Carte despre Olimpiada

Se intimpla ceva. La prima vedere, deprimant. „Civilizatia este in alta parte”,  a spus, resemnat, Mircea Sandu, dupa ce meciul Romania – Georgia a adunat doar 2.100 de bilete vindute, desi FRF a anuntat ca va dona incasarile familiilor victimelor de la Petrila. Pe de alta parte, cartile de la Adevarul fac cozi in fata tarabelor de ziare, iar DVD-ul cu Hagi distribuit de Gazeta s-a vindut in peste 120.000 de exemplare in primele zile. Eroii sint in alta parte decit unde ne-am obisnuit sa-i cautam. Gazeta a decis sa ofere la mijlocul lui decembrie o carte despre eroii Olimpiadei de la Beijing.

vineri, 21 noiembrie 2008, 1:56

Se intimpla ceva. La prima vedere, deprimant. „Civilizatia este in alta parte”,  a spus, resemnat, Mircea Sandu, dupa ce meciul Romania – Georgia a adunat doar 2.100 de bilete vindute, desi FRF a anuntat ca va dona incasarile familiilor victimelor de la Petrila. Pe de alta parte, cartile de la Adevarul fac cozi in fata tarabelor de ziare, iar DVD-ul cu Hagi distribuit de Gazeta s-a vindut in peste 120.000 de exemplare in primele zile. Eroii sint in alta parte decit unde ne-am obisnuit sa-i cautam. Gazeta a decis sa ofere la mijlocul lui decembrie o carte despre eroii Olimpiadei de la Beijing.

UPDATE Proportia aproximativa va fi: 50% texte noi, 50% articolele cerute de public din ziar. Sint mai multi eroi decit ne-am imaginat 🙂

Articolele echipei (Luminita Paul, Marian Ursescu, Catalin Tolontan si Cristian Preda) pe care Gazeta a trimis-o la Beijing au strins, dincolo de obiectiile clasice si unele justificate, neasteptat de multe elogii. Sute de cititori, antrenori, sportivi, inclusiv campionii de la Olimpiada, ne-au transmis ca ar dori sa vada aceste texte grupate intr-un volum care sa ramina. Adaptate stilului de carte, ele vor alcatui 30% din substanta. 70% vor fi texte noi, lucruri care nu s-au stiut sau nu s-au scris pina acum.

00.jpgcp_0004aa.jpg

cp_0420alina-dumitru.jpg cp_0235.jpg

Comentarii (21)Adaugă comentariu

mirel radoi  •  21 noiembrie 2008, 14:18

Suna foarte interesant, abia o astept, dar va rog mult, asigurati-va ca va ajunge cartea peste tot, nu doar in Bucuresti!

Dorim si noi, cei din celelalte orase, sa ne bucuram de povestea eroilor nostri!

Anton Petrescu  •  21 noiembrie 2008, 14:21

Ma bucur domnule Tolontan ca v-ati hotarat ca in sfarsit sa fiti Gazeta Sporturilor!

Abia astept aceasta carte, cum sunt sigur ca multi romani o asteapta, saturati de aceasta atentie exagerata acordata fotbalului.

Sper sa nu fie un eveniment singular.

Cristi  •  21 noiembrie 2008, 14:29

Super, de-abia o astept. Daca se poate expedia si in strainatate, cu atit mai bine.

marian  •  21 noiembrie 2008, 14:50

DOMNULE TOLONTAN, VANEA CHIRILA A SCRIS „DECATLONUL DE AUR” (ATI CITIT-O ?), DESPRE IOSIF SARBU, IOLI BALAS, SIMION ISMAILCIUC SI ALTI SAPTE MARI SPORTIVI AI ROMANIEI. SA VA VEDEM CU CARTEA DVS. STACHETA E RIDICATA FOARTE SUS ! SUCCES !

swim.ro  •  21 noiembrie 2008, 14:57

vreau si eu un exemplar!

fotbal  •  21 noiembrie 2008, 15:06

anuntul asta are efectul unei portii de mancare chinezeasca cu lotusi, bambusi si alti copaci deliciosi. ne frecam palmele si asteptam

explorish  •  21 noiembrie 2008, 15:24

foarte micheteau initiativa. vine si cu abonamentu’ sau tre’ sa vorbim la posta din oras sa ne rezerve una? 😉

cristina  •  21 noiembrie 2008, 15:25

Astept cu nerabdare aceasta carte si sunt sigura ca va fi exceptionala, ca toate articolele scrise de dumneavoastra si echipa.Mult succec in continuare in tot ceea ce faceti!

Spiridusul  •  21 noiembrie 2008, 18:38

Domnule Tolontan, sper sa scrieti si despre cei care au ramas acasa, cei din „linia a doua”. Oameni care au muncit 4 ani de zile pentru ca un roman sa ajunga campion olimpic, oameni platiti cu 400 de lei pe luna! cind isi aduceau aminte cei din federatii sa trimita banii! Sint asistenti, maseuri, psihologi, trecuti pe statul de plata, facind parte din echipa, premiati de presedintele Basescu, dar taiati de la premiera finala! Ceva maruntis li s-a dat, dar dublarile trimbitate de prim ministrul Romaniei s-au facut la vedere doar in cazul sportivilor si a antrenorilor, pe merit de-altfel. Dar restul banilor? restul „dublarilor”?
Va propun sa mai scrieti o carte-ancheta despre premieri si despre adevaratii „premiati” ai acestei Olimpiade. Aveti mult de scris pentru ca circuitul banilor in federatii e mai incurcat decit e traficul in Piata Unirii la ora de virf!

jack  •  21 noiembrie 2008, 19:17

Chiar niciun cuvant despre Chirila (un oarecare, care mai scria despre sport)in tot gsp-ul asta????

romania inedit  •  21 noiembrie 2008, 22:33

Domnule Tolontan, nu s-au vandut mai multe bilete pentru ca jucatorii care joaca in nationala Romaniei se cred niste vedete si mari valori !
Eu cred ca mare valoare poate fi considerata Alina Dumitru , dar mai ales Constantina Tomescu , fata aia care la 38 de ani a demonstrat intregii lumi , ca daca vrei , poti !
Fara dopaj si aere de vedeta !
Romanii s-au saturat de fauna care misuna prin fotbalul romanesc !
Hai Romania !

ada teslaru  •  21 noiembrie 2008, 23:20

In cazul in care nu ti-ai amintit… Cel care a postat mai sus probabil a facut-o. Pe 21 noiembrie s-a prapadit Ioan Chirila.

Iulian  •  22 noiembrie 2008, 0:43

Foarte frumos! Nu am mai vazut carti despre Olimpiade de multa vreme.
Intrebarea mea este daca aveti in plan redarea tuturor momentelor importante si nu doar performantele alor nostri. Va avea cartea o valoare documentara, ca pe vremuri?

Cătălin Tolontan  •  22 noiembrie 2008, 13:07

jack, ada teslaru: in caz ca nu cititi 🙂 am scris de zeci de ori in utlima vreme despre ioan chirila. si da, va aparea si el in carte

ada teslaru  •  22 noiembrie 2008, 20:06

dragule, nu cred ca mesajul respectiv se referea la atentia acordata in general de catre gsp lui ioan chirila – aici chiar nu puteti fi banuiti deloc de lipsa de preocupare! – ci despre faptul ca, scriind un editorial despre o carte destinata olimpiadei chiar in ziua in care se implineau noua ani de la disparitia lui ioan chirila, probabil ca a existat asteptarea mentionarii numelui lui ioan chirila fie in textul tau, fie in gsp, in editia zilei de 21.11. iar eu am zis doar sa-ti reamintesc data, ca sa intelegi mai bine nemultumirea lui jack. asta-i tot! 🙂 mai vreau sa lamuresc un aspect: nu stiu altii cum sunt, dar eu… citesc! 🙂 mai bine zis, te citesc. 🙂 pentru ca imi place… 🙂

silviu  •  22 noiembrie 2008, 21:39

Pacat ca nu vor mai fi generatii urmatoare pt Olimpiada deoarece conditiile de pregatire ale copiilor de astazi sunt infecte si aproape nule.Cum e posibil sa te antrenezi ,pt sarituri in apa, intr-o sala, sarind de pe spalier pe saltele? cum se pot antrena 40-50 copii(odata) pt polo intr-un bazin?

BOGDAN  •  22 noiembrie 2008, 22:14

GOIAN e cel mai bun fotbalist din 2008 in romania

karlsberg_vs_ursus  •  23 noiembrie 2008, 8:45

Domnule Tolontan,

Binevenita,aceasta carte.

Daca,pe vremuri,de mult apuse,era o placere sa poti citi despre Olimpiade si alte intreceri sportive avute loc la nivel mondial,in ultimele doua decade de ani,carti de acest gen,au fost editate rar.Poate or fi fost unele reeditate,dar nu sunt sigur.Deh,memoria mea,nu este intotdeauna pe faza cu beletristica sportiva aparuta.Si nunumai,cu cea sportiva.Pacat.Mea culpa.

Cat despre,cele afirmate de dumneavoastra,si anume,”Eroii sint in alta parte decit unde ne-am obisnuit sa-i cautam.”,nu sunt de acord cu generalizarea.Unii stiu unde trebuie sa caute,atunci cand este cazul.

ps.Mi-e dor de Ioan Chirila.Un dor nebun,dupa cele scrise de dansul,desi,unele dintre cartile domniei sale,le-am citit si recitit de multe ori.Doar copertile acestor carti,imi sunt martore,de cate ori le-am admirat continutul.

Nota.DVD-ul „Hagi” (Bravo,Gazeta Sporturilor),sper sa fie doar un inceput,caci sunt multe de aratat tineretului,si nu numai,din tara noastra.

Eroii trebuie (re)implantati,memoriei romanului!

Vasile Alexandrescu  •  23 noiembrie 2008, 9:50

Pai langa echipa condusa de Mircea Sandu ce puteau ramane?Clientii lui Gheara,atat aia din conducerea FRF cat si din scaunele stadionelor.***.Mircea Sandu si liderii sindicali Lupescu,Prunea in frunte cu strategul Nicu Gheara reusesc sa transforme totul in …praf.Ce sa vedem la stadionul de fotbal?
FRF-ul CHIAR NU VEDE CA DUCE SPRE MIZERIE TOTALA FOTBALUL.UNEORI ADEVARATII BARBATI STIU SA M-AI SI RENUNTE, INSA EI NU SUNT.AU NEVOIE DE STIMULENTE

petru  •  23 noiembrie 2008, 14:32

Un articol bine scris. De fapt mai mult decât un articol. Într-adevar adevăraţii lideri în Romania există doar în istorie.(fie şi cea de ieri). Domnul Sandu , nu pricepe multe lucruri, unul este cel de lider. Pe dânsul conducătorii de cluburi îl aleg, dar nu îl urmează. De aceea el nu înţelege ce vrea ,,spectatorul”.
Sunt un cititor de editoriale şi mă bucură faptul că există şi în sport buni editorialişti.
Am să intru pe viitor mai rar datorită reclamelor agresive.

paul S  •  26 noiembrie 2008, 11:14

Ei vezi, asta mai arata a demers de „Gazeta Sporturilor – Netaboid”.
E de preferat sa scoti in fata oameni care lupta 20 de ani pentru o medalie (vezi Doamna Tomescu)decat golanasii din fotbal, pentru care „sportul” este un „serviciu” pe care il practica in sila si lipsiti de pasiune, pentru masini, gagici, toale si cine stie ce alte valori i-or mai ghida in viata.
E fantastica performanta Doamnei Tomescu.
Am alergat si eu multe maratoane, dar n-am reusti sa cobor sub 3 ore si 15 min, (parca asta a fost „recordul” meu).
Chair daca ai „plamani” si energie, iti distrugi coloana, incheieturile, e fantastic ceea ce a reusit dansa la 38 de ani.
Crede-ma ca poti face vanzari si fara trogloditii cu creasta-n cap, Cayenne si sila de efort, care sunt angajati pe post de „fotbalist”. (Sunt si exceptii, Dorinel Munteanu, Florentin Petre si altii, generatiile mai vechi, etc).
Incearca incet, incet sa rasucesti Gazeta spre sport adevarat, ca esti „baiat foarte capabil”, vorba patronului de la Sportul Romanesc. Si eu ii dau dreptate.

Comentariile sunt închise.