, ziceţi! Cîte? 6! Şase. ŞASE!” si totusi am avut dreptate…dar cineva nu poate sa recunoasca cand greseste ” LA TOATE SPORTURILE PE ECHIPE”…NO COMMENT
mm • 22 decembrie 2010, 22:16
Facet POSTERE si puneti-le in vestiarele FOTBALISTILOR !!!!
Inversati salariile fotbal-handbal.
Cezar • 22 decembrie 2010, 22:32
Domnule Tolontan, in enumerarea de trofee, ati uitat cele 11 titluri de Campioni Mondiali Universitari la Handbal baieti si cele doua de la fete. In afara de acestea mai sunt titlurile de Campioane Europene de tineret si cele de Campioane Mondiale de tineret de la handbal fete. Asa ca, numarul nu este sase.
In alta ordine de idei, in momentul in care reusesti sa castigi o medalie la un campionat european de handbal, fie ea si de bronz, este o mare performanta pentru ca:
– CE de handbal sunt mult mai puternice decat CM;
– ne-am luptat cu tari care au sute de mii sau milioane de legitimati la acest sport (Danemarca, Suedia, Rusia,Norvegia, Germania) in timp ce in Romania la ora actuala nu sunt mai mult de sapte mii de legitimati.
In aceste conditii, acest bronz, dupa parerea mea, valoreaza cat o medalie de aur.