Alessandro Boffa traieste exact asa cum promite fiecare din noi, cu precizarea ca el se si tine de cuvint. S-a nascut la Moscova, s-a imbogatit si s-a apucat sa cheltuie banii, nu sa-i multiplice, a calatorit si studiat in SUA, s-a ascuns pe o insula din Thailanda si a scris in italiana o carte tradusa recent la Polirom. Iar cafeaua si-o bea la Roma.
miercuri, 16 august 2006, 1:39
Alessandro Boffa traieste exact asa cum promite fiecare din noi, cu precizarea ca el se si tine de cuvint. S-a nascut la Moscova, s-a imbogatit si s-a apucat sa cheltuie banii, nu sa-i multiplice, a calatorit si studiat in SUA, s-a ascuns pe o insula din Thailanda si a scris in italiana o carte tradusa recent la Polirom. Iar cafeaua si-o bea la Roma.
http://www.polirom.ro/titluri.cgi?action=titluri&class=details&id=2304
“Esti un animal, Viskovitz” contine povestiri din lumea animalelor, cu bataie la lumea oamenilor. Viskovitz e, pe rind, leu, melc, burete de mare sau scorpion. Biolog de profesie, daca putem vorbi de profesie la un tip precum Boffa, el e credibil fara a fi doct, si pilduitor fara sa dea verdicte. Cuplul fericit, dar ipocrit, afaceristul de succes, killer-ul sociopat, politicianul nebun dupa putere sau pur si simplu fiecare din noi, toti aparem in carte. E un bestiar cu Noi.
Volumul contine citeva povestiri antologice si unele expresii care te fac sa zimbesti de unul singur, pe strada. De pilda, cind Viskovitz se transfigureaza in calugarita, insecta la care femela isi devoreaza masculul in momentul fecundarii, eroul zice: “Dumnezeu ma binecuvintase cu darul cel mai de pret pentru noi, calugaritele: ejacularea precoce, conditia necesara pentru o poveste de dragoste de lunga durata”. Asta nu inseamna ca Viskovitz nu sfirseste altfel decit toti barbatii: mincat!
gabo • 24 august 2006, 2:03
Foarte interesant mi se pare ca la restul „post”-urilor ai sute de comentarii, iar la rubrica „Recomandari” niciunul. Probabil ca cetatenii care isi dau cu parerea pe aici s-au apucat deja sa devoreze “Esti un animal, Viskovitz”, iar apoi vor incinge aprige dezbateri asupra acestei carti. Ar fi frumos sa fie asa si…lectura placuta, tuturor!
Adrian Georgescu • 24 august 2006, 2:46
Multumesc, Tolo. Semnat: Viskovitz.
oana boca • 24 august 2006, 16:38
Multumim pentru Visko!
http://www.polirom.ro/titluri.cgi?action=titluri&class=dosar&id=2304
catalin georgescu • 24 august 2006, 16:48
SUUUPER TARE CARTEA…. Am citit-o in doua ore. N-am mai ris de mult cu atita pofta. Multumescpentru recomandare. Tipul asta n-a mai scris nimic?
catalin georgescu • 24 august 2006, 16:53
a, si felicitari poliromului
sjl • 27 august 2006, 14:34
a voi ma enervati nu pot sa citesc o stire din cauza reclamelor alea deja mama enervat si nu mai accesez site-ul este indmisibil
Cosmin • 29 august 2006, 17:50
Da … mi-a placut … intr-un fel. Nu mi-a placut melodia. Poate pt ca am citit-o in franceza si nu era bine tradusa.
Nu stiu de ce dar ma apropie mai mult
cartulia asta de Kundera.
dany • 31 august 2006, 12:44
Salut Cataline multumesc pentru sfaturi si te rog sa mai iti scrii preferintele in legatura cu filmele sau cartile pe care le vezi,respectiv le citesti.Nu am avut timp inca dar maine cred ca imi voi cumpara cartea recomandata de tine.Sper sa fie buna,ca altfel ma supar rau :P. Mult succes in continuare
Cristian • 19 septembrie 2006, 2:45
aceasta carte este… cat de cat.
nu pot sa zic ca a fost cea mai reusita lectura de vacantza, dar, tzinand cont ca nu mai citesc ca pe vremuri, nu imi permit sa fiu foarte critic. adevarul e ca nu ma simt prea implinit (cel putzin spirtual, ce-i drept :P). am luat-o dintr-o librarie in deva si am citit-o pe plaja in muntenegru, stand la plaja. o recomand si eu ca lectura de vacantza pentru totzi cei care isi permit un moment de pauza intr-o viatza agitata. poate fi o lectura relaxanta.