GSP are 20 de oameni angajati in new media

Doua interventii pozitive la adresa mea, aparute recent, ma indeamna sa am un punct de vedere. In Dilema Veche, Razvan Penescu are cuvinte de lauda la adresa felului in care Gazeta interactioneaza cu cititorii sai, apasind cu precadere pe rolul meu in strategia de comunicare. Pe site-ul IAA, Teodora Migdalovici vorbeste despre semnaturile care trag dupa ele publicul, oferindu-ma ca exemplu.

marți, 13 februarie 2007, 1:35

Doua interventii pozitive la adresa mea, aparute recent, ma indeamna sa am un punct de vedere. In Dilema Veche, Razvan Penescu are cuvinte de lauda la adresa felului in care Gazeta interactioneaza cu cititorii sai, apasind cu precadere pe rolul meu in strategia de comunicare. Pe site-ul IAA, Teodora Migdalovici vorbeste despre semnaturile care trag dupa ele publicul, oferindu-ma ca exemplu.

Le multumesc celor doi. Sint flatat, insa si incomodat. Pentru ca succesul Gazetei este o poveste complexa. El nu s-a nascut dintr-o decizie geniala, ci din o mie de hotariri mici, aplicate cu acribie de fiecare dintre cei 160 de oameni angajati ai gsp. Nu fac o demonstratie de modestie atunci cind spun ca, in raport cu ei, sint supraevaluat.

Stiu ca asta se intimpla peste tot in lume. Ca oamenii din industrie si publicul au nevoie de personalizari ale succesului. Tocmai de aceea, am decis ca azi sa public lista colegilor mei care lucreaza in zona de New Media si Proiecte Speciale. Ei au izbutit sa faca din Gazeta cel mai important furnizor de continut on-line din Romania, creatorul a 15 siteuri si a citeva reviste de elita. Toate aceste desi evoluam pe un domeniu de nisa.

Iata-i: Augustin Roman (director general New Media), Stefan Beldie (manager continut New Media), Ramona Manzat (manager continut Reviste si Proiecte speciale), Liviu Comaneanu (New Media Editor), Cristian Roman (Editor Reviste si Proiecte Speciale), Marius Comper, Mihai Paul, Paul Muntenescu, Stefan Horobet, Bogdan Malacea (gsp.ro, gsptv.ro), Andrei Craitoiu (bloguri), Ioana Mihalcea, Vlad Epurescu (dinamovisti.ro), Cristina Negrila, Greta Goran (rapidisti.ro), Catalin Barzaghideanu, Cristian Otopeanu (stelisti.ro), Mihai Mateas (violamania.ro), Dan Mihalascu (autof1.ro), Dan Bara (pariori.ro), Laurentiu Mictariu, Marius Rosu (content telefonie mobila).

Sint 22 de oameni, dintre care 21 se ocupa exclusiv de Internet si telefonie mobila. Pe vremuri, aceasta era dimensiunea unei redactii intregi. Romania se schimba.

Comentarii (20)Adaugă comentariu

allex  •  13 februarie 2007, 13:48

Intr-adevar ascensiunea voastra e impresionanta. Dar nu cumva in disperarea de a obtine aceasta ascensiune v-ati compromis intr-un stil cel putin penibil. E trist ca o revista de talia Dilemei a ajuns sa aprecieze ascensiunea siteurilor voastre. Probabil ei au ratat „galeria cu modelul care a fost lovit cu o sticla in cap la petrecerea lui J. Pennant”. Cita imaginatie! Cita subtilitate! Cit sport! (apropo, galeria respectiva avea peste 100 000 de accesari – deci iata de unde vine ascensiunea). Eu unul astept cu interes „galeria cu modelul care a trecut prin fata casei lui P. Scholes.

allex  •  13 februarie 2007, 13:53

Cu ziarul e cam acelasi lucru. Sti revista „Libertatea pt femei”? Gazeta a devenit un fel de „Libertatea pt microbisti”, adica un tabloid cu casele fratilor Becali si 1/2 pasarica pe prima pagina. E adevarat ca in Romania asta se vinde, dar e f trist ca cineva ajuns sa ofere asa ceva. Si aici e meritul dvs dle Tolontan, un merit pe care sper ca modestia nu va va impiedica sa vi-l asumati si sa-l impartiti cu colegii dvs.

allex  •  13 februarie 2007, 13:58

O ultima intrebare apropo de prima pagina de duminica, tinuta de incredibila victorie a Stelei contra CSM Rimnicu Vilcea, in timp ce Mergea si Tecau invinsesera dublul Frantei cu o seara in urma. Daca in loc sa-i invinga pe Clement si Llodra, Mergea si Tecau ar fi murit intr-un accident de masina, cu ce ati fi iesit pe prima pagina. Banuiesc cu ce, pacat ca cei doi nu ar mai fi apucat sa se bucure de privilegiul d a aparea pe prima pagina in cel mai vindut ziar de sport din Romania. Poate intr-o zi o sa se sinucida ca sa obtina acest privilegiu, pt ca o victorie obtinuta dupa cinci ore de lupta pentru onoarea Romaniei nu au fost de ajuns.

allex  •  13 februarie 2007, 13:59

Felicitari pt proiectele frumoase care le faceti!!!!!!!!!

Emil  •  13 februarie 2007, 14:19

Sunteti liderul presei sportive romanesti, doamna „gazeta sporturilor”, jos palaria! In ciuda acestui lucru, sa stiti ca va veni si vremea cand va trebui sa scrieti despre sporturi in general, nu despre fotbal in cea mai mare parte. Adica despre sporturi care nu fac audienta GIGANTICA a fotbalului, dar care sunt mai civilizate: handbal, baschet, rugby…ati auzit de sporturile astea pe unde tot jucam in competitii europene?! Probabil ca acest lucru se va intampla cand o sa fim si noi mai cu burtile pline si o sa invatam sa facem diferenta intre 10 minute de BORCEA, BECALI SI MITITELU + 6 pagini din 10 despre aceleasi personaje si 10 minute despre atitudine sportiva, performanta, succes, modestie, cariera. Ala o sa fie momentul calitatii, nu al cantitatii. Pana atunci, ca orice roman care trage la supravietuire, ne dam cum bate nu vantu, nu facem noi vantu. 😉

marius  •  13 februarie 2007, 14:24

catalin, cum argumentezi faptul ca activati pe o nisa?

iQ666  •  13 februarie 2007, 14:48

si cine nu se ocupa exclusiv de onlain? gusti sau beldie?

Mircea Scarlatescu  •  13 februarie 2007, 14:54

Tot ce mai trebuie pentru proiecte este putina consistenta peste toate astfel incat sa poata fi usor identificate cu brandul GSP.
Dar e timp, si oricum, lucrurile se misca bine.

Mircea & Iulia Scarlatescu » Blog Archive » Ce spuneam de convergenta media? (GSP se lauda)  •  13 februarie 2007, 15:04

[…] Catalin Tolontan ne prezinta pe blog (ca un raspuns la alte articole) o situatie, cu iz de PR a diviziei online a GSP. […]

Cătălin Tolontan  •  13 februarie 2007, 15:57

alexx: nu citesti ziarul de ani de zile. cind a fost ultima data o tipa dezbracat pe pagina 1?

Cătălin Tolontan  •  13 februarie 2007, 15:59

marius: pai e un dat, nu o optiune. sportul este o nisa in viata reala

Cătălin Tolontan  •  13 februarie 2007, 16:00

iQ666: ramona manzat, care coordoneaza revistele si proiectele speciale

allex  •  13 februarie 2007, 16:56

D-le Tolontan nu mi-ati citit cu atentie comentariile. Capitolul fete dezbracate se referea la site, iar capitolu pagina 1 la comparatia dintre importanta a doua evenimente: victoria dublului rominesc in Franta si victoria Stelei la Rm Vilcea. Chiar ma asteptam la un rasp ceva mai interesant, nu de alta dar va admir ca si ziarist. Pacat ca ziaristul din dvs a fost sufocat de managerul ahtiat dupa bani, altfel nu ati fi transformat presa sportiva intr-un hibrid in care articolele de cea mai buna calitate sint eclipsate flagrant de cancanuri menite sa va creasca vinzarile.

allex  •  13 februarie 2007, 16:58

Chiar v-as ruga sa mai cititi o data primele mele comentarii si sa incercati un raspuns mai onorabil

Nae  •  13 februarie 2007, 19:27

Eu am vazut din ei ca semneaza si in ziar deci nu sint exclusiv la site-uri. Majoritatea semneaza si in ziar.

Cătălin Tolontan  •  13 februarie 2007, 20:13

allex: avem idei diferite, dar asta nu e tragic 🙂 Nu vad ce e rau in cresterea tirajului. Am mai dat acest exemplu: Marca are deseori o fata pe pagina intii.

vicu  •  13 februarie 2007, 20:55

felicitări sincere celor 22.
ştiţi ce sunteţi cu alături , dar ştiţi ce puteţi fi fără ei?
totuşi faţa este a ta , indiferent de micile decizii ale celorlalţi.

Mitza  •  14 februarie 2007, 9:34

Bravo tuturor pentru ceea ce ati reusit. Mai este mult de munca ca povestea voastra sa devina una de succes.
Ideea cu blogul e buna, dar mai buna era daca era bine sustinuta din spate. Adica un site performant de sport. Cred ca si un copil de clasa a V-a ar avea mai mult bun-simt in a face un design de site. E greoi, e urat si innebunesti pana stai sa se incarce in caz ca nu ai internet de viteza respectabila. Ca sa fiti mai bine cititi conteaza viteza. Viteza in incarcarea paginii si viteza de gasire a informatiei pe care o cauti. Vezi succesul Google.

Daca crezi ca poti fi un bun manager de fotbal inscrie-te aici:
http://www.soccerproject.com/index.php?section=3&lng=en&uID=104764

allex  •  14 februarie 2007, 14:16

Imi plac eschivele tale. Ok. Nu vezi nimic rau in cresterea tirajului. Dar in subiectele gen tabloid, care nu au ce cauta intr-un ziar de sport, si care cresc tirajul, vezi ceva rau?

starh  •  14 februarie 2007, 18:45

# Cătălin Tolontan Says:
February 13th, 2007 at 3:57 pm

alexx: nu citesti ziarul de ani de zile. cind a fost ultima data o tipa dezbracat pe pagina 1?

Pur si simplu e aiurea cand vezi tipele si pe site….
Ca sa ajung sa citesc stirile care ma intereseaza trebuie sa vad 20 de poze

Comentează