„O preţuim pe Constantina Tomescu nu pentru că a învins, ci pentru că ne-a ajutat pe toţi să înţelegem că 38 de ani e o vîrstă la care o putem lua de la capăt”, scrie astăzi China Daily.
marți, 19 august 2008, 5:59
„O preţuim pe Constantina Tomescu nu pentru că a învins, ci pentru că ne-a ajutat pe toţi să înţelegem că 38 de ani e o vîrstă la care o putem lua de la capăt”, scrie astăzi China Daily.
The Guardian titrează: „Eroica Radcliffe învaţă de la învingătoare că visul are nevoie să fie dus pînă la capăt”.
Maratonul într-un picior
„Un lucru e clar: că maratonul nu poate fi cîştigat într-un singur picior”, spun englezii, cu umorul lor dur, sec şi reverenţios deopotrivă. Ei se întreabă dacă e înţelept, dacă e logic din perspectivă medicală să-ţi forţezi organismul aşa cum a făcut-o Paula, care a alergat 42 de kilometri cu o devastatoare fractură de stres, doar pentru că „aşa eşti tu, genul de femeie care crezi că destinul tău e să stai pe prima treaptă olimpică”.
Dezbaterea e infinită. Lidia Şimon arăta mult mai rău în dimineaţa de după cursă, decît la finalul acesteia. Străbătea palidă şi chinuită aleile satului olimpic. O dureau stomacul, degetele, spatele şi altele, „despre care nu mai pomenesc ca să nu mă deprim”.
„Acesta e ritualul meu înainte de cursă. Mănînc, vomit şi apoi alerg” – Lidia Şimon
„Se spune că recuperarea maratonistelor durează o lună”, confirmă Valeriu Tomescu, antrenorul campioanei olimpice, „dar, de fapt, parametrii organismului revin la normal după cel puţin două luni”. De aceea, maratonistele aleargă două, maximum trei curse pe an.
„Organismul uman e mult mai puternic decît acum două decenii, aşa se explică şi unele recorduri uimitoare. Trăim mai mult, cu mai puţine probleme de sănătate, dar, oricît sprijin am avea de la ştiinţă, durerile primare rămîn aceleaşi” – Doctorul Drăgan, la a 12-a Olimpiadă
Alina Dumitru e un alt mister al durerii înfrînte. Prima campioană olimpică la această Olimpiadă a amintit despre „dreptul de a alege, inclusiv de a mă gîndi la retragere”. Vreme de cîteva luni, ea nu s-a antrenat. Şi nu din cauza unei probleme muscular-osoase, ca la Radcliffe, ci pentru că a avut probleme medicale severe, aproape de un diagnostic teribil. Cocteil de ambiţie şi de vis împlinit, Alina a ajuns acolo unde a dorit. Dar, vorba ziariştilot britanici, referindu-se la eroina lor, „să alerge n-a fost simplu, dar a putut. Să se refacă, aici nu garantează nimeni, nimic”.
Exemplul Papei
Cînd a murit Papa Ioan Paul al doilea, cotidianul nemţesc Die Welt a scris: „Lecţia de viaţă a acestui Părinte este tulburătoare în simplitatea ei: văzîndu-l chircit şi totuşi demn în exercitarea menirii sale, şi nu o lună, ci ani de zile, din ce în ce mai bolnav şi din ce în ce mai hotărît am înţeles că omul e om nu doar atunci cînd e sănătos, tînăr, în plenitudinea fericirii sale trupeşti sau emoţionale. Omul rămîne om şi cînd suferă şi-şi duce această suferinţă, de la o durere de oase şi pînă la bolile unde nu îl avem sprijin decît pe Dumnezeu”.
Lidia, Paula, Constantina, Alina şi celelalte întăresc pilda, pentru că nu degeaba se spune, riscant, dar acceptabil pînă la un punct, că stadioanele sînt noile catedrale.
grig • 19 august 2008, 18:11
ar trebui sa te detasezi mai mult de fotbal si sa scrii mai multe alte articole de substantza , ca acesta!
Alexandru Giurca • 19 august 2008, 18:26
Pacat ca este ultimul ei maraton! 🙁
rocco • 19 august 2008, 18:27
Ati putea de acum incolo sa va mariti numarul de pagini la ziar si sa scieti in FIECARE ZI despre oamenii care fac si alte sporturi. Nu doar atunci cand castiga, ci si cum ajung sa o faca. Scrieti descpre cum muncesc, cand muncesc, unde muncesc. Sa stim si noi. Si inainte sa confirme. Numai asa o sa se dezvolte aceste ramuri. Nu pe tacute si oportunist, din 4 in 4 ani, parca din obligatie.
castor • 19 august 2008, 18:36
Corect…!
romeo • 19 august 2008, 18:52
stadioanele noastre unde sunt?
forever_Steaua • 19 august 2008, 18:55
Am „iesit din carti” la handbal, unde speram intr-o medalie (chiar la cea de aur), in schimb am castigat la maraton, unde nici nu stiam ca avem o reprezentanta!
brother mouzone • 19 august 2008, 19:35
offtopic:
domnule tolontan, elitistul condeiului ce aveti impresia ca sunteti, va cer public sa spuneti unde l-ati auzit pe Bela Karoly „injurand” performantele Romaniei la gimnastica, deoarece procedeul in baza caruia ati realizat interviul cu dl. Forminte se numeste manipulare abjecta. prin urmare, inca o data va cer sa reproduceti acea declaratie cuvant cu cuvant, in virtutea principiului deontologiei ce va anima. e imoral si neprofesional sa produci un scandal din auzite.
daca aveti constiinta ar trebui sa raspundeti.
multumesc!
marius sev • 19 august 2008, 20:05
nu este cu nimic riscanta ultima fraza domnule Tolontan!nu exzista nici un fel de incompatibilitate intre sport si religie. sa stii sa suferi,sa lupti, sa inveti lectia umilintei,sa o iei de la capat sunt pilde in orice carte de religie.sportul este tot un fel de religie.religia oamenilor tineri,debordind de energie,de dorinta de autodepasire,arenele sportive sunt sanctuare unde sacrificiile sunt lucruri obisnuite.stiti cita durere este intro cursa de maraton? cita umilinta interioara induri abandonind la km 40? crezind in Dumnezeu ai puterea sa o iei de la capat.Constantina merge la biserica in fiecare duminica.Diferenta intre biserica si stadion o da doar linistea!
Spadacio • 19 august 2008, 20:05
felicitari pt articol. dar in special felicitari pt maratonistele noastre de exceptie. numai ele stiu prin ce trec si le multumesc din suflet ca au adus o asemenea performanta in romania. felicitari
eu • 19 august 2008, 20:17
Superb..superb…!!! astept cu nerbadre sa ii aud p entrenorii de foptbal,ca jucatorii lor prin mimuntul 70 au obosit.jucatori..nu jucatoare..si nu mai in varsta de 35 de ani..ha!!..Multumim de lectie Doamnelor..
SiBlondeleGandesc • 19 august 2008, 21:34
Organismul are un mecanism fenomenal de reactie la situatii limita. Descarca adrenalina pe moment si obliga corpul sa lupte, sa mearga mai departe. Iar ulterior, dupa depasirea crizei [cand lumea se minuneaza cat esti de puternic] vine caderea propriu-zisa.
Asta e fiziologia.
Insa, in sport, cred ca mare parte isi antreneaza si psihicul.
Cătălin Tolontan • 19 august 2008, 21:40
rocco: am avut 40 de pagini ieri. astazi, 32… e un efort pe care sper sa-l remarcati… multumim
bvbv • 19 august 2008, 21:48
„pina la un punct” acceptam ca stadionele sunt noile catedrale. „pina la un punct” ar trebui sa mearga si sportivii cu sacrificiul lor. pe papa il inteleg. efortul lui mergea catre celalalt, nu catre sine. dar tu ca sportiv, cum iti stabilesti acel „punct”. o prietena buna, fosta sportiva de performanta,de lot national,si-a descoperit pasiunea pt maraton. a participat anul trecut si la maratonul faraonilor(cunoscatorii stiu ce inseamna). organismul, oricum fortzat dupa anii lungi de sport de performanta, are insa limita lui. la 33 de ani a plecat dintre noi. asta e una din povestile triste ale sportului. si ar trebui stiute si acestea
lorenzo • 19 august 2008, 21:59
Domnule Tolontan,este un obicei acela ca ziaristii nostrii nu accepta criticile.Rocco spunea un lucru pe care din ce in ce mai multi il spun,si anume ca se scrie foarte rar despre oamenii acestia.Doar atunci cind au cistigat ceva ne reamintim ca exista.Raspunsul dumneavoastra nu imi pare deloc datator de speranta ca nu vom mai auzi toata ziua buna ziua de ce spune gigi, turcu borcea etc.Nu suntem atit de naivi incit sa nu ne dam seama ca de pe urma acestui tip de stire cistigati banii insa nu mai suntem gata sa acceptam raspunsuri ca cel pe care l-ati dat dumneavoastra.Rocco spunea ca trebuie sa dati mai des asemenea informatii iar dumneavoastra spuneti va laudati cu ce ati facut pe timpul olimpiadei.Daca nu intelegeti ce a spus Rocco va spun eu:vrem mult mai des decit credeti dumneavoastra astfel de stiri.Uneori ziaristii mai au si o alta misiune, eu am crezut ca dumneavoastra o luati in serios dar m-am inselat.Sanatate!!!
Liviu Rosca • 19 august 2008, 22:06
Articolul cu pricina are o dimensiune cu totul aparte.Mai mult,daca merge in tandem cu cel al lui Tudor Octavian de la pagina sapte al suplimentului de luni 18 august 2008 as crede ca valentele sportului romanesc si in speta ale olimpismului romanesc sunt elemente definitorii intr-o buna educare a spiritului si a trupului romanesc. Or, pe plaiul nostru strabun,actualmente, acestea sunt rare.
Ce notiune de participare la JO din 1984 poate
sa defineasca COSR ?
Azi,care e diferenta intre COR si COSR?
In spatele acestui pleonasm infantil,ieftin se ascunde,parerea mea,tendinta de comercializare a spiritului olimpic.Dar, de asta nu sufera numai natia romana….
Daca la toate astea mai adaugi si tendintele de dopaj – lupta vesnica a hotilor cu vardistii – chestiunea cu depasirea limitelor psiho-fiziologice,a organizarii unei strategii pe teme de performante fizice, nu-ti
vine decat sa faci un gest cu totul iesit din comun….Donez un leu pentru MUTU !
rocco • 19 august 2008, 22:14
catalin: Am remarcat si va multumesc. Observatia mea insa era despre periodicitatea acestor „extrapagini”.
Mie unul mi-ar placea sa citesc zilnic cat mai multe(2, 3, chiar 40, cu cat mai multe cu atat mai bine) si despre altceva in afara de fotbal. Despre sporturi(date tehnice, statistici, cluburi care practica, cand, unde) si despre sportivi. Si nu doar cand li se intampla ceva monden sau, domane fereste, ceva tragic. Urmariti-le(sporturile), vorbiti despre ele, faceti-ne sa le iubim, sa le practicam. Ca sa castigi, in primul rand trebue sa participi, nu? Si daca nici voi nu le mediatizati atunci cine?
lorenzo • 19 august 2008, 22:15
Comentariul meu sta de ceva timp la moderat,timp in care am mai observat ceva:de ce va datoram multumiri ptr cela 40 de pagini domnule tolontan?nu va faceti doar meseria?care este diferenta intre dumneavoastra si un om care merge zilnic la uzina?eu cred ca nu este nici una,insa dumneavoastar doriti multumiri ptr ca va faceti meseria.De ce nu ii datoram multumiri oricarei persoane care merge la servici?
marius sev • 19 august 2008, 22:30
Domnul Tolontan aveti un e-mail? as vrea sa va trimit ceva care sigur v-ar interesa.Pe dvs sau colegii dvs
Ianis • 19 august 2008, 22:45
Excelent articol..Felicitari!!!
Raluca Zamfir • 19 august 2008, 23:01
Felicitari Catalin pentru toate materialele trimise de la JO ! Sunt super si le citesc cu nerabdare. Din pacate competitia dureaza asa de putin…..
Dac • 19 august 2008, 23:17
peste tot vad stiri cu sarcul mutu,care trebuie sa plateasca,si cum s-a mobilizat toata tara ca sa-l ajute pe acest amarat(milionar in euro si patron aunor proprietati de lux).dar de amaratii astia de sportivi care sunt nevoiti sa se antreneze in jeg total cine se ocupa??de ce nu scrieti ca din cauza conditiilor mizere nu am facut nimic la olimpiada??ca sportivii traiesc de pe o zi pe alta,ca se irosesc talente din cauza lipsei de fonduri?ca marian dragulescu nu are 40000 de euro sa-si opereze fetita grav bolnava,in timp ce marii miliardari ai tarii fac cheta ca sa-l ajute pe saracul mutu??ca saracele gimnaste nu au unde sa se antreneze si ca traiesc foarte modest.despre ele de ce nu scrieti??de ce nu trageti un semnal de alarama??numai stiri despre saracul mutu,cati bani trebuie sa dea??in timp ce sportul se duce de rapa si talente adevarate se sting din cauza saraciei….
pulis • 19 august 2008, 23:22
TOLONTAAAAAAAAAAAAAAN!!! scrii de vis in ultimul timp. uite ce te rog: nu mai scrie despre liga 1. e o porcarie care nu ne va face niciodata mandri. (episodul steaua ’86 e pura intamplare (europa fara englezii ce rupeau cam tot); iar sa numesti „de aur” o generatie care nu ia nici bronz e tipic romanesc)
ioan • 19 august 2008, 23:38
in toate realizarile marete,exista si un dram de nebunie constient asumata! pentru asta,omagiile noastre!
*craiova4all* • 19 august 2008, 23:44
Constantina Tomescu un exemplu de urmat … pacat , am inceput sa devenim un popor de capsunari… ****
Gretty • 19 august 2008, 23:50
V-ati mai tratat ceva frustrari? Probabil ca nu, ego-ul vostru supradimensionat are nasul suficient de lung incat sa-l impiedice sa „vada” prea bine adevarul si-l ia in seama exclusiv „dupa ureche”. Sincer, va inteleg ca aveti nevoie de laude si „apologii”, si va deranjeaza comentariile care nu va proslavesc. As vrea sa incerc sa va explic ca aceasta nevoie este specifica celor care nu valoreaza prea mult,sunt plini de frustrari si in consecinta au nevoie de confirmari externe vis a vis de propria valoare. Spun as vrea, dar n-o fac ptr ca nu sunteti suficient de inteligenti sa intelegeti o explicatie elevata.Poate doar daca as scalda-o in ceva noroi si as asezona-o cu sos de jiji. P.S. : ce se mai aude cu platforma de cartofi?
Adi • 19 august 2008, 23:53
@Catalin,
Poate te-ai gandit deja, insa cred ca ar fi bine sa scrii o carte cu toate intamplarile astea, dupa ce vii de la Beijing.
Stii, ca Nea Vanea, cum trecea un CM, cum scria o carte !
Ce-o mai asteptam, ti-amintesti?
zi buna la Beijing,
adi
un roman • 20 august 2008, 0:03
Tolo, uita-te pe prima pagina a gsp si vezi ce putem citi intr-un ziar de sport din RO.
victor becali, borcea, taher, dragomir, nicolae badea, gigi becali.
Ce legatura au oamenii ashtia cu sportul?
Tu nu ai nici un cuvant de spus la ziarul asta? E timpul sa schimbatzi ceva, va rog macar incercatzi. Nu suntem o natzie de incultzi va rog nu ne tratazi ca atare.
special pt tolo!!!! • 20 august 2008, 0:03
TOLO, am facut peste 10 ani sport,acum vreo 35 de ani,dar din ala greu!!!!!!!!! pe vremea aia se numea ;punctul mort, astezi critic. este momentul, cind nu mai ai aer[cind desi inspiri,nu simti oxigenul]cind ai senzatia ca nu-ti mai poti controla miscarea,cind efectiv nu mai ai resurse.Este momentul in care se pierde ori se cistiga, cu cit treci mai repede cu atit mai bine, daca nu, incerci data viitoare!!!!ori cit de bine ai fi antrenat,intr-un sport care te tine in priza mai mult de10 min ,ajungi la punctul mort! cei care se drogheza, incearca sa elimine acest moment. cert e ca o data depasitacest punctnu mai ai control asupra limitelor tale, si itr-adevar poti muri!!!
lorenzo • 20 august 2008, 0:18
daca scriam si eu:Excelent articol..Felicitari!!! imi era deja publicat mesajul nu este asa?Vorbind serios parerea mea este ca articolul este bun insa raspunsul de pe forum suna cam a….daca se publica acest mesaj pe forum am sa scriu continuarea
Caligula • 20 august 2008, 7:58
remarcabil articol! cred ca e important sa intelegeti ca lumea mai vrea si altceva, nu doar scandal si personaje pe care le cunoastem cu toti. sper ca pe viitor sa va concentrati mai mult in aceasta directie. o spune un impatimit al fotbalului
buba • 20 august 2008, 8:39
frumos articol! felicitari! v-ati gandit sa scrieti si altceva infara de presa sportiva? de ex note de calatorie? sau poate eseuri?
sunteti un om talentat! imi place cu scrieti !
Red • 20 august 2008, 8:41
Excelent articol, ne scoate uneori viata plina de obiceiuri din anonimat. Avem eroi linga noi, pacat ca putini au curajul sa invete ceva de la ei.
Andra • 20 august 2008, 8:41
Bravo!
Cred ca ai „capatat” foarte multi cititori in aceasta perioada. Si, imi cer scuze fata de fanii tai constanti care citesc ce scrii despre fotbal, dar cred ca cititorii articolelor tale legate de Olimpiada au un IQ net superior.
Abia acum m-am covins ca esti cam cel mai bun editorialist din Romania. Pana deunazi, aveam serioase indoieli, din cauza temelor fotbalistice abordate.
Felicitari!
maiorescu • 20 august 2008, 8:47
pai, ce sport e ala in care iti faci praf organismul pentru totdeauna! ca sa aveti voi jurnalistii, cei mai banditi dintre oameni, cu ce umple zonele de hartie igienica!
Termopile • 20 august 2008, 9:03
Poate cineva sa-mi spuna si mie cine si cind l-a eliminat pe Hanescu la JO ???
Fotbal Fanatic • 20 august 2008, 9:21
Performanta, in forma ei suprema si completa ca si diversitate o intalnim doar la Oplimpiada si este admirabil ca inca nu am uitat sa o apreciem. Intr-adevar Domnule Totontan un articol frumos asa cum ar trebui sa vedem de fapt in presa sportiva romaneasca..
Fotbalul face si el performanta insa e prea mult masurat public in bani, brand-uri, barfe si jocuri de culise, adesea in detrimentul jocului in sine.
titi varzaru • 20 august 2008, 9:36
niciodata dar niciodata nu ar trebui sa comparam fotbalul cu maratonul !!! este o diferenta incomensurabila in favoarea celui de al doilea !! este diferenta si de timp dar si de esenta intre LEONIDAS soldatul si LEONIDAS fotbalistul unde primul a efectuat traseul devenit celebru din necesitate,din bucurie nemarginita si cu epuizare totala iar cel de al doilea ca toti „jucatorii” de altfel practica sportul”rege” doar din placere iar acum si din alte ratiuni…
si mai vreau sa spun ceva! inca odata se confirma regula ca numai cei care „au foamea performantei ” izbandesc…tomescu citire, o epopee ,nu?
Florin • 20 august 2008, 9:50
Sportul de performanta e o crima pentru organism, sau cum zic nemtii „Sport ist Mord”.
Eu am facut fotbal de performanta, am fost un an profesionist si am ramas cu ceva urme pe la ficat din cauza mentalitatii de care vorbea dl.Tomescu ieri aici – axarea pe volum sau „Daca suferi la fiecare antrenament esti pe drumul cel bun”.
In alta ordine de idei, din interviul cu Tadici imi dau seama ca omul nu intelege ca e macar posibil ca si el sa fi gresit. Din pacate e depasit, iar lotul nostru e peste nivelul lui.
Accesi situatie la fotbal cu Piturca.
tiffanyblueskin • 20 august 2008, 12:01
ai uitat de gimnasti si de durerile lor fizice si sufletesti:Dragulescu,Nistor,Tamarjan,…..si lista tot continua….
Ai lasat vreodata muzica sa-ti vorbeasca? • 20 august 2008, 12:17
Sa invatam sa infragem durerea de la campioni! Felicitari si respect!
bogdan • 20 august 2008, 12:46
Tolo intreaba-l pe stimatul domn Gatu cate echipe de handbal baieti mai sunt in Bucuresti,a reusit sa le distruga pe toate.A fost comandantul ANEFS militar si nu-l mai baga nimeni in seama ,a facut echipa de handbal ANEFS si a terminat-o,s-a unit cu SOLAR si a terminat-o si pe asta.Tot ce a facut a avut drept scop sefia federatiei de handbal,a reusit dar cu un pret prea mare distrugand tot hanbalul masculin din Bucuresti.Ne intrebam toti de ce nu mai avem handbal masculin dar cineva sa dus la vreun centru de juniori sa vada in ce conditii se pregatesc,nu au bani pentru deplasari, cantonamente,parimtii fiind pusi sa plateasca,si asta sub MAREATA CONDUCERE A STIMATULUI DOMN CRISTIAN GATU
wordpress4dummies • 20 august 2008, 13:53
Domnilor, sintem patetici, fara investitii in sport o sa avem doar istorioare despre eroi.
Si aceia , tot mai putini
Titus Vicas • 20 august 2008, 14:36
Articolul a prins excelent dureroasa realitate a vietii :
Performanta si demnitatea au un pret pe care nu toti oamenii il putem plati . Dar macar sa incercam ! In timp ce performanta ramane pentru multi o limta care tinde mereu spre infinit, trairea cu demnitate ar fi accesibila pentru toata lumea, daca n-ar fi tentatia de alege mereu o cale mai usoara de trai sau chiar „scurtaturi” interzise care sa ne descalifice ! Oricum este clar ca practicarea sportului este nu numai medic pentru sanatate dar si scoala pentru caractere; felicitari campionilor romani !
Putini dar buni !
Manolo (A.) • 20 august 2008, 14:48
Excelet articol! De asa ceva avem nevoie, nu de nulitati. De exemple, de caractere, de modele… La Olimpiada asta meriti AURUL, Tolo!
Poli • 20 august 2008, 16:35
E pacat ca noi romanii scriem despre un sportiv minunat doar dupa ce acesta ia o medalie olimpica. E strigator la cer. Din cauza mass-mediei romanesti foarte putin au auzit de aceasta sportiva.
cezi • 20 august 2008, 16:52
da,interesant articol!!!din pacate, pe pagina de net, primul articol e mare edespre unu tweety care nu stiu ce golanie a facut!!!****!e destul sa mi dau seama de cat de interesati sunteti voi de sport si de sportivi,altii exceptand fotbalul!!!decat sa scrii toate lacrimogenele pe blog mai bine ai vedea ce **** stiri pun astia ai tai pe pagina de net a „ziarului nr 1 de sport din romania”
Iulian • 20 august 2008, 19:54
Macar aici scrii despre lucruri cu adevarat importante, despre oameni care intr-adevar merita respectul si admiratia noastra!
Si totusi… in mijlocul Jocurilor Olimpice, cel mai grandios si mai impresionant fenomen mondial, GSP pune pe prima pagina poza lui Adrian Mutu si numele Becali!!?? Fratilor, treziti-va!!! La Beijing se intampla ceva monumental, indiferent daca romanii nostri iau sau nu medalii! Oare chiar nu vedeti cat de absurd se prezinta ziarul, cu doar 5-6 pagini despre JO si alte 19 despre grosolaniile si balacarelile dintr-un fotbal murdar? La Beijing se nasc eroi, la noi vorbesc ciobani si miliardari de carton. Tu ce crezi ca ar trebui sa ocupe prima pagina a unui ziar SPORTIV?
zizi • 20 august 2008, 21:40
PENTRU brother mouzone: ai dreptate in totaliate. emisiunea NBC-ului cu declaratia lui karoly o poti descarca de pe thepiratebay sau mininova, este un torrent. omul a spus ca „podiumul la sol, este in totaliate fair”. nesimtire.a acestor asa zisi formatori de imagine este nemasurata. acesti indivizi imbibati de atata fotbal autohton descopera acum ceea ce noi blamam pe aceste forumuri : ca exista mult mai multe sporturi cu campioni adevarati de cea mai buna calitate,decat idolii lor din acest jalnic campionat de fotbal.
teh_h • 20 august 2008, 23:43
@Poli: Ai dreptate, ea nu este foarte cunoscuta de romani, dar nu este numai vina mass-mediei ci si vina oamenilor din aceasta tara.Acum cunoscuti sunt manelistii iar oamenii cu adevarati mari sunt lasati in umbra.
andrei • 21 august 2008, 2:11
Pt. Domnu Tolontan
imi puteti spune rezultatele de la competitia de taekwondo? fiindca nu le gasesc niciunde(sa nu vorbim de televizari 🙁
Comentariile sunt închise.