Tu! Ba, tu!

Cearta dintre Dragomir şi Becali are toate datele unei erori de logică. Ei nu se duelează în argumente sau în performanţe, ci în literatură de sertar despre celălalt. Mai exact, în poveşti pe care le-au traversat împreună, că acelea sînt cele mai dure. Ai locuri de întîlnire, ai fragmente de dialog, ai miza şi ai sumele. Doar ai participat! Pac la „Războiul”!

miercuri, 14 aprilie 2010, 10:54

Cearta dintre Dragomir şi Becali are toate datele unei erori de logică. Ei nu se duelează în argumente sau în performanţe, ci în literatură de sertar despre celălalt. Mai exact, în poveşti pe care le-au traversat împreună, că acelea sînt cele mai dure. Ai locuri de întîlnire, ai fragmente de dialog, ai miza şi ai sumele. Doar ai participat! Pac la „Războiul”!

Observaţi ceva? Ei nu spun „Nu ai dreptate, vorbeşti prostii!”, ci „Tu eşti mult mai pătat decît mine!”. Cu alte cuvinte, nimeni nu mai are iluzia obiectivităţii şefului Ligii, ci doar a faptului că o fi el cum e, dar măcar îl ştim, e de-al nostru. Asta zic preşedinţii, obişnuiţi cu ciclul dulce-amar al compensaţiei. Ca-n arbitraj: „Azi mă fură, n-a fost ziua mea, dar mîine va ţine cu mine!”.

Cît despre ameninţările lui Dragomir la adresa privatizării Stelei, voi scrie ceva de care nu sînt mîndru. Oricît de mult ai crede în democraţie şi în capacitatea legii de a se impune pînă la urmă, văzînd că situaţii mult mai evidente şi care lasă urme în contabilităţi stagnează de ani de zile, uite cazul transferurilor!, nu poţi să nu te îndoieşti că cineva, DNA, DIICOT, SRI sau cine mai vreţi, va avea determinarea şi mijloacele de a face lumină într-un caz atît de vechi şi de încîlcit. Poate reţeaua Voicu, ea se potriveşte la marele fix stilului din fotbal, dar e niţel ocupată.

Comentarii (13)Adaugă comentariu

dan.enache09  •  15 aprilie 2010, 0:05

Acum este momentu interogarii lor de catre institutiile statului. Pentru acesti indivizi Omerta reprezinta constitutia lor, modul lor de a exista. Fiecare fura cat poate, dar fara sa se calce pe picioare intre ei. Dar uite ca am avut, in sfarsit noroc – ceva a intervenit si interesele lor nu mai coincid.

Autoritatile statului trebuie sa profite ACUM.
Daca avem de a face cu institutii ale unui stat de drept, acum este momentu sa avem dovada. Insa daca vorbim doar de unele politice, acesti porecliti sunt inofensivi, nu au facut nimic impotriva gastii cea mare.

andrei  •  15 aprilie 2010, 0:16

e f amar ce scrieti d-le Tolontan.
si este intr-adevar ingrozitor, mi se face rau fizic cand vad ca in societatea romaneasca legea nu face/nu poate face nimic in cazuri ca acesta, furtul banilor publici, dosarul transferurilor etc
este poate motivul pt care nu cred ca o sa ma mai intorc in tara, nu cred ca as putea sa mai platesc impozit in astfel de conditii.

GentleGiant  •  15 aprilie 2010, 8:34

Eu cel mai mult am incredere in capacitatea nesafirsita a publicului de a inghiti mitocanie, prost gust, circ . Inghitim de mult timp si mai vrem. Mai dati-ne, ca mai putem. Mai vrem. Nu va luati dupa semnele inselatoare ca uneori unii dintre noi scot vreo idee mai nuantata, vreun cuvint mai literar, vreo reactie de bun simt sau demnitate. Ne prefacem, nu ala-i nivelul nostru, nu vrem decit lupte in noroi. Si manele – multe manele!

mircea  •  15 aprilie 2010, 9:21

Stiti care e treaba aici:din vanzarea Stelei sunt 2 persoane(sau 3) care si-au tras comision baban:Dragomir si Paunescu(poate si Piturca).
Dragomir nu s-a dus la DNA de capul lui.Sa fiti convinsi.I s-au cerut acele acte.Si in astfel de cazuri de obicei e controlat cel care ia.
Nu vedeti ca unde-i Mitica e si Paunescu. Cel care pe ce pune mana distruge:clubul Steaua si Federatia Romana de Natatie.
Daca tot faceti anchete face-ti si o ancheta in cazul devalizarii Bancorex,fabrica de facut capitalisti romani dupa 1989 si cel mai mare furt din istoria Romaniei.Vad ca presedintele a c-am uitat de Bancorex.Poate voua va iasa pasienta.

gilos99  •  15 aprilie 2010, 9:47

Eroare de logica ? Ce bine-ar fi daca ar fi numai asta !! Ce zici de eroare de civilizatie si bun-simt, de respect fata de legi si fata de ceilalti oameni ? Ce treaba au ei cu sportul ? Inteleg ei notiunea de sport ?

Ei ca ei, dar voi, gazetarii ? Cat de jos puteti sa ajungeti ? Pe toate televiziunile de sport defileaza aceste personaje. Toate stirile sportive incep sise termina cu ei. Voi nu realizati penibilul situatiei ? Ce jurnalisti sunteti voi care va faceti emisiunea cu telefonul mobil ? Va gudurati jalnic pe langa acesti impostori sa mai scape o vorba deocheata sau o injuratura.

O sa invoci bazaconia cu ratingul si audientele. Care-or fi alea ? Noua zeci la suta dintre oameni sunt scarbiti si nu se uita la asa ceva. Ati reusit sa indepartati marea majoritate a telespectatorilor.
Sunteti mandrii de voi ? La mai mare !

alexbv  •  15 aprilie 2010, 10:06

vreau sa va spun d-le tolontan ca deschid aproape zilnic aici sa imi mai dau cu parerea pe forum gsp
separati va rog circareala din fotbal de articolele legate de fetele de la Valcea care pot aduce cupa campionilor in Romania zilele astea..
Pare a nu fi controlat de nimeni forumul din partea dv…
urmariti un pic si o sa vedeti acolo injurii si etc
Ajutati sportul si prin acest gsp-forum !
sanatate si cele bune

saureign  •  15 aprilie 2010, 10:16

Si GB, si MD sunt doua personaje emblematice pentru poporul roman actual. Ca persoane, sunt anodini, ca personalitati – niste impostori, cabotini, gangsteri. Ar trebui sa dispara din viata publica, atat ei, cat si cei de teapa lor. Dar cine sa faca asta? Noi? Care noi?

levi  •  15 aprilie 2010, 11:23

La cita treaba au ele(dna,diicot….),doar naivii cred ca se vor ocupa cindva si de afacerea steaua! Despre asazisa cearta,ce ar fi de spus?! Ei doar se sperie reciproc,folosind presa! Becali s-a enervat ca Dragomir a lasat impresia ca apara pe fata Timisoara( asa m-i sa parut si mie), Dragomir pareaza in stilul caracteristic lui, atunci cind e atacat santazeaza, rezultatul fiind ce vedem de vreo 2 zile! De aceea sta de 15 ani sef, pe unii ii are la mina,pe altii mai noi i-a facut sa inteleaga ca au numai de pierdut daca sint impotriva lui. Vedeti de ce tipa el dupa comisii,atunci cind erau la frf? Spuneti-i verde-n fata ca este un tainuitor,lucru la fel de grav ca si acuzele lui! Nu stiu de ce, dar am senzatia ca Iancu asta seamana din ce in ce mai mult cu Penescu. Cam aceeasi „evolutie”, seara de seara la telefon comentind despre oricine si orice. Si Penescu tipa dupa hoti si hotii peste tot, iar intr-o zi s-a vazut realitatea!

Roro  •  15 aprilie 2010, 11:40

Trist, foarte trist.Cind ii vezi pe Becali,Dragomir,Turcu,Borcea si toate celelalte caricaturi din toate domeniile social-economice,cu durere in suflet iti dai seama ca vezi 90% din locuitorii acestui pamint.Cind vezi ca regulile si legile exista numai teoretic si sint aplicate doar unei minoritati,te ingrozesti si iti vine sa te duci vazind cu ochii oriunde in lumea larga,numai sa fi tratat omeneste.Din pacate soarta noastra este pecetluita,nu ne vom putea bucura vreodata de civilizatie,de o viata normala atita timp cit justitia nu va fi independenta.

Adrian Ionescu  •  15 aprilie 2010, 14:42

– Mizeria morala din fotbalul nostru, are cea mai buna dovada, in mentinerea unui INDIVID ca Dragomir in fruntea LPF, om recuperat di Puscarie cu numeroase dosare la DNA si cu un trecut obscur, fara a fi jucat fotbal la nivel de performanta.
– Cluburile care-l sustin, ce respect au in fata suporterilor care-l fluiera pe acest individ, de cate ori este zarit pe stadioane?

Adrian  •  15 aprilie 2010, 15:54

Pe cand o ancheta in fotbalul Romanesc domnule Tolontan? Pe cand o ancheta care sa faca public toate marsaviile din fotbalul romanesc, caracatita mafiota ce infraneaza cu giarelei manjite dezvoltarea acestui sport?

Cred ca niciodata caci nu ar mai avea GSP si mediapro ce sa vanda la prostimea ce casca gura la circ.

Cred ca o curatenie ar fi cuvenita, inceputa in presa, tavalugul sigur va angrena si persoanele abilitate din justitie care inca mai lucreaza.

Pe cand domnule Tolontan?

Aurica  •  16 aprilie 2010, 16:24

astia sunt oamenii care conduc fotbalul romanesc. ii intereseaza doar afacerile (murdare), nu au nicio pasiune pt sport.

marius  •  17 aprilie 2010, 16:08

lipsa de educatie si cultura ne face sa traim ceea ce traim ;
ma intreb ce mare democratie originala fara cultura si dorinta de bine avem, daca mereu dorim sa inventam…
… oare ce suntem capabili , daca

acum 2332 de ani :

Aristotel
(n. 384 î.Hr. – d. 7 martie 322 î.Hr.)

Zicea :
Extrase din “Politica” :
…..
Capitolul : IX
§4. Constituţia este solidă numai acolo unde clasa mijlocie întrece ca număr cele două clase extreme sau cel puţin pe fiecare din ele.
Bogaţii nu vor urzi niciodată împotriva ei comploturi de temut împreună cu săracii; căci bogaţii şi săracii se tem deopotrivă de jugul pe care şi l-ar impune reciproc.
Dacă doresc o putere de interes general, nu o vor găsi decât în clasa da mijloc.
Neîncrederea reciprocă ce o au laolaltă îi va împiedica de a se opri la o putere alternativă; încrederea o are numai arbitrul şi arbitrul este aici clasa mijlocie.
Cu cât asocierea politică care formează statul este mai perfectă, cu atât Constituţia are mai mulţi sorţi de durată.

§5. Aproape toţi legiuitorii chiar cei care au vrut să fondeze guvernăminte aristocratice, au comis două erori aproape egale: mai întâi dând prea multe drepturi bogaţilor , apoi înşelând clasele inferioare.
Cu timpul, în mod necesar, dintr-un bine fals iese totdeauna un rău adevărat; căci ambiţia bogaţilor a ruinat mai multe state decât ambiţia săracilor.

C A R T E A V I I
Caracteristica democraţiei şi oligarhiei
Organizarea puterii în aceste guvernăminte
….
CAP. I
§8. Puterea, în democraţie, fiind supusă acestor necesităţi, iată singurele combinaţii pe care ea le poate primi. Toţi cetăţenii trebuie să fie alegători şi eligibili. Toţi trebuie să comande fiecăruia şi fiecare tuturor pe rând.
Toate slujbele trebuie date prin sorţi ori cel puţin acelea care nu reclamă nici experienţă, nici talent special. Nu trebuie să fie nici o condiţie de cens sau, dacă
este, acesta trebuie să fie foarte mic.
Nimeni nu trebuie să ocupe de două ori aceeaşi slujbă dintre slujbele foarte rare şi numai în cazurile cele mai puţin importante, cu excepţia funcţiilor militare.
Funcţiile trebuie să fie de scurtă durată, dacă nu toate, cel puţin acelea care pot fi supuse acestei condiţii.
Toţi cetăţenii trebuie să judecători în toate cauzele, ori cel puţin în aproape toate, în cele mai interesante, în cele mai grave, precum conturile statului obiectele pur politice şi, in fine , in convenţiile pur particulare.
adunarea generală trebuie să fie suverană în toate aceste materii, ori cel puţin în cele principale, şi trebuie să se ia orice putere magistraturilor secundare sau să nu li se lase decât cu privire la materii neînsemnate.

….
CAP. II
§4. Este totdeauna bine pentru un om să fie ţinut în frâu şi să nu se poată lăsa în voia tuturor poftelor sale; căci neatârnarea nemărginită a voinţei noastre proprii nu ar putea fi stavilă împotriva viciilor, pe care fiecare din noi le poartă în sine.
De aici reiese pentru state acest avantaj foarte mare, că puterea se exercită de nişte oameni luminaţi care nu săvârşesc greşeli grave şi că poporul nu este apăsat şi înjosit.
Aceasta este, de netăgăduit, cea mai bună dintre democraţii.
Şi de unde vine perfecţiunea ei?
Chiar de la moravurile poporului pe care ea îl guvernează.
…..

Comentează