E greu să fii, să fi cum se scrie în lumea netului, aşadar e greu să fii mai cinic decît Italia pe un teren de fotbal. Paraguay a reuşit. Şi, în prima repriză, a întristat Peninsula, din satele Sud-Tirolului şi pînă în Insula Elba, acolo unde restaurantele pescăreşti se pregătesc să-şi primească oaspeţii. Chiar dacă e criză şi în Europa, oamenii nu renunţă la viaţă şi la vin.
marți, 15 iunie 2010, 1:04
E greu să fii, să fi cum se scrie în lumea netului, aşadar e greu să fii mai cinic decît Italia pe un teren de fotbal. Paraguay a reuşit. Şi, în prima repriză, a întristat Peninsula, din satele Sud-Tirolului şi pînă în Insula Elba, acolo unde restaurantele pescăreşti se pregătesc să-şi primească oaspeţii. Chiar dacă e criză şi în Europa, oamenii nu renunţă la viaţă şi la vin.
Italia s-a descurcat mereu cu echipele generoase, cărora ştie să le poticnească entuziasmul. Acolo unde alţii aduceau pofta, „azzurrii” veneau cu ştiinţa fotbalului, spun ei, cu oportunismul, strîmbă din nas ceilalţi. Dar asta se răzbună. Aşa cum s-a răzbunat şi pe sud-americani, care au intrat în conservare, suficient pentru ca şansa Italiei să-şi scoată colţii pe tabelă. Şi a egalat De Rossi, omul care a refuzat Realul de dragul imnului legănat care se aude meci de meci pe Olimpico din Roma.
Apoi n-a mai urmat mare lucru, o luptă mocnită de ambele părţi, un Lippi care a preluat parcă din mirarea tîrzie a lui nea Imi şi ploaia africană, dar care n-a urnit nici o brazdă din gazon. Formidabil! Dacă nu vedeai picăturile pe prim-plan, aveai senzaţia, privind iarba, că se juca pe soare. Parcă erai pe autostrada care pleacă din Genova şi coboară, pe coastă, spre Toscana, cu asfaltul acela formidabil, care înghite apa ca un burete. Televizoarele s-au stins tîrziu în Italia. „Cazzo!”. De netradus.
Călăraşi | Stiri Calarasi | Express de Calarasi | saptamanal de informatie si atitudine » Blog Archive » Cînd s-au stins televizoarele • 15 iunie 2010, 1:37
[…] Mai multe detalii in legatura cu articolul ” Cînd s-au stins televizoarele ” gasiti aici: Cînd s-au stins televizoarele […]
poor_yorick • 15 iunie 2010, 1:44
Super articol Tolo,
Si imi place ca sunt si dese in perioada mondialului 🙂
Ai punctat foarte exact meciul Italiei 😀
Italia a jucat modest azi, da’ stii cum e, vorba lui Cruijff „Italienii nu te pot bate, dar poti pierde in fata lor”
In rest, hup holland 😀
ps: anost meci azi cu danezii, poate din optimi sa fie mai animate 🙂
lorenzotns • 15 iunie 2010, 6:17
îl văzui pe Lippi la conferinţa de presă de după, avea faţa unuia care pentru prima oară primeşte mai puţin decât merită, ştiind că până atunci nu meritase prea mult din ce primise, priceless :-p „minchia”, mai priceless decât „cazzo” 😀
Piatra ascutzita • 15 iunie 2010, 10:02
Da eshti in Italia, shefu? Mishto autostrada aia din Genoa – mie mi-a placut cel mai mult in Lerici!
Soare!
Adrian_M • 15 iunie 2010, 10:10
Exact la asta ma gindeam si eu urmarind meciul. De ce nu joaca toti (sau aproape toti, nu Brazilia si inca vreo 2-3 echipe) contra Italiei in stilul pe care l-a adoptat Paraguayul – aparare beton + daruire + presing + posesie sustinuta de un mijloc puternic. Daca te apuci sa ataci Italia esti fiul ploii. Daca in schimb joci cam ceea ce joaca ei de obicei impotriva tuturor, ai o sansa. Cam cu metoda asta am reusit si noi sa-i tinem in sah la Euro 2008.
Pe o echipa ca Argentina din primul meci (pusa pe atac) ar bate-o fara probleme din doua contre.
Cătălin Tolontan • 15 iunie 2010, 10:29
Piatra ascutzita: sint in bucuresti 🙂
Ovidiu • 15 iunie 2010, 10:33
Doar pana in insula Elba? Atat? Roma, Napoli sau Sicilia nu s-a intristat? 🙂
Pacuiul lui Soare • 15 iunie 2010, 10:46
ei, nu sint de acord si denunt prejudecata impotriva Italiei. Ideea ca Italia practica anti-joc este un cliseu rasuflat de mult si se datoreaza confuziei dintre organizare (care face o echipa greu de dislocat pe faza defensiva) si masarea a 8-9 juucatori de cimp in careu (cu dosul in Poarta, tactica dusa la extrem de Piturca). Aseara, Italia a dominat teritorial si a avut posesie superioara. Atit doar ca in fata nu erau nistea ageamii; Paraguay s-a aparat bine dar a si contraatacat periculos.
Se poate sa ca cei care au comentat aici sa fi fost influentati si de comentatorii romani amatori: desi cele 2 goluri au fost marcate dupa centrari din faze fixe, ei o tineau pe a lor ca „Italia a egalat cu sansa”. Ca si in alte meciuri, nu faceau un secret din simpatiile/antipatiile lor. Dar oare de ce ne-am astepta ca in anumite pozitii sa ajunga oameni competenti a caror prestatie sa semene cu cea a omologilor lor straini (nu zic englezi)?
Marius • 15 iunie 2010, 11:05
„suficient pentru ca şansa Italiei să-şi scoată colţii pe tabelă.” Asta este o propozitie fara sens, neterminata; sa nu mai zic ca nu se prea leaga de prima parte a frazei. In general paragraful e alambicat si aiurea. Cand zici „Dar asta se razbuna.” la ce te referi? Ca Paraguay e una din echipele generoase? (altfel chiar nu are sens propozitia). Tocmai tu te-ai contrazis la inceputul paragrafului cand ai zis ca Paraguay a fost mai cinica decat Italia. Nu e prima oara cand vad dintr-astea prin articolele tale, da’ daca tot tii sa fii ironic la adresa unora, fa-o si tu cum trebuie. Asa rade ciob de oala sparta.
Florin • 15 iunie 2010, 12:13
Draga Catalin
Iti scriu acum la inceputul cupei mondiale vand ca subiect emblema pe care o au pe tricouri jucatorii echipei noastre.
Este o minge de fotbal si atat.
Poate ca asa cum au francezii cocosul galic, englezii trandafirul samd ar trebui daoptata si la noi fie frunza de stejar deja pe tricourile echipei de rugby. Daca pe vremea comunismului era stema Romaniei, poate ca acum ar fi nimerita frunza de stejar ca emblema nationala.
Cred ca esti singura persoana care poate sa propuna acest lucru FRF-ului.
multumesc pentru atentie.
GentleGiant • 15 iunie 2010, 13:39
@Pacuiul: hai sa nu siluim limba romana si nici logica. Ce-i aia confuzie intre organizarea jocului si cantonare in aparare? N-ar putea italienii sa se organizeze cu vreo 30 de metri mai sus? Sau n-au tupeu?
Sau, ca reciproca teoremei tale, ti se pare ca Spania si Olanda nu-s organizate?
Altfel, total de acord – comentatorii TVR sint sub orice critica, uneori parca-mi vine sa aud urlatorii de la Boom.
adrian • 15 iunie 2010, 13:48
scurt si la obiect. de asta de mai bine de 10 ani nu mi piace pseodofotbalul oferit de macaronari ,daca mai sunt macar si macaronari.
Transport Funerar • 15 iunie 2010, 14:29
Cine s-ar fi așteptat la un așa rezultat?! Eu cred că lipsește echipelor titrate motivația, ambiția, dorința de victorie. Spuneam într-un comentariu că acest campionat mondial va fi câștigat de cea mai ambițioasă echipă dintre cele mai bună. Meciul cu Italia m-a asigurat de acest lucru. De aceea cred că va fi vorba de Brazilia.
Cristi • 15 iunie 2010, 15:38
Un pic offtopic, dar tot referitor la Mondiale: daca pana acum ma scotea din sarite zgomotul facut de vuvuzelele lu’ peste, au inceput sa ma calce pe nervi comentatorii TVR-ului. (cu o mica exceptie, Emil Hossu Longin). Asa ca , de azi inainte ma uit la meciuri la unguri, ca in anii ’80.
Cînd s-au stins televizoarele | Calarasi online | portal judeţ Calaraşi • 15 iunie 2010, 16:30
[…] Cînd s-au stins televizoarele […]