Şahistul de la miezul nopţii

În minutul 108, Matache blochează cu piciorul, precum Penu pe vremuri. Pentru băieţii care dau să intre pe google ca pe teren, nu rupeţi gardurile! Penu a fost un mare portar de handbal, îngerul lui Dinamo şi al echipei naţionale.

joi, 27 august 2009, 11:45

În minutul 108, Matache blochează cu piciorul, precum Penu pe vremuri. Pentru băieţii care dau să intre pe google ca pe teren, nu rupeţi gardurile! Penu a fost un mare portar de handbal, îngerul lui Dinamo şi al echipei naţionale.

Apoi, la penaltyurile de departajare, pe Matache l-au şters aproape toate baloanele. Pe mănuşă, pe vîrful bocancului, pe braţ. Parea un blestem sau o slabiciune a lui.

Şi, tocmai cind se terminase seria jucătorilor de cîmp şi venea rîndul portarilor să execute iar noi tremuram in mjlocul celei mai proaste transmisii a unor „11m”, ingrozitoare prestatia TV a cehilor!, si stateam cu inima batind ca la porumbei, asteptind sa vedem daca plasa se misca sau nu, atunci Matache s-a aruncat perfect şi a scos mingea decisivă.

Nu, nu a fost noroc. Ci stăpînire, pentru că acolo plonjase şi la ultimele execuţii ale cehilor.

Un joc de şah în miez de noapte care a deschis portile sublimului pentru lupta eroica a întregii echipe. Si care vine sa ne arate de ce UEFA a judecat cu moderatie si in spiritul jocului ce s-a intimplat la Bucuresti: pentru ca fotbalul trebuie lasat sa decida. El a vorbit si pe buzele sale s-a auzit DI-NA-MO.

Comentarii (167)Adaugă comentariu

stelica  •  27 august 2009, 23:57

de o juma’ de ora plang intr-una….

eL eM  •  27 august 2009, 23:58

…si titlul de prima pagina: „Matache nu bate penalti!”

Vlad  •  27 august 2009, 23:59

Salut Tolo!! 🙂 Daca Matache nu isi taia unghiile scotea o gramada de mingi la penalty-uri!:)) Plus de asta.. cine s-a mai uitat la meciul cu Steaua in aceasta seara… Cred ca multi stelisti au fost dinamovisti! Bravo Dinamo! Bravo Steaua! Bravo CFR! .. si nu o spun ca un mare microbist!

geo  •  27 august 2009, 23:59

frumos; lupta, bafta, credinta pana in ultima clipa…bravo dinamo

vlad  •  28 august 2009, 0:00

Doamne…ce seara !…DINAMO…

Cătălin Tolontan  •  28 august 2009, 0:00

stelica: da, merita, dinamo a facut istorie

Unu’  •  28 august 2009, 0:01

super tare. Sunt stelist dar ma bucur f mult pentru ei. si imi pare rau ca astfel de jucatori au asemenea *** suporteri.

luci  •  28 august 2009, 0:04

Incredibil.Foarte rar ai ocazia sa vezi asa ceva.Felicitari tuturor echipelor romanesti,si bafta in continuare,dar Dinamo merita toate aplauzele azi.Hai Dinamo!

VIORICA  •  28 august 2009, 0:06

EXCELENT!
BRAVO DINAMO!

delustef  •  28 august 2009, 0:07

Stelica:

si eu la fel, plang de FERICIRE! In sfarsit sunt mandru si foarte, foarte, foarte fericit! Bravo Dinamo! Bravo Bonetti!

George  •  28 august 2009, 0:07

In seara asta fotbalul a invins huliganismul… Bravo Dinamo! Felicitari Catalin pentru post-ul despre cazul Dinamo.

bogdan arabu  •  28 august 2009, 0:07

Nu inteleg cum pot sa cada fizic dupa 4 etape de campionat, mai ales ca unii nici nu prea au jucat; cum dumnezeu dupa 2 luni de pregatire, in care se presupune ca te-ai calit, cazi dupa 100 minute ?
in rest, jos palaria pt ei, Niculae mai ales si Matache.

unu’  •  28 august 2009, 0:10

scuze pt cuvantul cenzurat din postul anterior, dar nu pot sa nu ma gandesc ca daca ramanea scorul din tur de pe teren erau calificati in 90 de minute…. pana la urma poate e mai bine asa, este cu atat mai meritoriu ceea ce au realizat.

Ilie  •  28 august 2009, 0:11

Transmisia ti s-a parut proasta pentru ca nu incadra in formatul 4:3 fazele. Normal, pentru ca tarile civilizate au trecut la transmisiuni HD care necesita un format 16:9. Problema a fost ca postul mogulului a facut crop cu imaginea in loc sa o scaleze.

fan gsp  •  28 august 2009, 0:11

bine tolo

paula  •  28 august 2009, 0:12

felicitari echipei.Bravo!!
Sunt rapidista, dar asta seara am tipat pentru fiecare gol dat de Dinamo.Am tremurat de emotie pana la sfarsitul meciului.ASA MECI DAAAAAAAAAA!

Ledutzu  •  28 august 2009, 0:12

Nu credeam sa traiesc asa seara! Bravo Dinamo! E seara noastra. felicitari si celorlalte echipe si pacat de vasluieni. Felicitari Tolo pentru articol! Hai Dinamo!

bogdan arabu  •  28 august 2009, 0:14

Ce bine-mi pare de fanii cei isteti ai lui dinamo …
stau acum 3 etape acasa, exact meciurile din grupe, doamne da sa cada cu echipe bune sa regrete si mai mult …

marius dobrescu  •  28 august 2009, 0:14

Asa cum o parte din ziaristi au facut circ dupa meciul tur alti ziaristi vor face circ dupa acest meci.
Va rog sa stati cu picioarele pe pamant.
Ca suporter al Stelei spun fanilor infocati ai Stelei sa nu fie suparati pt ca s-a calificat Dinamo. Ganditi-va ca e bine pt coeficient si pt ca vor avea si Dinamovistii program cu meciuri din 3 in 3 zile.

Acum sunt curios ce face Turcu!? 🙂
Dinamovistilor/Stelistilor…. ati vazut dupa meci cum vorbea Borcea cu Gigi pe GSP TV?
Nu ar fi frumos sa mergem la meciuri si sa ne comportam civilizat?

daniels  •  28 august 2009, 0:14

sa fie oare zeul fotbal asta un baiat de treaba ca baiettii astia chiar meritau sa castige calificarea ! ca fara suporteri o castiagau si mai repede asta e alta treaba ! dar cine nu da cu capu nnu invata ! bravo Dinamo un stelist a tinut cu tine si cred ca chiar sii mai multi pentru cade data asta o meritau

ccc  •  28 august 2009, 0:15

daca era 2-0 la bucuresti si un egal la ei parea o victorie banala si perfect normala dupa valoare.Asa extaz, toti in calduri,mare izbanda .Noi suntem romani si asta face toti banii…aventuri pe prispa casei .Oricum bravo jucatorilor ca au dat tot din ei si au reusit sa se califice…Usor ,usor ne trezim cu trei echipe in liga si atunci draga Tolo sa vezi cum mai scoatem camasa cu Mitica…

Cătălin Tolontan  •  28 august 2009, 0:16

marius dobrescu: nu e nici un circ. Este o confirmare spectaculoasa a unui mare meci!

Bogdan  •  28 august 2009, 0:16

A fost incredibil, rasturnare de situatie ca asta nu am mai vazut de la Vitosa Sofia – Groeningen sau Andrelecht – Werder ori Manchester – Bayer
NU i-as fi crezut in stare de aceea e si mai frumos

JEAN CT  •  28 august 2009, 0:17

Bravo Dinamo, CFR, Steaua… Pt HOOLIGANS de la meciul tur … MAI SCUTITI-NE de prestatii penibile ca nu sunteti voi singurii dinamovisti din Romania, ….si BRAVO BONETTI-CASCHETTI….cel putin ai mentalitate de antrenor italian, APTITUDINILE LE DOBANDESTI, INSA ATITUDINEA ESTE PARTE COMPONENTA A CARACTERELOR ADEVARATE

fan gsp p.s.  •  28 august 2009, 0:17

bine tolo aia cu Penu face toti banii.

CFR  •  28 august 2009, 0:18

Absolut incredibil ce a facut Dinamo. Cand nu a pasat Zicu la centrul terenului si avea doi oameni in stanga am strigat in casa singur. Dinamo nu merita sa castige cu noi in weekend dar acum aproape ca nu mai sunt suparat ca am pierdut daca asta a fost pretul platit de noi ptr ca Dinamo sa aiba suficienta incredere sa realizeze ce a realizat azi.

Ovidiu Stelist  •  28 august 2009, 0:19

BRAVOOOOO. Dinamo!!!!
Nu credeam nici mort ca mai poate intoarce meciul Dinamo.
Desi sunt stelist aseara am urmarit meciul lui Dinamo. Bravo baieti.
A fost o seara minunata.

pffmihai  •  28 august 2009, 0:19

Credeam ca sunt singurul care a observat regia execrabila a transmisiunii. EXECRABIL! Cadre nenumarate lipsite de obiectul muncii (MINGEA!), mutarea camerei de la faza pt a arata momente neinsemnate etc.

dinamovist  •  28 august 2009, 0:21

in sfarsit!maine ma duc la fotbal cu baietii si nu o sa aud ca a fost penalty,ca n-a fost, gol din ofside ….maine, toti vor spune lucruri frumoase de Dinamo, maine, soarele va lumina si strada noastra.felicitari, meritati sa purtati acele tricouri.sper ca de maine jucatorii sa inteleaga „spiritul dinamovist” sa nu mai accepte jumatatile de masura si sa arate ce pot. felicitari!
p.s.Zicule pacat ca tatal tau nu este antrenor de judo.

kuky  •  28 august 2009, 0:21

nu sunt dinamovis ci chiar din contra dar ce a facut dinamo in seara asta … nu cred ca o sa mai vad
BRAVO DINAMO !

marius dobrescu  •  28 august 2009, 0:23

Cătălin Tolontan: nu ma refeream la tine. Tu ai fost printre cei care au avut o atitudine echilibrata dupa meciul tur.
🙁 Catalin ai vazut in direct cum il injura Marius Niculae pe Cristi Geambasu 🙁 . Are probleme de comportament din pacate.

iodus  •  28 august 2009, 0:24

Matache face puncte!
Bravo Dinamo.

roach  •  28 august 2009, 0:24

Pentru mine, seara asta a fost in primul rand una de solidaritate si civilizatie. N-am vazut mai niciodata stelisti fericiti de rezultatul lui Dinamo. Sa speram ca e doar inceputul. Respect tuturor ROMANILOR care se bucura de acest rezultat, indiferent de echipa cu care tin.

stelist  •  28 august 2009, 0:24

Cand Dinamo a fost penalizata, eu am spus despre cei 20 de dementi ca nu sunt reprezentativi pentru suporterii romani, laudati la Euro 2008 si de antrenorul Babbel, si acum merita laudati si jucatorii, care au luptat intr-un moment in care altii nu ar fi facut-o, si care au dovedit valoarea fotbalului nostru.

Cand invinge o echipa romaneasca, toata lumea stie ca a fost un triumf al tehnicii, dar acum a fost si al mentalitatii. Nu doar al fotbalistilor, si al celor care au trimis mesaje, fie stelisti, rapidisti, timisoreni, craioveni etc., si au spus ca inainte de toate sunt romani, si tin cu Dinamo in acest meci. Avem oameni care au luptat, talentati, avem oameni care au trecut peste pasiunile personale, s-au unit pentru ceva care nu le aduce beneficii decat ca mandrie nationala, avem 5 echipe ramase in cupele europene, si avem ocazia ca lucrurile sa fie privite mai aproape de adevar : o tara de oameni normali, cu fotbalisti talentati, cu suporteri care nu rup scaune si nu scuipa jucatori, care pot sa isi da seama de diferenta intre o rivalitate interna si o competitie cu niste straini care sunt complet indiferenti fata de soarta noastra.

E nevoie de victorii ca altii sa vada ce eu vad oricum, si la infrangeri, in ciuda uscaturilor inevitabile. Sper ca aceia care critica poporul roman fara sa il iubeasca vor pleca unde vor, si sa nu se mai intoarca niciodata, nici limba romana nu merita sa o utilizeze ca pe unealta urii lor.

andrsisan gabriel  •  28 august 2009, 0:25

DA! multi stelisti au fost dinamovisti!
Niciodata nu am tinut cu Dinamo cat am tinut in seara asta, puteau sa si piarda la 11 m, bravo Marius Niculae, era un film cu Bud Spencer ,, I SE SPUNEA BULDOZERUL ,,

lord belial  •  28 august 2009, 0:27

ce frumos a revenit steaua de la 0-1 la 2-1.

calin  •  28 august 2009, 0:27

Dupa cat i-am injurat pe dimamovisti (pe buna dreptate) , acum trebuiesc felicitati. JOS PALARIA PENTRU ATITUDINE !
Sincere felicitari Dinamo pentru jocul din aceasta seara, sper sa nu fie ultimul. Sunteti datori cu multe jocuri de acest fel !!!

OTI  •  28 august 2009, 0:28

Jos palaria, caracter si cojones.Sunt stelist, dar aplaud ceea ce a facut Dinamo astazi.Totusi, sa nu uitam ca ei vor juca in grupa TOATE meciurile de acasa fara spectatori.Poate ca un apel la UEFA ar fi potrivit acum.

Sorin Olariu  •  28 august 2009, 0:29

Against all the odds!

Din Michigan, SUA – Felicitari, Dinamo!
Pentru ca ati crezut in sansa voastra pana la capat si pentru ca ati luptat chiar impotriva sortii care va era nefavorabila.
Semneaza,
un POLIST.

Cristian  •  28 august 2009, 0:29

1. Desi sunt tentat sa merg pe mina lui Hagi, „sa nu vorbim de ce n-a fost”, in traducere libera, de ce-ar fi fost daca, eu unul cred ca de la 2-0, Dinamo ar fi avut sanse mai mici de a se calfica decit a avut de la 3-0.

2. Nu mi-a venit sa cred cind am citit declaratia lui Gigi. Jos palaria!

Hai Dinamo!

Radu  •  28 august 2009, 0:30

BRAVO BAIETI!!!!! SOPRA TUTTI SIAMO NOI!!

Romario78  •  28 august 2009, 0:30

Sunt mandru in aceasta seara! Echipa mea favorita a reusit sa se ridice din mocirla, sa se mobilizeze si sa-i elimine pe acesti cehi, care mi s-au parut slabi si la Bucuresti (am fost la meci).

BRAVO, BAIETI…CU UN REZULTAT BUN GHENCEA, umpleti din nou stadionul la urmatorul meci acasa! SUNT MANDRU DE VOI!

adidas  •  28 august 2009, 0:31

se intampla rar la noi romanii sa rasturnam asemenea rezultat
bravo baieti
adevarata mentalitate de invingator

ccc  •  28 august 2009, 0:31

Borcea vrea 20000 la aeroport ,ar trebui anuntat ca multi stelisti sau bucurat si au tinut cu ei ptr ca erau romani in lupta cu niste straini dar nici unul nu vine maine,asa ca raman Ei …cei 200…

Sorn  •  28 august 2009, 0:32

Nu-l uitati pe Cristea (Andrei) – daca nu reusea golul ala de la inceput de meci (si inca unul anulat pe nedrept), nu ajungea Dinamo sa poata face forcing-ul din repriza a doua. Nu sunt dinamovist, dar faptul ca au luptat pana la sfarsit (nu fiindca s-au calificat, chiar si daca nu se calificau acelasi lucru l-as fi scris) si au crezut in sansa lor ma face sa-mi scot palaria in fata unei aemenea atitudini. Asta e cheia performantei, nu magariile pe care le fac (unii) „conducatori” de cluburi. Fotbalul fara fair-play nu e nimic. Iata ca si fara „presiuni”, si fara „valize”, si fara „oferte” se poate castiga si intoarce un 0-3. Vom vedea daca cei care trebuie sa inteleaga ceva din meciul asta au inteles pana la urma. Tare mi-as dori sa fie asa, dar raman in continuare foarte sceptic in privinta asta.

Dinny  •  28 august 2009, 0:33

Felicitari pentru finalul in care judeci decizia UEFA!…N-a fost blanda ,n-a fost aspra….a fost DECIZIA UEFA !….Orice judecata e lipsita de sens…pentru ca se uita celebrul citat despre lege:
…UEFA a decis in spiritul jocului,NU CA TEO CRACIUNESCU !!!…De la meciul acela si pana acum am vazut zeci de faze asemanatoare(mai mult sau mai putin),dar NICIODATA nu s-a aratat ROSU….cel mult galben…si uneori chiar NIMIC !

Dinny  •  28 august 2009, 0:34

Citatul era:DURA L;EX,SED LEX !

dINNY  •  28 august 2009, 0:36

dura lex,sed lex

bogdan  •  28 august 2009, 0:36

nu am mai trait asemenea penalty uri de la meciul cu suedia de la mondiale cand stateam in genunchi. bravo Dinamo jucatorilor care au crezut in miracol

Seven  •  28 august 2009, 0:37

BRAVO DINAMO! In seara asta, cel putin un stelist nu s-a uitat la meciul Stelei, ci s-a uitat la meciul vostru, si a tinut cu voi!..de fapt cu ROMANIA!

Comentează